Najbardziej przereklamowane kapele metalowe

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MinT
weteran forumowych bitew
Kontakt:

Re: Najbardziej przereklamowane kapele metalowe

29-08-2013, 22:18

Maria Konopnicka pisze: Powiedzcie mi jednak co do cholery jest w takim TRIVIUM?
Nie wiem, ale miałem nieprzyjemność widzieć ich na żywo i ta gimbaza w spazmach pod sceną to jakieś pokurwienie z zacofaniem.

Plastik, choreografia jak z Eurowizji, przewidywalność i mimika IV ligi country.
*poznański Goldman Sachsman metalu*
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
Efowski
weteran forumowych bitew

30-08-2013, 11:04

A właśnie - nie rozumiem podniecenia Kvelertak
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

30-08-2013, 11:12

Efowski pisze:A właśnie - nie rozumiem podniecenia Kvelertak
Ten sam kazus co Trivium czy Sabaton - akcja promocyjna była zakrojona na dosyć szeroką skalę, a na opinio-tfu!-rczych blogach wszelkiej maści hipsterów, Szubrychtów i autorytetów malowało się im laurki ogłaszając, że to najodważniejsza synteza punka, black metalu, heavy metalu, crusta, hardcore czy czego tam jeszcze (chuj, że w tym samym czasie dużo lepszej syntezy w obrębie tych gatunków dokonał taki Okkultokratti). Generalnie to chyba nawet właśnie dzięki tym videoblogom i szemranym autorytetom głównie ten album zadomowił się w pamięci słuchaczy. Generalnie nie widzę w tym nic złego, bo Kvelertak wcale jakiejś kaszany na debiucie nie uskutecznił, miło i przyjemnie się nawet tego słucha. Tyle, że to jest jak z kartoflami - od biedy zapchasz nimi bebech, ale o jakichś większych walorach smakowych i wykwintności nie ma mowy. Inna sprawa też, że lata 80 i 90 oraz mocno spolaryzowane środowiska są już przeszłością, teraz coraz więcej będzie postmodernistycznych "wariacji na temat".
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

02-09-2013, 16:51

Nasum pisze:W sumie najbardziej przereklamowane kapele, to te, których płyty osiągają kosmiczne ceny ze względu na ich kultowość czy unikalność. By być w porządku, muszę nadmienić że nie wszystkie podchodzą pod ten paragraf, ale co poniektórym należy się jak najbardziej. Przykład - Flames of Hell, kosztuje to nie wiem już sam ile, a słuchając można się wynudzić za wszystkie czasy. Ni cholery nie trafia do mnie ich muzyka - podejrzewalem że skoro ludzie potrafią wywalić tyle siana na ich LP, to musi to być co najmniej dobre, ja usłyszałem mizerne buczenie.
podobnie ma się sprawa z DODSENGEL, nie twierdzę że to jest jakieś strasznie złe, ale z całą pewnością przereklamowane, cały ten hajp nakręcony na ten zespół pozostaje dla mnie zagadką
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

02-09-2013, 16:56

Wspominany już stronę wcześniej Sororicide też jest dla mnie zagadką - ot, death metal przyzwoicie zagrany, ale żeby zaraz jakiś uberkult? Jak przesłuchałem ta płytę to jedyne pytanie które cisnęło mi się na usta to: i co w tym jest takiego? Ameryki nie odkryli, platyną ta płyta w rankingach sprzedaży tez sie nie pokryła, więc gdzie tkwi haczyk?
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

02-09-2013, 18:04

W opisie aukcji i trudnej dostępności
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Oracle
weteran forumowych bitew

02-09-2013, 18:26

Ja nie zrozumiem fenomenu Amon Amarth, to jest tak plastikowe, że aż zęby bolą. Jest tylko jeden numer, który mi się podoba - "Death in Fire" czy jakoś tak, a reszta to jest makabra. Jak widzę kuców w ich koszulkach to mi się nóż w kieszeni otwiera.

I jakoś nigdy nie rajcowało mnie Watain... Nie kumam, czym tam u nich można się jarać. Koncert widziałem i był spoko, ale z płyt w większości nie przekonuje mnie ten zespół.

Z naszego podwórka - The Sixpounder. Ja nie wiem, co w nich można zobaczyć, że się ich wciska przed Vader czym jara się w ich przypadku Nergal..
Awatar użytkownika
Skaut

02-09-2013, 20:10

Oracle pisze:The Sixpounder.
pierwszy raz słyszę, a jak sam imć Nergal poleca to trza obadać.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
maciek z klanu

02-09-2013, 20:19

Oracle pisze:
Z naszego podwórka - The Sixpounder. Ja nie wiem, co w nich można zobaczyć, że się ich wciska przed Vader czym jara się w ich przypadku Nergal..

wypromowani przez antyradio. widzialem finalowy koncert w zabrzu gdzie zagrali calkiem ok, naglosnienie za glosne w huj, ale byla energia na scenie w porownaniu z 3ema poozostalymi kapelami. do tego niezly kontakt z publika i mlodziencza energia na scenie, sam nie slucham takiej muzyki ale momentami wygladalo to calkiem przyzwoicie. do tego graja muzyke dosc modna wsrod mlodziezy wiec nie ma sie czemu dziwic.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

02-09-2013, 20:20

Oracle pisze:
I jakoś nigdy nie rajcowało mnie Watain... Nie kumam, czym tam u nich można się jarać. Koncert widziałem i był spoko, ale z płyt w większości nie przekonuje mnie ten zespół.
casus luciferi Pani Oracle
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Lykantrop

02-09-2013, 21:15

Tak, "Casus Luciferi" Abruptum warte obadania, fakt.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
hcpig

03-09-2013, 19:11

Zapomnałbym o najważniejszym.

Katatonia

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

03-09-2013, 20:45

Nie.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

03-09-2013, 21:11

dekapitaded oprócz pierwszych 3
Awatar użytkownika
Oracle
weteran forumowych bitew

03-09-2013, 21:23

To ja jeszcze pamiętam zalew kapel typu Artrosis, Moonlight, Delight... Swego czasu na pęczki tego było... Blee... Na Metalmaniach, trasach...
Tarpaulin
w mackach Zła

03-09-2013, 21:47

Oracle pisze:To ja jeszcze pamiętam zalew kapel typu Artrosis, Moonlight, Delight... Swego czasu na pęczki tego było... Blee... Na Metalmaniach, trasach...
Potem wszystkie zaczęły grać elektro, a jeszcze później słuch o nich zaginął. Ale w latach 90 to był mejnstrim cięzkiego grania w Polszy :)
Awatar użytkownika
Lykantrop

04-09-2013, 01:53

Te 2 pierwsze non stop grajo i istniejo, nadal znajdując swój podatny grunt. Żeby było śmieszniej, na CP zawsze krąży zgraja smutnych gothów po 30tce smęcących, że jak w latach 90 grały takie kapele jak powyższe to było fajno.
Efowski
weteran forumowych bitew

04-09-2013, 07:29

Lykantrop pisze:
Efowski pisze:A właśnie - nie rozumiem podniecenia Kvelertak
...Generalnie to chyba nawet właśnie dzięki tym videoblogom i szemranym autorytetom głównie ten album zadomowił się w pamięci słuchaczy. Generalnie nie widzę w tym nic złego, bo Kvelertak wcale jakiejś kaszany na debiucie nie uskutecznił, miło i przyjemnie się nawet tego słucha. Tyle, że to jest jak z kartoflami - od biedy zapchasz nimi bebech, ale o jakichś większych walorach smakowych i wykwintności nie ma mowy. Inna sprawa też, że lata 80 i 90 oraz mocno spolaryzowane środowiska są już przeszłością, teraz coraz więcej będzie postmodernistycznych "wariacji na temat".

Ano widzisz. Ostatnio gdzieś czytałem, że oni och ach i jeśli dobrze pamiętam, to można teraz postawić znak równości między Kvelertak a liderzy metalu. Karkołomna teza. Zresztą z tego co pamiętam, to autor tego tekstu nasadził więcej takich kwiatków;]
Oracle pisze: Z naszego podwórka - The Sixpounder
Jasne. Pisałbyś inaczej, gdyby nas lubili;D Mścisz się;]
Maria Konopnicka

04-09-2013, 16:04

O co chodzi z ostatnim Satyricon - dlaczego ludzie podniecają się przeciętnym eurowizyjnym pop metalem, nadając mu cechy, których nie posiada? :)
Awatar użytkownika
lysstay
zaczyna szaleć

04-09-2013, 16:17

Maria Konopnicka pisze:O co chodzi z ostatnim Satyricon - dlaczego ludzie podniecają się przeciętnym eurowizyjnym pop metalem, nadając mu cechy, których nie posiada? :)
ooo widzę, że nie zostałem sam. Mam podobne zdanie o ostanim Satyricon - bieda
ODPOWIEDZ