WIELKA TRÓJKA DEATH METALU
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: WIELKA TRÓJKA DEATH METALU
To zalozmy temat NAJWIEKSZE GWIAZDY DEATH METALU, a nie wielka trojka, bo to chyba kompletnie inne swiaty.
this is a land of wolves now
- ultravox
- zahartowany metalizator
Ale po co? Wszyscy wiedzą jakie są "największe gwiazdy death metalu". Bardziej mnie interesują najciekawsze death metalowe debiuty tego roku niż to, czy ktoś woli Incantation od Nile.
- evildead
- weteran forumowych bitew
Próbowałem sobie wymyślić swoją wielką trójkę i wyszło, że jednak nie lubię death metalu. ;)) Nie ma zespołu za który bym poszedł w ogień, każdy ma jakiś feler.
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
- ultravox
A to zespół nie może mieć felerów? Nie znam takiego, co by ich nie miał.
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
A moze zalozmy NAJLEPSZA TRÓJKA DEATH METALU albo ULUBIONA TRÓJKA DEATH METALU, bo z tego co widze to najwiecej postow w tym watku podpada pod ktorys z tych dwoch tematow. :)Riven pisze:To zalozmy temat NAJWIEKSZE GWIAZDY DEATH METALU, a nie wielka trojka, bo to chyba kompletnie inne swiaty.
I AM MORBID
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Najlepiej załóżcie oba.
Give birth to something dead
Give birth to something old
-
535
Jak chcesz... Moim zdaniem wystarczy sięgnąć po w/w tytuły i wszystko staje się jasne, choć może w przypadku trójki jest bliżej remisu.Mort pisze:Napisalem prawde, Reifert i spólka pogrzebali zespol po nieudanej trasie koncertowej i z powodu braku zainteresowania ich muzyka. Oczywiscie maniacy i Ci co siedzieli w tych sprawach glebiej znali i sluchali Autopsy ale bylo ich niewielu. I teraz tez jest ich malo, wystarczy przypomniec ze w pierwszym tygodniu w stanach sprzedalo sie tylko 600 egzemplarzy Macabre Eternal. I jak tu mowic, ze to jest zespol wielki? To tak jakbys w wielkiej trójce rocka wymienił The Velvet Underground - oczywiscie to zespol znakomity i bardzo wplywowy ale zarowno w czasach The Velvet Underground and Nico jak i teraz slucha ich relatywnie malo ludzi.
Jedyne kapele jakie pasuja do tego tematu, to kapele ktore osiagnely sukces komercyjny i choc troche artystyczny, moim zdaniem jedyni kandydaci do wielkiej trojki to:
MORBID ANGEL
CANNIBAL CORPSE
DEICIDE
ENTOMBED
DEATH
CARCASS.
Bo to oni sa najbardziej znani i byli po prostu dobrzy.
Subiektywnie:
- w 1990 AUTOPSY - jeżeli nie w pierwszej trójce to zaraz za nią,
- w 2011 AUTOPSY - z pewnością w pierwszej trójce,
Ale co najważniejsze zawsze ponad CANNIBAL CORPSE, bez względu na "sukces komercyjny", który jest mi kompletnie obojętny w przypadku oceny zawartości muzycznej.
Może po prostu tytuł tematu należy zmienić, na : Najlepiej sprzedające się płyty z Death Metalem.
- Adrian696
Nie - zdecydowanie powinna to rozstrzygnąć ankieta.Morph pisze:Najlepiej załóżcie oba.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
W przypadku oceny zawartosci muzycznej tez jest mi to obojetne, ale kiedy piszemy o zespolach wielkich, najwiekszych w danej niszy to trzeba brac pod uwage rowniez "sukces komercyjny", to jak znany jest zespół. To tak jak w przykladzie The Velvet Underground, ktory Tobie podalem.535 pisze: bez względu na "sukces komercyjny", który jest mi kompletnie obojętny w przypadku oceny zawartości muzycznej.
I AM MORBID
-
535
...a, bo Krzysiek miast palić to gówno, to marketing (w 1990) powinien poprawić, tak jak teraz to czyni. Przez to zaniedbanie teraz takie niepotrzebne nieporozumienia.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
TAK, jeżeli chodzi o rozwój gatunku. Jednak jeżeli brałbym pod uwagę swoje preferencje to trójka wyglądałaby tak:Maria Konopnicka pisze:Dla mnie MORBID ANGEL, DEATH, CANNIBAL CORPSE.
DEATH
INCANTATION
IMMOLATION
all the monsters will break your heart
- Kosturr
- zaczyna szaleć
Dla mnie z sentymentu, ale nie tylko na pewno Cannibal Corpse (jestem bezkrytycznym fanem tego zespołu), niech będzie, że Autopsy i hmmmm... tutaj mam problem może Death (kiedyś uwielbiałem, ale coraz rzadziej wracam) albo Atheist, ewentualnie Behemoth musiałbym się dużo dłużej zastanowić.
- evildead
Inaczej nie widzę WIELKICH, może poza Morbid Angel z A-D.ultravox pisze:A to zespół nie może mieć felerów? Nie znam takiego, co by ich nie miał.evildead pisze:Nie ma zespołu za który bym poszedł w ogień, każdy ma jakiś feler
Jeszcze Entombed i Carcass, na zasadzie "cenię, rzadko słucham" i Celtic Frost oczywiście, Cause Of Death im się udała. ;)))
Intensive silence, all in blood red
- Realista
DEICIDE
ENTOMBED
CANNIBAL CORPSE
subiektywna ocena
ENTOMBED
CANNIBAL CORPSE
subiektywna ocena
- COFFIN
- dzik
- hcpig
Rzygać już można tymi ankietami, zróbcie jeszcze o blacku i doomu to już będzie koniec tego forum.
Yare Yare Daze
- Xapapote
1. Autopsy
2. Cannibal Corpse
3. Entombed
rezerwowi
1. Master
2. Death
3. Necrophagia
2. Cannibal Corpse
3. Entombed
rezerwowi
1. Master
2. Death
3. Necrophagia
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- olo1972
- postuje jak opętany!
A black/death,brutal/death,grind,gore/grind itp?:)hcpig pisze:Rzygać już można tymi ankietami, zróbcie jeszcze o blacku i doomu to już będzie koniec tego forum.
- Morph
- Kontakt:
I hejwi, nie zapominajmy o hejwi.
Give birth to something dead