O to, to! Zawsze dobrym wyznacznikiem jest młodzież więc wbrew pozorom warto wypytać ale dzieciarnia tak maintreamowa (czarne swetry, kostki) dalej zakonserwowana jest niczym 15 lat temu na grunge i nu-metal. Na krótko potem błysnął metalcore (ale mało tego tak naprawdę słuchano, przynajmnie u nas) ten djent jako nurt to zupełny margines... a teraz czeka nas tylko jedna wielka zbita eklektyczna magma i wielkich nurtów po prostu nie będzie.[S.] pisze:Szczerze mówiąc nie jestem pewien czy zjawisko przez Ciebie opisane ma dzisiaj odpowiednik.
POSTAWA ROSZCZENIOWA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re: POSTAWA ROSZCZENIOWA
Yare Yare Daze
Co to k... jest?hcpig pisze: ten djent jako nurt to zupełny margines...
- hcpig
No mówię, margines :) A to przecież to chyba największy nurt w muzyce rockowej ostatnich a wciąż wielu po usłyszeniu tej nazwy wywala gały. A będzie tylko gorzej.
Yare Yare Daze
Pojebane marketingowe podziały, a przecież to takie proste. Dobre/złe, słucham/nie słucham.
- ultravox
- zahartowany metalizator
Być może jest tak jak piszecie, ale chciałbym mieć pewność ;) Ta eklektyczna magma to jednak dość czarny scenariusz.hcpig pisze:O to, to! Zawsze dobrym wyznacznikiem jest młodzież więc wbrew pozorom warto wypytać ale dzieciarnia tak maintreamowa (czarne swetry, kostki) dalej zakonserwowana jest niczym 15 lat temu na grunge i nu-metal. Na krótko potem błysnął metalcore (ale mało tego tak naprawdę słuchano, przynajmnie u nas) ten djent jako nurt to zupełny margines... a teraz czeka nas tylko jedna wielka zbita eklektyczna magma i wielkich nurtów po prostu nie będzie.[S.] pisze:Szczerze mówiąc nie jestem pewien czy zjawisko przez Ciebie opisane ma dzisiaj odpowiednik.
- [S.]
- zaczyna szaleć
Możesz założyć, że młodzież o skłaniająca się do metalu, ale bardziej bierna, słucha tego co Ty, tylko bardziej wybiórczo. Więc nie zdziw się, że przy ewentualnej próbie interakcji, możesz naciąć się na ludzi, którzy będą słuchali Clutch, ale obcy dla nich będzie Kyuss; albo będą Ci polecać nową Mgłę, ale nigdy nie słyszeli o "Blaze in the northern sky".
did i listen to pop music because i was miserable? or was i miserable because i listened to pop music?
- uglak
nie bylbym az taki kategoryczny - co prawda faktycznie po djencie chyba nie bylo nastepnego swiezego gatunku, ale na pewno cos sie wydarzy ;-)
Guilty of being right
- ultravox
To jest w zasadzie zrozumiałe. Jak zaczynałem słuchać Deicide czy Morbid Angel to gówno mnie obchodziły Possessed, Bathory czy Sodom. To była muzyka dla starszych gości, niemalże poprzednie pokolenie. Potrzeba badania korzeni pojawiła się dopiero później, bo ówczesna nowa muzyka była zbyt ekscytująca, żeby patrzeć wstecz. Ba, jestem nawet w stanie zrozumiec, że dla fana Mgły "A Blaze.." będzie czymś niezbyt fajnym - tak samo jak dla mnie, jako młodego fana Morbid Angel, nagrania Posssessed czy Celitic Frost jawiły się jako nudne i prymitywne.[S.] pisze:Możesz założyć, że młodzież o skłaniająca się do metalu, ale bardziej bierna, słucha tego co Ty, tylko bardziej wybiórczo. Więc nie zdziw się, że przy ewentualnej próbie interakcji, możesz naciąć się na ludzi, którzy będą słuchali Clutch, ale obcy dla nich będzie Kyuss; albo będą Ci polecać nową Mgłę, ale nigdy nie słyszeli o "Blaze in the northern sky".
- Only_True_Believers
[youtube][/youtube]
Poprosze coś równie brutalnego i z podobnym brzmieniem.
Poprosze coś równie brutalnego i z podobnym brzmieniem.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Brzmienie może nie tak potęzne i wściekłe i nieco więcej melodii, ale pewnie zapomniałeś o:
https://www.youtube.com/watch?v=BJn4WRfXaiM&t=397s
ale tak naprawdę nie ma nic podobnego do KTHRS. Też kiedyś szukałem... Jakaś kapela gdzieś mi mignęła... Któryś materiał Helvetic Frost chyba, ale głowy nie dam.
Ew. pepiki z automatem:
https://www.youtube.com/watch?v=COOX4tgsfG4
https://www.youtube.com/watch?v=BJn4WRfXaiM&t=397s
ale tak naprawdę nie ma nic podobnego do KTHRS. Też kiedyś szukałem... Jakaś kapela gdzieś mi mignęła... Któryś materiał Helvetic Frost chyba, ale głowy nie dam.
Ew. pepiki z automatem:
https://www.youtube.com/watch?v=COOX4tgsfG4
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
No wlasnie nic mi nie przychodzi do glowy. Co na przyklad?
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Cały Order of the Nonagram, szczeólnie Blodfest:
https://blodfest.bandcamp.com/album/promo-2005
https://blodfest.bandcamp.com/album/kra ... -kampgejst
Caveman Cult, Death Worship, Misanthropy (USA), Armageddon (FRA), Amputator.
https://blodfest.bandcamp.com/album/promo-2005
https://blodfest.bandcamp.com/album/kra ... -kampgejst
Caveman Cult, Death Worship, Misanthropy (USA), Armageddon (FRA), Amputator.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- hcpig
Może nie do końca do tematu ale żeby nie zakładać kolejnego...
Ciągle marudzi się że zespoły miękną, puszczają oko do masowego słuchacza itp. a jakie znacie z kapele które z czasem zradykalizowały się? Nie chodzi o to że np. Impiety z płyty na płytę grało intesywniej i pałker szybciej nakurwiał blasty bo jest to po prostu dążenie do stałej idei poprzez doskonalenie formy ale o bardziej ewolucję samego mindsetu i przemianę czysto jakościową. Coś jak Forgotten Woods i poreaktywacyjna 'Race of Cain' gdzie zerwano z melancholją starych nagrań na rzecz syficznego soundu i odpychającej antymuzyki, podobnie Disiplin chociaż ich nowe płyty fiołkami nie pachną... co jeszcze?
Ciągle marudzi się że zespoły miękną, puszczają oko do masowego słuchacza itp. a jakie znacie z kapele które z czasem zradykalizowały się? Nie chodzi o to że np. Impiety z płyty na płytę grało intesywniej i pałker szybciej nakurwiał blasty bo jest to po prostu dążenie do stałej idei poprzez doskonalenie formy ale o bardziej ewolucję samego mindsetu i przemianę czysto jakościową. Coś jak Forgotten Woods i poreaktywacyjna 'Race of Cain' gdzie zerwano z melancholją starych nagrań na rzecz syficznego soundu i odpychającej antymuzyki, podobnie Disiplin chociaż ich nowe płyty fiołkami nie pachną... co jeszcze?
Yare Yare Daze
- ultravox
Gehennahcpig pisze:Może nie do końca do tematu ale żeby nie zakładać kolejnego...
Ciągle marudzi się że zespoły miękną, puszczają oko do masowego słuchacza itp. a jakie znacie z kapele które z czasem zradykalizowały się?
- ultravox
- hcpig
Ale chodzi o kapele, które przemieniły się... od serca a nie kicały według zmieniającej się koniunktury.
Yare Yare Daze
-
Earl Sweatshirt- on się stale radykalizuje,czekam aż nagra płytę power electronics.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- Plastek
- Kontakt:
Najlepszy przykład:

Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!