KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH
już nie wspominam o tym, że Lykantrop kiedyś pisał, iż nie raz sam bawił się w takie akcje. vide jakieś vinyle Marduk, Burzum (o ile dobrze pamiętam), kupione z myślą o tym, by sprzedać je kiedyś znacznie drożej
- Lykantrop
No bo właśnie w tym rzecz, że sam daję się nabierać na zręczne hasła marketingowe i też zdarza mi się niektóre pozycje kupować w każdym możliwym formacie, ale ci-o! 
Ps. Akurat dla Burzum, Marduk i kilku jeszcze innych kapel wyjątek robię zawsze, ot postanowienie i bezkrytyczne podejście do sprawy.

Ps. Akurat dla Burzum, Marduk i kilku jeszcze innych kapel wyjątek robię zawsze, ot postanowienie i bezkrytyczne podejście do sprawy.
Ja sam się właśnie głowię gdzie jest różnica między użytkownikiem, a kolekcjonerem.Masz coś do kolekcjonerów? Ich pieniądze, ich pasja i ich sprawa.
Oj tam, wielkie mi mecyje, że kolega TW Lykantrop lubi zatrzeć łapy, unieść się szyderczym śmiechem i zakrzyknąć: "Aj waj! Taki to będzie interes!"już nie wspominam o tym, że Lykantrop kiedyś pisał, iż nie raz sam bawił się w takie akcje. vide jakieś vinyle Marduk, Burzum (o ile dobrze pamiętam), kupione z myślą o tym, by sprzedać je kiedyś znacznie drożej

Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
nie krytykuję tego. odniosłem tylko wrażenie, że taka postawa Ci się nie podoba, a jednocześnie sam postępujesz podobnie. ot paradoksLykantrop pisze: Oj tam, wielkie mi mecyje, że kolega TW Lykantrop lubi zatrzeć łapy, unieść się szyderczym śmiechem i zakrzyknąć: "Aj waj! Taki to będzie interes!"
- Scaarph
- zahartowany metalizator
toż ten co zaczął narzekać w takich akcjach przoduje, pierdoli głupoty jak potłuczony co dzień w inną stronę, gdzieś tu już ktoś wklejał definicję trolla zdaje się.
- Lykantrop
Stwierdzam, że konsumpcjonizm zaczął zżerać i podziemie, a jedni świadomie, bądź mniej świadomie temu ulegają. W tym ja. Nie widzę tutaj zachwiania równowagi i przeczenia samemu sobie. 

Taka postawa na pewno sprzyja zbijaniu kapitału i leczeniu ludzkiej próżności - ja się do nich zaliczam. To pierwszy krok do tego, żeby uzmysłowić sobie uzależnienieodniosłem tylko wrażenie, że taka postawa Ci się nie podoba, a jednocześnie sam postępujesz podobnie.

manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Bloodcult
w podziemiu nie ma miejsca dla słabych - black metal ist krieg - nie masz kasy na die hardy - wypierdalaj

a tak poważnie to nie widzę problemu - nie chcę to nie kupuję, a jeśli mi na czymś naprawdę zależy to muszę się pogodzić z wydatkiem. Za ten cały "konsumpcjonizm" i ceny pierwszych wydań, die hardów, itp. to winę ponosimy my sami, przez to że przez ostatnie kilka lat licytowaliśmy takie kwoty na allegro, przechwalaliśmy się kto bardziej gardzi reedycjami, kto bardziej nienawidzi digipaków, kupowanie kilku wydań danego albumu i zwracaliśmy uwagę na najdrobniejsze szczegóły jak odróżnić first press o repressa.
a co do ludzi którzy kupują tylko po to aby później sprzedać drożej to nic na to nie poradzimy bo to zastępstwo tego co opisałem wyżej. Sam, choć bardzo rzadko, to też tak czasem robię

a tak poważnie to nie widzę problemu - nie chcę to nie kupuję, a jeśli mi na czymś naprawdę zależy to muszę się pogodzić z wydatkiem. Za ten cały "konsumpcjonizm" i ceny pierwszych wydań, die hardów, itp. to winę ponosimy my sami, przez to że przez ostatnie kilka lat licytowaliśmy takie kwoty na allegro, przechwalaliśmy się kto bardziej gardzi reedycjami, kto bardziej nienawidzi digipaków, kupowanie kilku wydań danego albumu i zwracaliśmy uwagę na najdrobniejsze szczegóły jak odróżnić first press o repressa.
a co do ludzi którzy kupują tylko po to aby później sprzedać drożej to nic na to nie poradzimy bo to zastępstwo tego co opisałem wyżej. Sam, choć bardzo rzadko, to też tak czasem robię

-
- rozkręca się
pojawilo sie nowe miejsce gdzie mozna puscic troche grosza
www.wielkaplyta.pl
Bogdan sklep otworzyl, wiec juz nie tylko allegro
www.wielkaplyta.pl
- martyrdoom
- postuje jak opętany!
Szkoda tylko, że ceny średnio zachęcające.Barbapapa pisze:pojawilo sie nowe miejsce gdzie mozna puscic troche grosza
http://www.wielkaplyta.pl
- Lykantrop
Takie same jak na alledrogo. Pomijając ceny to Bogdan jest pewniakiem i płyty są u Ciebie dzień - dwa po przelewie, zabezpieczone jak obraz Mona Lisy.
- Maleficio
- Kontakt:
albo zawsze można się metrem na stokłosy przejechać, ma całkiem miły sklep w mieszkaniu.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
yep, duzo fajnych plytMaleficio pisze:albo zawsze można się metrem na stokłosy przejechać, ma całkiem miły sklep w mieszkaniu.
this is a land of wolves now
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Chyba mnie źle towarzysze zrozumieliście. Myślę że już o "die hardach" pewna dyskusja już się toczyła, zresztą nie miałem na myśli żadnych "wersji specjalnych". Pikczer Magnusa mi się nie podoba, bo preferuję solidny czarny winyl w okładce z porządnego kartonu, tak czy siak WHP wydało parę ładnych splatterów... Ciekawe gdzie gość je zamawia, chyba w Polsce nie ma żadnej tłoczni?
- Maleficio
- Kontakt:
Nie, nie ma. Niestety... ale są pewne plotki, ze niedługo będzie.Czesław pisze:Chyba mnie źle towarzysze zrozumieliście. Myślę że już o "die hardach" pewna dyskusja już się toczyła, zresztą nie miałem na myśli żadnych "wersji specjalnych". Pikczer Magnusa mi się nie podoba, bo preferuję solidny czarny winyl w okładce z porządnego kartonu, tak czy siak WHP wydało parę ładnych splatterów... Ciekawe gdzie gość je zamawia, chyba w Polsce nie ma żadnej tłoczni?
- trup
Czechy oczywiście. Nawet Yosuke tam chyba tłoczy. Czarne, białe, kolorowe, shape'y... co tylko chcesz. Druga jest w Niemczech. W Anglii jest firma która niby tłoczy ale jak się okazało to jest to tylko pośrednik i tłoczy w Czechach. W Polsce tłoczni nie ma, ale ponoć Pronit otwiera ponownie swoją tłocznie. Będą to jednak na razie tylko ich dawne tytuły...Czesław pisze:Chyba mnie źle towarzysze zrozumieliście. Myślę że już o "die hardach" pewna dyskusja już się toczyła, zresztą nie miałem na myśli żadnych "wersji specjalnych". Pikczer Magnusa mi się nie podoba, bo preferuję solidny czarny winyl w okładce z porządnego kartonu, tak czy siak WHP wydało parę ładnych splatterów... Ciekawe gdzie gość je zamawia, chyba w Polsce nie ma żadnej tłoczni?
Artykuł:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... ona_w.html
A co? Myślałeś o wydaniu jakiegoś winyla?
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- trup
Jakie plotki? Bart otwiera? Czy Ty?Maleficio pisze:Nie, nie ma. Niestety... ale są pewne plotki, ze niedługo będzie.Czesław pisze:Chyba mnie źle towarzysze zrozumieliście. Myślę że już o "die hardach" pewna dyskusja już się toczyła, zresztą nie miałem na myśli żadnych "wersji specjalnych". Pikczer Magnusa mi się nie podoba, bo preferuję solidny czarny winyl w okładce z porządnego kartonu, tak czy siak WHP wydało parę ładnych splatterów... Ciekawe gdzie gość je zamawia, chyba w Polsce nie ma żadnej tłoczni?

- Maleficio
- Kontakt:
Ani ja ani on... a jak słusznie wkleiłeś właśnie Pronit. Ponoć mają mieć ceny lepsze od czeskich... rozmawiałem z kolesiem co pośredniczył przy ściąganiu aparatury z USA. Może twój ulubiony Yosuke będzie teraz w Polsce płyty zamawiał:)
- trup
"twój ulubiony yosuke.." cóż za figlarz z CiebieMaleficio pisze:Ani ja ani on... a jak słusznie wkleiłeś właśnie Pronit. Ponoć mają mieć ceny lepsze od czeskich... rozmawiałem z kolesiem co pośredniczył przy ściąganiu aparatury z USA. Może twój ulubiony Yosuke będzie teraz w Polsce płyty zamawiał:)

- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Ciekawa sprawa z tym Pronitem, chociaż wydanie płyty identycznej do tej sprzed 20 lat jest raczej kiepskim pomysłem, no chyba że liczą na melomanów, którzy mają dość tych starych pomiętych okładek... Zajebiście by było gdyby to był kolejny krok do zwiększenia dostępności i obniżenia cen winyli w Polsce.
- Lykantrop
Tak po koleżeńsku zaalarmuję kolegów kolekcjonerow, że w eastside są fajne przeceny i można wyrwać naprawdę fajne pozycje za 2 dyszki od sztuki.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Teraz to nie wiem czy ci podziękować czy cię zjebać.