KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH

08-12-2013, 16:39

VIC RECORDS - żenada. Ponad miesiąc temu kupiłem sobie reedycję jedynki Torchure i nie zobaczyłem jeszcze płyty na oczy. Dwa maile, cisza. Wszcząłem wreszcie spór na paypalu. Na razie cisza. Kij im w oko.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

08-12-2013, 16:51

Northern Heritage - małe rozczarowanko, szybkość ok, ale chyba się Mikołajowi nie chciało bawić w pancerne pakowanie i winyle doszły z zagiętymi rogami, a małe czarne plecki 7''epów latały swobodnie po całym kartonie. Kurwa mać.
Dodax rec. - kompletnie nie polecam. Miesiąc czekania, zero odpowiedzi na maile, w dodatku wysłane ostatecznie na zły adres i tylko dzięki uprzejmości sąsiada z drugiego bloku mogę cieszyć się przesyłką.
Primitive Arts - znaczna poprawa, Rebecca w końcu nauczyła się na błędach i pakuje winyle jak ta lala.
Filth and Violence - BŁYSKAWICA jebana, z Finlandii do UK przesyłka dotarła w 3 dni. W dodatku gratis shirt i cedek "Mother" Bizarre Uproar.
Sova, Karol, Utsogp wiadomix.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
dave
zaczyna szaleć

08-12-2013, 18:22

Co do Northern Heritage, miałem ten sam problem z jakością pakowania.
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

09-12-2013, 19:12

Właśnie zamówiłem płytki w Comatose - zobaczymy jak się spiszą.
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

09-12-2013, 21:54

nie masz sie o co martwic, Comatose = klasa.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

09-12-2013, 22:04

Mol pisze:nie masz sie o co martwic, Comatose = klasa.
Od płatności minęło 30 min i dostałem @, że wysyłają. Płyty wysyłają bez pudełek (co mi nie przeskadza) ale żeby dobrze pakowali, bo kilka razy dostałem płyty bez pudełek i nie było co zbierać niestety.
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

10-12-2013, 17:51

o to tez mozesz byc spokojny :)
Obrazek

Obrazek
[V]

10-12-2013, 17:55

kupuję w cholerę płyt na amazonie od róznych sprzedawców: co mnie najbardziej irytuje: Doszedł dziś digi BLACK SABBATH Reunion ,stan idealny ale z tyłu naklejka (bezposrednio na digi) z kodem kreskowym. Próba usunięcia kończy się oczywiscie zniszczeniem okładki..strasznie wkurwiająca rzecz.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Lykantrop

10-12-2013, 18:00

W ogóle pierdolę już kupowanie na brytyjskim amazon. Na początku listopada zrobiłem 2 zamówienia - na ep+cd Obliteration i drugie na parę płyt Lonesome Wyatta i Hanka III. To pierwsze przyszło po miesiącu na zły adres, a drugiego jeszcze na oczy nie widziałem. W ogóle śmieszne jest to, że widzisz płytę na amazon dostępną, wszystko fajnie, robisz zamówienie, płacisz i... dostajesz na drugi dzień maila, że zamówienie zostanie zrealizowane do dnia x następnego miesiąca. Nigdy więcej nie korzystam z amazon, pierdolę, wolę przepłacać w hmv.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
[V]

10-12-2013, 18:04

Lykantrop pisze:W ogóle pierdolę już kupowanie na brytyjskim amazon. Na początku listopada zrobiłem 2 zamówienia - na ep+cd Obliteration i drugie na parę płyt Lonesome Wyatta i Hanka III. To pierwsze przyszło po miesiącu na zły adres, a drugiego jeszcze na oczy nie widziałem. W ogóle śmieszne jest to, że widzisz płytę na amazon dostępną, wszystko fajnie, robisz zamówienie, płacisz i... dostajesz na drugi dzień maila, że zamówienie zostanie zrealizowane do dnia x następnego miesiąca. Nigdy więcej nie korzystam z amazon, pierdolę, wolę przepłacać w hmv.
Amazon jest dobrym serwisem ale można się naciąć niekiedy: Ja np biorę tanio płyty od kilku sprzedawców I stan jest super ale u niektórych jest ta jebana naklejka,więc im już podziękuje. Fakt,że często pojawiają się tam premiery które bedzie można kupic dopiero za x dni, trzeba bacznie sprawdzić opis,niekiedy też wyłowisz coś tanio,opis się zgadza ale zamiast z UK płyta idzie z Niemiec czy ,co gorsza z USA ( a stało jak byk ,ze wysyłka z UK) I wtedy czekasz,czekasz..ale amazon I tak jest tanszy niz ebay np..
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Lykantrop

10-12-2013, 18:11

Stan jak stan, póki co żaden sprzedawca z amazon nie wykazał się umiejętnością pakowania płyt. Cd jeszcze pal licho, jewel wymienię, ale wytarmoszonych w drodze rogów elpisów już nie. No i cenowo amazon też już przestał być korzystny. Jakieś niszowe, stare tytuły czy klasyka ok, ale nowości są w takiej samej, a czasami i wyższej cenie niż w fizycznych sklepach. Przykładowo ten nowy Hank w HMV za 12 z hakiem w HM, a na amazon 14,99.
[V]

10-12-2013, 18:15

Lykantrop pisze:Stan jak stan, póki co żaden sprzedawca z amazon nie wykazał się umiejętnością pakowania płyt. Cd jeszcze pal licho, jewel wymienię, ale wytarmoszonych w drodze rogów elpisów już nie. No i cenowo amazon też już przestał być korzystny. Jakieś niszowe, stare tytuły czy klasyka ok, ale nowości są w takiej samej, a czasami i wyższej cenie niż w fizycznych sklepach. Przykładowo ten nowy Hank w HMV za 12 z hakiem w HM, a na amazon 14,99.
Mi zawsze pięknie dochodzą, zwłaszcza jak wysyłają sprzedawcy bezpośrednio związani z Amazon,pakują wtedy w te zajebiste kartony I nie ma siły żeby płyta uległa uszkodzeniu. Ale jak słusznie zauważyłeś, nowości są w porównowalych cenach,ja jednak kupuję wiele staroci z lat 70tych,80tych więc jestem szczęśliwy:)
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

10-12-2013, 19:09

Ja mam całkiem dobre doświadczenia z robieniem zakupów na amazon u.k, choć jak kiedyś zamówiłem Mass Psychosis- Face to dostałem płytę jakiego bambusa dmiącego w trąbę ( i chyba nie była to trąba zagłady). Na szczeście zwrot był bezpłatny. To jednak odosobniony przypadek a kupuje tam dosć sporo.
Karol i Tomek jak zwykle spisali się bez zarzutów.
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

10-12-2013, 19:22

Na amazonie uk kupiłem pewnie już 1000 płyt cd i raptem kilkanaście razy był problem. Najczęściej wysłali przez pomyłkę inną płytę lub przesyłka nie doszła, ale wtedy nie ma problemu ze zwrotem kasy. Wysyłka do Polski jest bardzo tania i ceny nowych płyt z dużych labeli o wiele niższe niż w Polsce, więc już dawno olałem Mystiki i inne Blackcompy. Najlepsze okazje są jednak i tak na używanych starociach.
[V]

10-12-2013, 19:23

knaar pisze:Najlepsze okazje są jednak i tak na używanych starociach.
+ 1
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

10-12-2013, 19:27

[V] pisze:
knaar pisze:Najlepsze okazje są jednak i tak na używanych starociach.
+ 1
Jak zaczynałem przygodę z amazonem i widziałem używane płyty za pół funta czy nawet 0,01 funta, to myślałem, że to jakiś przekręt. Szybko jednak przekonałem się, że to normalka i przychodzą płyty nieraz w idealnym stanie.
[V]

10-12-2013, 19:36

To jest fantastyczna sprawa. Myślę,że mój listonosz mnie nienawidzi z tego powodu;) Ale jestem dumny z mojej kolekcji I to się kurwa liczy.no solace
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

10-12-2013, 19:52

Dawno nikt Sovy nie chwalil, pewnie jakosc obslugi jebla na pysk przeokrutnie.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
koper
zaczyna szaleć

11-12-2013, 10:16

Maleficio pisze:Ja raz zapłaciłem przez ten Dotpay i kasa po odjeciu z konta "leciała" 20 dni do firmy. Nie polecam
odgrzebie sprawę bo z czystego lenistwa wybrałem taką opcje płatności ale sprawa tak jak by tkwi w miejscu i ciekawi mnie czy ktoś z regularnie korzystających o ile tacy tu są może powiedzieć czy nadal jest tak źle czy to chwilowy brak mocy przerobowej hę?
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

11-12-2013, 13:41

Baptism first albums re-press in 2014 !!!
'The Beherial Midnight'
'Wisdom & Hate'
'Morbid Wings of Sathanas'

2014 marks 15 years of Northern Heritage. There should be vinyl re-issues
of selected titles. Starting with early LP's of Satanic Warmaster,
Clandestine Blaze & Baptism
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ