ZINES
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- zaczyna szaleć
Re: ZINES
Daję. W czasach, kiedy on się ukazał sam miałem podobne poglądy. Artykułu o dębach niestety do dzisiaj nie przeczytałem - za długi, może gdyby był na jedną stronę A4. Natomiast np. artykuł o Vladzie Palowniku był całkiem ok. Lepsze artykuły /pod względem merytorycznym/ były w #2, który liczył sobie 144 strony A4. Aż wrocę do tych numerów i sprawdzę, co tam takiego śmiesznego było? Oczywiście z biegiem lat widać, gdzie się podziali tamci ludzie, ale nie wszyscy dali dupy i wielu działa nadal, robiąc to samo, co robili w '95, czy '98 roku.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
no jak to co śmiesznego? jest coś bardziej zabawnego od narodowego socjalizmu? to już nawet zwykły socjalizm nie jest tak śmieszny...
-
- zaczyna szaleć
to jest temat o ideologii, czy o zinach? Najsmieszniejszy był osjalizm w prl-owskim wydaniu jendak.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
socjalizm w prl-owskim wydaniu to nie była/jest ideologia tylko tragikomedia osadzona w rzeczywistości
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Adrian696
- zahartowany metalizator
w temacie o zinach rozmawiamy o ideologii, w temacie o DarkThrone gadamy o scenie HC....snake plissken pisze:to jest temat o ideologii, czy o zinach?
THIS IS MASTERFUL

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Spójrzmy prawdzie prosto w oczy. Ciężko to nazwać poglądami.Daję. W czasach, kiedy on się ukazał sam miałem podobne poglądy
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
- rozkręca się
a możesz wrzucić ten numer? bo pamiętam że ze znajomym mieliśmy dostać po kopii, potem się okazało że trzeba za niego zapłacić a później nikomu się nie chciało kserować i pewna osoba chciała nam sprzedać jeden cdrom na dwóch i w końcu kontakt z Koszalinem został zerwany.snake plissken pisze:Lepsze artykuły /pod względem merytorycznym/ były w #2, który liczył sobie 144 strony A4.
-
- zaczyna szaleć
może i ciężko...nie wiem. Był to swego rodzaju misz-masz, ale do podziemnego Black Metalu to pasuje. Odp oczątków lat 90-tych tak było - wiele sprzecznych treści, opinii, chaosu...A "fani" gubili sie w tym wszystkim i o to zapewne chodziło.Lykantrop pisze:Spójrzmy prawdzie prosto w oczy. Ciężko to nazwać poglądami.Daję. W czasach, kiedy on się ukazał sam miałem podobne poglądy
-
- zaczyna szaleć
Nie mogę, bo mam tylko wersję papierową. Wkurwiał mnie sam fakty wydania tego na cdrowie, więc pewnego dnia sobie to wszystko wydrukowałem, a cdr pusciłem dalej komuś. Wened miał to w distro jakiś czas temu /wersję papierową/, może spróbuj u Niego.DeathDealer pisze:a możesz wrzucić ten numer? bo pamiętam że ze znajomym mieliśmy dostać po kopii, potem się okazało że trzeba za niego zapłacić a później nikomu się nie chciało kserować i pewna osoba chciała nam sprzedać jeden cdrom na dwóch i w końcu kontakt z Koszalinem został zerwany.snake plissken pisze:Lepsze artykuły /pod względem merytorycznym/ były w #2, który liczył sobie 144 strony A4.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
młodość ma to do siebie, że zachłystuje się łatwo podsuniętą ideologią - scena BM, w której średnia wieku nie przekraczała 20 lat zachłystywała się bardziej radykalnymi ideologiami bo za radykalną i bezkompromisową chciała uchodzić - a że nikt nie kumał do końca o co w tym ideach chodzi poza głównymi hasłami więc kończyło się na pierdoleniu głupot i zaprzeczaniu samemu sobie w wywiadach, "esejach" itp.snake plissken pisze:może i ciężko...nie wiem. Był to swego rodzaju misz-masz, ale do podziemnego Black Metalu to pasuje. Odp oczątków lat 90-tych tak było - wiele sprzecznych treści, opinii, chaosu...A "fani" gubili sie w tym wszystkim i o to zapewne chodziło.Lykantrop pisze:Spójrzmy prawdzie prosto w oczy. Ciężko to nazwać poglądami.Daję. W czasach, kiedy on się ukazał sam miałem podobne poglądy
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
-
- zaczyna szaleć
chyba masz rację, to normalne, że propaganda najlepiej oddziałuje na młodych ludzi. I potem było tak, że jedni tylko pierdolili w wywiadach o tym i owym, a inni, wierzyli w to i niektóre "rzeczy" wprowadzali w życie. Tak więc raz było, "że nie gramy koncertów", innym razem, że "gramy"; raz jesteśmy "nazi", a innym razem "commie", itp. itd.
-
- rozkręca się
ja mam ten numer, jak ktoś chce mogę uskutecznić jakąś wymianę :- ) Prosze o PM.snake plissken pisze:Nie mogę, bo mam tylko wersję papierową. Wkurwiał mnie sam fakty wydania tego na cdrowie, więc pewnego dnia sobie to wszystko wydrukowałem, a cdr pusciłem dalej komuś. Wened miał to w distro jakiś czas temu /wersję papierową/, może spróbuj u Niego.DeathDealer pisze:a możesz wrzucić ten numer? bo pamiętam że ze znajomym mieliśmy dostać po kopii, potem się okazało że trzeba za niego zapłacić a później nikomu się nie chciało kserować i pewna osoba chciała nam sprzedać jeden cdrom na dwóch i w końcu kontakt z Koszalinem został zerwany.snake plissken pisze:Lepsze artykuły /pod względem merytorycznym/ były w #2, który liczył sobie 144 strony A4.
Nie wiedziałem ze ANTYCHRYST wyszedł tez na płycie CDR....
przy okazji, tak mi sie teraz skojarzyło że po uśmierceniu EQUILIBRIUM OF NOIZE magazine Leszek wydał, też na CDR zina pod nazwą DIABOLICAL ART czy DIABIOLICAL METAL juz nie pamiętam dokładnie, gdzie jako bonusy były dwa dema polskich zespołów, ma to ktoś może???
Sam Leszek nie ma, bo kiedyś go o to zahaczyłem...
j
-
- zaczyna szaleć
to nie dokońca było tak, że #2 Antychrysta wyszedł na cdr. Po prostu tam sie im posypało "koleżeństwo" i nr był gotowy, ale nierozprowadzany. Potem mr kurhan ponoć to sprzedawał na cdrowie po 10 zł bodajże. Chyba jakis mój kumpel kupił, bo od Niego to miałem...A w temacie zinów "nadających się do zbanowania" to trzeba wspomniec o zinie gwiazy forów wszelkich -oriasa "Świt Nowej Ery" i tutaj też #2 był numerem-widmo-jedni mieli, inni nie...Oj, możnaby pisać...
-
- rozkręca się
nehehe... a dlaczego do zbanowania? dwójka nie była aż taka zła i rozprowadzana przez Terror Propaganda z Warszawy
ja mam, ale tam nie ma dwóch demówek tylko jedna składanka zawierająca kilka unikatowych numerówsamael pisze: przy okazji, tak mi sie teraz skojarzyło że po uśmierceniu EQUILIBRIUM OF NOIZE magazine Leszek wydał, też na CDR zina pod nazwą DIABOLICAL ART czy DIABIOLICAL METAL juz nie pamiętam dokładnie, gdzie jako bonusy były dwa dema polskich zespołów, ma to ktoś może???.
-
- zaczyna szaleć
[quote="DeathDealer"]nehehe... a dlaczego do zbanowania? dwójka nie była aż taka zła i rozprowadzana przez Terror Propaganda z Warszawy
pierwsze słyszę, że Xeburg to rozprowadzał. Mi zarówno #1 jak i #2 się podobają, to jest to! Co do zbanowania to nie ja jestem tego zdania, tylko reszta w temacie o zinach gdzieś indziej. Nawet ciekawe określenie się tam pojawiło jak "post Ns Black metal" czy coś takiego. Trzeba spytać kolesi z Der Sturmer, czy wiedzą coś na ten temat? haha
pierwsze słyszę, że Xeburg to rozprowadzał. Mi zarówno #1 jak i #2 się podobają, to jest to! Co do zbanowania to nie ja jestem tego zdania, tylko reszta w temacie o zinach gdzieś indziej. Nawet ciekawe określenie się tam pojawiło jak "post Ns Black metal" czy coś takiego. Trzeba spytać kolesi z Der Sturmer, czy wiedzą coś na ten temat? haha
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Chodzi Ci o "Dark Blaze" czy ten drugi?Conflagrator pisze:skanami Into The Pentargam by sie ktoś podzielił. Jak nie na forum to pm.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Nie, to były dwa osobne zine'u trzeci Dark Blaze to była fuzja z ITP. Chodzi mi o wcześniejsze numery, DB:ITP chyba nawet jeszcze gdzięs mam w domu.trup pisze:Chodzi Ci o "Dark Blaze" czy ten drugi?Conflagrator pisze:skanami Into The Pentargam by sie ktoś podzielił. Jak nie na forum to pm.