Jest dokładnie tak, jak piszesz :) Ale Trauma była zajebista z obydwoma dżentelmenami na wokalu, i z obydwoma miałem okazję ich widzieć, sporo razy. Zawsze dobrze się bawiłem. O Decapitated też nie powiedziałbym tego, czego nie mówisz Ty. Dla mnie obecnie ta kapela mogłaby nie istnieć - w sensie, ich muzyka kompletnie do mnie nie trafia. Natomiast wspomniane wielokrotnie Damnation znakomite, przynajmniej z płyt.Plagueis pisze:W sumie mam trochę podobnie, choć Ty zapewne masz na myśli Chudego, a ja Kopcia. ;)Lukass pisze:Powiem tak, ja jestem obciążony, bo na ten przykład znam dość dobrze wokalistę Traumy.
Nie mniej jednak staram się być jak najbardziej obiektywny i znajomości z tym czy tamtym nie przesłaniają mi raczej oceny sytuacji. Traumę uwielbiam, posiadają perfekcyjną dyskografię, a każda płyta to klasa sama w sobie - o takim Decapitated, dla przykładu, nie mógłbym tego powiedzieć.
POLSKI DEATH METAL - wielka ankieta
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Lukass
- zahartowany metalizator
Re: POLSKI DEATH METAL - wielka ankieta
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- bartwa
- mistrz forumowej ceremonii
- Godplayer
- w mackach Zła
Pod koniec maja SMG wydaje jedynkę Sparagmosa! Od razu udzielam odpowiedzi na najważniejsze pytanie - będzie jewel case !!!
https://selfmadegod.com/shop/pl/p/SPARA ... RDER/22927
- ozob
Gdyby historia Yattering potoczyla sie inaczej to glos poszedlby na nich. W drugiej polowie lat 90-tych jako jedni z nielicznych w Polsce nie grali pod Vader tylko poszli wlasna sciezka. Potencjal w tej kapeli byl ogromny. Szkoda.
Wskazuje na Vader. Od debiutu po Litany to klasa swiatowa.
EDIT: Ankieta o polskim black metal bedzie milo widziana. (:
Wskazuje na Vader. Od debiutu po Litany to klasa swiatowa.
EDIT: Ankieta o polskim black metal bedzie milo widziana. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Trzymam rękę na pulsie - wysyłka w tym tygodniu.Godplayer pisze: ↑24-05-2020, 21:47Pod koniec maja SMG wydaje jedynkę Sparagmosa! Od razu udzielam odpowiedzi na najważniejsze pytanie - będzie jewel case !!!
https://selfmadegod.com/shop/pl/p/SPARA ... RDER/22927
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- nicram
Do pełni szczęścia brakuje mi już tylko reedycji "Craving".
all the monsters will break your heart
-
Mi też, ale dalej czekam na TENEBRIS w pudełkach, z normalnymi okładkami i zobaczę w jakiej formie wyjdzie reedycja "Inperdition" DAMNABLE.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- nicram
Tenebrisy i Damnable mam wszystko w pierwszych biciach CD, więc mnie tak nie ciśnie. Natomiast sprawa z VD wiadomo. Nie rozumiem czemu tak długo to trwa. "Elapse" się ukazało, na pewno ta reedeka była sporym sukcesem komercyjnych dla Pagan, to czemu nie idą za ciosem?
-
Nie jestem wtajemniczony, ale może są jakieś problemy z tym materiałem. Tak na logikę to nie sensu czekać gdy rynek dobrze przyjął "jedynkę".
- ozob
Nikoś twierdzi, że DM w Polsce nadal żyje. Dlaczego by zatem tej tezy nie zweryfikować wzorem jakiejs listy tudzież ankiety z tytułami płyt od początku DM w Polsce po dziś dzień. Powyższy temat to dobry przyczynek do dyskusji i nawet został już okraszony indywidualnymi wyborami.Nikoś pisze:A wracając do pytania co jest teraz. Ano Anima Damnata nadal żyje, Throneum nadal żyje, Vader nadal żyje, Decapitated także, Stillborn, Rites of Daath, Eternal Rot, Embrional, Deivos, Kingdom i tak mógłbym wymieniać i wymieniać. Po prostu znowu nie masz pojęcia o czym piszesz ozob
Pacjent pisze: ↑13-01-2019, 15:231. VIOLENT DIRGE "Elapse"
2. ARMAGEDON "Invisible Circle"
3. MAGNUS "I Was Watching My Death"
4. VADER "The Ultimate Incantation
5. VIOLENT DIRGE "Craving"
6. MAGNUS "Scarlet Slaughterer"
7. TENEBRIS "The Odious Progress"
8. YATTERING "Human's Pain"
9. YATTERING "Murder's Concept"
10. IMPERATOR "The Time Before Time"
11. TRAUMA "Suffocated In Slumber"
12. BETRAYER "Calamity"
13. DRAGON "Fallen Angel"
14. VADER "De Profundis"
15. GHOST "The Lost Of Mercy"
16. MONASTYR "Never Dreaming"
17. SPARAGMOS "Invitation From Host Of Wrath"
18. DAMNATION "Reborn..."
19. LOST SOUL "Scream Of The Mourning Star"
20. DEVILYN "Anger"
Jedziamy dalej z tematem?Nostromo pisze: ↑13-01-2019, 17:531. VIOLENT DIRGE "Elapse"
2. ARMAGEDON "Invisible Circle"
3. AHRET DEV - "Hellish"
4. VADER "The Ultimate Incantation
5. VIOLENT DIRGE "Craving"
6. DAMNABLE - "Inperdition"
7. TENEBRIS "The Odious Progress"
8. YATTERING "Human's Pain"
9. YATTERING "Murder's Concept"
10. IMPERATOR "The Time Before Time"
11. ANIMA DAMNATA - "Suicidal Allegiance Upon..."
12. BETRAYER "Calamity"
13. AZARATH - "Demon Seed"
14. VADER "De Profundis"
15. GHOST "The Lost Of Mercy"
16. MONASTYR "Never Dreaming"
17. THRONEUM - "Old Death's Liar"
18. DAMNATION "Rebel Souls"
19. LOST SOUL "Scream Of The Mourning Star"
20. DEVILYN "Anger"
21. NOMAD - "Demonic Verses"
22. MASACHIST - "The Sect (Death REALigion)"
23. EMBRIONAL - "The Devil Inside"
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- nicram
Kurwiu już pokazałeś jak znasz się na polskim i nie tylko black metalu, także wypierdalaj. Death metal to nie muzyka dla dzieci. Zwłaszcza z niedorozwojem intelektualnym.
- ozob
Proponowałbym listy układać chronologicznie, aby uwidocznić jak się ten DM ma w wyborach forumowiczów. Nikoś, możesz zacząć. Czyń honory. Zawstydź nas swoim pojmowaniem jakości polskiego DM nagranego w drugiej dekadzie XXI wieku. (:
- nagrobek
listy, plebiscyty, wielkie ankiety. na chuj to komu i czemu to ma służyć.
- ozob
Dobrej zabawie, życiu forum i dyskusji o muzyce