METAL HAMMER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- postuje jak opętany!
Re: METAL HAMMER
Ostatni numer to ten gdzie ICON został płytą miesiąca. Był problem, że Holmes przestał być mruczusiem.
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Czytałem w latach '91-'96. Ostatni numer, który kupiłem to styczeń '97. Kilkanaście ostatnich miesięcy to już siłą rozpędu, bo prawie nic dla mnie nie było. Słuchałem wtedy dwójki SAD-X, debiutanckiego mini D666, pierwszych płyt Demolition Hammer i Massacra, a tu miałem jakiegoś(?) Caputo w kraciastej marynarce na okładce. No i sporo klimaciarskiego pitolenia. Od drugiej połowy lat 90-tych zaglądam sporadycznie, głównie w Empiku. Kupiłem tylko jeden jubileuszowy wspominkowy numer o którym pisał tu już Alko. Co mi najbardziej przeszkadza to krótkie, płytkie wywiady. Wolałbym, żeby było 10 dłuższych rozmów niż taka sieczka na podtarcie dupy. I tak lepsze od Noise Magazine, ale to wciąż zdecydowanie za mało.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
- weteran forumowych bitew
Ja jakoś w okolicach 99 przestałem kupować bo faktycznie nic mnie już tam nie interesowało, zwłaszcza, że wtedy był zalew nu-metalu a oni promowali to gówno jak nikt inny. A no i marillion i ritchie blackmoore - mam wrażenie w pewnym momencie były w każdym numerze, przez to kurwa nie jestem w stanie w te rejony spojrzeć od 20lat.
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
I laugh as I cast the first stones at Christ
- Gore_Obsessed
Zapomniałem dodać, że najlepsza era to chyba lata 93-'94. Przedruki z zagranicy praktycznie zniknęły. Zdecydowana większość to były treści własne. No i dużo dobrego łomotu, choć hardcore się już łokciami zaczynał rozpychać. Najmilej wspominam jesień '94, kiedy miał miejsce wielki powrót Slayera z "Divine intervention". Wywiad, który przeprowadził Łysy, czytałem dziesiątki razy, tak samo jak rubrykę Own Words i recenzję.
W tej chwili zostało mi tylko kilka numerów. czasem zajrzę.
W tej chwili zostało mi tylko kilka numerów. czasem zajrzę.
-
- mistrz forumowej ceremonii
To oczywiste.Gore_Obsessed pisze: ↑07-01-2024, 12:08Co mi najbardziej przeszkadza to krótkie, płytkie wywiady. Wolałbym, żeby było 10 dłuższych rozmów niż taka sieczka na podtarcie dupy. I tak lepsze od Noise Magazine, ale to wciąż zdecydowanie za mało.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Bloodcult
- Gore_Obsessed
W najnowszym numerze zaskoczyli mnie dwustronnicowym wywiadem z weteranami z chilijskiego Sadism. To pewnie dlatego, że podłapał ich Hammerheart, ale zawsze.
- hcpig
Wiadomo skąd się bierze ta niechęć do Noise? Myślałem, że to tylko trolling wartościowego użytkownika Plastka.
Yare Yare Daze
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Noise jest lata świetlne przed konkurencją. Okej, może profil muzyczny pisma nie każdemu odpowiada, bo gusta Polaków są zróżnicowane, ale patrząc szerzej i na poboczne aspekty też, to trudno tego nie zauważyć.
A niechęć do Noise chyba wynika z tego, że niektórzy odbierają redaktorów pisma jako wywyższających się. W stylu "wy brudasy, dzikusy słuchajcie sobie Blasphemy w Byczynie, a my tutaj wyższa kultura i poza metalem słuchamy też rapu, Coil i Swans". Oczywiście to się opiera na projekcji :p
A niechęć do Noise chyba wynika z tego, że niektórzy odbierają redaktorów pisma jako wywyższających się. W stylu "wy brudasy, dzikusy słuchajcie sobie Blasphemy w Byczynie, a my tutaj wyższa kultura i poza metalem słuchamy też rapu, Coil i Swans". Oczywiście to się opiera na projekcji :p
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Poważnie mówisz, że nie wiesz skąd się bierze, dlaczego i po co to jest rozrzucane, jak ... na polu?
Poro
- hcpig
- Bloodcult
Idiotyczne felietony, przepraszanie za to że słuchamy/słuchaliśmy metalu, atencyjni toksycy w redakcji.
PS.
Plastek to bezwartościowy tuman i kiepski troll.