Top 10 Brutal Death Metal
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Top 10 Brutal Death Metal
Splattered Mermaids "Reforged In Gore":
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Mol
- zahartowany metalizator
- manieczki
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Widzę tu potencjał na konkurenta dla ostatnich albumów Suffocation i Deeds of Flesh.manieczki pisze:
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- dr Kill
- postuje jak opętany!
Mi tam te próbki średnio. Przeciętne brzmienie kładzie te urywki. Zobaczymy.
- Phantom
- zaczyna szaleć
Witam
Ze jako to moj pierwszy post wypada sie przywitac wsrod braci headbangingu:)
Moje top BDM:
Cannibal Corpse
Suffecation - Human/Effigy
Deranged
Immolation
Incantation
Lividity
Poenari
Recueil Morbide
Moje top BDM:
Cannibal Corpse
Deranged
Immolation
Incantation
Lividity
Poenari
Recueil Morbide
-
Soils Of Fate dają czadu:
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
+1Phantom pisze:Witam
Moje top BDM:
Cannibal Corpse
Deranged
Immolation
Incantation
Lividity
Poenari
Recueil Morbide
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
- dr Kill
- postuje jak opętany!
- dr Kill
- postuje jak opętany!
Cadaver Mutilator
Słychać dużo Suffo, co na plus. bdb wokale, wybijają się nad poziom masy tego całego grania. Polecam.
Słychać dużo Suffo, co na plus. bdb wokale, wybijają się nad poziom masy tego całego grania. Polecam.
-
GrzesiekP pisze:Cadaver Mutilator
Przesłuchałem kilka kawałków, i warte obadania tak dokładniej.
- morbid
- rasowy masterfulowicz
Pacjent pisze:Soils Of Fate dają czadu:
znakomita wieść :)
-
Mulletcorpse z Kanady. Dziwne, ze nikt tego jeszcze nie zarekomendował. Chyba, ze znowu wyszukiwarka oszukuje.
- dr Kill
- postuje jak opętany!
O, bardzo fajne.Pacjent pisze:Mulletcorpse z Kanady. Dziwne, ze nikt tego jeszcze nie zarekomendował. Chyba, ze znowu wyszukiwarka oszukuje.
Na składance z Obscene Extreme z 2012 znajduje się bardzo fajna pozycja, która zawsze leci jak jadę samochodem, a mianowicie Grog:
Na płytce znajduje się drugi z tych numerów. Sprawdziłem jeszcze kilka innych i całkiem fajny. Słyszał ktoś całość tego nakurwu?
-
No co Ty?! O Grog nie słyszałeś? Grają już dwadzieścia parę lat. Ostatnia płyta jest bardzo dobra!GrzesiekP pisze:O, bardzo fajne.Pacjent pisze:Mulletcorpse z Kanady. Dziwne, ze nikt tego jeszcze nie zarekomendował. Chyba, ze znowu wyszukiwarka oszukuje.
Na składance z Obscene Extreme z 2012 znajduje się bardzo fajna pozycja, która zawsze leci jak jadę samochodem, a mianowicie Grog:
Na płytce znajduje się drugi z tych numerów. Sprawdziłem jeszcze kilka innych i całkiem fajny. Słyszał ktoś całość tego nakurwu?
- dr Kill
- postuje jak opętany!
Nigdy nie słyszałem o tej kapeli, zupełnie nie kojarzyłem tej nazwy. W takim razie trzeba sprawdzić, koniecznie.Pacjent pisze: No co Ty?! O Grog nie słyszałeś? Grają już dwadzieścia parę lat. Ostatnia płyta jest bardzo dobra!
- Mol
- zahartowany metalizator
-
Pacjent pisze:Mulletcorpse z Kanady. Dziwne, ze nikt tego jeszcze nie zarekomendował. Chyba, ze znowu wyszukiwarka oszukuje.
Jakby komuś tak się spodobało że chciałby kupić:
http://selfmadegod.com/pl/shop/item/7563
-
W tym roku wyszło kilka naprawdę wyśmienitych brutal deathmetalowych albumów. Mój top 10:
1. MORTAL DECAY "The Blueprint for Blood Spatter" - Zdecydowany lider. Jakie kompozycje! Ależ produkcja! Swój charakterystyczny styl doprowadzili do perfekcji.
2. DEEDS OF FLESH "Portals to Canaan" - Początkowa rezerwa zamieniła się w zachwyt. Wrócili do tego co robili najlepiej i wyszedł im jeden z ich najlepszych albumów (wg mnie 3 na podium).
3. BROKEN HOPE "Omen of Disease" - myślałem, że nie wejdą nowym albumem w ramy BDM, ale zrobili to. Leski wymiata, a kilka przebojów po prostu wgniata w ziemię.
4. BOAL "Infinite Deprivation" - Holendrzy mają jak zwykle wiele do powiedzenia przy pomocy brutalnych dźwięków. Brakowało mi czegoś co połączyłoby energię Disavowed i Vomit Remnants. Dostałem coś więcej - dziarski rozpierdol, nóżka sama chodzi. Nie włączać podczas prowadzenia samochodu!
5. WACO JESUS "Mayhem Doctrine" - Przyznaję, że nie zawsze traktowałem ich poważnie, a tu taki profesjonalny cios. Swój styl, doświadczenie i najpiękniejsza okładka jaką stworzyli...
6. CORPSEFLESH "Tattooed by a Blowtorch" - Mam nadzieję, że takie trochę oldschoolowe podejście do brutalnego death metalu wyznaczy pewien kierunek dla młodych zespołów, której w swojej masie zabagniają się w otchłani nudne slammingu.
7. WORMED "Exodromos" - Techniczno-matematyczna apokalipsa. Byli dla mnie zespołem II ligi. Tymczasem długa przerwa wpłynęła na nich pozytywnie. Zastanawiam się tylko jak oni mają zamiar zagrać to na koncertach.
8. DEVOURMENT "Conceived in Sewage" - Sporo wysiłku kosztowało mnie by przekonać się do tej płyty. Teraz już wiem, że oni ten materiał naprawdę przemyśleli i - może się mylę - każdy utwór ma swój własny charakter.
9. SUFFOCATION "Pinnacle of Bedlam" - Biorąc pod uwagę oczekiwania jest to dla mnie jednak rozczarowanie. Płyta, która swoją produkcją, poziomem technicznym i dwoma utworami zostawia w tyle prawie cała scenę. Lecz to dla mnie za mało.
10. PYREXIA "Feast of Iniquity" - Najmniej brutalny z całej dziesiątki, ale w dużej mierze dalej w konwencji BDM. Zgodnie z zapowiedziami bardzo dobre partie perkusji, mniej groove, więcej szybkiej nawalanki z solówkowymi ozdobnikami.
1. MORTAL DECAY "The Blueprint for Blood Spatter" - Zdecydowany lider. Jakie kompozycje! Ależ produkcja! Swój charakterystyczny styl doprowadzili do perfekcji.
2. DEEDS OF FLESH "Portals to Canaan" - Początkowa rezerwa zamieniła się w zachwyt. Wrócili do tego co robili najlepiej i wyszedł im jeden z ich najlepszych albumów (wg mnie 3 na podium).
3. BROKEN HOPE "Omen of Disease" - myślałem, że nie wejdą nowym albumem w ramy BDM, ale zrobili to. Leski wymiata, a kilka przebojów po prostu wgniata w ziemię.
4. BOAL "Infinite Deprivation" - Holendrzy mają jak zwykle wiele do powiedzenia przy pomocy brutalnych dźwięków. Brakowało mi czegoś co połączyłoby energię Disavowed i Vomit Remnants. Dostałem coś więcej - dziarski rozpierdol, nóżka sama chodzi. Nie włączać podczas prowadzenia samochodu!
5. WACO JESUS "Mayhem Doctrine" - Przyznaję, że nie zawsze traktowałem ich poważnie, a tu taki profesjonalny cios. Swój styl, doświadczenie i najpiękniejsza okładka jaką stworzyli...
6. CORPSEFLESH "Tattooed by a Blowtorch" - Mam nadzieję, że takie trochę oldschoolowe podejście do brutalnego death metalu wyznaczy pewien kierunek dla młodych zespołów, której w swojej masie zabagniają się w otchłani nudne slammingu.
7. WORMED "Exodromos" - Techniczno-matematyczna apokalipsa. Byli dla mnie zespołem II ligi. Tymczasem długa przerwa wpłynęła na nich pozytywnie. Zastanawiam się tylko jak oni mają zamiar zagrać to na koncertach.
8. DEVOURMENT "Conceived in Sewage" - Sporo wysiłku kosztowało mnie by przekonać się do tej płyty. Teraz już wiem, że oni ten materiał naprawdę przemyśleli i - może się mylę - każdy utwór ma swój własny charakter.
9. SUFFOCATION "Pinnacle of Bedlam" - Biorąc pod uwagę oczekiwania jest to dla mnie jednak rozczarowanie. Płyta, która swoją produkcją, poziomem technicznym i dwoma utworami zostawia w tyle prawie cała scenę. Lecz to dla mnie za mało.
10. PYREXIA "Feast of Iniquity" - Najmniej brutalny z całej dziesiątki, ale w dużej mierze dalej w konwencji BDM. Zgodnie z zapowiedziami bardzo dobre partie perkusji, mniej groove, więcej szybkiej nawalanki z solówkowymi ozdobnikami.
Ostatnio zmieniony 31-10-2013, 21:23 przez Pacjent, łącznie zmieniany 1 raz.