Mój ulubiony kawałek z tej płyty. Świetny teledysk, kilka ujęć doskonale współgra z doskonałym tekstem.
muzyka + obraz
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: muzyka + obraz
all the monsters will break your heart
- devastator77
- zahartowany metalizator
-
- weteran forumowych bitew
jebany geniusz
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Bump, może komuś się to rzuciło? Przynajmniej 20 lat mineło odkąd widziałem ten klip.hcpig pisze: ↑31-05-2016, 20:44hcpig pisze:Bardziej kompetentnego fana bym się spytał to bym się cieszył klipem kilka lat wcześniej (a widzę że teledysior wyjebisty)
Jeszcze jeden klip, może już pytałem przy temacie o Vivie 2 ale już nie pamiętam bo topic poleciał - teledysk albo w greyscale'u albo po prostu w srebrno-szarej kolorystyce, futurystyczne miasto jak gdyby z papieru bądź ze srebra, lata sobie samolocik czy jakiś inny pojazd wykonany techniką a'la "Kasztaniaki" (motion capture), muzycznie jakaś elektronika z "robotowym" wokalem, emisja (dość częsta w ramach jednego ze specjalnych bloków tematycznych ) na wspomnianej Vivie Zwei pod koniec lat 90', ktoś kojarzy?
Od dekady szukam może ktoś skojarzył? Wałek z lat 98-2000 na bank. Plz help.
Yare Yare Daze
- SadoGoat666
- postuje jak opętany!
Jaki hicior! Nie może mi wyjść z głowy

- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Bloodcult
hcpig pisze: ↑03-01-2021, 17:57Bump, może komuś się to rzuciło? Przynajmniej 20 lat mineło odkąd widziałem ten klip.hcpig pisze: ↑31-05-2016, 20:44hcpig pisze:Bardziej kompetentnego fana bym się spytał to bym się cieszył klipem kilka lat wcześniej (a widzę że teledysior wyjebisty)
Jeszcze jeden klip, może już pytałem przy temacie o Vivie 2 ale już nie pamiętam bo topic poleciał - teledysk albo w greyscale'u albo po prostu w srebrno-szarej kolorystyce, futurystyczne miasto jak gdyby z papieru bądź ze srebra, lata sobie samolocik czy jakiś inny pojazd wykonany techniką a'la "Kasztaniaki" (motion capture), muzycznie jakaś elektronika z "robotowym" wokalem, emisja (dość częsta w ramach jednego ze specjalnych bloków tematycznych ) na wspomnianej Vivie Zwei pod koniec lat 90', ktoś kojarzy?
Od dekady szukam może ktoś skojarzył? Wałek z lat 98-2000 na bank. Plz help.
- hcpig
To nie to, teledysk nie zawierał ludzi i nie nadawał się do tańczenia.
Yare Yare Daze
-
- postuje jak opętany!
pewnie nie to
- Bloodcult
- Bloodcult
To teraz ja mam dwa klipy które pamiętam jak przez mgłę :
1. Niemiecki hip hop. Dwóch kolesi, zapijają w Japonii i spóźniają się na samolot. Jak jadą taksówką na lotnisko to pojawiają się flashbacki z wcześniejszej imprezy.
2. Chyba jakiś lepszy house. Klip leciał w nocy jedynie w programie Popp TV. Para poznaje się w klubie i idzie do jakiegoś pomieszczenia uprawiać seks. Widać plecy dziewczyny bo robią to na jeźdźca. Potem jest jakaś retrospekcja czy cofnięcie w czasie bo w tym samym klubie mijają się nie zwracając na siebie uwagi.
1. Niemiecki hip hop. Dwóch kolesi, zapijają w Japonii i spóźniają się na samolot. Jak jadą taksówką na lotnisko to pojawiają się flashbacki z wcześniejszej imprezy.
2. Chyba jakiś lepszy house. Klip leciał w nocy jedynie w programie Popp TV. Para poznaje się w klubie i idzie do jakiegoś pomieszczenia uprawiać seks. Widać plecy dziewczyny bo robią to na jeźdźca. Potem jest jakaś retrospekcja czy cofnięcie w czasie bo w tym samym klubie mijają się nie zwracając na siebie uwagi.
- hcpig
To wszystko nie to - ten numer którego szukam nie był w ogóle zrytmizowany, prawie antymuzyka
Dawali to chyba w takiej audycji 'Electronic Beats'.
Nigdy już chyba tego nie znajdę.
BTW - Viva Zwei - kolejny relikt który nie wróci - stacja muzyczna a ta była chyba najlepsza.

BTW - Viva Zwei - kolejny relikt który nie wróci - stacja muzyczna a ta była chyba najlepsza.
Yare Yare Daze
- Hatefire
Oczywiście że była najlepsza. Serio mówię.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
- postuje jak opętany!
przeglądałeś to?hcpig pisze: ↑30-01-2021, 17:49To wszystko nie to - ten numer którego szukam nie był w ogóle zrytmizowany, prawie antymuzykaDawali to chyba w takiej audycji 'Electronic Beats'.
tutaj może od 16 minuty?
- hcpig
W tych linach nie tego klipu ale oblokowałeś mi klapki w pamieci, tak pamiętam to logo audycji 2STEP! To musiało być z tego.
BTW widzę że na youtube jest masa kompilacji tej audycji ale btw jaki to jest poziom! Żeby 'normalna' stacja muzyczna prała ludzi dwugodzinnymi seriami totalnie niekomercyjnej elektroniki w okresie gdy czas antenowy był na wagę złota - absolutna miazga!
Yare Yare Daze
-
- postuje jak opętany!
Może się dogrzebiesz zatem
- TheDude
Kozacki klimat.
-
ale dojebane
- Medard
Punk + obraz z Krzyżaków, francuzi z Fleau sobie tak wymyślili, wymagających husarzy powinno zadowolić

Die Welt ist meine Vorstellung.
-