Panie doktorze, co nowego w grindcorze?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Panie Doktorze, co nowego w grindcorze?
Album wyszedł im pierwsza klasa - sporo bardzo dobrego mielenia, jest czas na totalny nakurw, czas na jakieś tam złapanie oddechu, mnóstwo luzu i naprawdę ciekawych pomysłów. Jak tylko się pojawi u Karola trzeba będzie zakupić.
-
- w mackach Zła
Antigama + The Kill + Noisear (split 2013, Selfmadegod)

dobra rzecz, The Kill wygrał zawody

dobra rzecz, The Kill wygrał zawody
- jesusatan
- rasowy masterfulowicz
dokladnie. nie slucham takiego grania zbyt czesto, kiedys rozlozyl mnie jedynie death toll 80k. teraz powtorka z rozrywki - plyta, ze palce lizac.Nasum pisze:Album wyszedł im pierwsza klasa - sporo bardzo dobrego mielenia, jest czas na totalny nakurw, czas na jakieś tam złapanie oddechu, mnóstwo luzu i naprawdę ciekawych pomysłów. Jak tylko się pojawi u Karola trzeba będzie zakupić.
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
Nie chciałem tego pisać, bo myślałem "ee tam, zbyt pochopnie, dajmy czas..." ale widzę, że nie jestem w tym osamotnionyjesusatan pisze:dokladnie. nie slucham takiego grania zbyt czesto, kiedys rozlozyl mnie jedynie death toll 80k. teraz powtorka z rozrywki - plyta, ze palce lizac.Nasum pisze:Album wyszedł im pierwsza klasa - sporo bardzo dobrego mielenia, jest czas na totalny nakurw, czas na jakieś tam złapanie oddechu, mnóstwo luzu i naprawdę ciekawych pomysłów. Jak tylko się pojawi u Karola trzeba będzie zakupić.
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
- Mental
- weteran forumowych bitew
mega jebana petarda ten nowy ass to mouth, debiut swego czasu trochę katowałem, ale tutaj rozjebali wszystko.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
-
Jeśli chodzi o Polskie podwórko - to spełniło się moje ciche życzenie bodajże sprzed roku. Mówiłem wtedy, że fajnie byłoby usłyszeć materiał kapeli która wzięłaby się znikąd i nagrała taki album, który pozamiata absolutnie wszystko. No i voila - akurat kapela nie jest aż tak nieznana i nie wzięła się znikąd, jednak materiał robi taką sieczkę z mózgu, że trudno będzie to komukolwiek przebić. Czekam z niecierpliwością na nowy wystrzał DT80K. Jeśli się pojawi w tym roku to podium mamy praktycznie zajęte.
- dr Kill
- postuje jak opętany!
Dla mnie ten album jest totalnie znikąd. Znałem nazwę, ale nic nie słyszałem. Dodatkowo nie wiedziałem, że coś wydają. A tu taki cios w ryj lewym prostym z dupy. Pięknie.Nasum pisze:Jeśli chodzi o Polskie podwórko - to spełniło się moje ciche życzenie bodajże sprzed roku. Mówiłem wtedy, że fajnie byłoby usłyszeć materiał kapeli która wzięłaby się znikąd i nagrała taki album, który pozamiata absolutnie wszystko. No i voila - akurat kapela nie jest aż tak nieznana i nie wzięła się znikąd, jednak materiał robi taką sieczkę z mózgu, że trudno będzie to komukolwiek przebić. Czekam z niecierpliwością na nowy wystrzał DT80K. Jeśli się pojawi w tym roku to podium mamy praktycznie zajęte.
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Szukacie totalnej wybroczyny i patologii zamkniętej w dźwiękach? Tam gdzie granica między grindcore, sludge, power violence i noise jest płynna jak oleista ciecz? HATRED SURGE zatem powinien Wam sprawić nie lada gratkę, bo ich album z 2013 r. "Human Overdose" to przepiękny misz masz właśnie tych gatunków, chociaż w porównaniu z poprzednimi nagraniami ponoć to jest bardziej prostolinijne granie. Chuj wie, bo słyszałem tylko strzępy z poprzednich wydawnictw. Ale ten album robi mi dobrze nie gorzej niż sam giermek manieczki, więc poczęstujcie się linką -
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Harlequin
Potwierdzam, przedostatni album lepszy. Bardziej surowy i bardziej dziki.Lykantrop pisze:HATRED SURGE zatem powinien Wam sprawić nie lada gratkę, bo ich album z 2013 r. "Human Overdose" to przepiękny misz masz właśnie tych gatunków, chociaż w porównaniu z poprzednimi nagraniami ponoć to jest bardziej prostolinijne granie.
-
Całkiem przyjemna płyta, do porannej kawy w sam raz. Jakby komuś spodobało się bardziej, to może płytkę znaleźć w SMG.
- Lykantrop
Masz rację, poprzednia płytka dużo bardziej noise'owa i popierdolona, na tej nowej za grzeczne już to wszystko się zrobiło, a te elementy niemetalowe o których w/w ograniczono tylko do pojedynczych wstawek między utworami. Szkoda. Swoją drogą ciekawa polecanka ze strony Karola z SMG, gdyby nie korespondencja z nim to bym w życiu się o tej kapeli nie dowiedział.Harlequin pisze:Potwierdzam, przedostatni album lepszy. Bardziej surowy i bardziej dziki.Lykantrop pisze:HATRED SURGE zatem powinien Wam sprawić nie lada gratkę, bo ich album z 2013 r. "Human Overdose" to przepiękny misz masz właśnie tych gatunków, chociaż w porównaniu z poprzednimi nagraniami ponoć to jest bardziej prostolinijne granie.
Jeszcze tylko potwierdzę, że ostatnio "Relief" Agents of Abhorrence miażdży banię, jedna z mocniejszych płyt grajndkorowych jakie ostatnio mi wpadły w łapy. Żadnych wege, pacyfizmu i tego typu pierdolenia, czysta nienawiść i horrory. Miodzio!
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
No właśnie! Agents of Abhorrence, The Kill, Captain Cleanoff. Na konkretny grindcore z Australii można liczyć.Lykantrop pisze:Jeszcze tylko potwierdzę, że ostatnio "Relief" Agents of Abhorrence miażdży banię, jedna z mocniejszych płyt grajndkorowych jakie ostatnio mi wpadły w łapy. Żadnych wege, pacyfizmu i tego typu pierdolenia, czysta nienawiść i horrory. Miodzio!
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
Abaddon Incarnate zapowiada piąty album "Pessimist":
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
Chyba wszystkim umknęła rewelacyjna EP-ka EVISORAX, tu w całości:
http://evisorax.bandcamp.com/
http://evisorax.bandcamp.com/
- Blackwinged
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
White Eyes - obiecujący grindcore z Niemiec, w dyskografii nakładem BlastAsFuk debiut `Beastmode` + m.in. split 5`EP z The Kill
Destroy your life for Noisecore!
- Blackwinged
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Jak ktoś lubi Warsore to na 2014 r. koleś z Needful Things szykuje na podwójnym placku ich wydawnictwo nakładem swojej labelni Psychocontrol Records.Wyjdą też w tym roku 3 nowe splity Needful Things : z Compulsion To Kill, z Lycanthrophy oraz z N.I.B.I.R.U..Jak ktoś lubi Nasum to niech sięga po Needful Things,bo to najlepsza kapela z Czech jak dla mnie.Stara załoga grindcore.
www.youtube.com/watch?v=JE61faY1tY0
www.youtube.com/watch?v=CNwxHPh9SWg
www.youtube.com/watch?v=9BpIBGkQSeQ
www.youtube.com/watch?v=JE61faY1tY0
www.youtube.com/watch?v=CNwxHPh9SWg
www.youtube.com/watch?v=9BpIBGkQSeQ
- Harlequin
Nowy Krypiel Bastards już w wypożyczalniach.Pacjent pisze:Coś z najnowszego albumu Cripple Bastards:
- Blackwinged
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Birdflesh wraca z nowym wydawnictwem po 6 latach na splicie z Pretty Little Flower ( LP / CD / Cassette ) w Haunted Hotel Records!

- Blackwinged
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Filth ma w planach wydanie nowego materiału `Pastor Of Muppets` w wersji 7`EP i 3``MCD!
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hph ... 1451_n.jpg
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hph ... 1451_n.jpg
-
CAPTAIN CLEANOFF z nadchodzącego, drugiego albumu: