BLACK METAL MADE IN SWEDEN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
[quote][i]Wysłane przez boroowa[/i]
[quote][i]Wysłane przez COFFIN[/i]
A rzeczy typu Ophthalamia, Vondur, Lord Belial ? [/quote]
Ophthalamia - Nuda. Nic się nie dzieje, proszę pana. Nic. Taka, proszę pana, dialogi - niedobre, bardzo niedobre dialogi są. Proszę pana. W ogóle brak akcji jest. Nic się nie dzieje. Aż dziw bierze, że się nie wzorują na zagranicznych, proszę pana
Vondur - a joke band.
Lord Belial - ich szczytowym osiągnięciem jest "enter the moonlight gate", "the seal of belial" też można od biedy posłuchać. Ale po co, skoro jest dużo fajniejszych płyt? [/quote]
Co do LB - to prawda, to już nie to samo co za czasów dwójki
Ophthalamia ? Lubie ich i wbrew panującym opiniom moim zdaniem najlepsza jest ,,Dominion", bo na tym albumie zagrali z jajami, szybciej i zdecydowaniej. W sumie to połączenia Heavy i Blacku
[quote][i]Wysłane przez COFFIN[/i]
A rzeczy typu Ophthalamia, Vondur, Lord Belial ? [/quote]
Ophthalamia - Nuda. Nic się nie dzieje, proszę pana. Nic. Taka, proszę pana, dialogi - niedobre, bardzo niedobre dialogi są. Proszę pana. W ogóle brak akcji jest. Nic się nie dzieje. Aż dziw bierze, że się nie wzorują na zagranicznych, proszę pana
Vondur - a joke band.
Lord Belial - ich szczytowym osiągnięciem jest "enter the moonlight gate", "the seal of belial" też można od biedy posłuchać. Ale po co, skoro jest dużo fajniejszych płyt? [/quote]
Co do LB - to prawda, to już nie to samo co za czasów dwójki
Ophthalamia ? Lubie ich i wbrew panującym opiniom moim zdaniem najlepsza jest ,,Dominion", bo na tym albumie zagrali z jajami, szybciej i zdecydowaniej. W sumie to połączenia Heavy i Blacku
-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
[quote][i]Wysłane przez longinus696[/i]
Watain i Ondskapt są zajebiste ale...
....ostatnio najbardziej niszczy mnie nieodżałowany SILENCER.
To jest, kurwa, patologia jakich mało ostatnio w metalu.
Aha, Armagedda jeszcze robiła niesamowite wrażenie. Czekam na ich muzę, bo zapowiadali, że cos tam pod innym szyldem zrobią. Oczywiście nie będzie to już black, ale kogo to obchodzi... [/quote]
Silencer rzeczywiście ma coś w sobie. Ciekawe, że tak dobra muza, a taki marny oddzew na nią.
Watain i Ondskapt są zajebiste ale...
....ostatnio najbardziej niszczy mnie nieodżałowany SILENCER.
To jest, kurwa, patologia jakich mało ostatnio w metalu.
Aha, Armagedda jeszcze robiła niesamowite wrażenie. Czekam na ich muzę, bo zapowiadali, że cos tam pod innym szyldem zrobią. Oczywiście nie będzie to już black, ale kogo to obchodzi... [/quote]
Silencer rzeczywiście ma coś w sobie. Ciekawe, że tak dobra muza, a taki marny oddzew na nią.
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Ja mam niestety tylko przekrojowe "Conquering the ages" z jakimis rzadkimi i niewydanymi wczesniej kawałkami - doskonały klimat, chociaz sound czasami dobija miernotą - paradoksalnie calkiem ciekawie brzmi ich ponoc jedyne nagranie live w trzyosobiwym składzie z '93 - pierwszy na tym krazku kawalek 'Wrath of the countess'. Ostatnio jednak bezwglednie rzadzi w moim patefonie "Dodens evangelium" Ondskapt - naprawdę zabójczy, nietuzinkowy album.
Z ciekawszych nazw to na pewno jeszcze Svartsyn i też Arckanum, z któymi dzielili split. W każdym razie "Bloodline" Svartsyn to jeden z lepszych black metalowych albumów nagranych jeszcze w Sunlight.
Z ciekawszych nazw to na pewno jeszcze Svartsyn i też Arckanum, z któymi dzielili split. W każdym razie "Bloodline" Svartsyn to jeden z lepszych black metalowych albumów nagranych jeszcze w Sunlight.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
-
- w mackach Zła
- Morph
- Kontakt:
- Mental
- weteran forumowych bitew
Od siebie dorzuce jeszce Pest (o ktorym chyba nikt nie wspomnial), zrzynajacy z Darkthrone, ale za to w jakim stylu! Jeszcze byl sobie taki zespol co sie zwal Dawn, ale slyszalem tylko przecietniacki "Slaughtersun"; czy Setherial, ktory nowatorstwem tez nie grzeszy.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
- Morph
- Kontakt:
-
- w mackach Zła
- Set
- postuje jak opętany!
- Set
- postuje jak opętany!
- Morph
- Kontakt:
jak się domyslacie ja niewiele znam...ostatnimi czasy poznałem ondskapt i armagedda, bardzo dobre zespoły, szczególnie armagedda przypadał mi do gustu...marduk jest super to chyba oczywiste, choc moim zdaniem graja dośc nierówno, ktos wspomniał o the black..znam ich ale tylko z kasety demo...kiedyś w zamierzchłych czasach korespondoiwałem a gościem z niejakie autopry torment i to było dośc tandetna muza,generalnie ta scena jest dośc słaba ..
- Morph
- Kontakt: