Cover lepszy od oryginału?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
- kosmokrator
- zaczyna szaleć
- Dewastator
- rozkręca się
Re: Cover lepszy od oryginału?
http://www.youtube.com/watch?v=NwIGONDjJ9k
Kurwa jakie zajebiste <3
Kurwa jakie zajebiste <3
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Nie bałdzo.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
Trochę to śmieszne nawet. Kiedyś to chyba też jakaś małolata śpiewała, tylko nie mogę sobie przpomnieć kto to był.
- Dewastator
- rozkręca się
Śmieszne?! To jest zajebiste. Potrzeba więcej takich coverów i chyba sam zabiorę się za ich nagrywanie.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Gówno na poziomie lucifer over London w wykonaniu rotting christDewastator pisze:http://www.youtube.com/watch?v=NwIGONDjJ9k
Kurwa jakie zajebiste <3
this is a land of wolves now
- Dewastator
- rozkręca się
To nagraj lepsze.
Doskonaly argument :)Dewastator pisze:To nagraj lepsze.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Perkusja brzmi fatalnie, wokal kompletnie nie pasuje do takiego kawałka, gitary powiedzmy ok.Riven pisze:Gówno na poziomie lucifer over London w wykonaniu rotting christDewastator pisze:http://www.youtube.com/watch?v=NwIGONDjJ9k
Kurwa jakie zajebiste <3
- Lykantrop
Lepsze "Paint it Black" w wersji Marduk, niż Panzer X. Swoją drogą, chyba najczęściej coverowany utwór The Rolling Stones.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- twoja_stara_trotzky
tu macie lepsze Paint it Black.
dobre, bo niemieckie :D
No ale nagraj...DCI Hunt pisze:Doskonaly argument :)Dewastator pisze:To nagraj lepsze.
- TORTURER
- w mackach Zła
zdychaj cwelu !!! :))))Dewastator pisze:Śmieszne?! To jest zajebiste. Potrzeba więcej takich coverów i chyba sam zabiorę się za ich nagrywanie.
Death Dwells in Love
- Castor
- weteran forumowych bitew
Polemizowałbym.Lykantrop pisze:Lepsze "Paint it Black" w wersji Marduk, niż Panzer X.

- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Tu macie zajebisty cover Stonsów:
- Lykantrop
Znałem pierdylion innych wersji, ale tej nie. Faktycznie przy tej jest największy element zaskoczenia :)twoja_stara_trotzky pisze:
tu macie lepsze Paint it Black.
dobre, bo niemieckie :D
Polemizować to sobie możesz. Marduk chociaż wykazał się minimalną inwencją i zrobił to po swojemu, a Panzer X wzięli oryginalnego taba, odegrali nuta w nutę, dali tylko przesterowane wiosła, Kupczyk zaimprowizował swoją jarmarczną manierą wokalną i po 2 godzinach szczypania fajrant.Castor pisze:Polemizowałbym.Lykantrop pisze:Lepsze "Paint it Black" w wersji Marduk, niż Panzer X.
Nie, bo ten -Czesław pisze:Tu macie zajebisty cover Stonsów:
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
No to jak jedziemy z zajebistymi coverami Stonsów, to może pora na jakiś, gdzie coś słychać?
z Made in Hell LP, zagrany zaraz po coverze Venom
z Made in Hell LP, zagrany zaraz po coverze Venom
- Castor
- weteran forumowych bitew
Jasne że mogę, w końcu po to to forum jest, nie? ;) Głównym zarzutem wobec wersji Marduka jest to, że słuchając nie za bardzo mogłem skojarzyć go z oryginałem. Jakoś tak na odwal zrobiony. Poza tym zbyt odległa stylistyka jak dla Marduk, dlatego wyszło mało poważnie i nie przekonało mnie. A Peter i spółka zapodali trochę wioski, to fakt, ale i tak jakoś bardziej mnie to przekonało.Lykantrop pisze:Polemizować to sobie możesz. Marduk chociaż wykazał się minimalną inwencją i zrobił to po swojemu, a Panzer X wzięli oryginalnego taba, odegrali nuta w nutę, dali tylko przesterowane wiosła, Kupczyk zaimprowizował swoją jarmarczną manierą wokalną i po 2 godzinach szczypania fajrant.Castor pisze:Polemizowałbym.Lykantrop pisze:Lepsze "Paint it Black" w wersji Marduk, niż Panzer X.

- Dewastator
- rozkręca się
http://www.youtube.com/watch?v=gSR73Q3_ ... re=related nawet fajne, tylko brak w nim black/death metalowego wokalu.
Cover winien być robiony pod styl coverującej kapeli, nie starannym plagiatem. Po drugie, po odsłuchaniu oryginału i chwilę później (pierwszy raz) coveru Marduka, dosłownie ulga dla ducha.Castor pisze: Głównym zarzutem wobec wersji Marduka jest to, że słuchając nie za bardzo mogłem skojarzyć go z oryginałem.