Allegro v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- postuje jak opętany!
Re: Allegro v.2
a nie jest przypadkiem tak, że nasza scena nigdy nie była odkrywcza? owszem lata 90 te dały nam hmm raptem kilka zespołów które dziś się bronią....ale były to głównie płyty które wpisywały się w światowe ówczesne trendy. Chwała nam za to. Czasy współczesne to również raptem kilka marek, które faktycznie są jakościowo dobre. Dla przykładu zobaczmy na zagłębie death metalu jakim są Stany Zjednoczone - ile tam wychodzi płyt w tym gatunku przynajmniej dobrych a u nas ......demo Clairvoyance i pełniak Rites of Daath rozwaliły system. Szkoda, że nie ma masy naśladowców w naszym pięknym kraju starego Vadera, Hate czy Yattering bo to były nasze konkretne strzały
PS niestety ale do takich gatunków jak heavy czy thrash nigdy nie mieliśmy smykałki, stara scena death/ black się broni....a dziś? poza black metalem raczej nie mamy wielu dobrych reprezentantów ze światowa jakością nagrań
PS niestety ale do takich gatunków jak heavy czy thrash nigdy nie mieliśmy smykałki, stara scena death/ black się broni....a dziś? poza black metalem raczej nie mamy wielu dobrych reprezentantów ze światowa jakością nagrań
- nagrobek
- zahartowany metalizator
no raczej trudno porównywać olbrzymi kraj w którym jest pierdyliard zespołów z każdej możliwej szuflady z polandią. heloł.
możemy porównywać się z Węgrami i styknie:)
możemy porównywać się z Węgrami i styknie:)
- Stary Metal
- w mackach Zła
To dotyczy każdej dziedziny kultury, nie tylko muzyki.
We're the metal generation
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
- ozob
Abdolutna przesada. Polska wydala naprawde sporo dobrych plyt. Kwestia odrebna jedy to, ze czesc nie mogla zaistniec szerzej. Mam tu ma mysli lata 90-te.Pablo pisze: ↑21-11-2020, 13:38a nie jest przypadkiem tak, że nasza scena nigdy nie była odkrywcza? owszem lata 90 te dały nam hmm raptem kilka zespołów które dziś się bronią....ale były to głównie płyty które wpisywały się w światowe ówczesne trendy. Chwała nam za to. Czasy współczesne to również raptem kilka marek, które faktycznie są jakościowo dobre. Dla przykładu zobaczmy na zagłębie death metalu jakim są Stany Zjednoczone - ile tam wychodzi płyt w tym gatunku przynajmniej dobrych a u nas ......demo Clairvoyance i pełniak Rites of Daath rozwaliły system. Szkoda, że nie ma masy naśladowców w naszym pięknym kraju starego Vadera, Hate czy Yattering bo to były nasze konkretne strzały
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- devastator77
O to jest prawda,ukazało się naprawdę sporo znakomitych płyt ,a,że to nie było nic odkrywczego,oryginalnego,pieprzyć to,najważniejsze,że mają tą moc,klimat jakiego dziś już nie uświadczysz w muzyce,wszystko jest takie mechaniczne,czyste wręcz sterylne,no może przesadzam,kilkadziesiąt płyt wydanych w ostatnich latach ma klimat/moc np Cultes des Ghoules,cholernie mi staremu dziadowi podoba się ten zespół i jego granie,jest moc,że kurwa ho ho,,albo Massemord i ich The Madness Tongue Devouring...,cudowna 35 minutowa rozpierdol mózgownicy ,to takie 2 pierwsze lepsze przykłady.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
-
- postuje jak opętany!
wiadomo, że podałem przykład skrajny sądziłem iż jest to oczywiste...z Węgrami? hmm gabarytowo czy jakościowo?:) to może z Czechosłowacją prędzej
-
- postuje jak opętany!
jasne tylko nie miałem na mysli porównań lat 90 tych a współczesność...zastanawiasz się dlaczego jesteś sam na forum z mocnym zainteresowaniem polską muzą...to delikatnie daje do namysłu fakt, iż nasza rodzima scena wypluwała rzeczy dobre i robi to nadal ale mimo wszytko są kraje które robią to lepiej od nas i tyle...takie trendy z którymi nie wygraszdevastator77 pisze: ↑21-11-2020, 16:39O to jest prawda,ukazało się naprawdę sporo znakomitych płyt ,a,że to nie było nic odkrywczego,oryginalnego,pieprzyć to,najważniejsze,że mają tą moc,klimat jakiego dziś już nie uświadczysz w muzyce,wszystko jest takie mechaniczne,czyste wręcz sterylne,no może przesadzam,kilkadziesiąt płyt wydanych w ostatnich latach ma klimat/moc np Cultes des Ghoules,cholernie mi staremu dziadowi podoba się ten zespół i jego granie,jest moc,że kurwa ho ho,,albo Massemord i ich The Madness Tongue Devouring...,cudowna 35 minutowa rozpierdol mózgownicy ,to takie 2 pierwsze lepsze przykłady.
-
- postuje jak opętany!
ok wydała dobre płyty ale nigdy nie były to rzeczy przełomowe ...byliśmy i jesteśmy dobrymi kopistami. Kwestie historii dlaczego było jak było chyba każdy zna...nie jesteśmy dziećmi. Żeby nie było jest masa krajów gdzie sztuka grania ciężkiej muzy była i jest sto lat za nami...krótko nawiązałem do wypowiedzi devastatora czemu jest sam na forum z polskimi nagraniami.ozob pisze: ↑21-11-2020, 16:21Abdolutna przesada. Polska wydala naprawde sporo dobrych plyt. Kwestia odrebna jedy to, ze czesc nie mogla zaistniec szerzej. Mam tu ma mysli lata 90-te.Pablo pisze: ↑21-11-2020, 13:38a nie jest przypadkiem tak, że nasza scena nigdy nie była odkrywcza? owszem lata 90 te dały nam hmm raptem kilka zespołów które dziś się bronią....ale były to głównie płyty które wpisywały się w światowe ówczesne trendy. Chwała nam za to. Czasy współczesne to również raptem kilka marek, które faktycznie są jakościowo dobre. Dla przykładu zobaczmy na zagłębie death metalu jakim są Stany Zjednoczone - ile tam wychodzi płyt w tym gatunku przynajmniej dobrych a u nas ......demo Clairvoyance i pełniak Rites of Daath rozwaliły system. Szkoda, że nie ma masy naśladowców w naszym pięknym kraju starego Vadera, Hate czy Yattering bo to były nasze konkretne strzały
-
- postuje jak opętany!
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Ale rynek polski to nie rynek amerykański, który od razu jest światowym.
Nie będziemy mieć przełomowych zespołów, wystarczy, że nie mamy samych oczywistych kopistów, tylko oryginalne zespoły jak Kobong.
Czy trochę mniej, ale też ciekawe jak Kinsky, Sparagmos, Yattering, druga płyta Sirrah, czy początki Acid Drinkers to extraliga odjazdu, choćby takiego kwasowego coveru jak Seek and Destroy z duetem Titusa i kobiety na wokalu to by się Mike Patton nie powstydził.
Nie będziemy mieć przełomowych zespołów, wystarczy, że nie mamy samych oczywistych kopistów, tylko oryginalne zespoły jak Kobong.
Czy trochę mniej, ale też ciekawe jak Kinsky, Sparagmos, Yattering, druga płyta Sirrah, czy początki Acid Drinkers to extraliga odjazdu, choćby takiego kwasowego coveru jak Seek and Destroy z duetem Titusa i kobiety na wokalu to by się Mike Patton nie powstydził.
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
- postuje jak opętany!
Dokładnie dlatego forum jest też tego odzwierciedleniem.. Są u nas bandy dobre ale nie ma ich tyle żeby każdy tu piszący zasłuchiwał się głównie w naszych dokonaniach... Za dużo tego jest... Powtarzam że podałem skrajny przykład jakim są USA.... A teraz niech przyjdzie kolejny obrażony i chyba niedoczytujacy i napisze ale Polska to nie Stany.....
- uglak
Zdecydowanie umiemy w różne odcienie black metalu, więc nie ma co narzekać.Pablo pisze: ↑21-11-2020, 20:03ok wydała dobre płyty ale nigdy nie były to rzeczy przełomowe ...byliśmy i jesteśmy dobrymi kopistami. Kwestie historii dlaczego było jak było chyba każdy zna...nie jesteśmy dziećmi. Żeby nie było jest masa krajów gdzie sztuka grania ciężkiej muzy była i jest sto lat za nami...krótko nawiązałem do wypowiedzi devastatora czemu jest sam na forum z polskimi nagraniami.
Guilty of being right
-
- postuje jak opętany!
Nikt nie narzeka... I tak na wcześniejszej stronie napisałem że dziś nasza scena może się blackiem pochwalićuglak pisze: ↑22-11-2020, 00:11Zdecydowanie umiemy w różne odcienie black metalu, więc nie ma co narzekać.Pablo pisze: ↑21-11-2020, 20:03ok wydała dobre płyty ale nigdy nie były to rzeczy przełomowe ...byliśmy i jesteśmy dobrymi kopistami. Kwestie historii dlaczego było jak było chyba każdy zna...nie jesteśmy dziećmi. Żeby nie było jest masa krajów gdzie sztuka grania ciężkiej muzy była i jest sto lat za nami...krótko nawiązałem do wypowiedzi devastatora czemu jest sam na forum z polskimi nagraniami.
- Medard
Widuję dzieciaki w koszulkach Mgły, być może to jedyny zespół, którego słuchają.
Na pewno są też tacy, którzy z metalu znają tylko Behemoth.
Upadek obyczajów husarskich.
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
- postuje jak opętany!
Dodałbym do tego Christ Agony . Na początku lat 90-tych to było coś odkrywczego. Schismatic swoje materiały ogrywał w czasie kiedy Cynic wydawał Focus, Mordor startował równolegle z The Gathering, Armagedon, Betrayer, Condemnation, Cryptic Tales, Imperator to nie była tylko kalka zachodnich kapel.Medard pisze: ↑21-11-2020, 20:39Ale rynek polski to nie rynek amerykański, który od razu jest światowym.
- maciek z klanu
Paradoks jest taki że umiemy w ,,nowoczesny,, Black metal. Ten taki polski. W klasycznym podejściu jest dość słabo.uglak pisze: ↑22-11-2020, 00:11Zdecydowanie umiemy w różne odcienie black metalu, więc nie ma co narzekać.Pablo pisze: ↑21-11-2020, 20:03ok wydała dobre płyty ale nigdy nie były to rzeczy przełomowe ...byliśmy i jesteśmy dobrymi kopistami. Kwestie historii dlaczego było jak było chyba każdy zna...nie jesteśmy dziećmi. Żeby nie było jest masa krajów gdzie sztuka grania ciężkiej muzy była i jest sto lat za nami...krótko nawiązałem do wypowiedzi devastatora czemu jest sam na forum z polskimi nagraniami.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- postuje jak opętany!
https://allegro.pl/oferta/betrayer-cala ... 9823353918
https://allegro.pl/oferta/betrayer-cala ... 9846170852
a u tego skurwysyna szybko płyty zyskują na wartości
https://allegro.pl/oferta/betrayer-cala ... 9846170852
a u tego skurwysyna szybko płyty zyskują na wartości
-
- rasowy masterfulowicz
-
- postuje jak opętany!
Fajna sprawa. Tak jak z tym tłoczeniem testowym 666 na LP, 5 sztuk było tylko.
-
- rasowy masterfulowicz
Tutaj we wkładce jest podany nakład 50 sztuk. Nie wiedziałem, że coś takiego istnieje. Niezła gratka dla kolekcjonera.
Celem życia nie jest przeżycie.