Najlepsze płyty roku 2018

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

Re: Najlepsze płyty roku 2018

03-01-2019, 23:55

[V] pisze:
pr0metheus pisze:
Lucek pisze:wygląda to jakby jakiś gimb przeleciał na szybko internet w poszukiwaniu tego co jest obecnie modne i stworzył właśnie taką oto liste, gdyż jak wiadomo listy są tym co stulejarze kochają najbardziej, jakie to ohydne, az mnie zemdliło
To w sumie trafnie podsumowuje cała działalność trockiego na fejsbukach a wcześniej na forume:)
Forume jest bardzo hermetyczne a piotrek zawsze patrzył na muzyke szerzej i ogarnia wiele róznych tematów,nie widzę powodu dla którego miałoby się to wiązać z buractwem,hispterstwem,pedalstwem czy innym chujstwem.

nie nazwalem przeciez go burakiem hipsterem pedalem ani chujstwem.
chociaz 2 pierwsze okreslenia,znajac jego wypowiedzi oraz gust (ta lista), jak najbardziej pasuja
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

04-01-2019, 02:06

Ghost i Behe bym wypierdolił, kolejność tych co poznałem (70%) bym trochę poprzestawiał i byłoby podobnie.
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

04-01-2019, 02:39

he he, dokładnie, ani ja też tak przecież nie nazwałem, może koleżka [V] jest przewrażliwiony :) albo po prostu wyartykułował co tkwiło w głębi jego podświadomości, mówiąc poważnie to jednak nie rozumie żeby chłop w tym wieku faszerował sie aż taką ilością cudzych wybroczyn, nie metalowych w dodatku.
[V]
mistrz forumowej ceremonii

04-01-2019, 07:45

Lucek pisze:mówiąc poważnie to jednak nie rozumie żeby chłop w tym wieku faszerował sie aż taką ilością cudzych wybroczyn, nie metalowych w dodatku.
No to piszcie od razu że nie rozumiecie. Jak kolega wyżej ma to zrozumieć skoro napierdala niszowy bm skoro świt? Ja nie rozumiem jak w tym wieku można się podniecać taką ilością pierdzenia i gruzu ale pies jebal, są tu inni ludzie którzy siedzą w tym klimacie, niech sobie rozmawiają. Podobnie powinno to dotyczyć innych gatunków, niech sobie ludzie dyskutują,to że tam rzucicie pedały a gdzie indziej gimby nic przecież nie zmienia.nie zauważyłem żeby np sodomouse się wpierdalal do każdego tematu żeby go obrzygac.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

04-01-2019, 09:03

[V] pisze:
pr0metheus pisze:
Lucek pisze:wygląda to jakby jakiś gimb przeleciał na szybko internet w poszukiwaniu tego co jest obecnie modne i stworzył właśnie taką oto liste, gdyż jak wiadomo listy są tym co stulejarze kochają najbardziej, jakie to ohydne, az mnie zemdliło
To w sumie trafnie podsumowuje cała działalność trockiego na fejsbukach a wcześniej na forume:)
Forume jest bardzo hermetyczne a piotrek zawsze patrzył na muzyke szerzej i ogarnia wiele róznych tematów,nie widzę powodu dla którego miałoby się to wiązać z buractwem,hispterstwem,pedalstwem czy innym chujstwem.
No prosze cie, jakie hermetyczne, moze 15 lat temu......widac jak na dloni, ze jego gust teraz kreuja piczforki, chacinski i inni przeintelektualizowani dandysi z kolkiem w dupie. Nie ma Spiritualized na ten przyklad, kto jak kto ale taki koneser jak Pjoter nie powinien tego przeoczyc, no ale nie bywa juz w miejscu gdzie wszystko zawsze bylo wiadome.
woodpecker from space
est

04-01-2019, 09:18

Czy to miejsce to szpital w Tworkach?
Awatar użytkownika
Triceratops

04-01-2019, 09:26

Nie, forum masterful, ale w sumie byles blisko
woodpecker from space
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

04-01-2019, 09:42

[V] pisze:
Lucek pisze:mówiąc poważnie to jednak nie rozumie żeby chłop w tym wieku faszerował sie aż taką ilością cudzych wybroczyn, nie metalowych w dodatku.
No to piszcie od razu że nie rozumiecie. Jak kolega wyżej ma to zrozumieć skoro napierdala niszowy bm skoro świt? Ja nie rozumiem jak w tym wieku można się podniecać taką ilością pierdzenia i gruzu ale pies jebal, są tu inni ludzie którzy siedzą w tym klimacie, niech sobie rozmawiają. Podobnie powinno to dotyczyć innych gatunków, niech sobie ludzie dyskutują,to że tam rzucicie pedały a gdzie indziej gimby nic przecież nie zmienia.nie zauważyłem żeby np sodomouse się wpierdalal do każdego tematu żeby go obrzygac.
fascynuje mnie inny obszar muzyczny, owszem. Ale chyba przez to forum, lekką lekcję tolerancji przeszedłem - dla innych gatunków
muzycznych. Nie zmienia to mojego gustu, jednak zrozumiałem, że są inne poglądy na muzykę, różne formy uwielbienia zespołów....
Bardzo łatwo, coś krytykować, obrażać, siebie, zespoły, swoje fascynacje... Chyba nie tutaj. Forume dla kilkudziesięciu osób w PL,
które z jakiegoś powodu w tym uczestniczą (płacą?) i jeszcze używać retoryki podziału - nie wchodzę w to. Do niczego dobrego to nie prowadzi.
Awatar użytkownika
Ascetic

04-01-2019, 09:53

SODOMOUSE pisze:
[V] pisze:
fascynuje mnie inny obszar muzyczny, owszem. Ale chyba przez to forum, lekką lekcję tolerancji przeszedłem - dla innych gatunków
muzycznych. Nie zmienia to mojego gustu, jednak zrozumiałem, że są inne poglądy na muzykę, różne formy uwielbienia zespołów....
Bardzo łatwo, coś krytykować, obrażać, siebie, zespoły, swoje fascynacje... Chyba nie tutaj. Forume dla kilkudziesięciu osób w PL,
które z jakiegoś powodu w tym uczestniczą (płacą?) i jeszcze używać retoryki podziału - nie wchodzę w to. Do niczego dobrego to nie prowadzi.
używać. a owszem. regularnie i nagminnie. bo? bez fermentu będzie tylko równie regularne i nagminne lizanie się pod napletami i równie regularne i nagminne wylizywanie sobie omasty spod tego napleta. oto słowo me. na dziś.
Poro
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

04-01-2019, 10:36

[V] pisze:
No to piszcie od razu że nie rozumiecie. Jak kolega wyżej ma to zrozumieć skoro napierdala niszowy bm skoro świt? Ja nie rozumiem jak w tym wieku można się podniecać taką ilością pierdzenia i gruzu ale pies jebal
No już nie rób z siebie głupszego niż jesteś. Czy ja na forum powinienem zgłaszać ze:
„Wczoraj jadąc do pracy słuchałem appetite for destruction gnr a z powrotem bamotorfinger soundgarden”
Albo
„Na wyjeździe z żona 400 km w samochodzie słuchałem Gregory Portera, Amy winehouse, Niny Simone, składaka Nirvany oraz ścieżki dźwiękowej do incepcji”

Czy to coś zmienia? teraz jestem spoko otwarty ziomeczek?
I już tak nie broń trockiego z kijem w dupie, bo jak plastek średnio w co 4 poście jebal go ze jest malpiszonem, co siedzi w czapce w pomieszczeniach, to zes mu przyklaskiwał.
Ale mi nie wolno krytykować bo słucham gruzu o Piotrek ma szerokie horyzonty. ROFTL kurwa:D
535

04-01-2019, 10:44

Nakrycie głowy w pomieszczeniu nadal nbdb.
Awatar użytkownika
Ascetic

04-01-2019, 10:51

pr0metheus pisze:
[V] pisze:
No to piszcie od razu że nie rozumiecie. Jak kolega wyżej ma to zrozumieć skoro napierdala niszowy bm skoro świt? Ja nie rozumiem jak w tym wieku można się podniecać taką ilością pierdzenia i gruzu ale pies jebal
No już nie rób z siebie głupszego niż jesteś. Czy ja na forum powinienem zgłaszać ze:
„Wczoraj jadąc do pracy słuchałem appetite for destruction gnr a z powrotem bamotorfinger soundgarden”
Albo
„Na wyjeździe z żona 400 km w samochodzie słuchałem Gregory Portera, Amy winehouse, Niny Simone, składaka Nirvany oraz ścieżki dźwiękowej do incepcji”

I już tak nie broń trockiego z kijem w dupie, bo jak plastek średnio w co 4 poście jebal go ze jest malpiszonem, con siedzi w czapce w pomieszczeniach, to zes mu przyklaskiwał.
Ale mi nie wolno krytykować bo słucham gruzu o Piotrek ma szerokie horyzonty. ROFTL kurwa:D
nie znam gościa, ale mam z tym faktem pewną teorię związaną ...
Poro
Awatar użytkownika
Sybir

04-01-2019, 10:56

Triceratops pisze:Nie, forum masterful, ale w sumie byles blisko
Masz rację, mój drogi Queequegu.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
[V]

04-01-2019, 11:21

pr0metheus pisze:
[V] pisze:
Albo

I już tak nie broń trockiego z kijem w dupie, bo jak plastek średnio w co 4 poście jebal go ze jest malpiszonem, co siedzi w czapce w pomieszczeniach, to zes mu przyklaskiwał.
Nie zauważyłem żeby twoja aktywność była większa ponad wklejanie gruzu w temacie np czego teraz słuchacie. Jak boli cie dupa ,że ktoś lubi inną muzykę to nie moja brocha. Plastek to szydera i kpina w pięknym opakowaniu,widzisz ja lubię i to co pisał Plastek i to co pisze trocki. Tak jak lubię pop i lubię metal. Najbardziej nie lubię jak ktoś truje dupe tak jak ty bo ktoś sobie listy układa. Ułóż sobie swoją i paluj się tym do wyrzygania ale już nic nie pisz lepiej o muzyce o której nie masz pojęcia.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

04-01-2019, 11:47

[V] pisze:
Nie zauważyłem żeby twoja aktywność była większa ponad wklejanie gruzu w temacie np czego teraz słuchacie.

ojej ,naprawde? :(
[V] pisze: Jak boli cie dupa ,że ktoś lubi inną muzykę to nie moja brocha.
nic zes kurwa nie zrozumial
[V] pisze: Tak jak lubię pop i lubię metal.

imponujace. prawdziwy czlowiek renesansu:D
[V] pisze: nie lubię jak ktoś truje dupe tak jak ty bo ktoś sobie listy układa. Ułóż sobie swoją i paluj się tym do wyrzygania ale już nic nie pisz lepiej o muzyce o której nie masz pojęcia.
naprawde myslalem ze ty troche bardziej rozgarniety jestes . ale nie. wiec eot z mojej strony i wypierdalaj na szczaw.
Pelson
rasowy masterfulowicz

04-01-2019, 11:52

[V] pisze:
pr0metheus pisze:
[V] pisze:
Albo

Nie zauważyłem żeby twoja aktywność była większa ponad wklejanie gruzu w temacie np czego teraz słuchacie. Jak boli cie dupa ,że ktoś lubi inną muzykę to nie moja brocha. Plastek to szydera i kpina w pięknym opakowaniu,widzisz ja lubię i to co pisał Plastek i to co pisze trocki. Tak jak lubię pop i lubię metal. Najbardziej nie lubię jak ktoś truje dupe tak jak ty bo ktoś sobie listy układa. Ułóż sobie swoją i paluj się tym do wyrzygania ale już nic nie pisz lepiej o muzyce o której nie masz pojęcia.
Nie mój cyrk i nie moje małpy, ale akurat wrzucanie żaru do Prometheusa, który co i rusz zapodaje nowe, podziemne ekipy w tematach okołoblackmetalowych jest przynajmniej karkołomnym wyczynem. Można nie lubić, mozna nie słuchać, ale wrzutka, że ktos na forum BM/DM propaguje taką muzykę to samobój pierwszej klasy, nie tylko dla piszącego, ale tez dla forum. Manieczek też wklejał dużo podziemnego wyziewu i mu się w końcu odechciało.
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

04-01-2019, 11:59

COFFIN pisze:No ciężko na poważnie odbierać tego typu listy, na których widnieje Behemoth i Immortal, a nie ma chociażby jednego z czterech lepszych materiałów, jeśli chodzi o BM. Ale kogo to tam w sumie;-)
Nie no, ale kto decyduje o tym, które materiały są lepsze? Każdy ma prawo do własnego zdania. Cztery lepsze materiały od czego? I które to, tak z ciekawości, te cztery lepsze materiały?
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
Triceratops

04-01-2019, 12:05

Czulem, ze wrzucam granat do szamba xD
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Ascetic

04-01-2019, 12:08

@ Pelson, kilka luźnych uwag.

- mhh. mhhh. mhhhh. to taka naturalna samoczynna selekcja jest. ci co idą w innych kierunkach muzycznych mają swoje miejsca. jakiś fejsbuczek może. na ten przykład dla nich jest idealny chyba. smyracze i folołersi się u nich pojawią. lubimisie też. jest fajnie, friendli i fajnie. tego im życzę. tam ich miejsce.

- a ich obrońcy? jakieś sentymentalne ciągoty mają. no bo kiedyś to fajnie było: śnieg był. koksowniki na ulicach były. i igristoje szampanskoje też smaczniejsze było. poza tym oni nie radzą sobie ze stresem. jak widać może stenoza naczyń krwionośnych ich dopadła? może.
Poro
Pelson
rasowy masterfulowicz

04-01-2019, 12:39

Heh, to jest w ogóle fenomen siakiś. Trocak od dobrych kilku lat nic tu nie skrobie, poza jakiś efemerydami w postaci pojedynczych postów, ale wystarczy, że Tricepartos wrzuci od niego jedna listę i już gówno opuściło wentylator. To samo z Marią- wystarczy, że gdzieś na forume pojawi się przeklejka z jego pisaniny i już niektórzy zawodnicy mają sklinczowane szczęki. :)

@Ascetic- tak sie drapię po czerepie i mi wychodzi, że to niekoniecznie o kierunki muzyczne chodzi w tym całym odchodzeniu od forum i pisaniu na własny rachunek. Raczej o atencję i szeroko pojętą miłość własną :). Tak jeden jak i drugi (to najbardziej widoczne przykłady) mogli spokojnie pisac tu nadal, stylistycznie M-ful mieścił i nadal pomieściłby obu, a i dyskusja, bo i takie coś tu się kiedyś pojawiało, by zyskała. Ale ego urosło i piórka zdążyły już obrosnąć.
ODPOWIEDZ