ZINES

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TORTURER
w mackach Zła

Re: ZINES

28-11-2008, 12:18

No tak,ale te wywiady(?) i głupie wtrącenia i niby docinki,beton próbujący udawac intelektualiste hehe,ale fakt ,ze mają wartośc archiwalna tego typu ziny z tamtego okresu...
Death Dwells in Love
mayhem
zaczyna szaleć

28-11-2008, 12:40

mam gdzieś jeszcze "rewelacyjnego" zine Funeral Fog wydanego przez veles/graveland, "świetny" był też Radogost czy jakoś tak- miał masę wywiadów.

Jakby ktoś miał jakieś inne numery Tales of macabre to proszę o wrzutę. Mam 2 numery z celtic frost na okładce i jeden z possessed. Numer z Bathory na okładce wylądował kilka lat temu w koszu (prawdopodobnie) gdy moja żona sprzątała mój kawalerski burdel :cry: :cry: :cry:
samael
rozkręca się

28-11-2008, 13:54

mayhem pisze:mam gdzieś jeszcze "rewelacyjnego" zine Funeral Fog wydanego przez veles/graveland, "świetny" był też Radogost czy jakoś tak- miał masę wywiadów.
RADOGOST chyba jeszcze jest....
FUNERAL FOG? Mam #1, były jeszcze kolejne????
Czy ktoś pamięta DARKNESSED zine? Trzy, na prawdę porządne numery.
j
Awatar użytkownika
von Leers
zaczyna szaleć

28-11-2008, 13:59

Co do Megalucyfers - to właśnie chcę sobie przypomnieć jako taką ciekawostkę z tamtego okresu. Co do "najazdu" na chatę :D - czy ja wiem... Jeśli Mayhem zdobędzie to spowrotem a będzie obawiał się konsekwencji udostępnienia tego w sieci i "krwawej zemsty post-ns-owych autorów" to prosze uprzejnie o PM :mrgreen: . "Funeral fog" nie znam szczerze mówiąc - miałem gdzieś kiedyś "Menhira" też chyba wydawał to Darken o ile mnie pamięć nie myli... A "Radogosty88" :roll: też bym sobie chętnie poczytał znowu. Jak to podkreśliłem - zdaję sobie sprawę z poziomu tych zinów ale osobiście traktuję je jako swego rodzaju "świadectwo epoki" (zboczenie zawodowe :D ) - inaczej niż wcześniej - kiedy to lekką ręką się ich pozbywałem.
Pytanie - skanować "Holocausty" i któryś tam "Infernal Death" (te są jeszcze w stanie dać się zeskanować) czy są tak powszechnie znane, że szkoda mojego czasu? Aha a "Equilibrium of Noise" ? - kupa (nomen omen :D ) "fajnych" wywiadów...

I taka ciekawostka w całkiem niezłym stanie fizycznym:

http://rapidshare.com/files/168205518/C ... ssue_2.rar

PS: ponawiam prośbę o udostępnienie tych archiwaliów :oops: (tu głównie "uśmiech" w stronę Mayhem-a)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

28-11-2008, 14:02

no wlasnie post NS ziny... chyba jest czas na bana dla tych panow. :lol:
mayhem
zaczyna szaleć

28-11-2008, 14:22

Funeral fog mam jeden numer, ale nie wiem czy był to #1 czy jakiś inny :D

Jak ktoś ma Hammer of damnation, albo wczesne Descent magi to zapraszam na rapidshare :D

Mam gdzieś jeszcze od Krzyśka Azarewicza zine kolesia z Northland, nazywało się to A'ilment albo jakoś tak. Musze to znależć bo to skarbnica wiedzy :D Ręcznie pisany, logówki powycinane z metal hammera, wymyślone wywiady. Ma to kilka stron, postaram się to wstawić.
Awatar użytkownika
von Leers
zaczyna szaleć

28-11-2008, 14:24

Ok ograniczę się w takim razie do skanów "apolitycznych" jak dotąd... Trudno - nie chcę się powtarzać ale chodziło mi o to, że ktoś te ziny robił - ktoś je czytał - tyle, ciekawostka...

Pozdrawiam
mayhem
zaczyna szaleć

28-11-2008, 14:43

Maleficio-- Camera Obscura ... kiedy to wydasz??
samael
rozkręca się

28-11-2008, 15:35

Maleficio pisze:no wlasnie post NS ziny... chyba jest czas na bana dla tych panow. :lol:
żartujesz prawda? Może i te ziny krzewiły różne czasem głupie i naiwne poglady, ale samo pisanie że istniały nie jest powodem do banowania uczciwych obywateli i uzytkowników tego zacnego forum. To część sceny czy Ci się to podoba czy nie, czas pokazał gdzie ówcześni aktywiści są dziś.
co do Equilibrium of Noise to akurat bardzo fajna rzecz, ktoś ma wersje elektroniczną magazynu który póxniej wydał Necronosferatus, było to tylko na płycie CDR, chyna w 1998 roku i nazywało DIABOLICAL ART czy jakoś tak, taki eksperyment.
j
samael
rozkręca się

28-11-2008, 15:37

a, zapomniałem dodać - około lutego 2009 ma sie ponoć ukazać 4 odsłona HERETYK zine z Wrocławia, wielce zacna pozycja w najnowszej historii polskiego zino - tfu - rstwa.
j
mayhem
zaczyna szaleć

28-11-2008, 15:47

Stare Holocausty jak najbardziej, Infernal Deathy też bo to zacna literatura, a moje egzemplarze już dawno gdzieś wyszły (mam chyba tylko wielki comeback tego zina czyli #4).
Jeśli chodzi o Equilibrium of noise to wiele wywiadów było zwykłymi przedrukami z zachodnich zinów  np. wywiad z Mayhem był z Faustowego Orcustus zine- swoją drogą ciekawe, że Tomek Krajewski dał się nabrać i opublikował ten wywiad w Holokauście z podpisem Leszka 
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

28-11-2008, 15:49

generalnie, panowie, nie pytajcie, czy wrzucać jakieś ziny czy nie, tylko wrzucajcie. w ten sposób i tak już zacny ten temat jeszcze tylko zyska na wartości. niestety moje wszystkie ziny zostały w ojczyźnie i nie mogę poskanować, ale jak znajdę czas to powrzucam jakoś kilka anglojęzycznych które akurat miałem okazję nabyć przez okres wygnania mego ;)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

28-11-2008, 15:52

nie ma nic gorszego od skanowania zinow, nie, ze jest to zle jako takie tylko bardzo upierdliwe i nudne do robienia...

ostatnio przejalem od znajomego mnostwo kultowych zinow z USA i skandynawii od lat 90-95 i juz nawet nie mam czasu tego przegladac... beda gnily i czekaly na moja uwage pewnego pieknego dnia ha ha... kurde juz pewnie z 1000 tych zinow nazbieralem... :D :D :D
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

28-11-2008, 15:55

po chuj mają gnić? oddaj w dobre (moje) ręce.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

28-11-2008, 16:01

po chuja Ci ziny zagranica? I tak nie bedziesz sie nimi sie przeprowadzal:P A i nie oddal bym, bo ziny zbierane sa od drugiej polowy lat 80... to szmat czasu:) :D :D :D :D
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

28-11-2008, 16:40

samael pisze:a, zapomniałem dodać - około lutego 2009 ma sie ponoć ukazać 4 odsłona HERETYK zine z Wrocławia, wielce zacna pozycja w najnowszej historii polskiego zino - tfu - rstwa.
myślałem, że już odpuścili na amen
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

28-11-2008, 16:54

Maleficio pisze:po chuja Ci ziny zagranica? I tak nie bedziesz sie nimi sie przeprowadzal:P A i nie oddal bym, bo ziny zbierane sa od drugiej polowy lat 80... to szmat czasu:) :D :D :D :D
jak po chuja mi ziny za granicą? przecież, że nie do robienia samolocików :D
oj weź, oddaj. że są zbierane od połowy lat 80 to nie ma żadnego znaczenia przecież.
ewentualnie postawię piw sztuk do uzgodnienia ;)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

28-11-2008, 17:38

Scaarph pisze: oj weź, oddaj. że są zbierane od połowy lat 80 to nie ma żadnego znaczenia przecież.
nie wiem jak Melaficio podchodzi do swoich zbiorów - ale ja nad oddaniem mojej gorszej połowy to bym sie zastanowil, ale nad kolekcja to nawet bym nie pomyslal czy warto o tym myśleć :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

28-11-2008, 17:48

Adrian696 pisze:
Scaarph pisze: oj weź, oddaj. że są zbierane od połowy lat 80 to nie ma żadnego znaczenia przecież.
nie wiem jak Melaficio podchodzi do swoich zbiorów - ale ja nad oddaniem mojej gorszej połowy to bym sie zastanowil, ale nad kolekcja to nawet bym nie pomyslal czy warto o tym myśleć :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
e tam, oddaj i ty! swoją gorszą połowę sobie zachowaj, chcę tylko ziny :)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

28-11-2008, 19:44

mayhem pisze:Maleficio-- Camera Obscura ... kiedy to wydasz??
chuja tam, zeskanują mu i wrzucą do rapidszara i tyle będzie z kilkumiesięcznej pracy

Ja mam tyle niedoczytanych aktualnych zinów że nie mam kiedy tego wszystkie przeczytać, a gdzie tu jeszcze brać się za retrospekcję... musiałbym po ściągnięciu podrukować te ziny (w sumie? w punkcie ksero 1 strona 10 czy 11 groszy), wtedy miało by sens, tak na kompie to pierdole czytać.

Aktualne ziny czytacie, czy tak se pierdolicie, bo nie są na myspace?
ODPOWIEDZ