POSTAWA ROSZCZENIOWA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: POSTAWA ROSZCZENIOWA
Też swego czasu szukałem tych emocji co na Kartharsis ale nie znalazłem nic na zbliżonym zajebistym poziomie.
Ja z kolei zaprzyjaźniłby się z elektroniką opartą na orientalnych motywach muzycznych. Taką choćby jak Two fingers. Amon Tobina znam na pamięć.
[youtube][/youtube]
Ja z kolei zaprzyjaźniłby się z elektroniką opartą na orientalnych motywach muzycznych. Taką choćby jak Two fingers. Amon Tobina znam na pamięć.
[youtube][/youtube]
-
- postuje jak opętany!
Tak na szybkiego, mogę Ci polecić Shackletona, ze szczególnym naciskiem na Fabric 55, które jest jedną z moich ulubionych płyt z tego typu naleciałościami. Sprawdź koniecznie, jeżeli nie znasz, bo to strasznie hipnotyzująca rzecz.
Niestety z tego co widzę nie ma na yt zbyt wiele utworów w wersji stricte z tego albumu, ale uwierz mi na słowo - bierz w ciemno, nie będziesz żałować : )
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Niestety z tego co widzę nie ma na yt zbyt wiele utworów w wersji stricte z tego albumu, ale uwierz mi na słowo - bierz w ciemno, nie będziesz żałować : )
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
-
/\/\ Znam Mothra, nawet kiedyś już na temat tego zacnego bandu rozmawialiśmy:)
Nie wiem czy to wpływ wiosennej aury ale napierdalam Burzumy jeden po drugim a Hvis Lyset Tar Oss kocham bezgranicznie. Właśnie takich rzeczy poszukuje a kompletnie się na tym nie znam. Co polecicie?
Z drugiej strony takich rzeczy jak Nemesis Divina wiadomo kogo nienawidzę.
Tagi: brak odpustu, chłód, mrok, transowość muzyki, maniakalno-schizoidalny typ wokalisty
Shining znam i mam właściwie prawie wszytko na półce.
Nie wiem czy to wpływ wiosennej aury ale napierdalam Burzumy jeden po drugim a Hvis Lyset Tar Oss kocham bezgranicznie. Właśnie takich rzeczy poszukuje a kompletnie się na tym nie znam. Co polecicie?
Tagi: brak odpustu, chłód, mrok, transowość muzyki, maniakalno-schizoidalny typ wokalisty
- ultravox
- zahartowany metalizator
Mysticum, stary Manes i to by chyba było na tyle... Chyba, że chcesz się zagłębiać w drugą i trzecią ligę, wtedy można pewnie bez końca wymieniać. Ale moim zdaniem szkoda czasu.
-
- rasowy masterfulowicz
Transowy blek metal jak transilvanian Hunger.
Albo coś w nowszych transowych klimatach jak orcustus.
Albo coś w nowszych transowych klimatach jak orcustus.
HAILSA!!!!!
- ultravox
a) tylko "Natterns Madrigal" ULVER jest warty polecenia
b) Nettlecarrier
b) Nettlecarrier
-
Dzięki, Większość znam ale Orcustus i Nettlecarrier będę badać.
Nettlecarrier to ten?
http://www.metal-archives.com/bands/NettleCarrier/94828
Nettlecarrier to ten?
-
- weteran forumowych bitew
Ukraiński DRUDKH koniecznie, ci goście jako jedni z niewielu potrafili wziąć dziedzictwo BURZUM i nie zrobić z nieo pośmiewiska, przy okazji grajc całkowicie po swojemu. Do pewnego momentu, bo tak od Microcosmos wzwyż zrobiła siię z tego sraka. Ale pierwsze płyty są super.tomaszm pisze: Nie wiem czy to wpływ wiosennej aury ale napierdalam Burzumy jeden po drugim a Hvis Lyset Tar Oss kocham bezgranicznie. Właśnie takich rzeczy poszukuje a kompletnie się na tym nie znam. Co polecicie?
[youtube][/youtube]
Poza tym, z tej samej sceny, HATE FOREST; to trochę inny typ ekspresji, ale powinno CI się spodobać, to skurwysyńsko zła, zimna i transowa muzyka prosto z lasu:
[youtube][/youtube]
Jest też sto tysięcy drugo i trzeciolgowych kapelek grających trochę to, czego szukasz, ale licz się z tym, że niczego równie dobrego czy nawet z grubsza podobnego, nie znajdziesz. BURZUM jest wyjątkowe.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- ultravox
- Kilgore
- rasowy masterfulowicz
[youtube][/youtube]tomaszm pisze:/\/\ Znam Mothra, nawet kiedyś już na temat tego zacnego bandu rozmawialiśmy:)
Ja ostatnio to walcuje, spróbuj
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
- Drone
Daj spokój z tym NETTLECARRIER czy - o zgrozo - tym całym DJEVEL (bo zaraz ktoś przy okazji poleci) i włączaj ORCUSTUS. To jest zajebisty zespół, ostre jak brzytwa riffy, norweskie żyletki, krew i rdza!tomaszm pisze:Dzięki, Większość znam ale Orcustus i Nettlecarrier będę badać.
Nettlecarrier to ten?
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
- rasowy masterfulowicz
Doktorze, może jakieś propozycje. Orcustus znam ale coś podobnego
HAILSA!!!!!
- Ubzdur
- w mackach Zła
Na trans, chłód i mrok poleciłbym niektóre rzeczy Blut aus Nord. Mystical Beast of Rebellion- trans w stylu transilvanian hunger i na dokładkę Mort+TWTTG. Burzum to to nie jest, ale ma swój styl.
Raven Dark- Berustet av kriegsdronnet
do tego spróbuj Nortt
i ambient od Łysego z Druta i hate forest (+1 genialne bandy, chyba najlepsze co wydała Ukraina) : Dark Ages - Rabble, Whores, Usurers
Raven Dark- Berustet av kriegsdronnet
do tego spróbuj Nortt
i ambient od Łysego z Druta i hate forest (+1 genialne bandy, chyba najlepsze co wydała Ukraina) : Dark Ages - Rabble, Whores, Usurers
- Deathhammer66
- w mackach Zła
O tak, chociaż to bardziej mechaniczne, industrialne spojrzenie na black metal. Tak czy inaczej, "The Work Which Transforms God" to jedna z płyt mojego życia i zdecydowanie moja ulubiona płyta bm, może na równi z "Filosofem". Nie zrażaj się porównaniami z DsO - te zespoły mają pewne punkty wspólne(przynajmniej jeśli chodzi o industrialną stronę BaN, bo jest to ogólnie zespół o wielu twarzach), ale generalnie BaN jest mniej matematyczny i silący się na awangardę, za to silnie nastawiony na tworzenie przerażającego i "creepy" klimatu(jakkolwiek debilnie by to nie brzmiało, ale nie umiem inaczej tego ująć w słowa). Okej, dość pierdolenia, zamiast tego rekomenduję:Ubzdur pisze:Na trans, chłód i mrok poleciłbym niektóre rzeczy Blut aus Nord. Mystical Beast of Rebellion- trans w stylu transilvanian hunger i na dokładkę Mort+TWTTG. Burzum to to nie jest, ale ma swój styl.

Naprawdę niesamowita płyta.
-
O Blut aus nord wielokrotnie rozmawialiśmy w temacie "co teraz słuchamy" Mam większosć na półce. Najlepsza i tak jest epka w tych eksperymentalnych klimatach i ostatni splicior z piewcami Lovecrafta.
-
Dziękuje za wszystkie powyższe polecaki - cześć zbadałem/cześć zbadam/ dużą cześć znam.
A teraz przenieśmy się na front wojenny czyli BM z znakiem jakości sowitego wpierdolu otagowany: bez kompromisów, sączący się jad, bez leśnego i melodyjnego riffowania, czytelne brzmienie bez jakiegoś lo-fi, intensywność wypluwanych naboi jak z karabinu obrotowego.
Mój wzorzec doskonałości(pomińmy warstwę liryczną:))
[youtube][/youtube]
Oczywizmy jak: Marduk, Katharsis, Funeral Mist, Craft, Antaeus, Armagedda, Infernal War, Thunderbolt znam
A teraz przenieśmy się na front wojenny czyli BM z znakiem jakości sowitego wpierdolu otagowany: bez kompromisów, sączący się jad, bez leśnego i melodyjnego riffowania, czytelne brzmienie bez jakiegoś lo-fi, intensywność wypluwanych naboi jak z karabinu obrotowego.
Mój wzorzec doskonałości(pomińmy warstwę liryczną:))
[youtube][/youtube]
Oczywizmy jak: Marduk, Katharsis, Funeral Mist, Craft, Antaeus, Armagedda, Infernal War, Thunderbolt znam
-
Poleci ktoś coś?
- SOWIX666
- postuje jak opętany!
Setherial, Darkened Nocturn Slaughtercult, 1349, Enthroned.tomaszm pisze:Poleci ktoś coś?
-
Nazwy znam ale nigdy je nie sprawdzałem. Które płyty bo jest tego sporo?
- WaszJudasz
1349 to bym powiedział, że tak pierwsze trzy płyty, takie klimaty: " onclick="window.open(this.href);return false;
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.