Zapomniane perły death metalu
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Revenant
- postuje jak opętany!
[quote][i]Wysłane przez Czesław[/i]
Mam "Incarnate" i spokojnie mogę powiedzieć że to jest najlepsza deathmetalowa płyta z angli, jaką słyszałem. Brutalne deathrash napierdalanie, nie da się nie machać głową przy tym, polecam jak chuj! Ostatnio CD na allegro poszło za 5 dych, zdecydowanie warto. [/quote]
W takim razie muszę koniecznie poszukać i włączyć do kolekcji.
Acrostichon, Uncanny, Convulse, Purtenance, Convulse, Sorcery, Grotesque, Transgressor...a tak mi makurat do głowy przyszły.[/quote]
Sorcery i ich "Bloodchilling Tales" to faktycznie zajebiście zacna płytka. Jakiś czas temu nabyłem za małe pieniądze reedycję z dołączonymi demo "Ancient Creation" i "Unholy Crusade" - naprawdę warto rozejrzeć się za tą pozycją, zwłaszcza, że teraz można mieć tanio reedycję. A muzyka to iście miodna.
Transgressor nie jest mi bliżej znany, kojarzę tylko, że to stara japońska kapela. Mógłbyś coś więcej o nich napisać??
Mam "Incarnate" i spokojnie mogę powiedzieć że to jest najlepsza deathmetalowa płyta z angli, jaką słyszałem. Brutalne deathrash napierdalanie, nie da się nie machać głową przy tym, polecam jak chuj! Ostatnio CD na allegro poszło za 5 dych, zdecydowanie warto. [/quote]
W takim razie muszę koniecznie poszukać i włączyć do kolekcji.
Acrostichon, Uncanny, Convulse, Purtenance, Convulse, Sorcery, Grotesque, Transgressor...a tak mi makurat do głowy przyszły.[/quote]
Sorcery i ich "Bloodchilling Tales" to faktycznie zajebiście zacna płytka. Jakiś czas temu nabyłem za małe pieniądze reedycję z dołączonymi demo "Ancient Creation" i "Unholy Crusade" - naprawdę warto rozejrzeć się za tą pozycją, zwłaszcza, że teraz można mieć tanio reedycję. A muzyka to iście miodna.
Transgressor nie jest mi bliżej znany, kojarzę tylko, że to stara japońska kapela. Mógłbyś coś więcej o nich napisać??
- Revenant
- postuje jak opętany!
Niestety, pomimo, że zdaję sobie sprawę, że takowa kapela istniała i wydała dwie pełne płyty, to nie miałem nigdy okazji ich posłuchać ;/
Z polskich kapel do głowy przyszedł mi Bloodlust, który wydał dwie płyty, ale słyszałem tylko ich pierwszą "Holocaust". W sumie fajne granie, nieoryginalne, ale i tak dobrze naparzali.
Z polskich kapel do głowy przyszedł mi Bloodlust, który wydał dwie płyty, ale słyszałem tylko ich pierwszą "Holocaust". W sumie fajne granie, nieoryginalne, ale i tak dobrze naparzali.
- TORTURER
- w mackach Zła
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
[quote][i]Wysłane przez Revenant[/i]
Transgressor nie jest mi bliżej znany, kojarzę tylko, że to stara japońska kapela. Mógłbyś coś więcej o nich napisać?? [/quote]
Ciężar, wolne hipnotyzujące tempa, później nieco szybciej, ale cały czas duszno. Bardzo upakowana muzyka. Gitary (+klawisze!!!), przykładowo w takim "Transmigration" to perła, po prostu:)
Potęga!
Transgressor nie jest mi bliżej znany, kojarzę tylko, że to stara japońska kapela. Mógłbyś coś więcej o nich napisać?? [/quote]
Ciężar, wolne hipnotyzujące tempa, później nieco szybciej, ale cały czas duszno. Bardzo upakowana muzyka. Gitary (+klawisze!!!), przykładowo w takim "Transmigration" to perła, po prostu:)
Potęga!
- craft
- rozkręca się
[quote][i]Wysłane przez lucass[/i]
A pamietacie polski Nostradamus- mialem ich dwie kasety kiedys i w tamtych czasach zajebiscie mi sie ten band podobal. Moze nie perla ale fajnie grali. [/quote]
byl osobny temat o nosradamus.
mam jedna kasete i mi sie podoba,moze nie nadzwyczjane ale milo sie słucha.
A pamietacie polski Nostradamus- mialem ich dwie kasety kiedys i w tamtych czasach zajebiscie mi sie ten band podobal. Moze nie perla ale fajnie grali. [/quote]
byl osobny temat o nosradamus.
mam jedna kasete i mi sie podoba,moze nie nadzwyczjane ale milo sie słucha.
blood must be shed...
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Ja przypominam raz jeszcze o niemieckim ORTH, którego ostatnią płytę wydała w 2000 roku niemiecka Morbid. Proszę się nie bać chujowej okładki. Takie numery jak "Terrorhythm" to prawdziwe perły. Dla fanów CANNIBAL CORPSE, OBSCENITY (ciekawe czy są tacy, he he he) i starszego PUNGENT STENCH.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- TORTURER
- w mackach Zła
Miasma-"changes",Shub Niggurath-"The kinglike celebration",Nunslaughter-"hell's unholy fire",the Chasm-"spell of retribution",nie wszystkie death metalowe albumy ,które sa zapomnianymi perłami tego gatunku,od razu musza byc starymi wydawnictwami,wymieniłem kilka(oprócz Miasmy) nie tak strasznie starych płyt,które zasługuja na to miano.
- Gore_Obsessed
- north
- zaczyna szaleć
- Gore_Obsessed
- Gore_Obsessed