KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Raf
w mackach Zła

Re: KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH

20-06-2011, 18:31

Po prostu mam tą kompilację od dawna, w ogóle kto był na ich koncercie w Łodzi ze trzy lata temu, jedynym w Polsce zresztą, mógł sie w ich płyty zaopatrzyć, i to właśnie w tej cenie 20-25 zł co było trochę zaskakujące bo na allegro chodziły wtedy po normalnej cenie 40-50 zł wtedy, sprzedali chyba wszystko co przywieźli ze sobą ;)
Awatar użytkownika
FENIKS
w mackach Zła

20-06-2011, 18:32

Fidelio666 pisze:
Hellthrasher pisze:
Fidelio666 pisze:Odnośnie ebay'a.
Mam pewien problem. Dnia 25.05.2011 sprzedałem płytę do Australii. Wpłata dokonana błyskawicznie, więc z mojej strony wysyłka również została zrealizowana następnego dnia - listem poleconym priorytetowym. Do dnia dzisiejszego kupujący twierdzi że nie otrzymał przesyłki. Mówi prawdę czy kłamie ??? Najlepszym rozwiązaniem byłaby pewnie reklamacja tej przesyłki, tyle że kupujący może już nie wytrzymać nerwowo, napisze negatywa i będzie kicha. Miał ktoś taki przypadek ??? Może coś poradzicie ???
Za krótki okres czasu żeby się stresować . Widocznie poza granicami Polski przejęła list jakaś wolniejsza firma pocztowa , coś ala In Post ,która potrafi zagraniczne przesyłki dostarczać 2-3 tygodnie ,stąd niewielkie opóznienie .
Druga możliwość , pani w okienku zapomniała nakleić prioryteta i polecony idzie drogą lądową - minimum 2 miesiące .
Przystęplowała "priorytet". Nie odchodzę od okienka dokąt nie skończy stemplować.
Ja bym się nie martwił. Masz papier na przesyłkę więc wszystko ok. Koles się niech nie piekli bo to nie twoja wina. Ważne że masz potwiedzemie nadania.
Fakt faktem że czasem przesyłki idą zadziwiająco długo. Jak wymieniłem się ze słoweńcami to paczka idzie pół roku hahaha :)
Zakupiłem limitowany shirt i cd impiety z heliaetum i mam nadzieję że przyjdzie szybko bo jak nie to sam się tam przejąde.
Tak na marginesie jakby ktoś miał na sprzedaż coś Impiety to kupię.
Raf
w mackach Zła

20-06-2011, 19:49

kregozmyk pisze:
Raf pisze: mam tą kompilację od dawna
To powiedz mi, czy warto mieć Embryonics w kolekcji, czy lepiej ją sobie darować i polować na 3 pierwsze krążki w jedynych słusznych wydaniach?
Jeśli jesteś fanem Alchemist to warto mieć Embryonics bo część z tych nawet pokrywających się z albumami nagrań jest w wersjach demo, trochę innych niż finalne, więc to taka bardziej ciekawostka dla fanów, generalnie jednak w pierwszej kolejności polecam pierwsze trzy krążki, dopiero później tę kompilację.
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

22-06-2011, 10:41

Wzorowa laurka dla Kneel Before the Master's Throne.

Kupiłem 10-LP-pak od nich, wysłali w dobrej wierze Hermesem. Niestety u nas obsługują to leniwe mendy z DPD więc naturalnie nie doszło ("Address not found", jaaaaaaaaasne) i wróciło do Germanów. Po interwencji błyskawicznie wysłali raz jeszcze, tym razem DHLem. Żadnych dodatkowych kosztów i dorzucili jeszcze jednego elpisa gratis. Saport!
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

22-06-2011, 10:46

Morph pisze:Wzorowa laurka dla Kneel Before the Master's Throne.

Kupiłem 10-LP-pak od nich, wysłali w dobrej wierze Hermesem. Niestety u nas obsługują to leniwe mendy z DPD więc naturalnie nie doszło ("Address not found", jaaaaaaaaasne) i wróciło do Germanów. Po interwencji błyskawicznie wysłali raz jeszcze, tym razem DHLem. Żadnych dodatkowych kosztów i dorzucili jeszcze jednego elpisa gratis. Saport!
ostatnio jakos czesto sie zwracanie przesylek zdarza
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

22-06-2011, 10:50

Mi tylko tych, które dostarcza DPD, dwa razy już mi się zdarzyło - za każdym razem "Adresu nie znaleziono". Jak mieszkałem pod Łodzią to rozumiem, małe miasto, można nie znaleźć, no ale niemożność zlokalizowania wielkiego budynku w centrum miasta to już lekkie przegięcie.

Ale nie tylko nasz DPD tak działa, u Dunów mi kiedyś zostawili słuchawki za ~2k zł prosto na progu.
LastOneOnEarth
zaczyna szaleć

22-06-2011, 15:18

Nie wiem dlaczego, ale Witching Hour nie chcą ze mną rozmawiać. Już na dwa maile nie dostałem odpowiedzi.
Awatar użytkownika
Góral
w mackach Zła

22-06-2011, 15:41

Nie tylko z Tobą, mi też dwa razy nie odpisali, trzeci raz nie próbowałem.
Trust no one is the absolute Law.

P.J.E.C.

Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

22-06-2011, 15:52

jak zostawisz na tablicy na FB Adze wiadomość to zawsze odpisze.
LastOneOnEarth
zaczyna szaleć

22-06-2011, 15:53

Tylko teraz to ważna rzecz, bo przysłali mi nie tę płytę co trzeba.
Awatar użytkownika
Alkoholokaust
postuje jak opętany!
Kontakt:

22-06-2011, 16:05

Ja dziś otrzymałem paczkę z WH po małym opóźnieniu, ale wszystko gra.Na maile również trudniejszy kontakt niż zwykle.Pewnie jakieś chwilowe problemy.Szkoda że tam telefonu nie ma.
hare hare supermarket

nsbm.pl
est

22-06-2011, 16:27

Ja ostatnio byłem świadkiem nowego rekordu świata ustanowionego prze Selfmadegod. Zamówiłem płyty w piątek około 12ej i w poniedziałek rano obudził mnie listonosz z paczuszką (w weekendy poczta chyba nie pracuje). Ktoś tu pisał kiedyś o Karolu jako o mistrzu szybkiej wysyłki. Zgadzam się po stokroć.
Awatar użytkownika
Lykantrop

22-06-2011, 16:38

est pisze:Ja ostatnio byłem świadkiem nowego rekordu świata ustanowionego prze Selfmadegod. Zamówiłem płyty w piątek około 12ej i w poniedziałek rano obudził mnie listonosz z paczuszką (w weekendy poczta chyba nie pracuje). Ktoś tu pisał kiedyś o Karolu jako o mistrzu szybkiej wysyłki. Zgadzam się po stokroć.
Sortownie popierdalają 7 dni w tygodniu, 24h na dobę.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Silent_Sea
weteran forumowych bitew

22-06-2011, 17:50

Maleficio pisze:
Morph pisze:Wzorowa laurka dla Kneel Before the Master's Throne.

ostatnio jakos czesto sie zwracanie przesylek zdarza
DPD to banda pedałów i debili, a nie firma kurierska ! Zamawiałem pakę u niemczurów i dostałem info, że wysłana Hermesem i oczywista podany nr przewozowy. Poczekałem tydzień i nic - sprawdziłem na necie jak z Hermesem w PL i okazało się, że DPD dostarcza większość ich przesyłek, więc zadzwoniłem, podałem nr paczki, nazwisko i adres. Idiotka przy telefonie powiedziała, że nic takiego nie mają. Za kilka dni otrzymałem email od Hermesa, że przesyłka była dostarczana na mój adres trzy razy ale nigdy nie było odbiorcy, co śmieszniejsze nie mogli mi potwierdzić w Hermesie, że to DPD miało dostarczyć tą przesyłkę - PARANOJA ! W końcu zadzwoniłem kolejny raz do DPeDałów i baba powiedziała, że tak była paczka na ten adres ale nikogo nie było w domu i odesłali ją dzień wcześniej do nadawcy - mniej więcej tak wygląda współpraca z POJEBAMI Z DPD ! Oczywiście przy adresie był też podany mój nr telefonu ale po co kurwa dzwonić jak większość normalnych kurierów, nawet kolo z poczty do mnie dzwoni ...
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

22-06-2011, 18:17

No to macie chujowych kurierów a nie DPD, bo w moim przypadku to jedyna sprawna firma kurierska z jaka miałem do czynienia ;)
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

22-06-2011, 19:46

z dpd jest problem bo maja burdel w sortowni (przynajmniej na slasku)
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

22-06-2011, 19:50

Silent_Sea pisze: DPD to banda pedałów i debili, a nie firma kurierska ! Zamawiałem pakę u niemczurów i dostałem info, że wysłana Hermesem i oczywista podany nr przewozowy. Poczekałem tydzień i nic - sprawdziłem na necie jak z Hermesem w PL i okazało się, że DPD dostarcza większość ich przesyłek, więc zadzwoniłem, podałem nr paczki, nazwisko i adres. Idiotka przy telefonie powiedziała, że nic takiego nie mają. Za kilka dni otrzymałem email od Hermesa, że przesyłka była dostarczana na mój adres trzy razy ale nigdy nie było odbiorcy, co śmieszniejsze nie mogli mi potwierdzić w Hermesie, że to DPD miało dostarczyć tą przesyłkę - PARANOJA ! W końcu zadzwoniłem kolejny raz do DPeDałów i baba powiedziała, że tak była paczka na ten adres ale nikogo nie było w domu i odesłali ją dzień wcześniej do nadawcy - mniej więcej tak wygląda współpraca z POJEBAMI Z DPD ! Oczywiście przy adresie był też podany mój nr telefonu ale po co kurwa dzwonić jak większość normalnych kurierów, nawet kolo z poczty do mnie dzwoni ...
Bo DPD paczkom od Hermesa (i z francuskiego Colissimo też) nadaje własne numery, tak więc można sobie szukać.
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

24-06-2011, 00:16

est pisze:Ja ostatnio byłem świadkiem nowego rekordu świata ustanowionego prze Selfmadegod. Zamówiłem płyty w piątek około 12ej i w poniedziałek rano obudził mnie listonosz z paczuszką (w weekendy poczta chyba nie pracuje). Ktoś tu pisał kiedyś o Karolu jako o mistrzu szybkiej wysyłki. Zgadzam się po stokroć.
Raz tylko płyty przyszły mi bodajże po dwóch tygodniach, ale dostałem maila z wyjaśnieniem że spowodowane to było festiwalowymi wojażami. Poza tym bez zarzutu, ekspresowa wysyłka .
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

24-06-2011, 09:25

to kwestia sprawności poczty a nie samej wytwórni, no ale nie wypada nie pochwalić - płytki zamówione we wtorek w dunkelheit dzisiaj znalazłem pod drzwiami.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

24-06-2011, 21:31

Wie ktoś może, jak mam się skontaktować z chujem z Ebaya, skoro nie ma on takiej opcji w bazie? Wyświetlają się tylko te automatyczne odpowiedzi. Trzy tygodnie na przesyłkę z USA czekam i nawet nie wiem, jaki to ma numer i gdzie się sprawdza jej drogę. Kupowanie w USA to chyba nienajlepszy pomysł.
ODPOWIEDZ