KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

Re: KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH

08-09-2010, 14:55

boroowa pisze: :lol: megaLOL, nie chce wytykać palcami ale nawet na tym forum pewien użytkownik chwalił się że w szczenięcych latach namiętnie czytał MH i kupował wszystko co reklamowali.
chyba nie chcesz powiedzieć że byłem to ja :?:

EDIT: sorry ale musiał to z siebie wyrzucić :wink:
Ostatnio zmieniony 08-09-2010, 15:06 przez Castor, łącznie zmieniany 1 raz.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

08-09-2010, 14:59

To pewnie ja, w latach 92-93 :oops:
Ale nie chwaliłem się tym na forum. Z reguły przyznaję się do tego po n-tej kolejce u wuja Władka, ale i tak mnie nikt wtedy nie rozumie, więc + dla mnie.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

08-09-2010, 15:30

Castor pisze:
boroowa pisze: :lol: megaLOL, nie chce wytykać palcami ale nawet na tym forum pewien użytkownik chwalił się że w szczenięcych latach namiętnie czytał MH i kupował wszystko co reklamowali.
a co, sumienie Cię gryzie ? :wink:
Lykantrop pisze:To pewnie ja, w latach 92-93 :oops:
Ale nie chwaliłem się tym na forum. Z reguły przyznaję się do tego po n-tej kolejce u wuja Władka, ale i tak mnie nikt wtedy nie rozumie, więc + dla mnie.
to jest Was już dwóch. A to że się nie chwaliłeś na forum, nic nie zmienia. :wink:
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
Lykantrop

08-09-2010, 15:44

Idę o zakład, że jest tutaj takich dużo więcej, tylko krępują się i mają problemy ze szczerością :-)

W sumie łykałem większość pozycji polecanych w MMP i Thrash'em'all wtedy. W środowisku byli tylko pierdziele ze starszych klas, dla których zabawa kończyła się na Slayer - Metallica - Kreator, więc źródło opiniotwórcze było wątłe i w dodatku rozwijać się nie chciało.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

08-09-2010, 15:53

boroowa pisze:
Castor pisze:
a co, sumienie Cię gryzie ? :wink:
Bynajmniej nie, nie ma powodu by mnie mogło gryźć ;)
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

08-09-2010, 16:18

Lykantrop pisze:Idę o zakład, że jest tutaj takich dużo więcej, tylko krępują się i mają problemy ze szczerością :-)

W sumie łykałem większość pozycji polecanych w MMP i Thrash'em'all wtedy. W środowisku byli tylko pierdziele ze starszych klas, dla których zabawa kończyła się na Slayer - Metallica - Kreator, więc źródło opiniotwórcze było wątłe i w dodatku rozwijać się nie chciało.
prawdę mówiąc, to T'All/CARNAGE na początku lat 90-tych wydawał w większości raczej dobre i bdb pozycje: ARMAGEDON, BETRAYER, VADER, LASTWAR, CELEBRATION, PANDEMONIUM, VIOLENT DIRGE, MAGNUS, plus masa zajebistych licencji z Osmose, Earache, Black Mark, Holy, Misatnhropy (jako Carrion)... Nawet nieco słabsze MANSLAUGHTER, CORRUPTION, SACRIVERSUM, MORTAL SLAUGHTER, NECROBIOSIS, DARK OPERA to i tak było COŚ w porównaniu do 90% płyt przyklejanych do gazetki po roku 2000. Dlatego, mimo wszystko, wkład Kmioła w ówczesną scenę oceniam bardziej pozytywnie niż negatywnie (mimo wszystko spierdolił możliwosć kariery kilku zespołom)...

gorzej ze mną było natomiast w latach 93-96 kiedy łykałem dosłownie wszystko z naklejką 'black metal', niezależnie czy było reklamowane czy nie... boszszsz, ile gówna przeszło wtedy przez moje głośniki :lol:

MH nigdy nie kupowałem, sąsiad pożyczył mi parę początkowych numerów, ale generalnie odrzucało...
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

08-09-2010, 17:36

Dobra Polaczki-biedaczki czas pokazać wom jak TO się robi na podlasiu polska biedotoObrazek

http://www.hellywood.net/nonopusdei/des ... itle&num=0

Obrazek
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

08-09-2010, 17:39

Zajebisty kot.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

08-09-2010, 17:49

manieczki pisze:czas pokazać wom
obejrzałem, ale żadnego wałka odbioru mocy, czyli wom'u tam nie ma :lol:
Awatar użytkownika
Blackult
rasowy masterfulowicz

08-09-2010, 17:50

KULT BUKI
zajebistość
Awatar użytkownika
Lykantrop

08-09-2010, 18:05

gorzej ze mną było natomiast w latach 93-96 kiedy łykałem dosłownie wszystko z naklejką 'black metal', niezależnie czy było reklamowane czy nie... boszszsz, ile gówna przeszło wtedy przez moje głośniki
Skądś to znam, chociaż ja może nie tyle "łykałem", co byłem zmuszony do wymian w zamian za taśmy z równie świetnym PT :-)
Co flayer gdzie był kult lasu, prawdziwości i stałości w obranych ideałach, deklaracji o uczciwym podejściu do tematu, itp. to brałem w ciemno. Aż boli mnie w dołku jak pomyślę ile kasy poszło na te wszystkie znaczki, taśmy, a przede wszystkim cennego czasu na pisanie listów do "ideologów" i podżegaczy wojennych :-D

Ale nadal u rodziców całe regały są pełne taśm i zinów. Muszę kiedyś się tym zainteresować i zrobić interes życia.
Dobra Polaczki-biedaczki czas pokazać wom jak TO się robi na podlasiu polska biedoto

http://www.hellywood.net/nonopusdei/des ... itle&num=0
No żadne wielkie mi halo, że Bart prym wiedzie jeśli chodzi o jakość w tej dziedzinie.
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

08-09-2010, 18:09

szkoda tylko, że same Digi pack'i wypuszczają. Przydałaby się jakaś alternatywa w postaci standardowego pudełka ;)
Awatar użytkownika
Lykantrop

08-09-2010, 18:35

Akurat takie digi jak te z WHP mogę tolerować w mojej kolekcji, przy całej mojej awersji do tego formatu.
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

08-09-2010, 18:42

nie no zgadzam się, DG z WHP są najlepsze, w porównaniu do tego co, oferują polskie wytwórnie. Ale żeby wydawać tylko w DIGI to przesada.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

08-09-2010, 18:46

Lykantrop pisze:Idę o zakład, że jest tutaj takich dużo więcej, tylko krępują się i mają problemy ze szczerością :-)
Czytałem zarówno Thrash'em All jak i MH. Ten pierwszy oceniam bardzo wysoko, przez pewien czas był to znakomity magazyn. Recenzje z TE'A traktowałem jak Biblię, aż do recki "Across the Open Sea" Unleashed, po której nauczyłem się olewać cudze opinie. MH był przez kilka lat (czasy Katarzyny Krakowiak) całkiem przyzwoitym magazynem i nie ma się co wstydzić, że się go czytało. Na pewno był lepszy niż wydawany nieco później Mystic Art.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

08-09-2010, 20:10

a tak w ogóle to co tam u Miśka, starego druha i pogromcy browarów, honorowego prezesa Alcoholic Commando Breslau słychować?
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

08-09-2010, 20:44

twoja_stara_trotzky pisze:a tak w ogóle to co tam u Miśka, starego druha i pogromcy browarów, honorowego prezesa Alcoholic Commando Breslau słychować?
wpadł byś znów na parę dni do Wrocka to byśmy znów uskutecznili spacery po knajpach :wink:
wszystko ok, ale to w sumie nie temat na Forum 8)
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

08-09-2010, 20:49

się pomyśli
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

09-09-2010, 08:43

ultravox pisze: MH był przez kilka lat (czasy Katarzyny Krakowiak) całkiem przyzwoitym magazynem i nie ma się co wstydzić, że się go czytało.
ktos wie co sie z Katarzyna dzieje? :)
Awatar użytkownika
pogodancer
weteran forumowych bitew

09-09-2010, 09:40

A w tym całym MH nie pisał czasami niejaki Bożydar Iwanow (obecnie komentator Polsatu Sport)?
ODPOWIEDZ