KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

Re: KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH

23-09-2010, 12:55

już nie wspominam o tym, że Lykantrop kiedyś pisał, iż nie raz sam bawił się w takie akcje. vide jakieś vinyle Marduk, Burzum (o ile dobrze pamiętam), kupione z myślą o tym, by sprzedać je kiedyś znacznie drożej
Awatar użytkownika
Lykantrop

23-09-2010, 13:02

No bo właśnie w tym rzecz, że sam daję się nabierać na zręczne hasła marketingowe i też zdarza mi się niektóre pozycje kupować w każdym możliwym formacie, ale ci-o! :-D

Ps. Akurat dla Burzum, Marduk i kilku jeszcze innych kapel wyjątek robię zawsze, ot postanowienie i bezkrytyczne podejście do sprawy.
Masz coś do kolekcjonerów? Ich pieniądze, ich pasja i ich sprawa.
Ja sam się właśnie głowię gdzie jest różnica między użytkownikiem, a kolekcjonerem.
już nie wspominam o tym, że Lykantrop kiedyś pisał, iż nie raz sam bawił się w takie akcje. vide jakieś vinyle Marduk, Burzum (o ile dobrze pamiętam), kupione z myślą o tym, by sprzedać je kiedyś znacznie drożej
Oj tam, wielkie mi mecyje, że kolega TW Lykantrop lubi zatrzeć łapy, unieść się szyderczym śmiechem i zakrzyknąć: "Aj waj! Taki to będzie interes!" :-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Heretyk

23-09-2010, 13:05

Lykantrop pisze: Oj tam, wielkie mi mecyje, że kolega TW Lykantrop lubi zatrzeć łapy, unieść się szyderczym śmiechem i zakrzyknąć: "Aj waj! Taki to będzie interes!" :-)
nie krytykuję tego. odniosłem tylko wrażenie, że taka postawa Ci się nie podoba, a jednocześnie sam postępujesz podobnie. ot paradoks
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

23-09-2010, 13:06

toż ten co zaczął narzekać w takich akcjach przoduje, pierdoli głupoty jak potłuczony co dzień w inną stronę, gdzieś tu już ktoś wklejał definicję trolla zdaje się.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Lykantrop

23-09-2010, 13:17

Stwierdzam, że konsumpcjonizm zaczął zżerać i podziemie, a jedni świadomie, bądź mniej świadomie temu ulegają. W tym ja. Nie widzę tutaj zachwiania równowagi i przeczenia samemu sobie. ;-)
odniosłem tylko wrażenie, że taka postawa Ci się nie podoba, a jednocześnie sam postępujesz podobnie.
Taka postawa na pewno sprzyja zbijaniu kapitału i leczeniu ludzkiej próżności - ja się do nich zaliczam. To pierwszy krok do tego, żeby uzmysłowić sobie uzależnienie :-)
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Bloodcult

23-09-2010, 13:47

w podziemiu nie ma miejsca dla słabych - black metal ist krieg - nie masz kasy na die hardy - wypierdalaj :twisted:

:lol:

a tak poważnie to nie widzę problemu - nie chcę to nie kupuję, a jeśli mi na czymś naprawdę zależy to muszę się pogodzić z wydatkiem. Za ten cały "konsumpcjonizm" i ceny pierwszych wydań, die hardów, itp. to winę ponosimy my sami, przez to że przez ostatnie kilka lat licytowaliśmy takie kwoty na allegro, przechwalaliśmy się kto bardziej gardzi reedycjami, kto bardziej nienawidzi digipaków, kupowanie kilku wydań danego albumu i zwracaliśmy uwagę na najdrobniejsze szczegóły jak odróżnić first press o repressa.

a co do ludzi którzy kupują tylko po to aby później sprzedać drożej to nic na to nie poradzimy bo to zastępstwo tego co opisałem wyżej. Sam, choć bardzo rzadko, to też tak czasem robię :P
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Barbapapa
rozkręca się

25-09-2010, 10:19

pojawilo sie nowe miejsce gdzie mozna puscic troche grosza
www.wielkaplyta.pl
Bogdan sklep otworzyl, wiec juz nie tylko allegro
Awatar użytkownika
martyrdoom
postuje jak opętany!

25-09-2010, 11:11

Barbapapa pisze:pojawilo sie nowe miejsce gdzie mozna puscic troche grosza
http://www.wielkaplyta.pl
Bogdan sklep otworzyl, wiec juz nie tylko allegro
Szkoda tylko, że ceny średnio zachęcające.
Awatar użytkownika
Lykantrop

25-09-2010, 11:23

Takie same jak na alledrogo. Pomijając ceny to Bogdan jest pewniakiem i płyty są u Ciebie dzień - dwa po przelewie, zabezpieczone jak obraz Mona Lisy.
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

25-09-2010, 11:45

albo zawsze można się metrem na stokłosy przejechać, ma całkiem miły sklep w mieszkaniu.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

25-09-2010, 11:50

Maleficio pisze:albo zawsze można się metrem na stokłosy przejechać, ma całkiem miły sklep w mieszkaniu.
yep, duzo fajnych plyt
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

27-09-2010, 19:12

Chyba mnie źle towarzysze zrozumieliście. Myślę że już o "die hardach" pewna dyskusja już się toczyła, zresztą nie miałem na myśli żadnych "wersji specjalnych". Pikczer Magnusa mi się nie podoba, bo preferuję solidny czarny winyl w okładce z porządnego kartonu, tak czy siak WHP wydało parę ładnych splatterów... Ciekawe gdzie gość je zamawia, chyba w Polsce nie ma żadnej tłoczni?
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

27-09-2010, 19:43

Czesław pisze:Chyba mnie źle towarzysze zrozumieliście. Myślę że już o "die hardach" pewna dyskusja już się toczyła, zresztą nie miałem na myśli żadnych "wersji specjalnych". Pikczer Magnusa mi się nie podoba, bo preferuję solidny czarny winyl w okładce z porządnego kartonu, tak czy siak WHP wydało parę ładnych splatterów... Ciekawe gdzie gość je zamawia, chyba w Polsce nie ma żadnej tłoczni?
Nie, nie ma. Niestety... ale są pewne plotki, ze niedługo będzie.
Awatar użytkownika
trup

27-09-2010, 19:43

Czesław pisze:Chyba mnie źle towarzysze zrozumieliście. Myślę że już o "die hardach" pewna dyskusja już się toczyła, zresztą nie miałem na myśli żadnych "wersji specjalnych". Pikczer Magnusa mi się nie podoba, bo preferuję solidny czarny winyl w okładce z porządnego kartonu, tak czy siak WHP wydało parę ładnych splatterów... Ciekawe gdzie gość je zamawia, chyba w Polsce nie ma żadnej tłoczni?
Czechy oczywiście. Nawet Yosuke tam chyba tłoczy. Czarne, białe, kolorowe, shape'y... co tylko chcesz. Druga jest w Niemczech. W Anglii jest firma która niby tłoczy ale jak się okazało to jest to tylko pośrednik i tłoczy w Czechach. W Polsce tłoczni nie ma, ale ponoć Pronit otwiera ponownie swoją tłocznie. Będą to jednak na razie tylko ich dawne tytuły...

Artykuł:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... ona_w.html

A co? Myślałeś o wydaniu jakiegoś winyla?
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
trup

27-09-2010, 19:45

Maleficio pisze:
Nie, nie ma. Niestety... ale są pewne plotki, ze niedługo będzie.
Jakie plotki? Bart otwiera? Czy Ty? :-)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

27-09-2010, 19:48

Ani ja ani on... a jak słusznie wkleiłeś właśnie Pronit. Ponoć mają mieć ceny lepsze od czeskich... rozmawiałem z kolesiem co pośredniczył przy ściąganiu aparatury z USA. Może twój ulubiony Yosuke będzie teraz w Polsce płyty zamawiał:)
Awatar użytkownika
trup

27-09-2010, 20:06

Maleficio pisze:Ani ja ani on... a jak słusznie wkleiłeś właśnie Pronit. Ponoć mają mieć ceny lepsze od czeskich... rozmawiałem z kolesiem co pośredniczył przy ściąganiu aparatury z USA. Może twój ulubiony Yosuke będzie teraz w Polsce płyty zamawiał:)
"twój ulubiony yosuke.." cóż za figlarz z Ciebie :-) Ceny dla Polaków pewnie lepsze od czeskich ale na razie nie będą tłoczyć dla kogoś z zewnątrz a tylko własne stare tytuły i to na ten moment kilkanaście chyba. Ale jak przypuszczam to tylko kwestia czasu jak zaczną robić to w pełni komercyjnie. Ciekawe jak ze specjalistami.... czy są tacy jeszcze w Polsce co UMIĄ obsługiwać te maszyny etc.
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

27-09-2010, 20:26

Ciekawa sprawa z tym Pronitem, chociaż wydanie płyty identycznej do tej sprzed 20 lat jest raczej kiepskim pomysłem, no chyba że liczą na melomanów, którzy mają dość tych starych pomiętych okładek... Zajebiście by było gdyby to był kolejny krok do zwiększenia dostępności i obniżenia cen winyli w Polsce.
Awatar użytkownika
Lykantrop

28-09-2010, 20:05

Tak po koleżeńsku zaalarmuję kolegów kolekcjonerow, że w eastside są fajne przeceny i można wyrwać naprawdę fajne pozycje za 2 dyszki od sztuki.
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

28-09-2010, 22:15

Teraz to nie wiem czy ci podziękować czy cię zjebać.
ODPOWIEDZ