Ja w I klasie liceum zostałem wyrzucony z lekcji religii za koszulkę Venom Black Metal, akurat na vhs ksiądz włączył film o satanic panic w USA a tam na cały ekran okładka VenomDST pisze: ↑23-09-2023, 11:33Mi w podstawówce katecheta zabrał kasetę Mansona "Holy Wood" i wezwał moich rodziców, bo uznałem że będzie super pochwalić się nią kolegom na lekcji religiiBeliever pisze: ↑22-09-2023, 20:17bdb nawet naśladowałem tę pozę za dzieciaka, a koncertówka w topce w moim prywatnym rankingu
moc
/edit: Teraz przypomniało mi się, że kiedyś w szkole mieliśmy się przygotować i opowiadać o swoich ulubionych zespołach. Wtedy dla mnie Scorpions byli mistrze - to pierwszy zespół w życiu, którym się na poważnie zainteresowałem.
Przy okazji opowiesci chcialem też pokazać kilka okładek, m.in. tę:
https://images.fanart.tv/fanart/lovedri ... 0ca869.jpg
oczywiscie głupie babsko nauczycielskie się przyjebało, do dzis nie rozumiem dlaczego![]()
Potem sugerował, że żegnając się wykonuję znak odwróconego krzyża. Nigdy by mi to do głowy nie przyszło haha. Co za chory skurwysyn.
Dobre i kiepskie okładki v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Hellion
- w mackach Zła
Re: Dobre i kiepskie okładki v.2
-
- weteran forumowych bitew

Weird Tales – Second Coming, Second Crucifixion

Sigur Rós - Átta

M.A.G.S. - Destroyer

Humanity's Last Breath - Ashen

Geese - 3D Country

- DST
- rasowy masterfulowicz
Przypomniała mi się przy tej dyskusji jeszcze sytuacja z LO. Chodziłem wtedy na dodatkowe zajęcia z angielskiego pod kątem przygotowania do rozszerzonej matury. Odbywały się w jakimś liceum katolickim im. Papierza Karola czy coś w tym stylu. Pamiętam jak poszedłem na te zajęcia w bluzie Azarath "Infernal Blasting" - z przodu była okładka a z tyłu napis "Name of Satan we adore". Na zajęcia przyszła dyrektorka szkoły pożyczyć magnetofon czy coś i jak to zobaczyła to tam zaczęła mnie umoralniać, że jak tak tak można blablabla, ale wtedy byłem bardziej pewny siebie i kumaty i po prostu nie wchodziłem z nią w dyskusję tylko olałem i odpowiedziałem jakimiś paroma wyrazami.Hellion pisze: ↑27-09-2023, 20:59Ja w I klasie liceum zostałem wyrzucony z lekcji religii za koszulkę Venom Black Metal, akurat na vhs ksiądz włączył film o satanic panic w USA a tam na cały ekran okładka VenomDST pisze: ↑23-09-2023, 11:33Mi w podstawówce katecheta zabrał kasetę Mansona "Holy Wood" i wezwał moich rodziców, bo uznałem że będzie super pochwalić się nią kolegom na lekcji religiiBeliever pisze: ↑22-09-2023, 20:17
bdb nawet naśladowałem tę pozę za dzieciaka, a koncertówka w topce w moim prywatnym rankingu
moc
/edit: Teraz przypomniało mi się, że kiedyś w szkole mieliśmy się przygotować i opowiadać o swoich ulubionych zespołach. Wtedy dla mnie Scorpions byli mistrze - to pierwszy zespół w życiu, którym się na poważnie zainteresowałem.
Przy okazji opowiesci chcialem też pokazać kilka okładek, m.in. tę:
https://images.fanart.tv/fanart/lovedri ... 0ca869.jpg
oczywiscie głupie babsko nauczycielskie się przyjebało, do dzis nie rozumiem dlaczego![]()
Potem sugerował, że żegnając się wykonuję znak odwróconego krzyża. Nigdy by mi to do głowy nie przyszło haha. Co za chory skurwysyn.
, no musiałem ściągnąć sweter i wypiąć chudą pierś
![]()
I pomyśleć, że zawsze mi mówili że z tego wyrosnę, a moja niechęć do katolicyzmu (i chrześcijaństwa ogólnie) rośnie wprost proporcjonalnie do wieku

-
- mistrz forumowej ceremonii

Nie mogę się napatrzeć.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- PrezydentKosmosu
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Teraz to już przestaje być oczywiste, które okładki generowało AI. Ta ostatnia wygląda trochę jak wypluta z Midjourney, ale coś ewidentnie musiało być wtedy robione z tłem, bo on nie wywali takiego gładkiego gradientu bez swoich dziwnych wtrętów. Detal w górnej, tej niby płonącej części byłby pewnie też bardziej dopracowany, a światłocień po całości ładniej położony. Ten fragment z twarzoczaszką zdecydowanie najlepszy i najbardziej dopracowany. Kompozycja zwalona trochę przez ten płomień, który jest numerem jeden i sprawia, że oko ucieka poza krawędź obrazka - gdyby główny akcent był położony na mordę, całość zyskałaby.
Nowe Suffocation - fatalny, krzywo namalowany rzyg.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Cholera, masz rację, to jednak jest AI. Podobne klimaty jak tu:PrezydentKosmosu pisze: ↑29-09-2023, 09:05Teraz to już przestaje być oczywiste, które okładki generowało AI. Ta ostatnia wygląda trochę jak wypluta z Midjourney, ale coś ewidentnie musiało być wtedy robione z tłem, bo on nie wywali takiego gładkiego gradientu bez swoich dziwnych wtrętów. Detal w górnej, tej niby płonącej części byłby pewnie też bardziej dopracowany, a światłocień po całości ładniej położony. Ten fragment z twarzoczaszką zdecydowanie najlepszy i najbardziej dopracowany. Kompozycja zwalona trochę przez ten płomień, który jest numerem jeden i sprawia, że oko ucieka poza krawędź obrazka - gdyby główny akcent był położony na mordę, całość zyskałaby.

If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- TheDude
Takie klimatyczne ilustracje robi pan z Lunar Aurora. Zerknij na jego stronę:
https://sperber-illustrationen.blogspot.com/?m=1
- PrezydentKosmosu
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Wydaje mi się, że jednak nie. AI nie wygeneruje ci raczej różnic stylistycznych w obrębie jednego obrazka - w tej nibyczaszce masz brzydki, skompresowany i dość jednolity gradient w tle. Wszystkie algorytmy, których używałem, generują raczej jednorodny stylistycznie obrazek. W tym komiksowym czymś masz zmultiplikowane czaszki wszędzie, bez sensu, za to z daleka to udaje jakiś detal. Coś jak bardzo zaawansowana forma mimikry, bardzo udana, ale jak przyjrzeć się z bliska, to widać, że to bezrozumny twór. Poza tym AI nie potrafi za bardzo zmałpować typowo ludzkiej nieudolności.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑29-09-2023, 09:31Cholera, masz rację, to jednak jest AI. Podobne klimaty jak tu:![]()
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Ja tam myślę że miałeś pierwotnie rację i w Twoim obrazku jest to jednak AI + późniejsze zabawy w photoshopie, ale w sumie Ty będziesz wiedzieć lepiej.
-

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
Świetne!TheDude pisze: ↑29-09-2023, 11:54
Takie klimatyczne ilustracje robi pan z Lunar Aurora. Zerknij na jego stronę:
https://sperber-illustrationen.blogspot.com/?m=1
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Tez mi sie strasznie podoba.
-
Jest w tych ilustracjach coś co zabiera mnie z powrotem do dzieciństwa, bajania moich babci i ciotek, a z drugiej strony jakiś od dawna mi znany, a wciąż nieuchwytny moment, który sprawia, że cała reszta świata na chwilę znika.
-
Jak okładka bajek, albo ilustracja z poczytaj mi mamo
Ale żeby nie było, podoba mi się.

- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Ta jest fajniejsza ale kojarzy mi się też z:

-
Ta czarna postać z pierwszej okładki wyglada jak taka bardziej mroczna wersja Buki z muminków 

- PrezydentKosmosu
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
-
-
Bardzo dobra. Oszczędna, ale wiele mówiąca. Mroczna.