Jak znajdujesz jakiś nowy zespół to już przed pierwszym odsłuchem sprawdzasz czy jest wystarczająco lewomyślny według takich internetowych tabelek czy dopiero jak zaczyna Ci się podobać, ale nie chcesz wyrokować o tym w ciemno, bo boisz się, że mogą być faszystami?hcpig pisze: ↑15-12-2024, 10:13W internecie tworzone są listy zespołów podejrzanych, znalazłem najobszerniejszą w formie tabelki excelowej, przed lekturą należy zapoznać się z LEGENDĄ.
Wiele wydawałoby się niewinnych zespołów otrzymało przynajmniej żółte kartki ale grunt że Blasphemy jest ok. Dziwne też, że mimo dużego stopnia szczegółowości autor nie dotarł do Meat Shits.
Muzyka a ideologia
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Muzyka a ideologia
Guilty of being right
- DST
- rasowy masterfulowicz
Zapoznałem się z listą i niestety znalazły się na mojej półce zespoły oznaczone kolorem czarnym. Są to między innymi album faszystów z Horna, Taake, Burzum i Clandestine Blaze. Sumienie mi na to nie pozwala więc proponuję za cały zestaw 88 zł + 14 za wysyłkę. Chętnych zapraszam na priv.uglak pisze: ↑15-12-2024, 12:50Jak znajdujesz jakiś nowy zespół to już przed pierwszym odsłuchem sprawdzasz czy jest wystarczająco lewomyślny według takich internetowych tabelek czy dopiero jak zaczyna Ci się podobać, ale nie chcesz wyrokować o tym w ciemno, bo boisz się, że mogą być faszystami?hcpig pisze: ↑15-12-2024, 10:13W internecie tworzone są listy zespołów podejrzanych, znalazłem najobszerniejszą w formie tabelki excelowej, przed lekturą należy zapoznać się z LEGENDĄ.
Wiele wydawałoby się niewinnych zespołów otrzymało przynajmniej żółte kartki ale grunt że Blasphemy jest ok. Dziwne też, że mimo dużego stopnia szczegółowości autor nie dotarł do Meat Shits.
- hcpig
W ogóle się nie sugeruję, sam mam w głowie swoją listę i oczywiste jest, że jest tam zespół którego w tej tabeli brak.
Yare Yare Daze
- Szalony Opos
- postuje jak opętany!
Z drugiej strony to chyba Redwatch spadła z rowerka ( i w sumie dobrze)
Everyone loves you when you are dead
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Fascynujace, dowiedzialem sie nawet, ze Necromantia to NSBM.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- hcpig
W tabeli jest bez opisu ale autorowi chodziło zapewne o Iron Youth, zwłaszcza że Magus jest dopiskiem w nawiasie.
Yare Yare Daze
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
No niestety ale sam człowiekiem nie może być NSBM, sorry.
Stare zespoły też mają śmieszne opisy, opierające się na tym, że ktoś kiedyś rozmawial z Vargiem, ostatnio w 1993, i przez to jest potencjalnie podejrzany bycia nazistą:-)
Stare zespoły też mają śmieszne opisy, opierające się na tym, że ktoś kiedyś rozmawial z Vargiem, ostatnio w 1993, i przez to jest potencjalnie podejrzany bycia nazistą:-)
If you do everything right, there will be no struggle.
- hcpig
Lista jest dużej mierze nierzetelna, wpis o Decapitated to kpina skoro jest mowa o zarzutach, które upadly a mimo to zespół jest na żółto. To tak jak w tym dowcipie, który kończy się konkluzją 'sprawa się wyjaśniła ale niesmak pozostał'.
Powinny padać konkrety jak np. to że Drudkh umieszcza pozdrowienia dla banderowców we wkładce do czwórki.
Powinny padać konkrety jak np. to że Drudkh umieszcza pozdrowienia dla banderowców we wkładce do czwórki.
Yare Yare Daze
- uglak
Ostatnio zmieniony 15-12-2024, 19:06 przez uglak, łącznie zmieniany 1 raz.
Guilty of being right
- bartwa