Zgadzam się z panem. W ogóle wywiady to najmocniejsza strona tego magazynu. W każdym numerze znajduję ciekawe pogadanki. Często są niestety za krótkie. Czytelnik wciąga się w rozmowę a tu koniec.[V] pisze:świetne wywiady z SLAYER i GHOST w nowym numerze.
Noise Magazine
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Wasyl
- weteran forumowych bitew
Re: Noise Magazine
-
- mistrz forumowej ceremonii
Yep. Ale doeceniam kunszt i ogólnie bdb przygotowanie do tematu. Jak dla mnie cały numer mógłby zawierać jeden wielki,tłusty wywiad z GHOST:) Bardzo ciekawi ludzie.Wasyl pisze:Zgadzam się z panem. W ogóle wywiady to najmocniejsza strona tego magazynu. W każdym numerze znajduję ciekawe pogadanki. Często są niestety za krótkie. Czytelnik wciąga się w rozmowę a tu koniec.[V] pisze:świetne wywiady z SLAYER i GHOST w nowym numerze.
Btw jeśli chodzi o znakomite wywiady to ten z Clandestine Blaze w ostatnim MM jest pyszny .
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- longinus696
- zahartowany metalizator
Tu akurat się zgadzam, że wspomniane pogadanki na poziomie, tylko ja akurat wolałbym wywiady z wykonawcami z innych rejonów muzycznych. Poza tym ogólnie chciałbym mniej wywiadów, a więcej felietonów analizujących, czy podsumowujących jakieś zagadnienie muzyczne / okołomuzyczne.Wasyl pisze:Zgadzam się z panem. W ogóle wywiady to najmocniejsza strona tego magazynu. W każdym numerze znajduję ciekawe pogadanki. Często są niestety za krótkie. Czytelnik wciąga się w rozmowę a tu koniec.[V] pisze:świetne wywiady z SLAYER i GHOST w nowym numerze.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- twoja_stara_trotzky
czyli jesteś "klientem" moich tekstów ;)longinus696 pisze:Tu akurat się zgadzam, że wspomniane pogadanki na poziomie, tylko ja akurat wolałbym wywiady z wykonawcami z innych rejonów muzycznych. Poza tym ogólnie chciałbym mniej wywiadów, a więcej felietonów analizujących, czy podsumowujących jakieś zagadnienie muzyczne / okołomuzyczne.Wasyl pisze:Zgadzam się z panem. W ogóle wywiady to najmocniejsza strona tego magazynu. W każdym numerze znajduję ciekawe pogadanki. Często są niestety za krótkie. Czytelnik wciąga się w rozmowę a tu koniec.[V] pisze:świetne wywiady z SLAYER i GHOST w nowym numerze.
- longinus696
Nie przeczę, że czytam je zawsze z przyjemnością. Tylko, że Ty piszesz akurat o rzeczach, które już w dużym stopniu poznałem, a mnie marzą się rejony jeszcze nieodkryte lub odkryte, ale niezanalizowane. Im więcej będzie takich tekstów, tym chętniej będę kupował Noise Magazine. Jak na razie jesteście na trzecim miejscu w moim rankingu po M/I i Glissando (które już chyba padło).twoja_stara_trotzky pisze: czyli jesteś "klientem" moich tekstów ;)
- twoja_stara_trotzky
M/I też tak jakby trochę siadało, bo coraz dłuższe przerwy, już dawno nie kwartalnik i w sumie nie wiem, czy będzie kolejny numer, bo - póki co - nikt zamówienia na tekst nie składał.longinus696 pisze:Nie przeczę, że czytam je zawsze z przyjemnością. Tylko, że Ty piszesz akurat o rzeczach, które już w dużym stopniu poznałem, a mnie marzą się rejony jeszcze nieodkryte lub odkryte, ale niezanalizowane. Im więcej będzie takich tekstów, tym chętniej będę kupował Noise Magazine. Jak na razie jesteście na trzecim miejscu w moim rankingu po M/I i Glissando (które już chyba padło).twoja_stara_trotzky pisze: czyli jesteś "klientem" moich tekstów ;)
A ja chyba odpuszczę już klimaty poprzednich tekstów, bo o wszystkim, o czym chciałem z tych rejonów napisać, już napisałem. Teraz pójdę w lata 60 i 70 pewnie.
- maciek z klanu
trociak lepiej odejdz od pisania w ogole :) superbybyło, albo pisz tylko na swoim fejsbuku :D
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Niestety, w tej jednostce chorobowej bez sensownie wdrozonego i konsekwentnie realizowanego planu leczenia jest to niemozliwe...maciek z klanu pisze:trociak lepiej odejdz od pisania w ogole :) superbybyło, albo pisz tylko na swoim fejsbuku :D
często brak wglądu w chorobę
przymus mówienia, gadatliwość zdająca się nie mieć końca (98% chorych)
pobudzenie psychoruchowe (hiperbulia) (87% chorych)
zmniejszona potrzeba snu (lub nawet kilkudniowy całkowity brak potrzeby snu, 81% chorych) albo zaburzenia rytmu dobowego
gonitwa myśli (synonimicznie tachyfrenia, myślotok) (71% chorych)
odhamowanie seksualne (57% chorych)
często: trudności w koncentracji
często: zawyżona samoocena
niekiedy: zmniejszenie krytycyzmu (podejmowanie lekkomyślnych działań)
ogólne zwiększenie energii, niekiedy samoistne poczucie siły
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- longinus696
Szkoda, bo to mój ulubiony periodyk. No, ale rozumiem, że teksty na pewnym poziomie zaawansowania mają gorszy odbiór.twoja_stara_trotzky pisze: M/I też tak jakby trochę siadało, bo coraz dłuższe przerwy, już dawno nie kwartalnik i w sumie nie wiem, czy będzie kolejny numer, bo - póki co - nikt zamówienia na tekst nie składał.
Ehhh.... no jak tam chcesz. Chętnie bym poczytał o jakiejś ekstremalnej elektronice, czy o muzyce afrykańskiej, albo o... popie, ale z innych rejonów kulturowych (np. z Bliskiego Wschodu). Domyślam się jednak, że to nie Twoje klimaty.twoja_stara_trotzky pisze:A ja chyba odpuszczę już klimaty poprzednich tekstów, bo o wszystkim, o czym chciałem z tych rejonów napisać, już napisałem. Teraz pójdę w lata 60 i 70 pewnie.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Ten ze Slayer faktycznie bardzo fajny. Ale jako, ze reszta zawartości tego periodyku mi powiewa to jako czytanke do samolotu kupiłem 7 Gates[V] pisze:świetne wywiady z SLAYER i GHOST w nowym numerze.
-
I co sądzisz o ostatnim 7G?AroHien pisze:Ten ze Slayer faktycznie bardzo fajny. Ale jako, ze reszta zawartości tego periodyku mi powiewa to jako czytanke do samolotu kupiłem 7 Gates[V] pisze:świetne wywiady z SLAYER i GHOST w nowym numerze.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- manieczki
Napisze za niego: bdb tylko ta "rozmowa" z Dodheimsgard to zart i ponizenie roku w jednym(1).[V] pisze:I co sądzisz o ostatnim 7G?AroHien pisze:Ten ze Slayer faktycznie bardzo fajny. Ale jako, ze reszta zawartości tego periodyku mi powiewa to jako czytanke do samolotu kupiłem 7 Gates[V] pisze:świetne wywiady z SLAYER i GHOST w nowym numerze.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Jestem pozytywnie zaskoczony. Dawno tego pisma nie kupowałem a tym razem sporo zespołów które mnie interesują, wywiady też wydają mi się lepsze niz zapamietałem ( choc nie wszystkie hehe). Ogólnie na plus i być moze kolejny numer tez kupie.[V] pisze:I co sądzisz o ostatnim 7G?AroHien pisze:Ten ze Slayer faktycznie bardzo fajny. Ale jako, ze reszta zawartości tego periodyku mi powiewa to jako czytanke do samolotu kupiłem 7 Gates[V] pisze:świetne wywiady z SLAYER i GHOST w nowym numerze.
P.s. Mógłbyś przepytać jakiś death metalowców, bo wywiadowca z Ciebie dobry, jeno zespoły nie te wywiadujesz hehe.
-
To raczej nie do mnie prośba,ale jeśli czekasz na takie klimaty to w kolejnym numerze również znajdziesz coś dla siebie.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Hehe, dobrze wiedzieć, że nie tylko ja nie zrozumiałem o czym jest ten felieton :)longinus696 pisze:Kolejny felieton Orbitowskiego o niczym. To jest tragedia, te jego wynurzenia. Co mnie kurwa obchodzi, że według niego interesowanie się przemocą w pewnym wieku jest niestosowne, albo, że otrzewienie przyszło wraz z zetknięciem się z prawdziwą śmiercią, która została udokumentowana w aktach sądowych? Ja widziałem na własne oczy kilka sekcji zwłok i na przykład mam zupełnie inne przemyślenia. W życiu by mi do głowy nie przyszło, żeby to ludziom serwować. Stracona strona, stracony czas - po raz kolejny.
(...)
The madness and the damage done.
-
Jest taka posucha na rynku wydawniczym traktującym o muzyce nazwijmy to umownie alternatywnej , że łyknę wszystko. Sam magazyn trzyma poziom aczkolwiek dwóch felietonistów tj. pan piszący na początku i na końcu nie da się czytać. Pierdolenie o niczym. Ciekawsze byłyby już wywody Manieczka o spierdolinie polskiego systemu edukacji.
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
https://www.kancelaria-pionier.pl/
https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm
Lucio Fulci forever.
https://www.kancelaria-pionier.pl/
https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm
Lucio Fulci forever.
-
+ 1Kurt pisze:Hehe, dobrze wiedzieć, że nie tylko ja nie zrozumiałem o czym jest ten felieton :)longinus696 pisze:Kolejny felieton Orbitowskiego o niczym. To jest tragedia, te jego wynurzenia. Co mnie kurwa obchodzi, że według niego interesowanie się przemocą w pewnym wieku jest niestosowne, albo, że otrzewienie przyszło wraz z zetknięciem się z prawdziwą śmiercią, która została udokumentowana w aktach sądowych? Ja widziałem na własne oczy kilka sekcji zwłok i na przykład mam zupełnie inne przemyślenia. W życiu by mi do głowy nie przyszło, żeby to ludziom serwować. Stracona strona, stracony czas - po raz kolejny.
(...)
- ultravox
Kurt Ballou to akurat z metalem niewiele ma wspólnego z mojego punktu widzenia, poza tym wywiad dotyczy w dużej mierze jego działalności jako producenta, więc to akurat chybiony przykład. Z recenzji może około 50% da się podciągnąć pod metal i to głównie taki z pogranicza gatunku. Przykładowo nowa płyta Goat Semen ma chyba niewielkie szanse, żeby trafić na łamy Noise Magazine ;)longinus696 pisze: No i znów od cholery materiału dla sierściuchów: Slayer, Ghost, Myrkur, Tau Cross, Kurt Ballou, S.O.D. masa recenzji itp.
Ale tak właśnie jest, wiec trudno oczekiwać czegoś innego. Z drugiej strony warto docenić fakt, że jeszcze nigdy nie było magazynu robionego przez metalowców, gdzie prezentowany byłby tak duży rozrzut stylistyczny. Dla jednego ten rozrzut będzie zbyt mały, dla innego zbyt duży, ale chyba trudno z tym faktem dyskutować. Poza tym atutem jest jakaś wspólna wizja redakcji, czego brakowało w magazynach pokroju BRUM, gdzie rozrzut stylistyczny był większy, ale osoby znające się na awangardzie zupełnie nie kumały metalu i na odwrót. Myślę, że dopiero kolejne pokolenie dziennikarzy muzycznych będzie w stanie zrealizować to, o co Ci chodzi. Choć z drugiej strony nie jestem pewien, czy ludzi młodsi są dzisiaj bardziej otwarci na muzykę i chętni do wychodzenia poza własne podwórko. Tak czy inaczej dla mnie w Noise Magazine za dużo miejsca poświęca się na archeologię, a za mało na zjawiska współczesne.longinus696 pisze: Normanie widać jak na dłoni, że robią ten magazyn metaluchy z odrobinę szerszymi horyzontami.
Z tym mogę się zgodzić. Moim zdaniem w ogóle za daleko się nie rozglądają i ten zarzut mogę wystosować także do Musick Magazine, 7 Gates i innych. Może to kwestia tego, że te gazety tworzą głównie osoby po 30-tce, choć oczywiście są wyjątki i w kwestii wieku i podejścia do tematu.longinus696 pisze: Jednocześnie czuje się jak bardzo ograniczona jest ich oferta i że daleko się nie rozglądają w poszukiwaniu tego tytułowego noizu.
- Ascetic
kupiłem dla okładki
tak też w domu wytłumaczyłem swój absurdalny zakup
mina szanownej współmałżonki z rozdzielnością majątkową bezcenna
swoją droga mogli mi w Empiku wydać sama okładkę
reszta trudno dupę wytrzeć
gówno ślizga sie po plecach
tak też w domu wytłumaczyłem swój absurdalny zakup
mina szanownej współmałżonki z rozdzielnością majątkową bezcenna
swoją droga mogli mi w Empiku wydać sama okładkę