Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I wydania
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Re: Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I wydan
Amerykańskie chyba troszkę ładniejsze jesli chodzi o tą konkretną płytę :) no i książeczka ma dodatkową kartkę z merchem blue grape.
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
- pogodancer
- weteran forumowych bitew
Pierwsze nie ma tekstów.gelO pisze:Sepultura - Beneath The Remains
SONOPRESS D-2590 / RO95112 B 2
czy
RCD9511 DISC MFG, INC. (H) W.O. 11746-4
-
- zaczyna szaleć
Co tam teksty! Cała płyta z matrixem z literą C gra lepiej, badziej syczą talerze bo nie była remasterowana. Nawet w booklecie z tym matrixem z D jest pisane remastered, mimo że też 89. Dotłok z ifpi też ma bite 89. Zresztą temat benka już poruszałem kilka miechów temu. Polecam odsłuchać benka z matrixem C i D. Jak ktoś nie wyczai różnicy chciażby w samym brzmieniu blach, ten jest chyba głuchy. Mam oba wydania i pierdolca na punkcie właściwie syczących blach, które na benku z D grają jakby koc na gwizdki ktoś nałożył, są zamulone. Już dawno temu po zakupie benka z D, nurtowało mnie to, czemu go remasterowali już kilka miechów po pierwszym rzucie. Widocznie im blachy za bardzo szeleściły. Poza tym wkładka do wydania z C jest na lepszym papierze i bardziej błyszczącym. Nie wiem jak gra remaster gold 1997, może tam wrócili do pierwszego syczącego mixu. Od razu nadmieniam że schizophrenia z blachami też ma ten problem. Wydanie shark syczy poprawnie mimo że słychać jakby pierdy winylu na cd. Potem roadrunner wydało z zamulonymi talerzami jeszcze gorzej niż benek, i potem wrócili do syczących na goldzie 1997. Osobiście mam redke z cogumelo robioną na bazie gold roadrunner 1997. W jakimś starym wywiadzie max gadał, że jak robili wydanie roadrunnera to nie mieli oryginalnych taśm matek, bo wytwórnia/studio wykasowała. Czyżby rotrana zripowało wersję shark cd obcięli wszystkie wysokie tony żeby grała światowo i profesjonalnie? Dlatego warto zbierać każde wydanie, a nóż widelec łyżka się usłyszy coś ciekawego. Np. dodatkową przerwę między utworami;)
Jeżeli Twoja płyta CD wydana przed rockiem 1994 posiada matrixy z IFPI...to wiedz, że coś się dzieje... Jeżeli na płytach wydanych przez NUCLEAR BLAST przed 1993 rockiem jest adres o pięciocyfrowym kodzie pocztowym...to wiedz, że bardzo źle się dzieje...
- pogodancer
A tak z ciekawości, jak się to wszstko ma do wersji Beneath z literką A (bo tylko taką posiadam i nie mam z czym porównać)?
- Bloodcult
ta amerykańska wersja z matrixem "RCD9511 DISC MFG, INC. (H) W.O. 11746-4" też jest po cyfrowym remasteringu jak europejska "SONOPRESS D-2590" ?
-
- zaczyna szaleć
Stare bicia mają ino C lub D litery. SONOPRESS C-7467 - bez tekstów i bez zapisu remastered, oraz D-2590 z tekstami i zapisem we wkładce Remastered November 1989 at The Hit Factory, NYC. Wersja D występuje bez IFPI i z IFPI. Ja akurat mam D z IFPI, czyli po 1994, kupioną w 1997 tuż przed rzutem GOLD EDITION. Sok z talerzy na D nie sączy się tak czysto i naturalnie jak na C. Mogę zaryzykować obcięciem jaj, że wersja C nigdy się nie ukazała z IFPI. Ty jak masz z A , to co tam dalej jest? to?: A409903-01 manufactured by optimal media production? Remastery gold z 1997 ze złotymi nalepkami na jewel case nie wiem jak grają. Ich późniejsze dodruki już bez nalepek, też nie wiem. Amerykajskie wersje to pewnie w ogóle inaczej grajo. Pewnie klarnet jest bardziej słyszalny.pogodancer pisze:A tak z ciekawości, jak się to wszstko ma do wersji Beneath z literką A (bo tylko taką posiadam i nie mam z czym porównać)?
Jeżeli Twoja płyta CD wydana przed rockiem 1994 posiada matrixy z IFPI...to wiedz, że coś się dzieje... Jeżeli na płytach wydanych przez NUCLEAR BLAST przed 1993 rockiem jest adres o pięciocyfrowym kodzie pocztowym...to wiedz, że bardzo źle się dzieje...
-
- zaczyna szaleć
Prawej ze zdjęcia nie tykaj. Jest fabrycznie wkręcona, to niech będzie. Lewą z tej foty kręcisz, w lewo, w prawo aż ci najbardziej zasyczą blaszki. No chyba że taśma chujowa bo i takie są nagrane też, to wtedy idealnych blach nie złapiesz. Ponownie info: " onclick="window.open(this.href);return false;Bloodcult pisze:Głowica i rolki wyczyszczone.
Z ustawieniem głowicy mam problem, bo udaje mi się kręcić tylko jedną śrubką. Druga za cholerę nie chce ruszyć.
jakieś rady ?
-
- zaczyna szaleć
Obscureband pisze:Prawej ze zdjęcia nie tykaj. Jest fabrycznie wkręcona, to niech będzie. Lewą z tej foty kręcisz, w lewo, w prawo aż ci najbardziej zasyczą blaszki. No chyba że taśma chujowa bo i takie są nagrane też, to wtedy idealnych blach nie złapiesz. Ponownie info: " onclick="window.open(this.href);return false;Bloodcult pisze:Głowica i rolki wyczyszczone.
Z ustawieniem głowicy mam problem, bo udaje mi się kręcić tylko jedną śrubką. Druga za cholerę nie chce ruszyć.
jakieś rady ?
- Bloodcult
to się sprawa wyjaśniła, dzięki :)Obscureband pisze:Prawej ze zdjęcia nie tykaj. Jest fabrycznie wkręcona, to niech będzie
- pogodancer
SONOPRESS C-7467/RO95112 A, bez tekstów, ale nie dogadaliśmy się chyba, bo myślałem, że chodzi o literkę na samym końcu :)Obscureband pisze:Ty jak masz z A , to co tam dalej jest? to?: A409903-01 manufactured by optimal media production?pogodancer pisze:A tak z ciekawości, jak się to wszstko ma do wersji Beneath z literką A (bo tylko taką posiadam i nie mam z czym porównać)?
-
- zaczyna szaleć
Ano nie dogadaliśmy. Nie wiem co znaczą końcówki A, B, JP, PIS czy inne. Może symbol znak rozpoznawczy maszyny, pracownika, zmiany, dodruku... Naciupciaj sobie benka z D i puszczaj na zmiane z C. Obadasz jaka różnica blaszek;).
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
Grave – Into The Grave
849721-2 11A1 DADC AUSTRIA
czy
DURECO [01] 9721-2
wkładki etc sa identyczne, tyle, ze w tym drugim logo na okładce ( i z tyłu) jest duzo bardziej widoczne, o tak:

849721-2 11A1 DADC AUSTRIA
czy
DURECO [01] 9721-2
wkładki etc sa identyczne, tyle, ze w tym drugim logo na okładce ( i z tyłu) jest duzo bardziej widoczne, o tak:

WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
-
- zaczyna szaleć
Na moim jest dureco i wyraźniejsze loga GRAVE. Wydaje mi się że DADC były przed DURECO. Sięgając bardziej w tył, to IN THE EYES OF DEATH ma DADC 1990 i na dodatek na grzbiecie wkładki D lub F, Poltergeist - Depresssion - DADC 1989, Liar - Nothing but the truth - DADC 1989, Rumble Militia - They Give... -DADC 1990, Icek Earth - DADC 1990, Despair - Decay of Humanity - DADC 1990, Demolition Hammer - Tortured Existence - DADC 1990, no i na ASPHYX - The Rack już się pojawia DADC a także Dureco 1991. Mam The Rack z dureco i IFPI! Unleashed - Where...., podobnie 1991, Morgoth - Cursed, też DADC i dureco 1991. Tiamat - nasrał slip DADC i dureco 1991, Icek Erf - Night ov... - DADC 1991. Wydaje mi się, że najfirsty były turlane w DADC, chyba że na raz tłukli w DADC i dureco. DADC znika w 1991 a dureco tłucze jeszcze w 1997, choć już jest wypierane przez SONOPRESS.
Dobrze gadam?
Dobrze gadam?
- Najprzewielebniejszy
a co jesli tłukli w tym samym czasie?
dureco wyłacznie na niemcy a DADC na Europę? Takie dane tez juz trafiałem ,zwłaszcza we wczesnym katalogu Century Media.
Różnica w dniach, a moze nawet i godzinach, to gruba jazda:)
dureco wyłacznie na niemcy a DADC na Europę? Takie dane tez juz trafiałem ,zwłaszcza we wczesnym katalogu Century Media.
Różnica w dniach, a moze nawet i godzinach, to gruba jazda:)
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
-
- zaczyna szaleć
No jaha, że jazda. Tylko jak żyć jeśli dadc jako first robiła brzydka austriaczka, a dureco jako drugi first piękna holenderka:). A te numery końcowe w matrixach dadc: A1, A2, A3.... to mogą być rzuty, numer maszyny, numer zmiany, numer pracownika... Dureco to czasem nie pisało na matrixach DURECO, ino sam numer katalogowy wytwórni. W ogóle to nawet po 1994 nie tłukli ifpi, a jeśli nawet to w śladowych ilościach. Andrzeju, a ty masz jakieś stare katalogi cm, nblast, earache, roadrunner? Weź poka, sprzedaj, oddaj;)
- Najprzewielebniejszy
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Z Mystic mam :)
-
- zaczyna szaleć
:(Analripper pisze:nie
-
- postuje jak opętany!
W którym roku wyszło CD Toxodeth "Mysteries About Life and Death" z Wild Rags WRE/903-2 Manufactured by Semaphore, Made in the Netherlands? W ogóle mi to nie wygląda na płytę z 1990. To bootleg, czy faktycznie stary Wild Rags?