Lethargy, techniczny death m z NY (z dwoma muzykami, którzy od 2000 założyli Mastodon). Lethargy istniał w latach 1991-99. Nagrane trzy kasety demo, split i debiut LP 1996. Wszystko ładnie podsumowuje kompilacja na dwóch CD, z roku
2000, która to całą twórczość ukazuje. Zapas srajtaśmy na szafie, przy tych zakręconych dźwiękach, na pewno był potrzebny.
^ tak po latach lepię fakty, powyższy Lethargy, w składzie miał także Erika Burke (Nuclear Assault, także trzy lata w Brutal Truth). A Erik przed Lethargy, grał w zespole Matrikhore, w którym w latach 90-91, nagrał dwie kasety demo
(może by tak reedycja tzo nieee kłerwa!). W 1992 zamieniłem z Erikiem, kilka zdań pisanych xd.
z demo 1991 , track "Brain in a Bag"
z demo 1991, track "Melting"
ja pierdolę, takie kapele sczezły w odbyt niebytu w latach 90tych. Wspominam tutej tej, o FLĄDRYckim Tampa USA
SANGUINARY, który to bendu jedyne demo wyabortował w 1993 "Blood of Others".
ale, ale....^ alert !
Był też SANGUINARY z New Jersey. Ci oni, wydali dwie kasety demo w latach 97/98.
1997 "Shedding Blood"
1998 "Summoned from Below" - reeedycje motzznno oczekiwane !
krySSte co za rozpierdol NYDM ! jak mi tego ktoś nie wyda na fizycznym, to idę kurwa na milicję a nawet do Orbana.
Zespół zwał się INNER SANCTUM, kapel o tej nazwie w sumie 10 sztuk się pojawia, pięć w samych Stanach na przełomie lat, ale większość to jakaś heavy metalowa sraczka. Największy rozkurw demonicznego death m, to był właśnie
ten Inner Sanctum z NY/okolic Buffalo. Dwie kasety demo popełnione przez ten zespół, w roku 1991 i 1992. Jedną kasetę, wrzucił na kanał YT (Jon Kick) brat tych PAŃ!!!! tak kurwa, skład tego zespołu to trzy kobiety i jegomość.
Liderki zespołu to Kristen Kick guitar/vocals i Meegan Kick vocal, na basie Sally Gephart, a na perkusji zasilał dziewuchy gość z Infestation Kevin Daugherty. Poraziły mnie te wokale, demoniczne, nawiedzone, przeplatane wrzaski, nakładane growle i jęki. Musiały mieć siostry wesolutko w pokoju, gdy w klasie wszyscy oglądali Beverly Hills 90210, a te napierdalały death metal.
Szkoda, że nie wyszedł jakiś kooperacyjny split, w tamtych czasach z np. Nuclear Death. Jedna z mocniejszych nazw, którą odkryłem po ponad 35 latach buszowanie po amerykańskiej scenie podziemia dm. Ślina mi leci jak za małoalata i cieszy vpizdu taka sytuacja. CHAILSA !
demo 1992
1. Wings of Death
2. Power in the Flesh
3. Within
4. The Masochistic Ritual
5. Abide the Suffering
6. Betrayed
^ wyży żem wspominał o nowojorskim INFESTATION, który to perkusista Kevin Daugherty, zasilał koleżanki w INNER SANCTUM. A jak się grzecznie pytałem, co się dzieje w okolicy NYDM ówczesnej sceny, to kolega Joe z Infestation rzekł......eeee w sumie nuda. Gdyby wtedy padła nazwa tego Inner S., to odkrycia teraz nie byłoby wielkiego.....Taki przypadeg., XD
linke do pełnego skanu z 2016 roku. viewtopic.php?f=4&t=15714&p=1338889&hil ... n#p1338889
A później Joe i Alex pograli se razem nu metala czy tam innego metal core'a na dwóch płytach tworu o nazwie STEMM. Mario też do nich dołączył ze swoim basem pod koniec żywota wspomnianego tworu. Reasumując - dobre to demo Infestation było. Wincyj takich tropów dawaj.
^a proszę kolego, to kolejny INFESTATION. ale pochodzący z Billerica, Massachusetts.
Swój death m żywot, udokumentowali kasetami demo z roku 1992 "Visions of Repulsion" oraz 1994 "Conceived".
w roku 2015 RIP git/bac voc Eric Berube. A także twórca logo i poniższego coveru do demo
latem 2021, wychodzą reedycje na kasetach demówek, Tshirts i kompilacyjny CD z demos "The Antecedent" (limit 500 sztuk) do kupienia w Polsce, link poniżej.
dwie sztuki CD jeszcze leżą w Morbid Chapel Records: https://morbidchapelrecords.com/produkt ... ntecedent/
do ogarnięcia, pozostają jeszcze dwie kapele ze Stanów o nazwie INFESTATION. Cieżko coś znaleźć o kalifornijskim Infestation albo o DM grindcore z NY Infestation. Logosy poniżej. Obie grupy mają demosy nagrywane na pocz lat 90tych.
ślimoki w chuj wydawniczo, nagrane demo w 1990 roku Internal Infestation.....a chwilę XD później, rok 2023 wydają debiut LP "Rid of flesh". Old school volume max !
czego to ludzie nie wymyślo, z Teksasu christian brutal death m Disencumbrance, Nawet niezła mielona się wylewa
z tych dwóch kaset demo 1994 i 1995. Ewangelia w growlingu, to je to ! xd
TRUNCATOR z Dallas, death m z perkusistą Matt Thompson'em (od 2002 King Diamond)
jedyne demo nagrane w roku 1993
This collection of songs was written and performed in 1993 by guitarist / vocalist Jerry Venuto and bassist / vocalist Dave Tillery. Matt Thompson provided the amazing drum tracks. Recorded at SoundLogic studios in Texas.
z Fort Lauderdale, Floryda, w latach 1992-97, istniał sobie zespół SICKNESS.
wydali własnym sumptem demo 1994 "Torture of Existence" oraz album 1995 "Ornaments of Mutilation", który wyszedł ponownie w reedycji w holenderskiej VIC (zawiera także demo i Promo 1997). Wokal Kyle Symons (później Malevolent Creation, Hateplow).
left to right Gus Rios - Drums , Hector Rios - Guitars ,Gary Chee A Tow - Bass, Sergio Cesario - Guitars, Kyle Symons - Vocals
VIC Rec. wrzuca całą dyskografię na CD w roku 2018, pod tytułem "Plague: Ornaments Of Mutilation And More"
OPIS ze strony VIC (Cd sold out)
Sickness was formed in 1992 in Fort Lauderdale, Florida, USA and played (Florida) death metal. They recorded one demo in 1994, a full lenght album ‘Ornaments of Mutilation’ in 1995, and a five track promo in 1997. During these last sessions they also re-recorded two tracks from their 1995 debut album. The same year they also recorded four tracks which haven’t been released so far. All these tracks, 22 in total, are now compiled on this release: ‘Plague: Ornaments of Mutilation and more...’. The booklet contains extensive liner notes with Gus Rios and Sergio Cesario, based on an interview by Pim Blankenstein (Lords of Metal webzine). Sickness vocalist Kyle Simmons played with Malevolent Creation (2001- 2006) and so did current Gruesome drummer (and founding Sickness member) Gus Rios (Malevolent Creation 2010-2014). Gus’ brother and Sickness guitar player Hector also plays with Gus and Kyle in Upon Infliction. Compilation album line up: Eric Dillon: Bass, Gus Rios: Drums, Sergio Cesario: Guitars, Hector Rios: Guitars, Kyle Symons: Vocals. During their five years of existence Sickness played live with Malevolent Creation, Morbid Angel, At The Gates and Acheron amongst others
plakaty koncertowe lat 90tych
Sickness - Torture of Existence demo 1994
Ornaments of Mutilation (1995) - Track 7: Deceased
SICKNESS- Pompano, Fl. 10-4-97
był też projekt IMPURE z niektórymi członkami Sickness, który nagrał demo 1994 "Spiritual darkness", ale ciężko coś znaleźć.
ugh! ten SICKNESS z Wisconsin, w death/doom'owym wydaniu podoba mi się bardziej.
może niektórym nazwisko Matt Schmitz, kojarzy się z stoner/doom SLEESTAK. Był on w 1993 wokalistą SICKNESS, a do tej pory jest na wokalu w SLEESTAK. Tylko jedno demo w 1993 nagrał SICKNESS "The dark harvest".
dobra, to już SICKNESS'uje do końca po USA. Jeszcze jednym zespołem o tej nazwie, był ten z Los Angeles.
Wokal bardzo zbliżony, do początków Will'a z Mortician.
Death m SICKNESS, nagrał jedyne demo w roku 1992 "Beyond Tomorrow". Już chciałem się poddać (tzo kurva!?),
z poszukiwaniem ich nagrań, ale trafiłem na YT na kanał jednego z członków tego zespołu. Carlos Ramirez git/voc,
ma zakamuflowane konto na YT "Carl Ramzey". Tam wrzucił (w styczniu 24) trzy utwory z tego demo. To jedyna zawartość tego kanału, z odtworzeniami po kilka razy. XD Ale trafiła tam śledcza, szczurza, sodomysz inspektor.
"Gangrene"
"Empty coffin"