https://luciferilluminatiomea.blogspot. ... s.html?m=1
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Formalnie death-doom (z nawet blekowymi naleciałościami i jeszcze innymi), właściwie nie gruz, ale jest tak urokliwie ciężkie i miażdżące w dół spychające, że pomimo braku zachowania formalnej formy xD to wrzucam tutaj. Jak powstanie dział o współczesnym death doomie, gdzie się działo przez lata, to się przerzuci.Ascetic pisze: ↑11-03-2023, 13:19Powinno się zaktualizować, tylko po co jak forum zawładnęły kacpaskoonucowe zjeby. Zasadniczo szkoda dokładać gruzu, rozwijać to miejsce.Ascetic pisze: ↑02-08-2019, 11:10rozwój gatunku widzę tak:
incantation+ : infester, belial, deteriorot, d., imprecation, (damnation)
duch: grave miasma, malthusian, vacivus, archaic tomb, hadit, necros christos, na… (tutaj nie pamietam nazwy, jak znajdę czas poszukam kasety i poprawię), sheol, dakhma, lucifericon, mefitic, ritual necromancy, opium seance, muknal, hic iacet, maveth, harvest gulgaltha, aum / duszna atmosfera. orient + okkult. można powiedzieć, że rytualny/ religijny death metal. irkallian oracle.
energia: teitanblood, adversarial, impetuous ritual, vassafor, hellvetron, nuclearhammer, eskhaton/ gruzu mniej, ale za to śmietanowy wpierdol rozlewający się gęsto
magma: abyssal, grave upheaval, , encoffination, temple nightside, void meditation cult, antiversum, serpetrance/ pogrobowcy extreem doom metalu z domieszką gruz-death metalu.
abstrakt : mitochondrion, portal, antediluvian, hissing, hexeth, death.void.terror, eavangelist / plamy dźwiękowe i kombinacje
sound: qrixkuor, summon/ pogłosy, lo-fi
mroczny death metal niesłusznie klasyfikowany : dead congregation, ascendent dead, disma, funebrarum, lvcifyre ... phoboscom, cruciamentum i dziesiątki innych. stygian obsession, saltas , vircolac, sulphur aeon, paroxsihzem, sempiternal dusk
niestety nie mam czasu prześledzić składziku. piszę z głowy. może przyjdzie czas na rozwinięcie tematu.
Żeby nie było. Scena niemiecka ubogaciła się o 2 projekty warte uwagi oraz ten który już z pełniakiem trafił pod skrzydła SRuin. A jak SRuin to i Exaltation i Coffin Lurker, czy czołówka ostatnich dwóch lat gruzu gruzu.
Niemce z CH'AHOM z pełnym materiałem (ok, ze składanką stary mateksów, na moje ucho zremasterowanych): Camazotz Cult