KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- moonfire
- zahartowany metalizator
Re: KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH
To jest właśnie kulturalne, rynkowe podejście do klienta.
- Scaarph
no przecież ich jedna koszulka w tę czy we w tę jebie. tu chodzi o dobre słowo, to przecież jest marketing.
- pr0metheus
-
- zaczyna szaleć
Odnośnie ebay'a.
Mam pewien problem. Dnia 25.05.2011 sprzedałem płytę do Australii. Wpłata dokonana błyskawicznie, więc z mojej strony wysyłka również została zrealizowana następnego dnia - listem poleconym priorytetowym. Do dnia dzisiejszego kupujący twierdzi że nie otrzymał przesyłki. Mówi prawdę czy kłamie ??? Najlepszym rozwiązaniem byłaby pewnie reklamacja tej przesyłki, tyle że kupujący może już nie wytrzymać nerwowo, napisze negatywa i będzie kicha. Miał ktoś taki przypadek ??? Może coś poradzicie ???
Mam pewien problem. Dnia 25.05.2011 sprzedałem płytę do Australii. Wpłata dokonana błyskawicznie, więc z mojej strony wysyłka również została zrealizowana następnego dnia - listem poleconym priorytetowym. Do dnia dzisiejszego kupujący twierdzi że nie otrzymał przesyłki. Mówi prawdę czy kłamie ??? Najlepszym rozwiązaniem byłaby pewnie reklamacja tej przesyłki, tyle że kupujący może już nie wytrzymać nerwowo, napisze negatywa i będzie kicha. Miał ktoś taki przypadek ??? Może coś poradzicie ???
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Z Australii szła do mnie kiedyś paka 1,5 miecha. Nie wiem jak w drugą stronę, ale uzbrój kolesia w cierpliwość i powiedz, że Polska to nie być kraj wielkich możliwość i sprawnej poczty.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Mi z Australii jakieś 5 tygodni szło.
-
- zaczyna szaleć
To chyba nie jest wina Poczty Polskiej. Jak już wspomniałem, wysłana została 26.05., a 28.05, przesyłka opuściła polski obszar celny / na podstawie informacji z PP/.Lykantrop pisze:Z Australii szła do mnie kiedyś paka 1,5 miecha. Nie wiem jak w drugą stronę, ale uzbrój kolesia w cierpliwość i powiedz, że Polska to nie być kraj wielkich możliwość i sprawnej poczty.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
wrzuć ten numer listu tu: http://auspost.com.au/track/ może coś ciekawego pokaże
-
- zaczyna szaleć
"Przesyłka nie śledzona".knaar pisze:wrzuć ten numer listu tu: http://auspost.com.au/track/ może coś ciekawego pokaże
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Dziwne, powinno pokazywać śledzenie na terenie Australii. Zresztą nawet na stronie poczty polskiej powinno pokazywać śledzenie za granicą. Często w pracy wysyłamy coś za granicę i strona pp pokazuje śledzenie do momentu odbioru.
-
- zaczyna szaleć
Na poczcie w której została nadana ta paczka, powiedziano że jest opcja monitorowania przesyłek poleconych, ale niestety, tylko do momentu opuszczenia Polski. Dalej już nie wiadomo co się dzieje z naszymi rarami.
-
- postuje jak opętany!
Za krótki okres czasu żeby się stresować . Widocznie poza granicami Polski przejęła list jakaś wolniejsza firma pocztowa , coś ala In Post ,która potrafi zagraniczne przesyłki dostarczać 2-3 tygodnie ,stąd niewielkie opóznienie .Fidelio666 pisze:Odnośnie ebay'a.
Druga możliwość , pani w okienku zapomniała nakleić prioryteta i polecony idzie drogą lądową - minimum 2 miesiące .
- Scaarph
w polsce klei sie priorytety na wszystko? w irlandii na wszystko jak leci. polecony, nie polecony, nieważne. kupujesz znaczek, dostajesz naklejkę priorytet. zupełnie nie wiem co to zmienia :) ale trzeba przyznać, że tutaj ze swoich obietnic wywiązują się znakomicie - mówią: wyślij dzisiaj, jutro adresat list dostanie. nie ważne, która godzina, byle przed ostatnią zbiórką (5pm). wyślesz dzisiaj, jutro z rana przesyłka doręczona.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
A czy możliwe jest aby po Europie szło 1,5 miesiąca? Właśnie tyle czekam już na przesyłki z Niemiec, Francji i Włoch.
Z drugiej strony ostatnio dostałem przesyłkę z Grecji w 3 dni :)
-
za dlugo.stanowczo za dlugo.opierdalaja sie.pogon ich.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
- zaczyna szaleć
Przystęplowała "priorytet". Nie odchodzę od okienka dokąt nie skończy stemplować.Hellthrasher pisze:Za krótki okres czasu żeby się stresować . Widocznie poza granicami Polski przejęła list jakaś wolniejsza firma pocztowa , coś ala In Post ,która potrafi zagraniczne przesyłki dostarczać 2-3 tygodnie ,stąd niewielkie opóznienie .Fidelio666 pisze:Odnośnie ebay'a.
Druga możliwość , pani w okienku zapomniała nakleić prioryteta i polecony idzie drogą lądową - minimum 2 miesiące .
- maciek z klanu
to ja nie polecam kupowac niz u goscia na allegro Muzyka-CD. Bardzo dlugo sie czeka na plyty.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- w mackach Zła
Jak cztery to raczej nie cała ;)kregozmyk pisze:W mystic.pl jest do wyrwania cała dyskografia ALCHEMIST (4 płyty po 25zł każda).
http://www.mystic.com.pl/plyty_cd,alche ... d,4509.htm
Ale oczywiście płyty są warte tej ceny jak najbardziej :)
- Maleficio
- Kontakt:
jak najbardziej, ja ostatnio zamawiam dużo winyli z Boomkat z UK i niestety większość właśnie leci średnio po 3-4 tygodnie. Albo wraca do nich ze stemplem "Nie podjeto w terminie" a ja wogólę awiza nie dostałem na przykład. Ale to już urok poczty polskiej.knaar pisze:A czy możliwe jest aby po Europie szło 1,5 miesiąca? Właśnie tyle czekam już na przesyłki z Niemiec, Francji i Włoch.
-
- w mackach Zła
Według takiego klucza zebyś nie poznał, że nie ma tam wszystkich kawałków z tych albumów ;)kregozmyk pisze:CAŁA:) Nagrali 6 studyjnych płyt + EP-kę. Specjalnie podałem linię do 2-płytowej kompilacji "Embryonics", która zawiera pierwsze 3 albumy, Eve of the War EP oraz demosy. Nie chciało się kliknąć myszką w link i sprawdzić;)Raf pisze:Jak cztery to raczej nie cała ;)kregozmyk pisze:W mystic.pl jest do wyrwania cała dyskografia ALCHEMIST (4 płyty po 25zł każda).
http://www.mystic.com.pl/plyty_cd,alche ... d,4509.htm
Ale oczywiście płyty są warte tej ceny jak najbardziej :)
Edit: tak się zastanawiam, według jakiego klucza umieścili kawałki na tej kompilacji...