POSTAWA ROSZCZENIOWA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- rasowy masterfulowicz
- Chal-Chenet
- zaczyna szaleć
Re: POSTAWA ROSZCZENIOWA
Poleci ktoś jakiś wolny death, w stylu dwójki Phobocosm, tudzież "G" Morbid Angel?
-
- zaczyna szaleć
Może nie dokńca ten styl, ale Doom/Death jak najbardziej.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
-
- mistrz forumowej ceremonii
Transformation -Sonne Adam takie właściwie skrzyżowanie tych dwóch płyt z tym ,że gorsze.Chal pisze:Poleci ktoś jakiś wolny death, w stylu dwójki Phobocosm, tudzież "G" Morbid Angel?
-
Kompletnie się nie znam na smutnej muzyce ,bo włączam ją raz na ruski rok ale Tenhi lubię posłuchać. Pewnie to będzie zajebisty oczywizm ale niektórzy olali ta płytę już w przedbiegach a jest zajebiście smutna . Ta melodeklamacja od 3:42 robi szklane oczy.Only_True_Believers pisze:Szukam czegoś podobnego do antimatter, tenhi.
Ma być smutno, w chuj smutno. Bez babskich wokali.
ktoś coś poleci?
[youtube][/youtube]
- Chal-Chenet
- zaczyna szaleć
Dzięki, obadam to i to.
-
Jest taka kapela Drawn and Quartered i oni na koncie mają sporo zajebistych wydawnictw, które(jeśli nie znasz) pewnie Ci podpasują z szczególnym uwzględnieniem Return of the Black Death z tym ,że tam jest szybciej i mniej kombinowania ale wibracje podobne.
-
Stygmat pisze:Może nie dokńca ten styl, ale Doom/Death jak najbardziej.
[youtube][/youtube]
Dla mnie taki odpowiednik tych wibracji w konwencji BM stanowi poniżej załączone wydawnictwo. Może sie to wydawać na pozór absurdalne ale coś jest na rzeczy, właciwie zastosowane środki są zbieżne tylko konwencja różna, zawsze i tak uważam jak ktoś mnie pyta o taki odpowiednim Ulcerate w konwencji Black metalu i zjawisk podobnych wskazuje na poniższe i najbliżej temu do Ulcerate z Destroyer of all , Vermis to jednak zupełnie inna ścieżka
[youtube][/youtube]
- Chal-Chenet
- zaczyna szaleć
Notes ponownie w użyciu. Thx.tomaszm pisze:Jest taka kapela Drawn and Quartered i oni na koncie mają sporo zajebistych wydawnictw, które(jeśli nie znasz) pewnie Ci podpasują z szczególnym uwzględnieniem Return of the Black Death z tym ,że tam jest szybciej i mniej kombinowania ale wibracje podobne.
- z w i e r z e
- zaczyna szaleć
Na kanwie mojej świeżej fascynacji Katharsis szukam czegoś podobnego plus więcej zwolnień. Jad, szaleństwo, pojebane solówki i zwolnienia. (mayhem, teitanblood, katharsis, deathspell omega).
- Only_True_Believers
- zahartowany metalizator
z w i e r z e pisze:Na kanwie mojej świeżej fascynacji Katharsis szukam czegoś podobnego plus więcej zwolnień. Jad, szaleństwo, pojebane solówki i zwolnienia. (mayhem, teitanblood, katharsis, deathspell omega).
Sprawdz dunski bloodfest
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- WaszJudasz
Ostatni Wędrujący Wiater.Bambi pisze:Blek metal o górach?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- z w i e r z e
- zaczyna szaleć
Coś więcej?Only_True_Believers pisze:z w i e r z e pisze:Na kanwie mojej świeżej fascynacji Katharsis szukam czegoś podobnego plus więcej zwolnień. Jad, szaleństwo, pojebane solówki i zwolnienia. (mayhem, teitanblood, katharsis, deathspell omega).
Sprawdz dunski bloodfest
- Only_True_Believers
z w i e r z e pisze:Coś więcej?Only_True_Believers pisze:z w i e r z e pisze:Na kanwie mojej świeżej fascynacji Katharsis szukam czegoś podobnego plus więcej zwolnień. Jad, szaleństwo, pojebane solówki i zwolnienia. (mayhem, teitanblood, katharsis, deathspell omega).
Sprawdz dunski bloodfest
wolfslair - odin
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- rmk
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
The Third Eye Rapists:z w i e r z e pisze:Na kanwie mojej świeżej fascynacji Katharsis szukam czegoś podobnego plus więcej zwolnień. Jad, szaleństwo, pojebane solówki i zwolnienia. (mayhem, teitanblood, katharsis, deathspell omega).
https://thethirdeyerapists.bandcamp.com/releases" onclick="window.open(this.href);return false;
+
https://m.soundcloud.com/thirdeyerapist ... al-rapture" onclick="window.open(this.href);return false;
Dużo tego nie nagrali, ale zdecydowanie jest jad i szaleństwo :)
- Ubzdur
- w mackach Zła
Dla mnie dziwne jest wrzucanie do jednego wora mayhem teitanblood katharsis i DsO. No dobra, te ostatnie 3 mają wspólną wytwórnię i nazwijmy to: linię programową. Natomiast muzycznie to jest rozstrzał w kosmos. Spróbuję pomóc, ale nie podam niczego co jest nieznane na forum, więc szczerze wątpię by o to chodziło. Same klasyki
w stylu teitanblood to najbardziej inne kapele z gatunku albo prekursorzy- BLASPHEMY , albo mi osobiście do przychodzą do głowy Archgoat i Black Witchery, wszystko dość prymitywne ale jest jad szaleństwo śmierć i zwolnienia.
W stylu Katharsis jw styl DARKTHRONE, a kopii jest od cholery, ale większość tylko dobra. Ja bym wyróżnił Armagedda OTB chyba najlepsze bo i wykracza poza ciasne ramy stylu (ma swój własny schizo klimat Twin Peaks) no i Craft.
Mayhem nie wiem... anaal nathrakh codex necro brzmi chwilami bardzo podobnie
DsO- Outre? Leviathan?
To tak jakbym miał wskazać rzeczy w miarę podobne. Alejest tego tyle, że dałem tylko najbardziej oczywiste odpowiedzi jak dla mnie
w stylu teitanblood to najbardziej inne kapele z gatunku albo prekursorzy- BLASPHEMY , albo mi osobiście do przychodzą do głowy Archgoat i Black Witchery, wszystko dość prymitywne ale jest jad szaleństwo śmierć i zwolnienia.
W stylu Katharsis jw styl DARKTHRONE, a kopii jest od cholery, ale większość tylko dobra. Ja bym wyróżnił Armagedda OTB chyba najlepsze bo i wykracza poza ciasne ramy stylu (ma swój własny schizo klimat Twin Peaks) no i Craft.
DsO- Outre? Leviathan?
To tak jakbym miał wskazać rzeczy w miarę podobne. Alejest tego tyle, że dałem tylko najbardziej oczywiste odpowiedzi jak dla mnie
- z w i e r z e
- zaczyna szaleć
Dzięki za pomoc! Wymienione ansamble znam. Jedne cenie innych wręcz nie trawie (Anaal Nathrakh). Mam świadomość różnic stylistycznych pomiędzy Mayhem Teitanblood Katharsis i DsO, chodziło mi jedynie o wspólną im atmosferę szaleństwa i wściekłości (chyba najmniej DsO) w dużej mierze generowaną przez wokal. Armagedda nie znam i już sprawdzam.Ubzdur pisze:Dla mnie dziwne jest wrzucanie do jednego wora mayhem teitanblood katharsis i DsO. No dobra, te ostatnie 3 mają wspólną wytwórnię i nazwijmy to: linię programową. Natomiast muzycznie to jest rozstrzał w kosmos. Spróbuję pomóc, ale nie podam niczego co jest nieznane na forum, więc szczerze wątpię by o to chodziło. Same klasyki
DsO- Outre? Leviathan?
- Only_True_Believers
z w i e r z e pisze:Armagedda nie znam i już sprawdzam.
a to my na takim poziomie rozmawiamy :) , w takim razie znajdzie się cała masa rzeczy których jeszcze pewnie nie znasz a warto sprawdzić, pierwsze co mi przyszło do głowy podczas picia kawy to:
- wczesny behexen
Funeral Mist
Pest - Dauðafærð i In Total Contempt
Tsjuder- Desert Northern Hell
Antaeus
1349 - Hellfire
IXXI - Assorted Armament
Mord - Necrosodomic Abyss
Orcustus - Orcustus
Celestial Bloodshed - Cursed, Scarred and Forever Possessed
Krypt - Preludes to Death
Degial - Death's Striking Wings
zadałeś dość nie precyzyjne pytanie wiec i lista jest dość chaotyczna
- z w i e r z e
- zaczyna szaleć
Tak na stare lata postanowiłem zostać hipsterem i zacząłem słuchać blacmetalu! ;-)Only_True_Believers pisze:z w i e r z e pisze:Armagedda nie znam i już sprawdzam.
a to my na takim poziomie rozmawiamy :) , w takim razie znajdzie się cała masa rzeczy których jeszcze pewnie nie znasz a warto sprawdzić, pierwsze co mi przyszło do głowy podczas picia kawy to:
- wczesny behexen
Funeral Mist
Pest - Dauðafærð i In Total Contempt
Tsjuder- Desert Northern Hell
Antaeus
1349 - Hellfire
IXXI - Assorted Armament
Mord - Necrosodomic Abyss
Orcustus - Orcustus
Celestial Bloodshed - Cursed, Scarred and Forever Possessed
Krypt - Preludes to Death
Degial - Death's Striking Wings
zadałeś dość nie precyzyjne pytanie wiec i lista jest dość chaotyczna
Fakt jest faktem, że większość znam jedynie z nazwy, ale Antaeus, Funeral Mist no i Tsjuder to znam dobrze i cenie sobie bardzo ;-)
- Only_True_Believers
Precyzuj dokładnie o jakie granie chodzi to na pewno coś nowego dla Ciebie zawsze sie znajdzie.