najbardziej poszukiwana i pożądana płyta

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Sineater
postuje jak opętany!

Re: najbardziej poszukiwana i pożądana płyta

21-06-2008, 22:41

W tej chwili pozycje, które spędzają mi sen z oczu najbardziej to: MCD Goreaphobia "Omen Of Masochism" z Underground Series, Mythic "Mourning in a winter solstice" z tej samej serii, cały katalog Drowned - zarówno kasety jak i płyty, ale w szczególności genialna płyta Necrophiliac - "Chaopula: Citadel Of Mirrors". Z USA bardzo, bardzo chętnie nabyłbym Paralysis "Patrons Of The Dark", Infester "To The Depths In Degradation" oraz składankę demo/live Oppressor. Z Europy marzy mi się dwójka Torchure, "Pain Amplifier" fińskiego Mythos oraz pierwsze wydania debiutów Illdisposed i Iniquity. Z innych części świata dałbym sobie odkroić palca lub dwa za argentyński Vibrion "Eradicated Life" i debiut australijskiego Misery "A Necessary Evil".
Z nowości poszukuję Misery "on demon wings", splitu Funebrarum/Interment, kompilacji Divine Eve, bootlegowych składanek Desultory i Unleashed, pierwszych dwóch części składanki Relapse Single Series i pewnie jeszcze z kilku rzeczy.
Jeśli macie namierzone cokolwiek z tego, albo na przykład któraś z wymienionych wyżej płyt strasznie kogoś nudzi i chce ją sprzedać to proszę pisać. Jestem uczciwym i w miarę płynnym finansowo chłopakiem - dogadamy się :)
EDIT: Jeszcze nie pogardziłbym CD Psychic Pawn "Decadent Delirium".
Awatar użytkownika
Revenant
postuje jak opętany!

23-06-2008, 20:41

Oto parę namiarów :

Split Funebrarum / Interment :
http://cgi.ebay.pl/FUNEBRARUM-INTERMENT ... dZViewItem

kompilacja Divine Eve :
http://cgi.ebay.pl/Divine-Eve-Upon-Thes ... dZViewItem

Infester :
http://cgi.ebay.pl/INFESTER-CD-TO-THE-D ... dZViewItem

Sam z dziką radością nabyłbym Necrophiliac, ale jak na razie widziałem to raptem raz na Ebay i poszło za ponad 200 zł...
A co do MCD Goreaphobia - musisz koniecznie mieć to na osobnym nośniku? Bo jak zależy Ci przede wszystkim na muzie, to można to dostać na kompilacji z demówkami tej kapeli za grosze.

Z mojej strony obecne TOP najbardziej poszukiwanych płyt CD wygląda następująco :

1. Nuclear Assault "Survive"
2. Agressor "Neverending Destiny" (zawsze mi ta płyta ucieka sprzed nosa)
3. Lemming Project "Extinction"
4. Pungent Stench "For God Your Soul... For Me Your Flesh"
5. Varathron "Walpurgisnacht" (ale wyszła teraz reedycja z Hell Headbangers, więc nie powinienem mieć problemów)
6. Demigod "Slumber Of Sullen Eyes"
7. Convulse "World Without God"
8. Impaler "Charnel Deity"
9. Morbid Saint "Spectrum Of Death" (czekam na tą reedycje)
10. Mordicus "Dances From The Left" (też na reedycję czekam)
11. Necrophiliac "Chaopula: Citadel Of Mirrors"
Obrazek
Sineater
postuje jak opętany!

23-06-2008, 23:01

Co do Goreaphobia: mam kompilację z Necroharmonic, mam "omen of masochism" na składaku z relapse, mam "morbidious pathology" na składance Seraphic Decay i to zarówno na CD jak i na kasecie, chodzi konkretnie o osobne wydanie w serii U.
Jak zobaczę gdzies Necrophiliac to umrę: mam kasetę i mało jaki stuff mnie tak rozwala jak Chaopula. To death metalowy szczyt geniuszu. Mam na składance z Hiszpanii (Dark Hole) dwa kawałki demo i może nie są tak dobre, jak album to i tak całkiem niezłe. Chętnie bym dorwał kasetową kompilację ich demek (są w necie, ale nie chcę poznawać ich tą drogą).
Na reedycję Mordicus też czekam niecierpliwie, a Convulse chyba nie wyszło na CD. Wiem o winylu i kasecie (Loud Out l.o.r. 020-93 ;-) ). Impaler się trafia na allegro, Demigoda sam bym Ci podkupił. Lemming Project był fajny zespół, ciekawe czemu ich dwójka chodzi po 10 - 15zł?
Cholera, nie umiem kupować z ebay i wysyłać kasę za granicę. Jakby ktoś brał coś, od tamtych sprzedających, chętnie dorzucę się do zamówienia.
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

24-06-2008, 00:27

Ja Demigoda sprzedalem na allegro jakis tydzien temu na winylu, a wersje CD bede wystawial pewnie jutro... jak bede mial czas. Wiec good luck:) Oczywiscie, mowie o first pressie Drowned Rec:)
Sineater
postuje jak opętany!

24-06-2008, 00:33

Daj mi się zastanowić przez noc nad pewną kwestią. Jeśli jest w dobrym stanie to byłbym skłonny zamienić się za poszukiwane przez Ciebie "Vociferous & Machiavellian Hate" CD, ale muszę się z tym przespać :)
A co do Twojego Demigoda na LP to muszę powiedzieć, że Domela to jednak wariat, ale oczywiście pozytywny :)
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

24-06-2008, 00:44

Vociferous juz znalazlem, niestety:) Ale spoko, jutro bedzie na necie

a stan plyty jest idealny VG++
Sineater
postuje jak opętany!

24-06-2008, 00:46

"Ale spoko, jutro bedzie na necie". Mam nadzieje, że to o aukcji Demigod a nie o plikach muzycznych z "Vociferous" :) Tak z ciekawości: ile dałeś za tę płytę? I z zupełnie innej beczki: przegenialna składanka, demo Mythos potrafi skrzywdzić!
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

24-06-2008, 00:55

Na ebay kupilem, za 18 $ od jakiegos kolesia co sprzedawal swoja kolekcje z Singapuru. I kolo mial wszystko orginalne. Myslalem najpierw, ze to bootleg ale pokazalem plyte samemu Ludo "evil" co plyte kiedys wydal i potwierdzil, ze to prawdziwka. Czasami sie zdarza kupic cos za grosze na ebay. Kiedy wszystcy spia:)

Tak, jutro oczywiscie Demigod wystawie.
Sineater
postuje jak opętany!

24-06-2008, 01:04

Wniosek z tego taki, że wypadałoby wreszcie nauczyć się kupować płyty z zagranicy... Echhh...
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

24-06-2008, 08:42

Sineater pisze:pierwszych dwóch części składanki Relapse Single Series
http://www.omnio.pl/product_info.php/products_id/3822
Sineater
postuje jak opętany!

24-06-2008, 11:40

O, super, wezmę na początku lipca - wielkie dzięki za linka! Kupowałeś kiedyś od nich? Fakt, że mają coś w katalogu zazwyczaj oznacza, że płytę fizycznie też mają?
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

24-06-2008, 12:15

Kupowałem od nich tylko raz, ale wszystko było ok. Wydaje mi się, że oferta sklepu jest często aktualizowana i jeżeli czegoś nie ma to przy opisie produktu jest "tymczasowo niedostępne", także akurat ta płyta powinna być.Zawsze możesz wysłać maila z zapytaniem. Ofertę mają ciekawą, może nie jest to najtańszy sklep, ale w dziale "promocje" można niezłe rzeczy trafić.
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

24-06-2008, 12:45

Kilka razu u nich kupowałem, tyle że płyty zawsze odbieram osobiście. Złego słowa nie mogę powiedzieć:)
Sineater
postuje jak opętany!

24-06-2008, 13:17

Kupię sobie na początku miesiąca, dziękuję za cynk. Pójdzie na to kasa przeznaczona na "Tribute To the Goat" (chciałem kupić, żeby "Upon the throne of apocalypse" nie było smutno na półce, nawet udało się przebić Adriana Smitha, ale niejaki heretykzine wziął ją z partyzanta). Tak czy siak, dziękuję bardzo :)
Awatar użytkownika
Revenant
postuje jak opętany!

24-06-2008, 16:41

I gdzie ten Demigod? Bo sam o niego chętnie powalczę :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

24-06-2008, 21:41

wlasnie wrzucilem jakies rzeczy
Sineater
postuje jak opętany!

24-06-2008, 21:57

No i git, bo ja właśnie zalicytowałem. Ej, Revenancie, odstąp mi Demigod, a ja odstąpię od licytacji splitu Thunderbolt / Kataxu ;-)
Masz jeszcze jakieś kasety z lat 90-tych z USA (w sumie to niekoniecznie z USA), poza Nile? Jeśli tak i chcesz się pozbyć, to możesz pisać do mnie. Nie pobieram zbyt dużych opłat za czyszczenie piwnicy :)
Awatar użytkownika
Revenant
postuje jak opętany!

26-06-2008, 11:53

Niestety za Demigod byłem w stanie dać maksymalnie 250 zł, więc już po ptokach dla mnie :wink: Niemniej powodzenia w licytacji życzę.
Obrazek
Awatar użytkownika
Revenant
postuje jak opętany!

26-06-2008, 22:59

A propos pożądanych płyt :

http://cgi.ebay.pl/PURTENANCE-MEMBER-OF ... dZViewItem

ktoś mi może pomóc ocenić czy to bootleg jakiś, czy oryginalne bicie z Drowned Rec?
Obrazek
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

26-06-2008, 23:05

[quote="Revenant"]A propos pożądanych płyt :

http://cgi.ebay.pl/PURTENANCE-MEMBER-OF ... dZViewItem

ktoś mi może pomóc ocenić czy to bootleg jakiś, czy oryginalne bicie z Drowned Rec?[/quote

Mysle, ze orginal, moja wyglada tak samo...

Sorry za Demigoda, ale plyta kosztuje tyle ile za nia jest ktos w stanie zaplacic:)

Ale, kto wie, moze nastepnym razem:)
ODPOWIEDZ