Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Polską
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
Re: Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Polską
co prawda nie z Chin, ale zamawiałem płyty spoza UE, w tym USA i bezproblemowo poza czasem wysyłki i doliczeniem opłat agencji celnej.
rzułf
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- mistrz forumowej ceremonii
Zdziwiłbyś się. Serio. Ostatnio widziałem jakieś ultra wydanie wszystkich płyt Iron Maiden, booty oczywiście, ale za śmieszne ceny. Tak też kupiłem 23 płyty Black Sabbath za jakieś 100 zł. Ale wiadomo że czasem to loteria.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
-
- postuje jak opętany!
Takie pytanie, może półgłupie, czym różni się WER Warszawa od ZCPP Warszawa? Przeszło przez cło, teraz wylądowało na cle II. Normalna procedura?
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
pewnie tym samym co ZSRR od Rosji xdsisterhood pisze: ↑15-11-2024, 20:16Takie pytanie, może półgłupie, czym różni się WER Warszawa od ZCPP Warszawa? Przeszło przez cło, teraz wylądowało na cle II. Normalna procedura?
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
-
- postuje jak opętany!
Myszu, nie strasz 

-
- zaczyna szaleć
Może nie do końca chodzi o pocztę polską ale czy ktoś wie co to za wynalazek Whistl group? Takim przewoźnikiem wysłano mi pakę z Amazona (third party seller). Coś tam necie znalazłem ale żadnych konkretów kto to w Polsce przywiezie i czy w ogóle.
Numeru paczki nie dostałem, przynajmniej na razie bo dopytałem i czekam.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Sprzedawca music magpie? Jakiś tam numer niebawem dostaniesz. Będzie to szło przez Szwecję, pewnie dla zmyły nakleją nawet szwedzki numer przesyłki , ale w pl poczta się gapnie i zapłacisz 8,50.thespectator pisze: ↑19-11-2024, 11:54Może nie do końca chodzi o pocztę polską ale czy ktoś wie co to za wynalazek Whistl group? Takim przewoźnikiem wysłano mi pakę z Amazona (third party seller). Coś tam necie znalazłem ale żadnych konkretów kto to w Polsce przywiezie i czy w ogóle.
Przynajmniej jakiś czas temu tak kilka razy miałem.
-
- zaczyna szaleć
Serdeczne dzięki! Sprzedawca RAREWAVES, ale podejrzewam, że scenariusz może być podobny bo już coś o tej Szwecji czytałem. Tylko nigdzie nie napisali wprost, że ostatecznie to będzie poczta polska.
- Kilgore
- weteran forumowych bitew
O ile pamiętam to RAREWAVES to sklep zarejestrowany poza unią, ja kupiłem coś na niemieckim amazonie od nich to doliczyli mi cło i sasinowethespectator pisze: ↑19-11-2024, 12:46Serdeczne dzięki! Sprzedawca RAREWAVES, ale podejrzewam, że scenariusz może być podobny bo już coś o tej Szwecji czytałem. Tylko nigdzie nie napisali wprost, że ostatecznie to będzie poczta polska.
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
-
- postuje jak opętany!
Tak jest. U mnie tylko sasinowe.
RAREWAVES.COM LIMITED
Unit 144 The Light Box
111 Power Road
LONDON
London
W4 5PY
GB
RAREWAVES.COM LIMITED
Unit 144 The Light Box
111 Power Road
LONDON
London
W4 5PY
GB
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
WER to jednostka organizacyjna - największy typ węzła w PP (jest ich bodajże 11 czy 12 w całym kraju)sisterhood pisze: ↑15-11-2024, 20:16Takie pytanie, może półgłupie, czym różni się WER Warszawa od ZCPP Warszawa? Przeszło przez cło, teraz wylądowało na cle II. Normalna procedura?
ZCPP - system do zgłoszeń celnych. Jeżeli masz w śledzeniu, że przeszła przez ZCPP to znaczy, że została zakwalifikowana do odprawy celnej i pracownik Poczty Polskiej wprwadził ją w tym systemie po czym drapał się przez chwilę w głowę myśląc w jaką grupę wrzucić opisaną na deklaracji zawartość.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
-
- zaczyna szaleć
Dzięki jeszcze raz za wszystkie odpowiedzi! A powiedzcie mi jeszcze proszę jak to jest z tą opłata 8,50 PLN, to listonosz pobiera? Rozumiem, że do skrzynki mi tego zatem nie wrzucą tylko będę dymał odebrać na pocztę?
Sam z siebie nic nie zamawiam poprzez pocztę świadomie, unikam tego gówna jak ognia
nawet awiza już chuje nie wrzucają, jak nie dostanę tego numeru paczki to z płytą mogę się pożegnać bo nawet nie będę wiedział, że leży na poczcie 
Sam z siebie nic nie zamawiam poprzez pocztę świadomie, unikam tego gówna jak ognia

- knaar
- rasowy masterfulowicz
Jak jest opłata, to nawet zwykły list przyniosą do domu i płacisz listonoszowi, ewentualnie zostawią awizo.
-
- postuje jak opętany!
Dzięki Olo, fakt była na WER (cło I), polazła na ZCPP (cło II), wróciło na WER (cło I) i ruszyło w Polskę. Może jutro dobije do mnie.Olo pisze: ↑19-11-2024, 14:58WER to jednostka organizacyjna - największy typ węzła w PP (jest ich bodajże 11 czy 12 w całym kraju)sisterhood pisze: ↑15-11-2024, 20:16Takie pytanie, może półgłupie, czym różni się WER Warszawa od ZCPP Warszawa? Przeszło przez cło, teraz wylądowało na cle II. Normalna procedura?
ZCPP - system do zgłoszeń celnych. Jeżeli masz w śledzeniu, że przeszła przez ZCPP to znaczy, że została zakwalifikowana do odprawy celnej i pracownik Poczty Polskiej wprwadził ją w tym systemie po czym drapał się przez chwilę w głowę myśląc w jaką grupę wrzucić opisaną na deklaracji zawartość.
-
- postuje jak opętany!
Listonosz. Tylko bądź gotowy na wyliczoną gotówkę, bo np u mnie nie działa przelew, karta ani kolo nie ma wydać. Jak nie zapłacisz, paka pójdzie do okienka i trzeba będzie dylać.thespectator pisze: ↑19-11-2024, 17:01Dzięki jeszcze raz za wszystkie odpowiedzi! A powiedzcie mi jeszcze proszę jak to jest z tą opłata 8,50 PLN, to listonosz pobiera? Rozumiem, że do skrzynki mi tego zatem nie wrzucą tylko będę dymał odebrać na pocztę?
Sam z siebie nic nie zamawiam poprzez pocztę świadomie, unikam tego gówna jak ognianawet awiza już chuje nie wrzucają, jak nie dostanę tego numeru paczki to z płytą mogę się pożegnać bo nawet nie będę wiedział, że leży na poczcie
![]()
-
- postuje jak opętany!
Pytanie z gatunku statystycznych. Ile paka może leżeć na WER? Aż zdechnie? Moja czeka od 21.12.
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
W czasie solidnego korku swiatecznego i 2 tygodnie. Moja w Stanach polezala od 21.12 do 02.01. Poszła Global exoresem czyli dotrzeć miała w 5 dni. Mija drugi tydzień.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
-
- rasowy masterfulowicz
Naczelna zasada, nie kupywać nitz zezagranitzy w grudniu.
-
- postuje jak opętany!
I tego się trzymam od zawsze. Kupiłem 13.11, tylko nie wpadłem na to, że hiszpański sklep będzie miał wywalone na wysyłkę. Wysłali towar 16.12.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Dark Descent? Jeżeli te rzeczy idą z Hiszpanii to powinno być już raz cło opłacone i powinna być zwolniona. Jeżeli stoi na WER w Warszawie to pozostaje cierpliwie czekać. W okresie świątecznym stoją tam w tym okresie całe rzędy nieobrobionych kontenerów przez dobre kilka tygodni. A przy obecnej sytuacji finansowo-personalnej Poczty będzie tylko gorzej.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.