Najlepsze płyty 2025 roku
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
- Harlequin
Re: Najlepsze płyty 2025 roku
FACS rozdaje dla mne pók co. Z metalu najmocniej siedzi mi pók co Metaphobic
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
U mnie może ze 2 pozycje interesujące się by znalazły w DM. Takie do których jestem na 100% przekonany. Pyre, Discordant Meditation - te dwie bym wyróżnił, te przemieliłem bez fizyczniaków, bo mnie do nich ciągło i szarpaooo. Kilka przyzwoitych, ale też tylko próbkowanych (aż tak mnie nie ciągło aby szarpać z internetu), więc jak zjadą na bazę to zweryfikuje. Myślę, że ze 2 dobiorę - do zbioru „przyzwoite”. Te zapowiedzi też mnie jakoś specjalnie nie jarają. Może coś nie tak teraz ze mną.
E: Meta po singlu zdecydowanie. Drugiego nie znam. I tak planuje kupić i się nią cieszyć, więc czekam na jej czas w moich progach. Ostatnimi czasy internet służy mi do radosnych chwil z każdą inną muzyką, tylko nie z DM.
E: Sarcifice - udany thrashyk. Ten z tych, przy którym nie mam utrwalania mojej teorii @Thrash is dead AF.
Ostatnio zmieniony 21-02-2025, 22:23 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
- Harlequin
Po prostu pók co jest lipa i mało ciekawych rzeczy. Właśnie przesłuchałem np. singielek Corpus Offal na 20 bukszpan i moim zdaiem co Cerebral Rot nie ma startu, choroby brak
- Ascetic
Lipa, nie lipa. Ze 100-150 się znajdzie takich co będą z 2025 r. na podorędziu, jak mnie internet wyłączą. Co roku tak jest. Jestem akurat o to spokojny. Po prostu czas płyt wybitnych się skończył. Ścieżki wydeptane do pełnej ekscytacji. Teraz, przynajmniej dla mnie, czas, akceptacji dobrych, przyzwoitych materiałów. Na luzie, bez oczekiwań a i tak strzały z nikąd i zaskoczki się trafią. Byleby tylko z tej suchej, kartonowej produkcji pojawiła się moda na wyjście. Tutaj dostrzegam problem. (Przesłuchałem np. singiel Morbific. Niby lepiej niż na dwójce, ale dalej gówno. Tak mi się przypomniało w kwestii realizacji. Jestem z tego pokolenia, że moje ucho się nie przyzwyczai już do tego, a mózg podpowie, że ktoś coś tutaj zjebał. )
Poro
- Harlequin
Wczoraj słuchałem całości Morbific. Jest lepiej niż na poprzedniej, ale... . Zostane przy debiucie.Ascetic pisze: ↑21-02-2025, 22:26Lipa, nie lipa. Ze 100-150 się znajdzie takich co będą z 2025 r. na podorędziu, jak mnie internet wyłączą. Co roku tak jest. Jestem akurat o to spokojny. Po prostu czas płyt wybitnych się skończył. Ścieżki wydeptane do pełnej ekscytacji. Teraz, przynajmniej dla mnie, czas, akceptacji dobrych, przyzwoitych materiałów. Na luzie, bez oczekiwań a i tak strzały z nikąd i zaskoczki się trafią. Byleby tylko z tej suchej, kartonowej produkcji pojawiła się moda na wyjście. Tutaj dostrzegam problem. (Przesłuchałem np. singiel Morbific. Niby lepiej niż na dwójce, ale dalej gówno. Tak mi się przypomniało w kwestii realizacji. Jestem z tego pokolenia, że moje ucho się nie przyzwyczai już do tego, a mózg podpowie, że ktoś coś tutaj zjebał. )
- Ascetic
Fenomen. Jak po internetach. Pestilence, Obituary, Dismember, Morbidzi, nawet fragmentami jakieś brytyjskie def-dupy z lat 90' pod Paradisów podchodzące, w zwolnieniach. Po wokalu, po zapiaszczeniu, po solówkach. Co się słuchnie, to skojarzenia same się nasuwają. Co i tak nie zmienia postaci, że mi się tego słucha wybornie. Ja tam jestem zachwycony.Ascetic pisze: ↑21-02-2025, 22:21U mnie może ze 2 pozycje interesujące się by znalazły w DM. Takie do których jestem na 100% przekonany. Pyre, Discordant Meditation - te dwie bym wyróżnił, te przemieliłem bez fizyczniaków, bo mnie do nich ciągło i szarpaooo. Kilka przyzwoitych, ale też tylko próbkowanych (aż tak mnie nie ciągło aby szarpać z internetu), więc jak zjadą na bazę to zweryfikuje. Myślę, że ze 2 dobiorę - do zbioru „przyzwoite”. Te zapowiedzi też mnie jakoś specjalnie nie jarają. Może coś nie tak teraz ze mną.
E: Meta po singlu zdecydowanie. Drugiego nie znam. I tak planuje kupić i się nią cieszyć, więc czekam na jej czas w moich progach. Ostatnimi czasy internet służy mi do radosnych chwil z każdą inną muzyką, tylko nie z DM.
E: Sarcifice - udany thrashyk. Ten z tych, przy którym nie mam utrwalania mojej teorii @Thrash is dead AF.
Nie spodziewałbym się, że tak "uwpływowiona" płyta, tak wtórna, wyda mi się tak interesująca, tak świeża. Fenomen. No i ta staroszkolna, mnięsna produkcja. Nie siłowa, nie przesadna, ale taka w sam raz. Kiedy ja tam z YT, tyle razy bym bez fizyczniaka coś męczył? Nie pamiętam.
*Taki "Chanting AI" np. to właściwie ciekawy track. Mi się z Midnight kojarzy. Inna zupełnie stylistyka, nie pasująca, tu w tym szybkim spidowym graniu, jak najbardziej. Chaotyczna, nieskładna solówa na pełnej daje tylko smaczku. A w kolejnym kawałku "Pestilential" typowa mielona na wejściu, pod samoczynny headbanging. I tak to idzie. Przemyślane to, wysmaczone. Na 28:42 do 29:00 taki gruff wchodzi, że głowa mała. Itd.
Poro
-
- zaczyna szaleć
- Ubzdur
- w mackach Zła
Marrasväet od BRF i Vengeance Evangel Chaos Inception póki co zapamiętałem z nowości
-
- postuje jak opętany!
Jak dla mnie w tym roku kuku zrobiło PYRE i SHRIEKING DEMONS.
-
Thorns.
-
Nowa płyta Taitenblood mnie rozłupała. Dziesiątki odsluchan, choroba jak przy Adversarial. Absolutnie najlepsze co mnie spotkało w tym roku. Svartsyn zaraz po tym. Solidny Vacuous, Pissgrave,Caustic Wound.
https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm
https://www.kancelaria-pionier.pl/
https://www.facebook.com/events/2progi/ ... 468364941/..
Nie ma lóż- wysprzedane, Zostały normalne bilety.
https://www.kancelaria-pionier.pl/
https://www.facebook.com/events/2progi/ ... 468364941/..
Nie ma lóż- wysprzedane, Zostały normalne bilety.
- Mass-Turbo
- postuje jak opętany!