S.O.S. kryzys

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

Re: S.O.S. kryzys

11-09-2009, 20:50

Maria Konopnicka pisze:nie chce im się przegryzać przez gęsty monolit death metalowych dźwięków
za to chce im się przez takie choćby nurse with wound przegryzać. faktycznie, jebane lenie :)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

11-09-2009, 22:50

Kryzys, jaki kryzys? Bonny, generalnie widzę tylko dwa powody: albo Cię kobieta rzuciła, albo wszystkie płyty straciłeś w pożarze. A poważniej, nie przypominam sobie, aby taki dzień mnie kiedykolwiek spotkał. Traktuje słuchanie muzyki jako podobny proces życiowy do spania, wydalania, ruchania i nie ma mowy, abym kiedykolwiek zakończył rozłąkę z ktorymś z powyższych - to jest po prostu niemożliwe. Praktycznie z dnia na dzień przekonuję się ile niesamowitej muzyki czeka za rogiem, a jedynym ograniczeniem pozostaje czas.
Z Twojego pobytu na forum da się wywnioskować, że z niejednego pieca muzyki słuchałeś i zapewne ciężko Cię zaskoczyć, ale czasem może trzeba zapukać w zupełnie inne drzwi, zapomnieć o depresji, sentymentach, innych pierdołach i tak jak Jack z "Fight Club" poślizgać się w życiu (i muzyce ;) ). Tako rzecze znawca dobrej muzyki :)
Coś tam było! Człowiek!
bary06
rozkręca się

11-09-2009, 22:50

ułorzyłem dziś z pół tony płytek , wiec prosze niepierdolic mi dziś o robocie..... 3dni przerwy od muzyki i powinno minąć. szczęść borze, daż bór.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Re:

11-09-2009, 23:21

Maria Konopnicka pisze:
Triceratops pisze: 99,99999% metalu dzisiaj jest wtorne, chujowe i nieciekawe, jeden chuj w zasadzie.
Cóż za pedalskie twierdzenie. Kryzysy przeżywają tylko tylko Ci, którzy tak naprawdę nie wiedzą czym jestem metal. Ile Wy w ogóle macie lat ? Słucham tej muzyki od prawie dwóch dekad i nigdy żadnych kryzysów nie doświadczyłem. Siedzę właśnie w robocie - w zasadzie powinienem już godzinę temu wyjść do domu, ale słucham genialnego debiutu Led Zeppelin i chcę poczekać aż się skończy. Na biurku leży sobie splicik Abscess/ Population Reduction - samkowity kawał death metalowego mięsiwa, soczysty, pachnący, rozpływający się w ustach. Włączę sobie w samochodzie, choć wiem, że z lekkim ukłuciem w sercu będę wyjmował z odtwarzacza płytkę Thin Lizzy, którą wrzuciłem tam rano. Na biurku mam jeszcze kilkanaście bardzo ciekawych płytek - druga, może i trzecia liga: DREAMLORE, SATANIST, OVERLORD, ROTTEN, BESTIAL HOLOCAUST, HELL TORMENT, ATOMIC ROAR, TYTANT, RAPTURE. Wiem, że żadna z tych płyt nie będzie kamieniem milowym gatunku, być może większość z nich przesłucham tylko dwa czy trzy razy, ale mimo wszystko cholernie emocjonuje się perspektywą przesłuchania tych albumów. A nie będzie łatwo - bo przyszła dziś jeszcze jedna paczuszka, z której spoglądają na mnie: split DECAYED/THUGNOR, OBSCURO, SLUGATHOR, ANTAEUS/AOSOTH... by wymienić tylko pierwsze z brzegu. Przede mną perspektywa weekendu wypełnionego muzyką, rano wyskakuję na trening przy dźwiękach nowej płyty MEGADETH, wracam do domu wrzucam coś klasycznego, pewnie AC/DC albo KREATORA , niech się sączy do kotleta. Wieczorkiem kolejna muzyczna sesja: przesłucham pewnie kilka nowości, plus obrócę w odtwarzaczu parę power playów, wśród których króluję ostatnie krążki SUNN O))), Arckanum, Yob, Cannibal Corpse (to już nie tak ostatnio). Odświeżę sobie pewnie też coś czego już dawno nie słuchałem, może wygrzebię z kolekcji coś zapomnianego, lub świetnego, ale potraktowanego zdawkowo kilka lat temu (nie, to nie będzie Behemoth;). Dodatkowo żyję podniecony perspektywą rychłego usłyszenia kilku wyczekiwanych nowości, które już zamówiłem: Immortal (Nor) - All Shall Fall, Municipal Waste - Massive Aggressive, At War - Infidel, ILLDISPOSED - To Those Who Walk Behind Us, GWAR - Lust In Space, U.D.O. - Dominator, U.D.O. - Infected. Ale to już uczta na następny tydzień. Znudzenie, kryzys? Nigdy w życiu - metal to potęga, chyba najbardziej zróżnicowany gatunek muzyczny na świecie: coś szalonego, coś brutalnego, coś mrocznego, coś pokręconego, coś klasycznego, coś melodyjnego i spokojnego, pełna paleta barw, pełne spektrum uczuć i emocji. A w tzw. międzyczasie można przecież posłuchać Current 93, w którym rozkochałem się bez pamięci, może wieczorkiem Portishead i lampka wina, a może debiutancka płytka Toma Waitsa, która może jeszcze nie brzmi dla niego klasycznie, ale wchodzi doskonale.... A może nie? Może pierdolnę sobie "Persecution Mania" i będę machał banią skacząc po łóżku...
No ciekawy manifest twojej zajebistosci ale jakos nie robi na mnie wrazenia. Metalu slucham dluzej od ciebie gwoli scislosci ale jakos przebrnalem przez to wymienianie tych nazw ktore zaserwowales i sie zastanawiam jak to do chuja jest ze ciagle masz polowe plyt zafoliowanych jak tak sobie odswiezasz, przeszukujesz i wypatrujesz?. Moze wez te zafoliowane odsluchaj zamiast walic w porty bo wyjdzie nowe zajebiste (lol) Municipal Waste czy inna chujnia opsrana?
Z drugiej strony napierdalajac sobie do lba taki pierdolony groch z kapusta nie dziwie ci sie ze po 20 latach sluchania nie wiedziales co to Voivod i Coroner co dla mnie jest kurwa ewenementam na skale swiatowa, tak jakby po 20 latach dowiedziec sie ze mozna babe i w dupe popychac i do dzioba dac czasami.Oczywiscie bez urazy. IMIHO o wieksosci masz takie pojecie jak ten co sie zna na wszystkim czyli na niczym, wszystko po lebkach.

No i jedno zdanie
metal to potęga, chyba najbardziej zróżnicowany gatunek muzyczny na świecie
Hehe no sam nie wiem co powiedziec, wypadaloby cos obrazliwie niemilego ale lepiej spuscic litosciwa zaslone milczenia. Male masz chyba pojecie o innych gatunkach.

Oczywiscie bez urazy maryja, jestes sympatyczny gosc, pelen entuzjazmu, robiacy notoryczne wpadki co przy mentorskim czesto tonie wyglada jakby panu rektorowi puscily szelki i pod spodem okazalo sie ze ma stringi z bolcem w dupie i sloniowa traba :D
Ostatnio zmieniony 12-09-2009, 12:48 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

12-09-2009, 01:04

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

Re: Re:

12-09-2009, 09:15

Maria Konopnicka on 11 Fri Sep 2009 20:40 pisze:Siedzę właśnie w robocie - w zasadzie powinienem już godzinę temu wyjść do domu, ale słucham genialnego debiutu Led Zeppelin i chcę poczekać aż się skończy.
Zniszczyłeś mnie! :lol:
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
hcpig

12-09-2009, 09:40

Maria Konopnicka pisze:bo Ty zawsze jakiś niepewny byłeś - prawda jest taka, że jedni czują ducha metalu a inni nie.
Ale mu pojechałeś ostro, po takim tekście na pewno się załamie i potnie suchą bułką...
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
pajonk
w mackach Zła
Kontakt:

12-09-2009, 11:59

sory marian, ale tym razem pierdolisz i to rowno.
po prostu, parafrazujac pewien text piosenki, "Brazylijski death metal juz nie cieszy jak kiedys".
You can either focus on being right, or doing right; in the case of Christianity and Islam, you do neither.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

12-09-2009, 12:02

Triceratops powyzej = win

a tak ogolnie to moim zdaniem nie ma o czym mowic ani nawet myslec - i to jest jak sadze najlepsza strategia. tez ostatnio tak mialem i na poczatku bardzo mnie to frustrowalo, ale odpuscilem sobie, sluchalem jakis mniej zobowiazujacych rzeczy, przenioslem nacisk na lekture ksiazek + dymanko -- no i jakos znow jest zajebiscie. nawet Maranatha ponownie wskoczyla na moja topliste black metalu, a mialem z ta plyta spory problem ostatnio (cos z gatunku: przeciez wiem, ze to jest zajebiste, ale ciar nie ma)
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

12-09-2009, 13:35

Krysy rzecz znana - dopada mnie głównie w dwóch dziedzinach tj. muzyce i książkach.
powód jest jednak ten sam - przesyt.
do pewnego czasu radziłem sobie zapuszczając ulubione klasyki tj. AC/DC, Motorhead, Slayer etc.
obecnie stosuję rotację (chociaż dawno mi się, tfu tfu, nie trafił żaden kryzys) tj. jeśli mam dość muzyki, skupiam większą uwagę na książkach, jeśli zaczynają wkurzać mnie lektury, słucham więcej muzyki.
mi pomaga, ale nie gwarantuję, że zadziała u każdego.
That's what she said !
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

12-09-2009, 14:58

Maria Konopnicka pisze: jedni czują ducha metalu a inni nie. Niektórych ogarnia znudzenie, wyrastają z tej muzyki, przestaje ich bawić estetyka okładek z trupami, przestaje ich ruszać prosty, rytmiczny thrashowy riff, nie chce im się przegryzać przez gęsty monolit death metalowych dźwięków, zaczynają czegoś szukać, sami nie wiedzą czemu, aż w końcu stają się słuchaczami radia "S" lub kończą na parkiecie pobliskiej dyskoteki. Tak jest zresztą ze wszystkim - ludzie się wypalają, brak im konsekwencji i prawdziwej pasji do tego co robią. Ludzie są słabi... :)
oj Maniek przegiąłeś... taki niby z Ciebie die-hard metal, a pokazałeś tym postem że nie jesteś tr00, tylko tr00L. Z jednej strony ganisz innych że odwracają się od metalu po jakiś przesytach czy innych kryzysach, szukają innej muzyki - a sam zachwalasz Portishead. Brak konsekwencji się kłania.

I z innej mańki - piszesz, ze masz 15tysiaków płyt. Szacun. Jakby przyjąć na każdą z nich standardowe 45 minut, to na przesłuchanie wszystkiego choć 1 raz potrzebowałbyś 675 tysięcy minut. Rok ma 525 tysięcy minut. Biorąc pod uwagę,że do 10 roku życia nie słuchałeś muzyki to zostaje 20 lat, z czego jak każdy człowiek 1/3 całości przespałeś. Lekko naciągając te ogólnikowe wyliczenia zostaje z tego 14 lat nieprzerwanego niczym słuchania płyt. W najlepszym razie daje to 10 krotne wysłuchanie każdej z nich. Sprawa się jednak komplikuje, kiedy weźmiemy jeszcze inny fakt -że drugą z trzeciej części życia człowiek spędza jeszcze w szkole/pracy - i średnia przesłuchania wszystkich Twoich CD maleje już do 5 razy/album. Miazga! Nawet jakbyś wmawiał nam,że od 10 lat w pracy bez przerwy słuchasz płyt (bo że w szkole i na uczelni też chyba nie wierzysz, że ktoś łyknie) to i tak wychodzi jakieś 7 odsłuchań / CD. Z takim podejściem całkowicie wątpliwe są Twoje sądy nad wartością muzy którą słuchasz, bo wszystko jest "po łebkach". Żeby ogarnąć taki natłok kakofonii musiałbyś być jakimś Ubermensch! Rozumiem całkowicie pasję kolekcjonowania, ale wychodzisz na maniaka ilości, a nie jakości.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

12-09-2009, 15:24

:lol:
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

12-09-2009, 15:57

to jest jasne od dawna i nie rozumiem jak komukolwiek moze ten gosc imponowac
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
pajonk
w mackach Zła
Kontakt:

12-09-2009, 17:44

liczymy na suty spadek i miejsce w testamencie jesliby przyszlo co do czego.
You can either focus on being right, or doing right; in the case of Christianity and Islam, you do neither.
Awatar użytkownika
Raagoon
weteran forumowych bitew

12-09-2009, 17:59

Najczęściej przeze mnie słuchaną płyta od czterech lat jest Flowers From Exile. Czy to już oznaka kryzysu?!
est

12-09-2009, 18:10

KreatoR pisze:
Maria Konopnicka pisze: jedni czują ducha metalu a inni nie. Niektórych ogarnia znudzenie, wyrastają z tej muzyki, przestaje ich bawić estetyka okładek z trupami, przestaje ich ruszać prosty, rytmiczny thrashowy riff, nie chce im się przegryzać przez gęsty monolit death metalowych dźwięków, zaczynają czegoś szukać, sami nie wiedzą czemu, aż w końcu stają się słuchaczami radia "S" lub kończą na parkiecie pobliskiej dyskoteki. Tak jest zresztą ze wszystkim - ludzie się wypalają, brak im konsekwencji i prawdziwej pasji do tego co robią. Ludzie są słabi... :)
oj Maniek przegiąłeś... taki niby z Ciebie die-hard metal, a pokazałeś tym postem że nie jesteś tr00, tylko tr00L. Z jednej strony ganisz innych że odwracają się od metalu po jakiś przesytach czy innych kryzysach, szukają innej muzyki - a sam zachwalasz Portishead. Brak konsekwencji się kłania.

I z innej mańki - piszesz, ze masz 15tysiaków płyt. Szacun. Jakby przyjąć na każdą z nich standardowe 45 minut, to na przesłuchanie wszystkiego choć 1 raz potrzebowałbyś 675 tysięcy minut. Rok ma 525 tysięcy minut. Biorąc pod uwagę,że do 10 roku życia nie słuchałeś muzyki to zostaje 20 lat, z czego jak każdy człowiek 1/3 całości przespałeś. Lekko naciągając te ogólnikowe wyliczenia zostaje z tego 14 lat nieprzerwanego niczym słuchania płyt. W najlepszym razie daje to 10 krotne wysłuchanie każdej z nich. Sprawa się jednak komplikuje, kiedy weźmiemy jeszcze inny fakt -że drugą z trzeciej części życia człowiek spędza jeszcze w szkole/pracy - i średnia przesłuchania wszystkich Twoich CD maleje już do 5 razy/album. Miazga! Nawet jakbyś wmawiał nam,że od 10 lat w pracy bez przerwy słuchasz płyt (bo że w szkole i na uczelni też chyba nie wierzysz, że ktoś łyknie) to i tak wychodzi jakieś 7 odsłuchań / CD. Z takim podejściem całkowicie wątpliwe są Twoje sądy nad wartością muzy którą słuchasz, bo wszystko jest "po łebkach". Żeby ogarnąć taki natłok kakofonii musiałbyś być jakimś Ubermensch! Rozumiem całkowicie pasję kolekcjonowania, ale wychodzisz na maniaka ilości, a nie jakości.
A tam się czepiasz! Zawsze można słuchać na przyspieszonych obrotach :mrgreen:
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

12-09-2009, 18:34

Raagoon pisze:Najczęściej przeze mnie słuchaną płyta od czterech lat jest Flowers From Exile. Czy to już oznaka kryzysu?!
To normalne :mrgreen:
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

12-09-2009, 22:14

Riven pisze:to jest jasne od dawna i nie rozumiem jak komukolwiek moze ten gosc imponowac
boś ty stary forumowicz, a ja nowy. i na dodatek mam o masę postów mniej. to zapewne mnie dyskryminuje :) czekam aż Maryjan się otrząśnie i cosik odpisze :wink:

a co mi tam, doleję oliwę do ognia. Marian, słuchałeś przez miesiąc bez przerwy "Nemesis Divina". wiesz ile to zabrało Ci czasu na lepsze poznanie wszystkiego innego? jestem Ci Gościu przychylny, mimo wszystko, więc się postaraj z odpowiedzią, bom kij w mrowisko wrzucim :) dodam ino jeszcze, że w międzyczasie słuchania fszyskich sfych CD musiałeś umyć zęby, zrobić kupę itd. a "dam se renke uciouć" że nie masz podpiętych głośników w kiblu, zatem: puściwszy sobie np. debiut Bonded By Blood nie usłyszałeś jak cisnąłeś kakę, że to wtórne fhuj.

daj żeś w końcu foty tej swojej kolekcji (jakiekolwiek, może być i 20 ujęć z komóry), bo oprócz rysowania komiksów i pisania tekstów dla kapel wychodzi, że najlepiej wychodzą Ci posty na forum. identycznie jak bajki SIID o 100 najlepszych płytach BM :P
Awatar użytkownika
hcpig

13-09-2009, 06:28

Rety, ale co Ty jeszcze chcesz wiedzieć w końcu??? Przecież Maria już sporo razy przyznawał, że sporej części zakupionych płyt po prostu nie słucha.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Triceratops

13-09-2009, 10:25

est pisze:
KreatoR pisze:

A tam się czepiasz! Zawsze można słuchać na przyspieszonych obrotach :mrgreen:
Albo 3 plyt naraz, zaloze sie za maria posiada rowniez najwieksza w polsce kolekcje odtwarzaczy i chlonie dzwiek ze wszystkich naraz.
woodpecker from space
ODPOWIEDZ