BLACK METAL MADE IN SWEDEN

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła
Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym

29-10-2007, 09:46

Większość kapel godnych uwagi została wymieniona więc nie będe powtarzał. Nikt jednak chyba przez te 6 stron nie wspomniał o: Shining, Mörk Gryning, Abruptum, Bestial Mockery, Craft, Diabolical Masquerade, Niden Div. 187, Necrophobic, Vinterland, War...
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

29-10-2007, 09:52

[quote][i]Wysłane przez Anthropophagus[/i]
Mörk Gryning, Diabolical Masquerade, Vinterland[/quote]
tych zespołów nie warto wspominać
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

29-10-2007, 09:53

Wypisał co zna, daruj mu :], kij że połowa z nich do tematu nie pasuje.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła
Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym

29-10-2007, 13:08

[quote][i]Wysłane przez boroowa[/i]
tych zespołów nie warto wspominać [/quote]

Mörk rzeczywiście nie jest najwyższych lotów i nieco odstaje od większości kapel tu przytoczonych, mam i znam tylko dwójkę - faktycznie nie powala ale rzadkim kałem też bym tego nie nazwał. Co do DM - do rasowego BM im daleko i może rzeczywiście tu nie do końca pasują ale 1 i 2 LP bardzo lubię więc o nich wspomniałem. Do Vinterland nie wiem co macie ale w sumie mnie to gówno obchodzi.

[quote][i]Wysłane przez Morph[/i]
Wypisał co zna, daruj mu :], kij że połowa z nich do tematu nie pasuje. [/quote]

A ten jak zawsze sie przypierdala. Wymieniłem 10 nazw, w takim razie wymień 5 które do tego tematu nie pasują i [b]uzasadnij[/b] dlaczego. Mroczna istoto o chłodnym obliczu, Ooo ty jedyny zgłębiający tajemnice majestatu prawdziwego, elitarnego szwedzkiego black metalu, samozwańczy, naczelny masterfulowy black metalowy pionku.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

29-10-2007, 13:14

MG - dm, do tego mocno średni
Necrophobic - jw., tyle tylko że bardzo fajny
Abruptum - industrialny hałas to nie bm raczej.
Vinterland - syf do kwadratu
Diabolical Masquerade - mało to ma w sobie BM, awangarda na całego
^ masz 5
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

29-10-2007, 13:15

Mroczna istoto o chłodnym obliczu[/quote]

o wierny uczniu Kostrzewskiego.
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła

29-10-2007, 13:21

Zajebiście się dowiedzieć po tylu latach, że "Darkside" to jest DM płyta..W pytę po prostu. Jak możesz pisać, że "Abruptum - industrialny hałas to nie bm raczej" skoro taki Stalaggh jednoznacznie ci się kojarzy z BM właśnie. (Naprawdę nie chcę mi się szukać cytatów) Trochę to hipokryzją i naciąganą piątką napierdala.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

29-10-2007, 13:27

Zajebiście się dowiedzieć po tylu latach, że "Darkside" to jest DM płyta..
[/quote]

A kiedyś nie była?

[quote]
Jak możesz pisać, że "Abruptum - industrialny hałas to nie bm raczej" skoro taki Stalaggh jednoznacznie ci się kojarzy z BM właśnie. (Naprawdę nie chcę mi się szukać cytatów)
[/quote]

Bo nie znajdziesz, jedno i drugie to dalej najlepiej można określić jako black industrial.

[quote]
Trochę to hipokryzją i naciąganą piątką napierdala.
[/quote]

A wrzucanie Vinterland jako przykładu zajebistej kapeli ze Szwecji nijak nie jest naciągane :>?
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

29-10-2007, 22:59

NECROPHOBIC to dla mnie żaden Death Metal. W ich muzyce występują elementy tego stylu i to wszystko.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

29-10-2007, 23:14

Dla Ciebie może i nie. Ale to jak najbardziej skandynawski DM. Specyficzny, ale wciąż DM. Można wymieniać jednym tchem z dzielami, które powstały w tym czasie w Norwegii.
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

29-10-2007, 23:30

[quote][i]Wysłane przez COFFIN[/i]
[quote][i]Wysłane przez Morph[/i]
Z ciekawszych to ostatnio Dimhymn niszczy [/quote]
Z faciem z Ondskapt ? [/quote]
Tak, ale mnie np. nudziło niemiłosiernie...

[quote][i]Wysłane przez boroowa[/i]
Ophthalamia - Nuda. Nic się nie dzieje, proszę pana. Nic. Taka, proszę pana, dialogi - niedobre, bardzo niedobre dialogi są. Proszę pana. W ogóle brak akcji jest. Nic się nie dzieje. Aż dziw bierze, że się nie wzorują na zagranicznych, proszę pana[/quote]
Jako zadeklarowany fan Abruptum zakupiłem kiedyś taśmę i był to taki szajs że do dzisiaj nie dałem rady przesłuchać chociaż raz w całości.

Vondur akurat bardzo lubię, chociaz fakt, to raczej projekt niż zespół, i to robiony z jajem. "Kill Evryone" swietny kawałek.

Silencer kiedyś próbowałem się przekonać, ale "Death..." jest jednak chujowa i otoczona raczej kultem opartym na tym i tamtym niż samym jej poziomem. Wokale, nad ktorymi ludzie tak sie spuszczają, dla mnie są po prostu chujowe.

Sethrial mam jakiś stuff na kasecie z bodajże Mystic i coprawda przesłuchałem z raz może, ale nawet nie najgorsze jak na swój gatunek mocne 6,5/10...

Debiut Unpure (czyli jedyny ich stuff jaki znam/mam) to naprawdę świetna rzecz, swego czasu kasetę miętosiłem nonstop w magneciaku.

Z nowszych (10 lat minęło...) kapel totalnie rozpierdolił mnie War, po każdym przesłuchaniu dwunastocalowego "We Are War" jestem zmiażdżony, zgwałcony i przysypany stertą gruzu. Tak się powinno grać europejski black, a nie kurwa jakieś pitu pitu. Porównania do Marduk są z dupy.

In Aternum w sumie tak do połowy łapie się w temat, ale też kiedyś ich winyl u mnie rządził i dzielił (do póki się go nie pozbyłem - została tylko siódemka z coverem Kreator).

Pozatym, kurwa, ludzie, 6 stron tematu a ani słowa o BATHORY, absolutnym numerze JEDEN w całym szwedzkim metalu.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

29-10-2007, 23:32

[quote][i]Wysłane przez longinus696[/i]
Dla Ciebie może i nie. Ale to jak najbardziej skandynawski DM. Specyficzny, ale wciąż DM. Można wymieniać jednym tchem z dzielami, które powstały w tym czasie w Norwegii.[/quote]
E tam. Ci Skandynawowie to porypani są.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

30-10-2007, 14:23

[quote][i]Wysłane przez Czesław[/i]
Silencer kiedyś próbowałem się przekonać, ale "Death..." jest jednak chujowa i otoczona raczej kultem opartym na tym i tamtym niż samym jej poziomem. Wokale, nad ktorymi ludzie tak sie spuszczają, dla mnie są po prostu chujowe. [/quote]
Da się go zbanować? Zapłacę nawet...
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

30-10-2007, 14:37

[quote][i]Wysłane przez Czesław[/i]
Silencer kiedyś próbowałem się przekonać, ale "Death..." jest jednak chujowa i otoczona raczej kultem opartym na tym i tamtym niż samym jej poziomem. Wokale, nad ktorymi ludzie tak sie spuszczają, dla mnie są po prostu chujowe. [/quote]
rzadko zgadzam się z Czesiem, ale tym razem ma rację.

proszę przelać na moje konto 100 zł to się sam zbanuję na miesiąc ;)
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
Set
postuje jak opętany!

30-10-2007, 17:55

A ja sie zgodze jedynie co do wokalu :-), bo muzycznie mi się ta płyta podoba, ale KURWA! te wokale to jakaś pomyłka!
NECRO SKINS SOCIETY
absinthe_patriote
postuje jak opętany!

30-10-2007, 18:29

Ta płyta wydaje mi się z perspektywy czasu trochę nierówna, pierwsze dwa kawałki na czele z arcygenialnym "Sterile Nails And Thunderbowels" poniewierają jak mało co...a reszta jest już słabsza. No i wolę "Dictius Te Necare".
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

30-10-2007, 19:34

Boszsz... pojebało was?
Przecież wokale to NAJWIĘKSZY ATUT tej płyty. To muzyka jest, powiedzmy, niewyróżniająca się... wokale podnoszą ocenę o jakieś 3 pkt.
No, ale jak ktoś tego nie kuma, to trudno, żeby dobrze ocenił ten album.
absinthe_patriote
postuje jak opętany!

30-10-2007, 20:35

W kwestii wokali jak najbardziej się zgadzam. Zamieniamy je na inne i zostaje nam ot kolejna dobra płyta z metalem, o której niewiele osób by w ogóle wspomniało.
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

30-10-2007, 22:53

Fakt, mnie też na początku te wokale wkurwiały niemiłosiernie. Z czasem do nich przywykłem i zrozumiałem, że one idealnie współgrają z przekazem i treścią.
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

30-10-2007, 23:26

[quote][i]Wysłane przez longinus696[/i]
Boszsz... pojebało was?
Przecież wokale to NAJWIĘKSZY ATUT tej płyty. To muzyka jest, powiedzmy, niewyróżniająca się... wokale podnoszą ocenę o jakieś 3 pkt.
No, ale jak ktoś tego nie kuma, to trudno, żeby dobrze ocenił ten album. [/quote]

Co tu kumać, wokale skrzeczące jak niedorozwinięty goblin skrzyżowany z ciotecznym kuzynem Kaczora Donalda (nie chodzi o Tuska), do tego nagrane nierówno....

Już naciąłem sie na nie - miały być zajebiste, a tu chuj.
ODPOWIEDZ