ZINES

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tymothy
postuje jak opętany!

Re: ZINES

28-09-2010, 06:58

Alsvartr pisze:O, przypomniało mi się. Mało co mnie tak wkurwia jak totalne zlewanie pytań w wywiadach (vide wywiad z Furią w ostatnim 7 Gates, ja pierdoleeee...). Jak Ci sie nie chce durny bucu merytorycznie odpowiedzieć na pytania, to na jaki chuj się zgadzasz na wywiad. Weź się wódki napij albo coś, zamiast pierdolic 3 po 3.
Furia/Massemord kiedyś udzielali normalnych wywiadów, coś się im ostatnio we łbach poprzewracało i odwalają jakiś teatrzyk.
Chyba im się znudziły wywiady i robią sobie jaja, ale czy to ma sens?
Hello darkness, my old friend
snake plissken
zaczyna szaleć

28-09-2010, 10:22

Lykantrop pisze:TW snake pewnie ma na myśli pytania lustracyjne, stosunek muzyków do narkotycznej młodzieży słuchającej Behemoth, to jak odnoszą się do symboli i wiary przodków, narodowego socjalizmu, czy odczuwają święta moc dębu, etc.
haha, TW Lykan dosyć trafnie zinterpretował moje intencje. Natomiast tak poważniej to Czesław ujal sedno - niekoniecznie chodzi o świętą moc dębów, ale lubię wiedzieć z kmi mam do czynienia czytając dany wywiad, np. co koleś myśli o otaczającym go świecie, jakie ma poglądy na rózne ciekawe kwestie, czy czyta ziny, itp. itd. A pytania typu "ile godzin spędziliście w studio?" albo "na jakim sprzęcie gracie" to przecież nikogo nie interesują. Już bardziej "kiedy zaczęliście słuchać Metalu/weszliście w podziemie, pierwsze kapele, ziny, trejdy". Wystarczy porównać pytania w "HELLGATE" i "R'LYEH"-widzi ktoś różnicę? Ja widzę.
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

28-09-2010, 14:14

Tymothy pisze:
Alsvartr pisze:O, przypomniało mi się. Mało co mnie tak wkurwia jak totalne zlewanie pytań w wywiadach (vide wywiad z Furią w ostatnim 7 Gates, ja pierdoleeee...). Jak Ci sie nie chce durny bucu merytorycznie odpowiedzieć na pytania, to na jaki chuj się zgadzasz na wywiad. Weź się wódki napij albo coś, zamiast pierdolic 3 po 3.
Furia/Massemord kiedyś udzielali normalnych wywiadów, coś się im ostatnio we łbach poprzewracało i odwalają jakiś teatrzyk.
Chyba im się znudziły wywiady i robią sobie jaja, ale czy to ma sens?
jaki wywiadowca taki wywiad
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
Awatar użytkownika
olo1972
postuje jak opętany!

28-09-2010, 16:34

Dlatego totalnie mnie zaskoczył i dobrze się czytało 3nr.Morbidious Pathology.Mnóstwo pytań około muzycznych,historycznych itp.Patrz kapelka Rudra z Singapuru-zawalisty wywiad.
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

28-09-2010, 17:37

A czwóreczka Morbidious już niedługo!!!
ROBIN
zaczyna szaleć

28-09-2010, 18:58

[/quote]jaki wywiadowca taki wywiad[/quote]
To tylko jedna strona medalu, ale nawet daremny lub słabszy, pod względem poziomu wywiad można podratować ciekawymi odpowiedziami.
Z drugiej strony wiadomo, że na ciekawe pytania odpowiada się chętniej i w sposób ciekawy ... jednak nie zawsze czego przykłady koledzy podawali wcześniej. Łatwiej też zadawać pytania zespołom, o których wiadomo, że odpowiadają wylewnie. Można wtedy uciec od tematów muzycznych i gadać o czymkolwiek a i tak wyjdzie nieźle. Gorzej jeśli się trafi na chłopców, którzy grają tylko dla siebie, nikogo nie lubią i w ogóle są E V I L na całego i gorszych to nawet w piekle nie ma. AAARRRGGGHHH!!!

A tak na koniec to dajcie nam szansę bo staramy się rozwijać z każdym kolejnym numerem naszych szmatławców (no chyba, że się nie staramy ... ale ja się staram).
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

28-09-2010, 19:23

snake plissken pisze:Wystarczy porównać pytania w "HELLGATE" i "R'LYEH"-widzi ktoś różnicę? Ja widzę.
I właśnie o to chodzi, bo R'Lyeh to dziecko Adka, a Hellszmata - moje. Ale mam wrażenie, że porównujesz nr 1 Hellgate do... powiedzmy #7 czy #8 R'Lyeh? Bo nie do końca czaję zarzut, drogi Antyboże. Mogę się tylko domyślać o co Ci chodzi.
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
snake plissken
zaczyna szaleć

29-09-2010, 17:42

Nie do końca, porównałem Twój nr 2 do #8 i #9 R'LYEH. Co prawda Twój zine nie jest zły, jest co poczytać, etc. Ale w/g mnie zdecydowanie za dużo pytań czysto "technicznych", że tak to ujmę. A u Adriana i o islamie, i o pedofilach w sutannach, i o NS, i o ślubach kościelnych wśród "true blekofców", i o ruchaniu, i o dupku Orbitowskim, itp. itd.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

29-09-2010, 17:46

Wishman pisze:drogi Antyboże
hmmm - dobrze sie domyślam Wishu??
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

29-09-2010, 19:49

Adrian696 pisze:
Wishman pisze:drogi Antyboże
hmmm - dobrze sie domyślam Wishu??
No jakoś mnie tak tchnęło ;) Poczytałem jego posty w kilku charakterystycznych tematach (straciłem na to wczorajszy wieczór :D). Wydaje mi się, że znam ten sposób wypowiedzi, budowania zdań, składni oraz przede wszystkim - poglądy.
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
snake plissken
zaczyna szaleć

29-09-2010, 20:37

eee, bez przesady! Ty myślisz, że ja jestem tym chujem, co Was i inne kapele ojebał na kasę/dał dupy z koncertmai+Adriano poświęcił mu kilka "ciepłych" słów w bodajże # 8 R'Lyeh??? Ksywa antigod to przecież pozerstwo wyższych lotów. Poglądy? Nie słyszałem, żeby ten kolo i jego kapelka, bodajże hellfist, czy jaki chuj miała poglądy TTF-owskie. Proszę mi nie ubliżać.
ROBIN
zaczyna szaleć

19-10-2010, 21:33

Hail!
Właśnie dostałem niusa, że w tym miesiącu ukaże się #6 Total Death. Nie wiem jak Wy, ale ja już zacieram łapki ...
Awatar użytkownika
Tymothy
postuje jak opętany!

20-10-2010, 09:07

ROBIN pisze:Hail!
Właśnie dostałem niusa, że w tym miesiącu ukaże się #6 Total Death. Nie wiem jak Wy, ale ja już zacieram łapki ...

Robin, nie żebym miał coś do Ciebie czy coś, ale nurtuje mnie jedna sprawa. Dlaczego zarejestrowałeś się na masterfulu?
Czytając dopiski do wywiadów z Twojego zina odnosi się wrażenie, ze jesteś raczej mało przychylny takiemu zjawisku jak forum internetowe o muzyce metalowej? Np. jak się koleś z Psycho Records żalił że mu na masterfulu znawcy i guru metalu zjechali Hyperial (chyba głównie o mnie chodziło, bo mu wprost napisałem, że dla mnie to pitolenie) to z Twojej strony było takie niby przytakiwanie, i tak jest w kilku wywiadach.
Co ty tutaj robisz skoro nie akceptujesz takiej inicjatywy jak masterful?
Hello darkness, my old friend
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

20-10-2010, 09:16

No wlasnie... co?
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

20-10-2010, 09:23

facet może uznał, że Masterful jest bardziej true :) albo sie reklamuje :)
ROBIN
zaczyna szaleć

20-10-2010, 16:37

No to od początku. Do zapoznania z Masterfulem skłonił mnie wywiad z Analripperem w Rites Of Zygadena. Pomyślałem, że skoro człowiek, który się tym zajmuje uczestniczy w tak zacnym projekcie jak Revalation Of Doom to może i forum będzie na poziomie (nie twierdzę, że nie jest). Znalazłem tu topic o zinach, co z racji robienia własnego szmatławca mnie zainteresowało. Niestety chcąc wziąć udział w dyskusji musiałem się zalogować (bez tego ni chuja się nic nie napisze). Dlatego zarejestrowałem się jako ja. Równie dobrze mogłem się zalogować jako Ziutek Prawdziwy Metalista i pluć na wszystkich jadem jak pierdolnięty (przykładów takiego zachowania nie muszę chyba przytaczać?). A tak w ogóle to nawet jak będę pluł to już będzie mniej więcej wiadomo kim jestem więc nie ma anonimowości, która mnie wkurwia, a która jest schronieniem dla wszelkiej maści internetowych wojowników. Generalnie moje zdanie o forach internetowych nie zmieniło się. Tematy typu "czego teraz słuchacie" albo wszelkie zawierające w sobie przedrostek "naj" uważam za stratę czasu ... i dlatego się w nich nie udzielam zostawiając to tym, którzy mają taką potrzebę.
No i nie trzeba przenikliwości Szerlocka H. żeby dojść do wniosku, że się ujawniłem na forum pośrednio, w celu reklamy.
Poza tym odnosząc się do postu Tymothy'ego, jak zauważyłeś z mojej strony było takie niby przytakiwanie (cholera nie znalazłem tego fragmentu, o którym piszesz - nie jest to jednak najistotniejsze). Chodzi o to, że mało przychylny jestem wszelkiej maści idiotom i to nie tylko internetowym. Poza tym mam profil na gejspejsie i wysyłam e-maile więc "prawdziwkowatość" odpada.
Mam nadzieję, że choć częściowo udzieliłem odpowiedzi na nurtujące Was pytania?
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

20-10-2010, 17:01

akurat "czego teraz słuchacie" to jeden z najbardziej wartościowych tematów tutaj (a kto wie, czy nie najbardziej wartościowy). może ci się wydawać, że to pedalskie przerzucanie się okładkami, ale to właśnie dzięki temu tematowi poznałem tyle wspaniałej muzy, że o ja pierdolę.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

20-10-2010, 17:08

no wlasnie.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

20-10-2010, 17:11

obcowanie z kilkoma miłośnikami zupełnie innych gatunków muzycznych niż moje ulubione bardzo poszerza horyzonty - nie mówię tu o słuchaniu wszystkiego jak leci - ale poznawanie płyt wybitnych, czy choćby wspaniałych, daje fajnego kopa... bardzo sobie ten topic uwazam
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
ODPOWIEDZ