Allegro v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Allegro v.2
O to chodzi, niektóre wydania wrzuca po kilka razy, być może ktoś zrezygnował z kupna bo za wysoko zalicytował, albo ma po kilka sztuk.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Darekthrone
- w mackach Zła
^
Często miewa po kilka na stanie, bo bywało tak, że kupiłem u niego jakąś płytę a za miesiąc wystawia kolejną taką samą.
Często miewa po kilka na stanie, bo bywało tak, że kupiłem u niego jakąś płytę a za miesiąc wystawia kolejną taką samą.
- devastator77
- zahartowany metalizator
No właśnie,stan bardzo dobry,wszystkie są w stanie bardzo dobrym,nie mają żadnych rys,otarć itp itd,a przecież w większości to wiekowe płyty,jest niemożliwe żeby wszystkie były w stanie bardzo dobrym,przecież większość ludzi nie dba o płyty.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Chłopaki, to jest biznes. Jak ktoś jest oblatany po amazonach, ebayach i innych komisach niemieckich, to za 20-30zł ma niezłe rary. Jak płyta zajechana to regeneracja za 10zł i sprzedajemy jako stan idealny.
Gdybym nie miał co w życiu robić to bym z poczty nie wychodził z nadmiaru zajęć. Kupiłem sobie po sztuce prawie wszystko co szukałem i mi wystarczy. Nie mam duszy chytrego handlarza, co udaje starego kolekcjonera i wyprzedaje swoją kolekcję. Nie dajcie się nabierać.
Gdybym nie miał co w życiu robić to bym z poczty nie wychodził z nadmiaru zajęć. Kupiłem sobie po sztuce prawie wszystko co szukałem i mi wystarczy. Nie mam duszy chytrego handlarza, co udaje starego kolekcjonera i wyprzedaje swoją kolekcję. Nie dajcie się nabierać.
- zawlekacz
- w mackach Zła
Jak jej było? Gośka? Baśka? Kaśka? jakaś ..aśka na pewno.devastator77 pisze: Inna sprawa to ten cały werden,u niego jest podbijanie cen płyt,jak tylko zauważy,że jakaś płyta cieszy się popularnością to żonka podbija,że aż miło.
Poważnie regenerowane?devastator77 pisze: Handlarz,kiedyś gdy ja kupowałem to było jeszcze jedno konto,miała go jego żona czy siostra,te same nazwisko.Piratów nie ma,ale płyty są szlifowane czy jak kto woli regenowane.
To słabo...
nie ma to tamto
- Devil_Machine
- zaczyna szaleć
devastator77 pisze:
Handlarz,kiedyś gdy ja kupowałem to było jeszcze jedno konto,miała go jego żona czy siostra,te same nazwisko.Piratów nie ma,ale płyty są szlifowane czy jak kto woli regenowane.
Z tego co pamiętam było to konto Baha40
- Drone
Ale regeneracji nie ma się co bać - sam kilka płyt w swojej karierze oddałem do regeneracji i efekt jest bdb. Jeżeli to jest zrobione na dobrym sprzęcie, to zdjęta warstwa z rysami jest naprawdę cienka.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Darekthrone
- w mackach Zła
Też tak myślę. Swoją drogą ciekawe czy akurat te płyty co u niego kupiłem były regenerowane, bo jakieś tam drobne ryski miały, włoskowate. Chyba że nie da się tak do końca wyczyścić :)Drone pisze:Ale regeneracji nie ma się co bać - sam kilka płyt w swojej karierze oddałem do regeneracji i efekt jest bdb. Jeżeli to jest zrobione na dobrym sprzęcie, to zdjęta warstwa z rysami jest naprawdę cienka.
- Drone
Te wszystkie włoskowate da się wyczyścić doskonale. Jeżeli jest jakaś bardzo gruba, to już gorzej, bo żeby ją zetrzeć, trzeba zdejmować grubą warstwę, a to się może źle skończyć - tak mi objaśniał to gość w punkcie.
- Darekthrone
- w mackach Zła
^
Nie no, wiadomo. Jak duża, głęboka rysa to piździec. Nie wyczyścisz. Mi tam włoskowate ryski nie przeszkadzają, wiadomo, jak płyty mają swoje lata to siłą rzeczy jakieś tam powstaną. Ale taki handlarz aby mieć renomę, może niektóre płyty przeznaczone na sprzedaż czyścić. Klient zadowolony bo otrzymał płytę faktycznie w bdb stanie. Podobno gorzej, jak są rysy od drugiej strony cd, tam gdzie nadruk. Laser się odbija chyba i może przeskakiwać.
Nie no, wiadomo. Jak duża, głęboka rysa to piździec. Nie wyczyścisz. Mi tam włoskowate ryski nie przeszkadzają, wiadomo, jak płyty mają swoje lata to siłą rzeczy jakieś tam powstaną. Ale taki handlarz aby mieć renomę, może niektóre płyty przeznaczone na sprzedaż czyścić. Klient zadowolony bo otrzymał płytę faktycznie w bdb stanie. Podobno gorzej, jak są rysy od drugiej strony cd, tam gdzie nadruk. Laser się odbija chyba i może przeskakiwać.
- Drone
Tak jest, bardziej trzeba uważać na tę lakierowaną stronę. Z kolei dużo drobnych rysek też nie jest bez wpływu, dźwięk takiej płyty z milionem drobnych rysek potrafi być mocno "rozmazany" (panuje błędne przekonanie, że skoro zapis jest cyfrowy, to małe ryski, które nie powodują przeskoków w odtwarzaniu nie wpływają na jakość dźwięku).
- knaar
- rasowy masterfulowicz
^ Możesz polecić jakiś dobry punkt w Wawie? Dawno już sie w to nie bawiłem, a 1 płytę muszę wyczyścić. Mój stary punkt już nie istnieje.
- Drone
Od dłuższego czasu jak coś mam do szlifu, to idę tu:
https://www.studiokopiowania.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Al. Niepodległości 158 / róg Rakowieckiej.
https://www.studiokopiowania.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Al. Niepodległości 158 / róg Rakowieckiej.
- devastator77
Oczywiście,że w regeneracji nie ma nic złego,potrafi uratować nie jedną płytę,sam też dawałem kilka polskich płyt do szlifowania,tylko to musi być profesjonalnie zrobione przez gościa który to dobrze ogarnia i na bardzo dobrym sprzęcie.Te ogłoszenia na allegro o cenie 7zł czy 8zł za jedną cd to omijać z daleka.
Tylko to moim zdaniem powinno być napisane w opisie sprzedawanych płyt,ale handlarzyny których przecież nie brakuje na tym forum nie raczą o tym napisać,a wszystko po to by uzyskać jak najlepszą cenę,wycisnąć ile się da.
Tylko to moim zdaniem powinno być napisane w opisie sprzedawanych płyt,ale handlarzyny których przecież nie brakuje na tym forum nie raczą o tym napisać,a wszystko po to by uzyskać jak najlepszą cenę,wycisnąć ile się da.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- Drone
A to inna sprawa. Naciągactwo ma się dobrze. Chociaż mnie najbardziej drażnią tacy, którzy zawyżają stan płyt. Niby bdb, a jak płyta przychodzi, to nagle ma szereg rys albo okładka jest jak wyjęta psu z gardła. Jest jeszcze kategoria płyt "przepalonych", trzymanych przez lata w pomieszczeniu, gdzie ktoś jarał na potęgę. Pudełka żółte od dymu i cuchnące, a i nierzadko też zżółknięte wkładki.
-
- zaczyna szaleć
Kilkanaście nowych pozycji do wypchnięcia na Allegro:
CD:
BOLT THROWER - War Master [CD]
BURIAL - Relinquished Souls [CD, 2015]
CANNIBAL CORPSE - Gallery Of Suicide [CD, 1998} red tray
CARCINOID - Metastatic Declination [CD, 2019]
DAGORLAD - Heralds Of Doom [CD, 2008]
DEAD CONGREGATION - Graves Of The Archangels [CD, 2016]
DEMOLITION HAMMER - Epidemic Of Violence [CD, 1992, 1 wyd.]
DRAWN AND QUARTERED - Proliferation Of Disease [CD, 2018]
DRAWN AND QUARTERED - The One Who Lurks [CD, 2018]
EXODUS - Fabulous Disaster [CD] Combat
MALEVOLENT CREATION - Invidious Dominion [CD, 2010]
MORTUOUS - Through Wilderness [CD, 2018]
NECROPHOBIC - Mark Of The Necrogram [CD, 2018]
NEFAS - Seven Times Seven [CD, 2002]
NEFAS - Transfiguration To The Ancients' Form [CD, 1999]
ROTTREVORE - Iniquitous [Drowned Prod. 1993]
STENCH - In Putrescence [CD, 2010]
VANHELGD - Relics Of Sulphur Salvation [CD, 2014]
LP:
AOSOTH / ORDER OF ORIAS - Split LP [2015]
KRYPTS - Open The Crypt LP [2010]
LIE IN RUINS / PURGATORY The Legion Of Desolation LP [2018]
STENCH OF DECAY - Where Death And Decay Reign LP [2009]
Ziny:
Analphabetic Journal magazine #8
Anxious Magazine No 6
Arachnophobia warzine #4 (2000)
Atmospheric Magazine 10 (2001)
Dead Stench zine 1 (2000)
Deceased zine 1 (1991)
Fuckin Bitch zine 16/17/18 Trylogia
Hypnotized 'zine 4 (1999)
Hypnotized 'zine 5 (2000)
Infernal Death zine 8 (1998)
Interfector Underground Magazine #3 (1998)
Necrologus zine nr 4 (1999)
https://allegro.pl/uzytkownik/everville ... i-1-4-0326
CD:
BOLT THROWER - War Master [CD]
BURIAL - Relinquished Souls [CD, 2015]
CANNIBAL CORPSE - Gallery Of Suicide [CD, 1998} red tray
CARCINOID - Metastatic Declination [CD, 2019]
DAGORLAD - Heralds Of Doom [CD, 2008]
DEAD CONGREGATION - Graves Of The Archangels [CD, 2016]
DEMOLITION HAMMER - Epidemic Of Violence [CD, 1992, 1 wyd.]
DRAWN AND QUARTERED - Proliferation Of Disease [CD, 2018]
DRAWN AND QUARTERED - The One Who Lurks [CD, 2018]
EXODUS - Fabulous Disaster [CD] Combat
MALEVOLENT CREATION - Invidious Dominion [CD, 2010]
MORTUOUS - Through Wilderness [CD, 2018]
NECROPHOBIC - Mark Of The Necrogram [CD, 2018]
NEFAS - Seven Times Seven [CD, 2002]
NEFAS - Transfiguration To The Ancients' Form [CD, 1999]
ROTTREVORE - Iniquitous [Drowned Prod. 1993]
STENCH - In Putrescence [CD, 2010]
VANHELGD - Relics Of Sulphur Salvation [CD, 2014]
LP:
AOSOTH / ORDER OF ORIAS - Split LP [2015]
KRYPTS - Open The Crypt LP [2010]
LIE IN RUINS / PURGATORY The Legion Of Desolation LP [2018]
STENCH OF DECAY - Where Death And Decay Reign LP [2009]
Ziny:
Analphabetic Journal magazine #8
Anxious Magazine No 6
Arachnophobia warzine #4 (2000)
Atmospheric Magazine 10 (2001)
Dead Stench zine 1 (2000)
Deceased zine 1 (1991)
Fuckin Bitch zine 16/17/18 Trylogia
Hypnotized 'zine 4 (1999)
Hypnotized 'zine 5 (2000)
Infernal Death zine 8 (1998)
Interfector Underground Magazine #3 (1998)
Necrologus zine nr 4 (1999)
https://allegro.pl/uzytkownik/everville ... i-1-4-0326
-
- starszy świeżak
coroner - grin
https://allegrolokalnie.pl/oferta/coroner-grin" onclick="window.open(this.href);return false;
https://allegrolokalnie.pl/oferta/coroner-grin" onclick="window.open(this.href);return false;
- gelO
- rasowy masterfulowicz
https://allegro.pl/uzytkownik/nekrofagi ... i-1-2-0326" onclick="window.open(this.href);return false;
- devastator77
https://allegro.pl/oferta/bursum-det-so ... 9113150964" onclick="window.open(this.href);return false;
https://allegro.pl/oferta/bursum-hlivsj ... 9113142670" onclick="window.open(this.href);return false;
https://allegro.pl/oferta/bursum-hlivsj ... 9113142670" onclick="window.open(this.href);return false;
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- Medard
To Twoje aukcje?devastator77 pisze:https://allegro.pl/oferta/bursum-det-so ... 9113150964
Die Welt ist meine Vorstellung.