Nasze małe herezje

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

Re: Nasze małe herezje

27-10-2011, 10:13

DB jest teraz absolutnym gównem, co potwierdzili już na zawsze ostatnią płytą, ale nagrali 3 dobre płyty. Coś jak Metallica.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

27-10-2011, 10:15

Bez przesady z tym "absolutnym gównem", są tysiące gorszych zespołów.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

27-10-2011, 10:31

Loathe pisze: acz głoszenie takowych herezji (ze BM ssie ;>) jest brakiem elementarnej wiedzy na tamet współczesnego podejścia do tego zjawiska.
Nigdzie nie powiedziałem, że współczesny black metal ssie. Powiedziałem, że płyty które są dla mnie absolutami zostały nagrane 20 lat temu i że w WIĘKSZOŚĆ współczesnej sceny BM wbijam chuj, no chyba jaśniej się już nie da.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

27-10-2011, 10:38

Drone pisze:Już pisałem 10 razy, że KVELERTAK to taki blackmetalowy GREEN DAY. Niby odświeżają formułę, a w rzeczywistości jest to strasznie puste.
Opinia kogoś, kto twierdzi że debiut Numinous jest lepszy od debiutu Metallicy jest równie ważka jak zasikana pielucha mojego synka.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
Loathe
postuje jak opętany!

27-10-2011, 10:49

Akurat te oskarżenie nie były do Ciebie a raczej do ogółu, gdyż zauważyłem tu (ku mojemu zaskoczeniu) Death Metalowe skłonności muzyczne. Co do dzisiejszej sceny, to mogę powiedzieć, że nie jest aż tak źle. Być może wynika to z tego, że każdy zespół biorę na inny sposób, to znaczy wyszukuję idee albumu jaka jemu przyświeca i rozpatruję go właśnie w ten sposób. Dla oczywistego przykładu takie Bre(ritwinkezrorke:D) muzycznie to chujnia po całości, nie ma niczego co mógłbym pochwalić, a jednak Bre mimo tej nieczystości muzycznej, raczy nas jeszcze niesamowitą porcją diabła, ma się wręcz impresje, że to on skomponował tę muzykę. Drugi to Woods Of Infinity - naprawdę ten zespół poza wolnymi tempami i nudą, która wieje nie jest w stanie nam zaoferować nic więcej. A jednak! WOI ma fantastyczne usposobienie do BM, i robi to wręcz w karykaturalny sposób, owszem jest wolno i muzycznie zachowawczo, ale ile w tym emocji, pomysłu na siebie...fantastyczna sprawa. ;)
Nic, naprawdę nic nie pomoże
jeśli Ty nie pomożesz dziś miłości
HAL_9000
zaczyna szaleć

27-10-2011, 10:58

Nie wiem co to jest ten cały KVELERTAK i chyba nie chcę się dowiadywać.
Co do herezji, to też nie rozumiem, bo przecież bycie metaluchem zobowiązuje do głoszenia herezji, ikonoklazmu itd.

"No gods, no masters" tak poza tym ;)
Sarenka na mrozie nie może

Czeka na ciepły oddech

Leśniczy ją głaszcze po udzie

Niech się naje do syta
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

27-10-2011, 11:00

Loathe pisze:Akurat te oskarżenie nie były do Ciebie a raczej do ogółu, gdyż zauważyłem tu (ku mojemu zaskoczeniu) Death Metalowe skłonności muzyczne. Co do dzisiejszej sceny, to mogę powiedzieć, że nie jest aż tak źle. Być może wynika to z tego, że każdy zespół biorę na inny sposób, to znaczy wyszukuję idee albumu jaka jemu przyświeca i rozpatruję go właśnie w ten sposób. Dla oczywistego przykładu takie Bre(ritwinkezrorke:D) muzycznie to chujnia po całości, nie ma niczego co mógłbym pochwalić, a jednak Bre mimo tej nieczystości muzycznej, raczy nas jeszcze niesamowitą porcją diabła, ma się wręcz impresje, że to on skomponował tę muzykę. Drugi to Woods Of Infinity - naprawdę ten zespół poza wolnymi tempami i nudą, która wieje nie jest w stanie nam zaoferować nic więcej. A jednak! WOI ma fantastyczne usposobienie do BM, i robi to wręcz w karykaturalny sposób, owszem jest wolno i muzycznie zachowawczo, ale ile w tym emocji, pomysłu na siebie...fantastyczna sprawa. ;)

Rok 1990, żabojady wydają demko, które jest przeraźliwie złe. Tak powinno się grać black metal.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

27-10-2011, 11:09

Drone pisze:Debiut METALLIKI można przyrównać do żarówki skonstruowanej przez Edisona. Zaświeciła dawno temu - pamiętamy o tym historycznym zdarzeniu i składamy z szacunkiem kwiaty. Edison wcielił doskonałą ideę w życie (w konkretną żarówkę), ale inni doprowadzili wykonanie do perfekcji i to oni produkowali/produkują do dziś lepsze żarówki.
hahaha, nie wiesz chyba nawet jak trafne jest to porownanie:
Edison did not invent the first electric light bulb, but instead invented the first commercially practical incandescent light. Many earlier inventors had previously devised incandescent lamps including Henry Woodward, and Mathew Evans. Others who developed early and not commercially practical incandescent electric lamps included Humphry Davy, James Bowman Lindsay, Moses G. Farmer,[25] William E. Sawyer, Joseph Swan and Heinrich Göbel.
Piekne. :)))) To samo tyczy sie wielu innych wynalazkow, ktore powszechnie uwaza sie za dzielo Edisona.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

27-10-2011, 11:21

Drone pisze:debiut NUMINOUS jest o wiele lepszy muzycznie
Obrazek
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

27-10-2011, 11:39

Drone pisze:debiut NUMINOUS jest o wiele lepszy muzycznie
Obrazek
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

27-10-2011, 11:43

od czego?
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

27-10-2011, 11:47

So_It_Is_Done pisze:od czego?
ten jak zwykle w temacie :)
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

27-10-2011, 12:15

Skoro kumplujesz się z małpami to pewnie wiesz...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
est
mistrz forumowej ceremonii

27-10-2011, 12:21

ultravox pisze:Bez przesady z tym "absolutnym gównem", są tysiące gorszych zespołów.
Ale Dimmu są znani;)
BOLEK
weteran forumowych bitew

27-10-2011, 12:22

DroneObrazekAdrian696
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
Awatar użytkownika
Mistrz
postuje jak opętany!

27-10-2011, 13:17

Riven pisze: ale wiesz, ze pierwsze takty freezing moon sa JOTA W JOTE zajebane od voivod? to nie jest nawet inspiracja, tylko zwykla kalka:

;)
nigga plz, nigdy nie zdarzyło ci się wymyślić jakiś riff i potem usłyszeć go na jakiejś nowo poznanej płycie? im prostszy riff, tym większe prawdopodobieństwo takiego zajścia, a riff z "Freezing Moon" to w gruncie rzeczy banał (choć efektowny) :)

poza tym ten riff nie jest jota w jotę zajebany, gdybyś tego nie napisał to w ogóle nie wyczaiłbym podobieństwa (podobna progresja 2-3 akordów to za słabe kryterium jak dla mnie)
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

27-10-2011, 13:21

^^ to i dalej idąc tym tropem należy by uznać za zrzynę każde pierdolnięcie w pustą strunę albo każde zwolnienie, bo przecież Hellhammer już tak grało.

To raz, a dwa, czy Euro słuchał Voivod ?
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

27-10-2011, 13:31

ale ja nie czynie z tego zarzutu - wrecz przeciwnie, to raz, dwa: to jest jednak cos wiecej niz uderzenie w struny. whatever.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
antek_cryst
postuje jak opętany!

27-10-2011, 13:57

Zainspirowany ostatnimi masterfulowymi spustami nad megaśmiercią kliknąłem sobie jeden z zapodanych linków [ konkretnie ten: ] i... kurwa, jakie to jest gówniarskie i pretensjonalne. Jakim Mustaine jest bucem i jakie stylowe ma frędzle na ramonesce ;)
Sam kawałek to takie Bon Jovi z mocniejszym przytupem. Pojęcia nie mam, jakim cudem to coś zaliczanie jest do wielkiej czwórki trash metalu.
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
ODPOWIEDZ