debiucik
w składzie min gość odpowiedzialny za ARS HMU, HAXANU czy NATTFARD,
dla mnie to wystarczająca rekomendacja
Amor Fati to wydała,
dobry miks czarnego śmierć metalu
Tak, srogi, chyba nawet bardziej death niż black metalowy wyziew.
W ogóle tak wygląda jakby friendship with Swartadauþuz ended, now friends with Collier d'ombre, bo kolunie zrobili w 2024 klika całkiem niezłych projektów, a Sir S. ostatnimi czasy jakby słabiej...
Osgraef... No właśnie... to zdecydowanie Occult Death Metal.... ale jak zwał tak zwal. ZAJEBISTY materiał. Nawiedzony że xvj!
Jest jeszcze inna nowa debiutancka płyta DEVIL MASS. Szczylun wrzucał w "odkrywkowym" temacie. Też bdb. Surowo. Prymitywnie. Pogrzebowo. Diabelsko. Brzmienie miód malina! Gdzieś tam Duch się unosi Cultes des Ghoules, Bestial Raids, Mortuary Drape, wczesnego Denial of God, Grave Miasma, Spectrum Mortiis + innych takich hord country blues.....
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Staroć bogdyż aż z 1995 roku. Ale nigdy wcześniej nie słyszałem.
Nic przełomowego, ale przyzwoite. Choć trąca myszką, to czuć szczerą "skandynawskość".
Skuggedalar - Himmelriket Mørkner Demo 95
To był taki pre - Mactätus, całkiem przyjemne to było pamiętam.
Albo neoMactätus... Mactätus nie był wcześniej? Może i nie... w mrokach dziejów ginie... No to możliwe.
Ale przyjemnie granie. Fakt.
Norwegia. Powiązania z Mactätus. Nowy projekt. MJOLNE. Debiut. Niezłe.
Atmosferyczny Black Metal z klawiszami. W klimacie emperoroarcturusooldmanschildowczesnodimmuburgerowym...
Mjolne - Through Veils of Time
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
trochę cicho było ostatnie lata z obozu hiszpańskich Unbegotten i Velo Misere. Powracają i to na splicie, który wyjdzie na 12"LP, wydanym przez Nomad Snakepit Productions i Altare. Jego tytuł optymistyczny to "Silencio y Demencia"
Siemano mam pytanie jaka jest nazwa hordy z Czech lub Słowacji. Gość ma nietypową manierę darcia coś jak deklamacja w ichniejszym języku. Muzyka kojarzy mi się ze starym Zyklon-B. Mają nietypowe okładki jak na BM jedna z nich przedstawia zdjęcie gościa przy jakiejś rzeźbie, posągu czy coś takiego. Było kiedyś info o tej kapeli na forum. Ktoś, coś?