Jackie Chan
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Jackie Chan
Na takiego newsa wpadlem z rana:
http://movies.yahoo.com/blogs/movie-tal ... 59147.html
Znacie/ogladacie/lubicie/pamietacie/nie trawicie? Z oczywistych wzgledow ankieta nie bardzo ma tutaj sens, ale wszelkie wypowiedzi odnosnie faworytow (lub wrecz przeciwnie) z filmografii tego pana wraz z uzasadnieniem mile widziane. No i pytanie bonusowe: jak wam sie widzi Jackie Chan bioracy sie za "more emotionally dramatic work"?
http://movies.yahoo.com/blogs/movie-tal ... 59147.html
Znacie/ogladacie/lubicie/pamietacie/nie trawicie? Z oczywistych wzgledow ankieta nie bardzo ma tutaj sens, ale wszelkie wypowiedzi odnosnie faworytow (lub wrecz przeciwnie) z filmografii tego pana wraz z uzasadnieniem mile widziane. No i pytanie bonusowe: jak wam sie widzi Jackie Chan bioracy sie za "more emotionally dramatic work"?
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Jackie Chan
Mógłby nakręcić film o swoim własnym życiu, to dopiero dramatic work by było.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
-
lubię takie kino, ale raczej w niewielkich dawkach, nie za często. biorąc się za oglądanie tego typu produkcji dobrze mieć parę browarów pod ręką i zabawa praktycznie gwarantowana. konkretnych tytułów filmów sobie nie przypomnę (choć pewnie widziałem większość) bo staram się nie zaśmiecać sobie głowy takimi głupotami. jak ktoś coś wymieni, to pewnie będę kojarzył :)
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Pierwszy pijany mistrz (czy tam smok) jest rewelacyjny. Do niego chętnie bym wrócił. Do reszty już niekoniecznie (szczególnie do amerykańskiego stuffu).
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible
-
Widziałem. Ciekawe. Ale ja mówiłem o fabularyzowanej wersji. Nalepsze jest to, że smieje się tak samo jak w filmach, w których gra:)
Jako dzieciak uwielbiałem ten film:

Poza tym wielu tytułów po prostu nie pamiętam:)
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Myślałem że już dawno poszedł na emeryturę, bo przecież ma z 80 lat
-
Nawet Tusk by go już puścił na eme:)
- Block69
- zahartowany metalizator
Stare filmy z nim są fajowe jak np. "Wąż i cień orła" czy "Pijany mistrz".
PENIS METAL
- KreatoR
- weteran forumowych bitew
UUUUAAAAAAAAIIIIIIIIII
HTSZ HTSZHTSZHTSZ
HTSZ HTSZHTSZHTSZ
-
- rasowy masterfulowicz
zawsze spływał po mnie jak po kaczce, jak większość kina kopanego niestety. :)
HAILSA!!!!!
- metalized
O tak, takie odmóżdżonko co jakis czas to rewelacyjna sprawa. W sumie ostatnio sobie przypominam filmy z lat licealnych i końcowopodstawowkowych -wszystkie te Hotszotsy,Szklanka Połapkach czachy Dymia -Pijane miszcze w sumie musze sobie chyba odświeżyć :DHeretyk pisze:lubię takie kino, ale raczej w niewielkich dawkach, nie za często. biorąc się za oglądanie tego typu produkcji dobrze mieć parę browarów pod ręką i zabawa praktycznie gwarantowana. konkretnych tytułów filmów sobie nie przypomnę (choć pewnie widziałem większość) bo staram się nie zaśmiecać sobie głowy takimi głupotami. jak ktoś coś wymieni, to pewnie będę kojarzył :)
P.J.E.C.
- megawat
Mam tak samo.Wódz 10 pisze:Pierwszy pijany mistrz (czy tam smok) jest rewelacyjny. Do niego chętnie bym wrócił. Do reszty już niekoniecznie (szczególnie do amerykańskiego stuffu).
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- Scaarph
Albo "Zbroja Boga" czy "Police Story". Troche tego widziałem i w sumie bardzo lubię gościa, ale większości tytułów już nie pamiętam i nie widziałem z nim żadnego filmu od lat, ale jak złapie faze na jego wyczyny to na pewno wrócę do kilku pozycji. Zawsze lubiłem końcówki jego filmów podczas, których pokazywane były różne nieudane sceny - niektóre śmieszne, ale i takie wyglądające naprawdę poważnie (np. jak go z nietęgą miną pakują na noszach do karetki).Block69 pisze:Stare filmy z nim są fajowe jak np. "Wąż i cień orła" czy "Pijany mistrz".
A pamięta ktoś serie filmów MAD MISSION? Nie grał tam Jackie Chan, ale klimaty podobne.
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Było parę dobrych filmów z Chanem - Pijany mistrz, Zbroja Boga, Godziny szczytu i jeszcze kilka fajnych komedyjek. Od 15 lat już chyba gra tylko w jakichś bzdetach, ale te starsze filmy były fajne.
W ogóle jak ktoś w wieku 5-10 lat nie oglądał mnóstwa filmów karate na video, to jest dla mnie dziwny i nie ufam mu :) Muszę sobie zresztą obejrzeć jakieś azjatyckie karate z lat 80-tych, bo chodzi to za mną od jakiegoś czasu i na razie tylko Pijanego Mistrza sobie odświeżyłem i jeszcze Klasztor Shaolin.
W ogóle jak ktoś w wieku 5-10 lat nie oglądał mnóstwa filmów karate na video, to jest dla mnie dziwny i nie ufam mu :) Muszę sobie zresztą obejrzeć jakieś azjatyckie karate z lat 80-tych, bo chodzi to za mną od jakiegoś czasu i na razie tylko Pijanego Mistrza sobie odświeżyłem i jeszcze Klasztor Shaolin.
- kampeki
- postuje jak opętany!
Mój człowiek od Jackie Chana ;)Wódz 10 pisze:Pierwszy pijany mistrz (czy tam smok) jest rewelacyjny. Do niego chętnie bym wrócił. Do reszty już niekoniecznie (szczególnie do amerykańskiego stuffu).
Jak miałem 6 lat to oglądałem ten film trylion razy
Za młody jesteś na Heroda!
- kampeki
- postuje jak opętany!
Otóż toyossarian84 pisze:Było parę dobrych filmów z Chanem - Pijany mistrz, Zbroja Boga, Godziny szczytu i jeszcze kilka fajnych komedyjek. Od 15 lat już chyba gra tylko w jakichś bzdetach, ale te starsze filmy były fajne.
Za młody jesteś na Heroda!
- maciek z klanu
kampeki pisze:Otóż toyossarian84 pisze:Było parę dobrych filmów z Chanem - Pijany mistrz, Zbroja Boga, Godziny szczytu i jeszcze kilka fajnych komedyjek. Od 15 lat już chyba gra tylko w jakichś bzdetach, ale te starsze filmy były fajne.
oczywiscie zalezy kto sie kiedy urodzil. za naszych czasow to byly niesamowite kulty !!! filmy - bijatyki karały mózg zawsze jak sie je ogladalo !!! teraz to pokemony, dragon bale i inne
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- ultravox
Jak miałem 5-10 lat to mało kto z moich rówieśników miał w domu cos takiego jak video ;) Ale jakieś tam stare filmy z nim oglądałem za małolata, na tamte czasy było to coś niesamowitego ;)