Polska plyta wszechczasów, najważniejsza polska płyta metal
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
- Edinazzu
- weteran forumowych bitew
[quote][i]Wysłane przez Major[/i]
Płyty fundamenty:
Oddech Wymarłych Światów
The Time Before Time
The Ultimate Incantation
De Profundis
Daemoonseth Act II
Dalej:
Scream of The Mourning Star
Only Fearless Dreams/Catafalque
Invisible Circle
Nowe:
Inhuman Ritual Massmurder
Chaostream
Deamon Seed
X99.9 [/quote]
85 % poparcia
Płyty fundamenty:
Oddech Wymarłych Światów
The Time Before Time
The Ultimate Incantation
De Profundis
Daemoonseth Act II
Dalej:
Scream of The Mourning Star
Only Fearless Dreams/Catafalque
Invisible Circle
Nowe:
Inhuman Ritual Massmurder
Chaostream
Deamon Seed
X99.9 [/quote]
85 % poparcia
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
- Edinazzu
Apropos "Kamieni Milowych" Polskiej sceny
http://muzyka.interia.pl/info/infid/737038
Ciekaw jestewm czy doszli do porozumienia z Katem czy wciąc kradną...
http://muzyka.interia.pl/info/infid/737038
Ciekaw jestewm czy doszli do porozumienia z Katem czy wciąc kradną...
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
[quote][i]Wysłane przez wlood[/i]
Ale nie tych płyt, chyba się skuszę na Oddech, bo na pierwsze wydanie mi szkoda tyle pieniędzy. [/quote]
Ja tam za bardzo nie w temacie, myślałem, że wszystkie. A tutaj :
http://www.allegro.pl/item95393715_kat_ ... dkie_.html
Ale nie tych płyt, chyba się skuszę na Oddech, bo na pierwsze wydanie mi szkoda tyle pieniędzy. [/quote]
http://www.allegro.pl/item95393715_kat_ ... dkie_.html
- Morph
- Kontakt:
[quote][i]Wysłane przez necro333[/i]
......nie zapomnijmy o STILLBORN "Satanas El Grande"...wypasik...mniooodzio... [/quote]
Jak zbierzemy wszystkie wypasiki polskiej sceny, traktując je jako płyty wszechczasów to będzie tego cała masa, z 15 albo cuś koło tego...
EDIT: A swoją drogą, 25 jest premiera nowego Shadows Land, mogą namieszać chłopaki...
[size=-2]:][/size]
......nie zapomnijmy o STILLBORN "Satanas El Grande"...wypasik...mniooodzio... [/quote]
Jak zbierzemy wszystkie wypasiki polskiej sceny, traktując je jako płyty wszechczasów to będzie tego cała masa, z 15 albo cuś koło tego...
EDIT: A swoją drogą, 25 jest premiera nowego Shadows Land, mogą namieszać chłopaki...
[size=-2]:][/size]
- Duban
[quote][i]Wysłane przez COFFIN[/i]
http://www.allegro.pl/item95393715_kat_ ... dkie_.html [/quote]
Pffff!Te 3 tytuły (pierwszy wydania) kosztowały mnie łącznie jakieś 6-7 dych. Oddech i 666 na winylu, a 38 minut na kompakcie w jakimś komisie (chyba wrocławska Melissa, jak mieściła się jeszcze koło Eureki)
będę bezkrytyczny i powiem, że dla mnie wszystkie płyty Kata to klasyka (poza nowym syfem) i mógłbym je tutaj wymienić. Ale nie jestem obiektywny i zamykam jadaczkę, ograniczając się do Oddechu.
http://www.allegro.pl/item95393715_kat_ ... dkie_.html [/quote]
Pffff!Te 3 tytuły (pierwszy wydania) kosztowały mnie łącznie jakieś 6-7 dych. Oddech i 666 na winylu, a 38 minut na kompakcie w jakimś komisie (chyba wrocławska Melissa, jak mieściła się jeszcze koło Eureki)
będę bezkrytyczny i powiem, że dla mnie wszystkie płyty Kata to klasyka (poza nowym syfem) i mógłbym je tutaj wymienić. Ale nie jestem obiektywny i zamykam jadaczkę, ograniczając się do Oddechu.
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
- COFFIN
[/quote]
[/quote]
Mnie tam lataja te reedycje. Zresztą jak caly Kat.... Melissa jest teraz Na Grabiszynskiej ? Byłem ostatnio we Wrocku. Poprzednie miejsce bylo lepsze.
[/quote]
Mnie tam lataja te reedycje. Zresztą jak caly Kat.... Melissa jest teraz Na Grabiszynskiej ? Byłem ostatnio we Wrocku. Poprzednie miejsce bylo lepsze.
- MinT
- Kontakt:
Jakby nie podejść do tematu, to i tak nie można dojść do żadnego kompromisu.
Gusta, guściki, Twoja Stara Płytą Wszechczasów...
"Kawaleria Szatana", "666" - za prawdziwy początek sceny
"The Ultimate Incantation" - za pionierstwo na Zachodzie
"Thousand Swords" - klasyka BM, co by nie gadać
Act I, II & III Christ Agony - klasyka
"Pandemonic Incantations" - zdarłem 2 kasety a od intensywności używania i CD mi skacze, więc... sentyment, ale i kamień milowy jak dla mnie
Płyty nowsze trudno sklasyfikować w tej kategorii, ponieważ poziom grania na przestrzeni lat się podniósł niesłychanie. Wiadomo, że zespoły ewoluują - kto by pomyślał, że ci sami co nagrali "From the Pagan Vastlands" nagrają "Demigod"?
Jest jeszcze mnóstwo płyt, ale po cholerę wymieniać kilkanaście lub więcej?
Generalnie wiadomo i NIKT nie zaprzeczy temu, że najbardziej znane kapele z Polski na świecie to VADER, GRAVELAND i BEHEMOTH. W tej kolejności.
Nie ujmuję oczywiście Pandemonium i Imperator, ale te z kolei swoje pięć minut miały w okresie demówkowym.
No ale jeszcze jedno. Poza tym co powyżej, dla mnie jednak genialną pod każdym względem jest płyta:
LUX OCCULTA - "MY GUARDIAN ANGER"
Bez cienia wątpliwości moge stwierdzić, że po prawie 6 latach od premiery jest to najwięcej razy przesłuchana przeze mnie płyta w życiu. Uważam ją za absolutnie genialną.
Polska płyta wszechczasów? Obiektywnie - na pewno nie. A jednak...
Gusta, guściki, Twoja Stara Płytą Wszechczasów...
"Kawaleria Szatana", "666" - za prawdziwy początek sceny
"The Ultimate Incantation" - za pionierstwo na Zachodzie
"Thousand Swords" - klasyka BM, co by nie gadać
Act I, II & III Christ Agony - klasyka
"Pandemonic Incantations" - zdarłem 2 kasety a od intensywności używania i CD mi skacze, więc... sentyment, ale i kamień milowy jak dla mnie
Płyty nowsze trudno sklasyfikować w tej kategorii, ponieważ poziom grania na przestrzeni lat się podniósł niesłychanie. Wiadomo, że zespoły ewoluują - kto by pomyślał, że ci sami co nagrali "From the Pagan Vastlands" nagrają "Demigod"?
Jest jeszcze mnóstwo płyt, ale po cholerę wymieniać kilkanaście lub więcej?
Generalnie wiadomo i NIKT nie zaprzeczy temu, że najbardziej znane kapele z Polski na świecie to VADER, GRAVELAND i BEHEMOTH. W tej kolejności.
Nie ujmuję oczywiście Pandemonium i Imperator, ale te z kolei swoje pięć minut miały w okresie demówkowym.
No ale jeszcze jedno. Poza tym co powyżej, dla mnie jednak genialną pod każdym względem jest płyta:
LUX OCCULTA - "MY GUARDIAN ANGER"
Bez cienia wątpliwości moge stwierdzić, że po prawie 6 latach od premiery jest to najwięcej razy przesłuchana przeze mnie płyta w życiu. Uważam ją za absolutnie genialną.
Polska płyta wszechczasów? Obiektywnie - na pewno nie. A jednak...
*poznański Goldman Sachsman metalu*
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
- Duban
Mnie tam lataja te reedycje. Zresztą jak caly Kat.... Melissa jest teraz Na Grabiszynskiej ? Byłem ostatnio we Wrocku. Poprzednie miejsce bylo lepsze. [/quote]
Wiesz co, jak ostatnio byłem w Melissie (jakieś bilety 2004/2005), to była w Pałacyku, niedaleko Dworca Głównego. Stare miejsce rzeczywiście lepsze, bo teraz Melissa jest bez wyrazu, a do tego kanciapa straszna...
Mnie tam lataja te reedycje. Zresztą jak caly Kat.... Melissa jest teraz Na Grabiszynskiej ? Byłem ostatnio we Wrocku. Poprzednie miejsce bylo lepsze. [/quote]
Wiesz co, jak ostatnio byłem w Melissie (jakieś bilety 2004/2005), to była w Pałacyku, niedaleko Dworca Głównego. Stare miejsce rzeczywiście lepsze, bo teraz Melissa jest bez wyrazu, a do tego kanciapa straszna...
If you believe the western sun
- lordfekal
- zaczyna szaleć
[quote][i]Wysłane przez Duban[/i]
Wiesz co, jak ostatnio byłem w Melissie (jakieś bilety 2004/2005), to była w Pałacyku, niedaleko Dworca Głównego. Stare miejsce rzeczywiście lepsze, bo teraz Melissa jest bez wyrazu, a do tego kanciapa straszna... [/quote]
Być może przeniósł się w gorsze miejsce, a zarazem tańsze z powodu oszczędności
Wiesz co, jak ostatnio byłem w Melissie (jakieś bilety 2004/2005), to była w Pałacyku, niedaleko Dworca Głównego. Stare miejsce rzeczywiście lepsze, bo teraz Melissa jest bez wyrazu, a do tego kanciapa straszna... [/quote]
Być może przeniósł się w gorsze miejsce, a zarazem tańsze z powodu oszczędności

BRING ME THE HEAD OF FUCKEN JESUS CHRIST!!!!!!