Vomiturition (Finlandia) - A Leftover (Invasion Records 1995) - death metal
cała płyta: " onclick="window.open(this.href);return false;
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Doskonały "jednostrzałowiec"Harlequin pisze:
Beyond Fear - Haunted by Visions of a Third Atrocity (1997)
Rozpierdol w drobny mak!. Trójka Brytoli, oferująca dość brutalny śmierć Metal. Co ciekawe - 3 kawałki, 30 minut muzyki, rozbudowane kompozycje, potężnie brzmiące gary, w których się sporo dzieje. Całosć jest cieżka, intensywna, klasycznie deathmetalowa i po prostu niszczy!. łatwy odsłuch to to nie jest, ale polecam wszystkim miłosnikom gatunku (Tobie też Ascetic, tutaj nie ma "experymentów"), bo jest czego sluchać i co podziwiac :)
Fenomenalny materiał! Wg mnie jeden z najciekawszych, najoryginalniejszych i zarazem najmniej docenionych (chociaż oceny na MA zdają się temu przeczyć) krążków w historii death metalu - cudo!knaar pisze:Wiem, że już wspominałem w tym temacie o tym zespole, ale nie poprzestanę, do póki ktoś nie napisze, że zajebiste.
Lykathea Aflame (Czechy) - Elvenefris (Obscene Productions 2000) - progresywny techniczny brutalny death metal - majstersztyk, perkusista pogrywa obecnie w Cult of Fire i Death Karma
Wspaniały materiał. Niestety wg użytkownika knaar EP-ka nie może być jednostrzałem :)Harlequin pisze:Doskonały "jednostrzałowiec"Harlequin pisze:
Beyond Fear - Haunted by Visions of a Third Atrocity (1997)
Rozpierdol w drobny mak!. Trójka Brytoli, oferująca dość brutalny śmierć Metal. Co ciekawe - 3 kawałki, 30 minut muzyki, rozbudowane kompozycje, potężnie brzmiące gary, w których się sporo dzieje. Całosć jest cieżka, intensywna, klasycznie deathmetalowa i po prostu niszczy!. łatwy odsłuch to to nie jest, ale polecam wszystkim miłosnikom gatunku (Tobie też Ascetic, tutaj nie ma "experymentów"), bo jest czego sluchać i co podziwiac :)
Triceratops pisze:O, to mysle, ze jako milosnik anglistyki pownienes to nadrobic. Zwlaszcza, ze po przedstawieniu skladu i muzyki nie powinienes miec watpliwosci. Jon Pickering (Doom, Sore Throat), Clive Melrdum(Police Bastard) i Pete Nash (Extreme Noise Terror, Doom) + jakis nieznany koles. Wczesny Pitch Shifter/Sonic Violence/Godflesh wymieszane z dooomem. Dlugie i ciagnace sie mechaniczne kompozycje oparte o powtarzalne motywy perkusyjne o dosc brudnym, dusznym i dosc charakterystycznym dla tego czasu i miejsca brzmieniu. 1992 rok.Bonny pisze:nie bardzo. słyszałem to na pewno, bo pamiętam okładkę, ale raz kiedyś i w zasadzie nic mi to nie mówiTriceratops pisze:
tow.bonny lubita/kojarzyta?
A już myślałem, że nikt nie wrzuci Ahret Dev, czyli najlepszej rzeczy, jaką Radom dał światu ;)Nasum pisze:
Polska naprawdę nie ma się czego wstydzić jeśli chodzi o poziom prezentowany przez nasze kapele, niektórym szczęście dopisało bardziej innym mniej. Może to nie jest jakaś super zapomniana kapela, bo pewnie jest spore grono użytkowników tego forum dla których ten materiał jest doskonale znany, ale nie pojawia się jakoś często. Doskonały death metal, z zajebiście ciężkim brzmieniem, z nienaganną techniką i tym czymś, czym powinien charakteryzować się death metalowy krążek. Jest brutalnie, ale utwory są jednocześnie chwytliwe, doskonałe proporcje. Szkoda że tylko chłopcy zaserwowali nam tylko jeden album, ale za to jaki!
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Kolejny mit.Sybir pisze:A już myślałem, że nikt nie wrzuci Ahret Dev, czyli najlepszej rzeczy, jaką Radom dał światu ;)
i zaraz wyrwiesz bana za kryptoreklamę.Pacjent pisze:Kolejny mit.Sybir pisze:A już myślałem, że nikt nie wrzuci Ahret Dev, czyli najlepszej rzeczy, jaką Radom dał światu ;)
Bo zespół działa ponownie od 2010 r.Triceratops pisze:Jezeli epki sie nie licza, to az dziwne ze tow.Pacjent pominal ten wspanialy material.
Ale na naszym poletku to dosc znana pozycja, zdecydowanie nie jest anonimowa :)pogodancer pisze:nie widziałem, a chyba tutaj pasuje
W zasadzie większość typów w temacie jest znana. Twój też;)Harlequin pisze:
Ale na naszym poletku to dosc znana pozycja, zdecydowanie nie jest anonimowa :)