Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I wydania
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- weteran forumowych bitew
Re: Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I wydan
Pierwsze
http://www.ebay.pl/itm/391695442954?ul_noapp=true" onclick="window.open(this.href);return false;
Ma ktoś informacje o bootlegu z identycznym matrixem co pierwsze czyli
RCD9310 DISC MFG, INC. (H) W.O. 17451-2
http://www.ebay.pl/itm/391695442954?ul_noapp=true" onclick="window.open(this.href);return false;
Ma ktoś informacje o bootlegu z identycznym matrixem co pierwsze czyli
RCD9310 DISC MFG, INC. (H) W.O. 17451-2
-
Witam
Kupiłem sobie starsze wydania pierwszych czterech Morbid Angel czy moje matrixiory są prawidłowe.Z doświadczenia wydaje mi się,że wszystko jest git,ale wolę się upewnić.
1 ALTARS OF MADNESS COMBAT

2.BLESSED ARE THE SICK RELATIVITY/EARACHE

3.COVENANT GIANT

4.DOMINATION EARCHE

Kupiłem sobie starsze wydania pierwszych czterech Morbid Angel czy moje matrixiory są prawidłowe.Z doświadczenia wydaje mi się,że wszystko jest git,ale wolę się upewnić.
1 ALTARS OF MADNESS COMBAT

2.BLESSED ARE THE SICK RELATIVITY/EARACHE

3.COVENANT GIANT

4.DOMINATION EARCHE

- gelO
- rasowy masterfulowicz
Zajebiste, ale pierwsze dwa, a na pewno jedynak to MPO miało w pierwszych biciach.
-
Nie rozumiem a co z pozostałymi jest nie tak.gelO pisze:Zajebiste, ale pierwsze dwa, a na pewno jedynak to MPO miało w pierwszych biciach.
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Wszystko jest git, ale to chyba amerykany są te Twoje?
-
Blessed i Altars na pewno.Altars z Combat a Blessed Relativity/Earache wydaniegelO pisze:Wszystko jest git, ale to chyba amerykany są te Twoje?
-

Jedyne co się różni w tym wydaniu to to,że ja mam jedną kropkę a tutaj są trzy ;) nie wiem dlaczego i co to za różnica.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
nie wiem czy tutaj jest tak samo, ale zazwyczaj kropki sluza do oznaczania konkretnej linii w procesie technologicznym, zeby - jesli na kontroli jakosci znajda wade - bylo szybko wiadomo na ktorej linii powstalaPureHate pisze:Jedyne co się różni w tym wydaniu to to,że ja mam jedną kropkę a tutaj są trzy ;) nie wiem dlaczego i co to za różnica.
Guilty of being right
-
Ciekawe,ciekawe starałem się wyszukać jakieś informacje,ale niestety nic nie znalazłem.uglak pisze:nie wiem czy tutaj jest tak samo, ale zazwyczaj kropki sluza do oznaczania konkretnej linii w procesie technologicznym, zeby - jesli na kontroli jakosci znajda wade - bylo szybko wiadomo na ktorej linii powstalaPureHate pisze:Jedyne co się różni w tym wydaniu to to,że ja mam jedną kropkę a tutaj są trzy ;) nie wiem dlaczego i co to za różnica.
- Drone
Tu jest odpowiedź w sprawie kropek. Nie należy się nimi przejmować:PureHate pisze:
Jedyne co się różni w tym wydaniu to to,że ja mam jedną kropkę a tutaj są trzy ;) nie wiem dlaczego i co to za różnica.
Nimbus was the first CD-manufacturing plant in the UK and the third in the world. CD pressing started in September 1984 at the Wyastone Leys Estate in Wales where they had been mastering and pressing vinyl since 1977. Through the 1980s other CD facilities opened in the UK, the USA (VA, UT, and CA), and Luxembourg. Between 1986 and 1988 London's Virgin Megastore had a mini CD pressing plant by Nimbus in their Oxford Street branch where shoppers could see the manufacturing process through insulating glass panes. In late 1992, the manufacturing division was sold and renamed to Nimbus U.S.A. In 1994 it was renamed Nimbus CD International. It then merged with UK manufacturer Damont Audio, then effectively merged with CD-ROM giant R.R. Donnelley & Sons. In 1998, it was sold to Carlton Communications (Technicolor), in turn bought in 2001 by Thomson Multimedia. Meanwhile, the Nimbus label continued to operate independently, and Nimbus Technology & Engineering, the CD/DVD mastering hardware division, merged with Optical Disc Corporation to become ODC Nimbus, makers of Nimbus Mastering Systems equipment.
"NIMBUS ENGLAND" or "MASTERED BY NIMBUS" appearing in CD matrix areas (or any other "Nimbus" reference) should be entered both as part of the matrix data and also as a company (LCCN: Glass Mastered At, name: Nimbus), which results in a listing on this page. When entering CD matrix data, include any small dots, including those that appear around the Nimbus credit; these can vary from pressing to pressing. Example—CAT 008 CD · 1:3 ·MASTERED· ·BY NIMBUS·
The dots after the catalog number indicate the pressing serial number starting with one dot and a maximum of nine dots possible. This doesn't mean that every release should start with one dot. First public pressing may start with any number of dots, if previous runs were faulty. In 90s there were laser etched numbers added after the dots that mean mother:stamper. Optional (V) after catalogue number means that CD was glass mastered at Charlottesville, Virginia plant in USA. The dots around the Nimbus credit indirectly represent the period, when the mastering was done, while being a decorative element. First pressings in 1984-1986 had no dots, later they were gradually added on both sides of credit starting from two dots (one middle dot in each line) up to five, while the last variant had only one dot between the lines. In 1997 words and dots were replaced by stylized Nimbus logo. Exact periods of credit dots are approximate and not documented so it is not allowed to use them to guess the date by now.
Around 1994 UK Nimbus plant started adding to it's matrix string sequential numbering system with pattern:
XXXX before catalog number, that was later changed to YXXXX
Y = letter: A, B, C etc.
X = number
this XXXX / YXXXX pattern can be added to the lccn section
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
a oznaczenia 1 : 2 itp ?
- Drone
Kolejne warianty matrycy i najczęściej kolejne pressy, choć często też równoległe pressy z różnych maszyn/tłoczni.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Bloodcult
jest jakaś przewaga tych amerykańskich wydań Morbid Angel nad europejskimi ?
-
Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć Ci tyle,że miałem wydania europejskie i usa płyt takich zespołów jak Benediction,Incantation,Sinister,Morbid Angel i kilka innych i te Amerykańskie w przeciwieństwie do Euro miały ładniejszą poligrafię- były po prostu ładniej wydane.Przykładowo mam Onward to Golgotha na pierwszym biciu w europejskim i usa i to usa ma książeczkę z lepszego papieru i logo jest posrebrzane.Bloodcult pisze:jest jakaś przewaga tych amerykańskich wydań Morbid Angel nad europejskimi ?
-
Kupiłem Killers IM w starym wydaniu i ma trochę dziwny matrix to znaczy typowy Swindon taki jaki znajduje się na ich płytach,ale na niego nakłada się inny kod ... hmm cieżko to trochę wyjaśnić może zdjęcia coś rozjaśnią.Szczególnie na tym drugim to dobrze widać.

- Gunman
Nie wygląda na pirata. Konrad, włóż płytę do odtwarzacza i nie zaprzątaj sobie głowy matrixami. Miałem tak samo, szukałem rysek, śladów , wydań bez ifpi, ale to odbiera przyjemność i zatruwa życie. Potem wydaje się 10x więcej kasy na te same płyty, żeby znaleźć tę zadowalającą. Próbuj z tym walczyć, może Tobie się uda wygrać.
- Bloodcult
łapcie, aż dwie szanse dzisiaj wyrwać album który zakończył Death Metal:
http://www.ebay.de/itm/Death-scream-blo ... Swol5Yv4MX" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ebay.de/itm/Death-Scream-Blo ... SwTuJYuwLk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ebay.de/itm/Death-scream-blo ... Swol5Yv4MX" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ebay.de/itm/Death-Scream-Blo ... SwTuJYuwLk" onclick="window.open(this.href);return false;
-
http://allegro.pl/king-diamond-abigail- ... ml#thumb/2" onclick="window.open(this.href);return false;
rzeczywiście pierwsze ?
rzeczywiście pierwsze ?
-
No masz racje to mądre podejście,ale nie takie proste do zastosowania w praktyce.Gunman pisze:Nie wygląda na pirata. Konrad, włóż płytę do odtwarzacza i nie zaprzątaj sobie głowy matrixami. Miałem tak samo, szukałem rysek, śladów , wydań bez ifpi, ale to odbiera przyjemność i zatruwa życie. Potem wydaje się 10x więcej kasy na te same płyty, żeby znaleźć tę zadowalającą. Próbuj z tym walczyć, może Tobie się uda wygrać.
- Devil_Machine
- zaczyna szaleć
Pytanko:
Incantation - 'Mortal Throne Of Nazarene' wydanie Disembodied Rec. 2010
Czy to wydanie jest spoko? Ma ktoś i czymś się różni dźwiękowo od innych wersji?
Incantation - 'Mortal Throne Of Nazarene' wydanie Disembodied Rec. 2010
Czy to wydanie jest spoko? Ma ktoś i czymś się różni dźwiękowo od innych wersji?