matryca mówi, że tłoczone (najwcześniej) w 1995 rokuMarcin pisze:Witam
Ma ktoś jakies wieści, które to wydanie w kolejności?
BEHERIT - the oath of black blood z matrixem "GZ G30717 Turbo 001"
Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I wydania
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- pogodancer
- weteran forumowych bitew
Re: Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I wydan
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
MARDUK Those Of The Unlight
różowe logo i matrix OPCD015 13 A2
skan: " onclick="window.open(this.href);return false;
MARDUK Dark Endless
brak kodu, białe strony wewnątrz i matrix: DURECO [01] NFR CD 003
BLASPHEMY Gods Of War
naklejka że zawiera demo jako bonus i martix: SONOPRESS G-8404/004-08672 B1
czy to pierwsze bicia ?
różowe logo i matrix OPCD015 13 A2
skan: " onclick="window.open(this.href);return false;
MARDUK Dark Endless
brak kodu, białe strony wewnątrz i matrix: DURECO [01] NFR CD 003
BLASPHEMY Gods Of War
naklejka że zawiera demo jako bonus i martix: SONOPRESS G-8404/004-08672 B1
czy to pierwsze bicia ?
- Marcin
- postuje jak opętany!
,, Rozowy ,, Marduk o którym piszerz to pierwsza seria, limitowana do 1000.
Drugie bicie ,, dark endless ,, było już z kodem. To wymienione przez Ciebie to także pierwsze.
Jakkolwiek podobno były dwa rozne dyski . Minimalna roznica. Jeden bez NFRCD 003 i drugi z tymże nadrukiem.
Drugie bicie ,, dark endless ,, było już z kodem. To wymienione przez Ciebie to także pierwsze.
Jakkolwiek podobno były dwa rozne dyski . Minimalna roznica. Jeden bez NFRCD 003 i drugi z tymże nadrukiem.
- Bloodcult
- knaar
- rasowy masterfulowicz
CD Immortal - Sons Of Northern Darkness - wydanie jewel z Nuclear Blast 2002 (Matrix: LU020719 NB 0612-2 01 1:0 Technicolor)
Na krążku po zewnętrzym obwodzie jest nadrukowany czarny pierścień. Pod światło widać, że są pod nim różne napisy, np na dole jest 'FOR PROMOTIONAL USE ONLY - NOT FOR SALE'. Ma ktoś podobny egzemplarz, czy mam jakiś nietypowy? Płytę kupiłem niedługo po premierze w Media Markt.
Na krążku po zewnętrzym obwodzie jest nadrukowany czarny pierścień. Pod światło widać, że są pod nim różne napisy, np na dole jest 'FOR PROMOTIONAL USE ONLY - NOT FOR SALE'. Ma ktoś podobny egzemplarz, czy mam jakiś nietypowy? Płytę kupiłem niedługo po premierze w Media Markt.
- Lykantrop
Nic podobnego nie ma na moim egzemplarzu. Nawet okulary na nos założyłem, żeby się upewnić.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- pogodancer
W okolicach premiery z kumplem kupiliśmy sobie również w Media Markt po sztuce Vital Remains - Dechristianize, nówki zafoliowane, wydanie Century Media i obie suki mają na dysku "for promotional use only"; kumpel później gdzieś kupił jeszcze jedną (również nówka, zafoliowana), i była z identyczną adnotacją na dysku.knaar pisze:CD Immortal - Sons Of Northern Darkness - wydanie jewel z Nuclear Blast 2002 (Matrix: LU020719 NB 0612-2 01 1:0 Technicolor)
- knaar
- rasowy masterfulowicz
pogodancer pisze:W okolicach premiery z kumplem kupiliśmy sobie również w Media Markt po sztuce Vital Remains - Dechristianize, nówki zafoliowane, wydanie Century Media i obie suki mają na dysku "for promotional use only"; kumpel później gdzieś kupił jeszcze jedną (również nówka, zafoliowana), i była z identyczną adnotacją na dysku.knaar pisze:CD Immortal - Sons Of Northern Darkness - wydanie jewel z Nuclear Blast 2002 (Matrix: LU020719 NB 0612-2 01 1:0 Technicolor)
Ja pierdzielę, na Dechristianize też mam ten nadruk promo :( Nie zauważyłem tego wcześniej.
A na Immortalu udało się uchwycić na skanie przebijające na granatowo napisy:
http://i59.tinypic.com/dbpjzo.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Lykantrop pisze:Nic podobnego nie ma na moim egzemplarzu.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Trudno, jakoś to przeboleję.
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
pierwsze klepanie Vader Live in Japan z System Shock tez ma PROMO w matrixie. Po prostu tłocznia dała dupy i umieściła ten sam matrix z promówki na normalnym wydaniu, nie zmienili dziady matrycy. Przypuszczam, ze tak samo jest w w/w przypadkach.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Marcin
- postuje jak opętany!
Dziekipogodancer pisze:matryca mówi, że tłoczone (najwcześniej) w 1995 rokuMarcin pisze:Witam
Ma ktoś jakies wieści, które to wydanie w kolejności?
BEHERIT - the oath of black blood z matrixem "GZ G30717 Turbo 001"
- pogodancer
W którym roku Osmose zaczeło stosować na kompaktach swych "copy protection"?
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Zaczęli chyba w 2001. Pierwsza płyta na jakiej zauważyłem to zabezpieczenie to Enslaved - Monumension (końcówka 2001).pogodancer pisze:W którym roku Osmose zaczeło stosować na kompaktach swych "copy protection"?
-
- zaczyna szaleć
Warning - Osmose CD presses dating from February 2001 up to around 2005 may contain a copy-protection method which renders the CD completely unreadable in PCs and certain modern Hi-Fi systems. This isn't indicated anywhere on the packaging. Tako napisali w MA odnośnie NIHIL Impaledów Nazarenów. Gdybym miał chęci to zweryfikowałbym ze stanem faktycznym. Nie wiem dokładnie jak to zabezpieczenie się obawia, ale kiedyś u zioma walnęliśmy na kompa promo STRATOVARIUS, na którym jest napisane, że zabezpieczone przed kopiowaniem czy coś w ten deseń. No i jak płyta zaczęła się kręcić i to dość szybko, bo było słychać, to kompa już nie dało rady wyłączyć normalnie, tylko guzikiem bo się zwiesił. Jak już się wyłączył to po włączeniu szuflada się nie chciała otworzyć. Trza było w te dziure obok pchać szpilkę żeby się otworzyła. Ziom gadał żebym już mu takich płyt nie przynosił bo chuj wie co tam faktycznie jest za zabezpieczenie. Bądź kurwa mądry i zrób se kopie zapasowe płyt z takim copy protected. No chyba, że na nasrywarce stacjonarnej, bo takowe są.
Jeżeli Twoja płyta CD wydana przed rockiem 1994 posiada matrixy z IFPI...to wiedz, że coś się dzieje... Jeżeli na płytach wydanych przez NUCLEAR BLAST przed 1993 rockiem jest adres o pięciocyfrowym kodzie pocztowym...to wiedz, że bardzo źle się dzieje...
- pogodancer
:)
tak się skończyła próba odpalenia czy zrobienia kopii/obrazu?
tak się skończyła próba odpalenia czy zrobienia kopii/obrazu?
-
- zaczyna szaleć
To w ogóle była próba odpalenia tej płyty na kompie. Przyznam się, że mnie korci by w laptopa ją włożyć i obadać co będzie. Podobne robocopy protected są na nowszych płytach IRONA i starszej CHYLIŃSKIEJ.
Jeżeli Twoja płyta CD wydana przed rockiem 1994 posiada matrixy z IFPI...to wiedz, że coś się dzieje... Jeżeli na płytach wydanych przez NUCLEAR BLAST przed 1993 rockiem jest adres o pięciocyfrowym kodzie pocztowym...to wiedz, że bardzo źle się dzieje...
- Bloodcult
te polskie bez problemu szło odpalić a nawet zrobić kopie :D
- Harlequin
Czy CD Subhumans - The Day the Country Died było kiedyś bootlegowane ?
- Lykantrop
Z tego co się naszperałem kiedy miałem hype na postpunka to nie. Enyłej, reedycja za grosze się wala, więc nie ma nawet takiej potrzeby :)Harlequin pisze:Czy CD Subhumans - The Day the Country Died było kiedyś bootlegowane ?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95