S.O.S. kryzys

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

Re: Re:

23-09-2009, 13:37

KreatoR pisze: nie odpowiadasz na pytania, wijesz się jak piskorz i dalej ciągniesz swoje wywody nie-na-temat. jesteś niedowartościowany jakiś albo wręcz przeciwnie - masz przerost swego Ego. innej możliwości nie widzę
Maria Konopnicka pisze:Na jakie pytanie Ci nie odpowiedziałem? Jako przedstawiciel klasy robotniczej z wykształceniem co najwyżej średnim (chociaż cholera wie, bo prywatne uczelnie wyższe robią różne psikusy) zostałeś wychowany w rodzinie katolickiej i brak skromności poczytujesz jako ułomność :)
no i widzisz jaki żałosny z Ciebie rozmówca :( coby tu nie napisać, Ty i tak zawsze wiesz lepiej i więcej. wystarczyło żebym "podłożył" się za robola, a Ty już podłapałeś i jedziesz swoje historyjki z niby ciętą ripostą buehehe.
pisałeś tu na forum "ja was tylko podpuszczam chłopcy" a sam łykasz jak prymus wśród pelikanów.
generalnie rozmowa z Tobą mija się z celem - znasz wszystkie odpowiedzi. ba, szachistą być musisz, bo nawet "przewidujesz "kilka odpowiedzi naprzód tych, którzy próbują z Tobą polemizować. niestety według Ciebie "rozmowa" i "polemika" to to samo co monolog, bo Ty ciągle męczysz tymi swoimi wywodami.
dobrego masz nicka, pasuje do Ciebie, bo nawijasz bez przerwy jak baba i przegadasz każdego
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

Re: S.O.S. kryzys

23-09-2009, 13:54

pierdolisz jak potłuczony...
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

23-09-2009, 13:57

Bucek pisze:pierdolisz jak potłuczony...
a ty jeszcze nie odleciałeś do ciepłych krajów?
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

23-09-2009, 19:24

Maria Konopnicka pisze: Nie interesuje Cię heavy metal, a ja jestem w stanie wymienić ze dwa tysiące płyt, które z tego gatunku warto mieć
dajesz maria!
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

23-09-2009, 19:52

Maria Konopnicka pisze: Wszystko zależy od tego, jak głęboko siedzi się w metalu. Wspomniałeś, że w Twojej kolekcji nie znalazłaby się żadna płyta Cannibal Corpse, a ja nie wyobrażam sobie, że jakiejś ich płyty mógłbym nie mieć. Nie interesuje Cię heavy metal, a ja jestem w stanie wymienić ze dwa tysiące płyt, które z tego gatunku warto mieć, a z 200 - absolutnych klasyków, który po prostu wstyd nie znać. Nie wspomnę już o tym, że przecież istnieją płyty, do których mamy jakiś emocjonalny stosunek ze względu na czas i okoliczności, w których je poznaliśmy. Dla kogoś mogę być bezwartościowe, a ktoś inny nie wyobraża sobie kolekcji bez nich. Oczywiście - jak ktoś słucha dziesięciu różnych gatunków muzyki, to wcale mnie nie dziwią jego opinię, że w metalu nie znalazłoby się 1000 płyt, które by chciał mieć. Są pewnie też tacy, którym z metalu wystarczą trzy piosenki - dwie ballady Metallica z czarnej płyty i jedna Scorpionsów z płyty "Crazy World" :)
Oczywiście. Zgadzam się ze wszystkim. Po prostu nie dostrzegam wartości płyt, które stoją na Twojej półce.
A poza tym, są takie albumy, które po prostu lubię ale nie czuję potrzeby posiadania. Jeśli słucham ich raz na ruski rok, to mogę je pożyczyć od znajomego, zabrać z półki mojej dziewczyny, albo zassać z netu.
Kurde... takiego szumu o ten 1000 narobiliście, że aż któregoś dnia usiądę i sobie rzetelnie policzę, czy faktycznie jest to odpowiednia liczba.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

23-09-2009, 23:14

Maria Konopnicka pisze:
twoja_stara_trotzky pisze: dajesz maria!
mógłbym się potrudzić i taką listę sporządzić, ale nie dałoby to nic poza tym, że straciłbym kilka godzin czasu. Okazałoby się, że większość osób, które tutaj pisują 80 proc. z tych płyt nigdy nie słyszało, a pozostali oczywiście by się ze mną nie zgodzili. Np. Mercyful Fate jest dla mnie na tyle dobrą kapelą, że warto mieć ich całą dyskografię - ale ktoś mógłby napisać, że warto posiadać tylko dwie pierwsze, a ktoś inny, że słucha ich raz na ruski rok i woli sobie z netu ściągnąć niż kupować ich płyty. Jeszcze ktoś inny napisze, że Diamond ma głos jakby mu jajka wycięli i wszystkie płyty Mercyful Fate to chujnia. Napisałbym o DELIVERANCE i większość stwierdziłaby, że to musi być jakaś chujnia, bo nigdy o tej kapeli nie słyszeli, ktoś inny stwierdziłby, że to siódma liga... itd itp. Próbowałem już zakładać tematy o mniej znanych kapelach heavy metalowych z lat 80-tych i pamiętam jak to się skończyło :) Nie dam się podpuścić :)
mógłbym się potrudzić i udowodnić bezsprzecznie, że twoja babka była waranem i pochodziła z komodo, ale nie dałoby to nic poza tym, że straciłbym kilka godzin czasu. Okazałoby się, że większość osób, które tutaj pisują nie ma pojęcia ani o dowodach logicznych ani o waranach, a pozostali oczywiście by się ze mną nie zgodzili. Nie dam się podpuścić :)
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

28-09-2009, 10:22

Metal: 2222 płyty, które musisz usłyszeć zanim umrzesz.

Nie mniej, nie więcej.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

29-09-2009, 18:47

Niezła lista, z 100kę z tego nawet warto mieć :lol:
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

29-09-2009, 18:50

na 1 rzut oka zapomniałeś np o Anathemie Pentecost III i Acid Drinkers Infernal Connection.
PS a co tam robi taki Aerosmith???
est

29-09-2009, 19:07

Maria, nie musisz po tej liście wymienić klawiatury ;) Ten kto całość przeczyta ma u mnie piwo, Tobie Maria czteropak się należy :D
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

29-09-2009, 20:16

585.DREAM DEATH - Journey Into Mystery
586.DREAM THEATER A Change Of Seasons
587.DREAM THEATER Awake
588.DREAM THEATER Falling Into Infinity
589.DREAM THEATER Images And Words
590.DREAM THEATER Master Of Puppets
591.DREAM THEATER Octavarium
592.DREAM THEATER Scenes From A Memory
593.DREAM THEATER The Number Of The Beast
594.DREAM THEATER Train Of Thought

Srogo cie pojebalo, zanim bym dobiegl do kibla z atakiem sraki to poslizgnalbym sie na swoich rzygach.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

29-09-2009, 21:40

I tak nie dało to nic poza tym, że straciłeś kilka godzin czasu. Większość osób, które tutaj pisują 80 proc. z tych płyt nigdy nie słyszało, a pozostali oczywiście się ze tobą nie zgodzą ;)
A tak na poważnie to podziwiam, że ci się chciało to wszystko wypisać.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

29-09-2009, 23:32

4 płyty Neurosis i jedynie 5 płyt Axxis, ja pierdolę ;)
Awatar użytkownika
Triceratops

30-09-2009, 09:32

Takl samo jak np Sacred Reich tylko 2 a Axxis az 5 :lol:

Amorphis bez debiutu lol ?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
olo1972
postuje jak opętany!

30-09-2009, 11:01

A cały ten temat zaczął się tak''niewinnie'' :D Też mam takie kryzysy i złotego srodka na to nie mam.Raczej przeczekac...Maria nam zaserwował niezły misz masz w tym spisie.Sporo z tego nie słyszałem nigdy,ale czy to znaczy,że jestem laikiem? :D
Awatar użytkownika
Skaut

30-09-2009, 12:10

olo1972 pisze:Sporo z tego nie słyszałem nigdy,ale czy to znaczy,że jestem laikiem? :D
jak nie masz w kolekcji Dream Theater to owszem :D

W sumie to trochę dziwna lista, ale rozumiem, że na szybko spisana. Niby tak doceniałeś Metallice z zeszłego roku, a tutaj nawet się nie pojawiła, podobnie z ISIS wymieniłeś tylko Oceanic, choć to nie jest ich najlepsza płyta, Hate Eternal to chyba bardziej z sentymentu, ale z pewnością żadna ich płyta nie jest warta posiadania. No i co tam robi Guns'n Roses skoro mówimy o metalowych płytach? No i koronne - gdzie jest Satyricon - "Now, Diabolical"? :D Może, jak znajdę czas, to ułożę swój 1000.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
olo1972
postuje jak opętany!

Re:

02-10-2009, 00:55

Skaut pisze:
olo1972 pisze:Sporo z tego nie słyszałem nigdy,ale czy to znaczy,że jestem laikiem? :D
jak nie masz w kolekcji Dream Theater to owszem :D

W sumie to trochę dziwna lista, ale rozumiem, że na szybko spisana. Niby tak doceniałeś Metallice z zeszłego roku, a tutaj nawet się nie pojawiła, podobnie z ISIS wymieniłeś tylko Oceanic, choć to nie jest ich najlepsza płyta, Hate Eternal to chyba bardziej z sentymentu, ale z pewnością żadna ich płyta nie jest warta posiadania. No i co tam robi Guns'n Roses skoro mówimy o metalowych płytach? No i koronne - gdzie jest Satyricon - "Now, Diabolical"? :D Może, jak znajdę czas, to ułożę swój 1000.
Mam!''Octavarium'' :D
aryman
postuje jak opętany!

02-10-2009, 10:26

Necrophobic "Bloodhymns" pojawia się dwukrotnie, a zatem cała lista jest gówno warta. :lol:
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

02-10-2009, 10:43

Triceratops pisze:
585.DREAM DEATH - Journey Into Mystery
586.DREAM THEATER A Change Of Seasons
587.DREAM THEATER Awake
588.DREAM THEATER Falling Into Infinity
589.DREAM THEATER Images And Words
590.DREAM THEATER Master Of Puppets
591.DREAM THEATER Octavarium
592.DREAM THEATER Scenes From A Memory
593.DREAM THEATER The Number Of The Beast
594.DREAM THEATER Train Of Thought

Srogo cie pojebalo, zanim bym dobiegl do kibla z atakiem sraki to poslizgnalbym sie na swoich rzygach.
ahahahhahaa, pelne poparcie, jebac drim fijeter
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

02-10-2009, 10:50

Jebac Dream Theater ze sie tak wtrace :))
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
ODPOWIEDZ