Now playing / Czego teraz słuchacie v.5
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
Re: Now playing / Czego teraz słuchacie v.5

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Żwirek i Muchomorek
- postuje jak opętany!
Mi właśnie ta hiciarskość późniejszych Mgieł nie do końca leży, ale kuma, że to może robić robotę. No ale szczerze: mówimy o bardzo drobnych różnicach, bo ich dyskografia jest generalnie wyjątkowo równa. Przypominają pod tym względem Clandestine Blaze (nic dziwnego że się kolegują). "Groza" na pewno wyróżnia się brzmieniem; te suche bębny brzmią jakoś tak... nie wiem, jakby siedzieć z nimi na próbie w jakimś garażu, popijać piwo i słuchać jak grają. Intymnie, o - tak to brzmi. Jakby grali obok mnie i dla mnie, nie na jakiejś scenie czy głęboko w lesie, tylko tu, teraz, w tym samym pokoju w którym klepię w komputer i udaję, że pracuję. Na późniejszych płytach tego nie słyszę, no ale to bardzo subtelne i subiektywne jest.backslifer pisze: ↑02-02-2026, 13:31Heh, ja z kolei najbardziej lubie (w sensie, ze najczesciej slucham i najczesciej siegam, jak mam ochote na Mgle) Age of Excuse. Jest mocno hiciarska, ale mniej "melodyjkowa" niz np. "With Hearts Toward None", ktore z kolei lubie najmniej (choc wciaz bardzo, wszystko z Mgly lykam, moze poza tym ostatnim odrzutem, do ktorego nie mam ochoty wracac).Żwirek i Muchomorek pisze: ↑02-02-2026, 08:45
Jak ogólny rozwój MGŁY mi specjalnie nie leży - za bardzo się zapętlili w szlifowaniu formuły i od trzeciej płyty włącznie uzyskali efekt zbyt lśniący, gładki i efektownie pusty - to po latach dochodzę do wniosku, że "Groza" to 1. najlepsza Mgła, 2. moja ulubiona Mgła, 3. top3 w polskim bm w ogóle. W tym wypadku jestem bezkrytyczny.
Skończyło się, no to włączmy jeszcze raz.
Groza z kolei blisko topu, moze i najlepsza, ale w jakies obiektywnosci nie lubie sie bawic.
Z tej okazji NP: Torn Aether.
NP. Groza, po raz jedenasty.
Przygody Batona na czarnym lądzie
- Dragazes
- w mackach Zła
Groza najlepsza, to oczywiste.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
-
tabaluga
- weteran forumowych bitew
-
backslifer
- postuje jak opętany!
Tu pelna zgoda, ponizej pewnego poziomu nie zeszli, dlatego od dwoch lat przebieram z nozki na nozke, czekajac na nowa pelna plyte. Pierwotnie miala wyjsc w tym samym roku co koncertowka, ale cos im sie ewidentnie obsunelo.Żwirek i Muchomorek pisze: ↑02-02-2026, 15:05
Mi właśnie ta hiciarskość późniejszych Mgieł nie do końca leży, ale kuma, że to może robić robotę. No ale szczerze: mówimy o bardzo drobnych różnicach, bo ich dyskografia jest generalnie wyjątkowo równa.
NP:

-
Nasum
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Wracam do zdrowia. Nabieram sił więc trza coś rzucić aby sąsiedzi nie pomyśleli, że odwaliłem kitę.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:

Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Fanatyk
- knaar
- rasowy masterfulowicz
-
Nasum
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Sąsiedzi pewnie dawno nie słyszeli, co?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Szalony Opos
- w mackach Zła
-
Nasum
- DST
- rasowy masterfulowicz

Piękna płyta.
- Fanatyk