POSTAWA ROSZCZENIOWA

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

27-05-2013, 22:25

Morph pisze:Jak bez chujni to tylko Krzaczur.
TRIST też obleci.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

Re: POSTAWA ROSZCZENIOWA

27-05-2013, 22:31

Trist jest zajebisty, ale weź to w polsce kup...
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Drone

27-05-2013, 22:38

Sprawa jest niezwykle prosta. Jedynka DIAMATREGON:

Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

27-05-2013, 22:40

ale ten kawałek jest z 2 cd...
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Drone

27-05-2013, 22:41

Faktycznie :)

Kawałki z jedynki są jeszcze dziksze za to :)
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

27-05-2013, 22:42

sprawdzie obie.
Awatar użytkownika
Drone

27-05-2013, 22:43

Najlepsza jest oczywiście trójka tak poza tym.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

08-06-2013, 12:49

Posłuchałbym jakiegoś ciężkiego rocka z kowbojskim sznytem. Coś w stylu czarnego albumu Metallicy (może być jeszcze bardziej w stronę americany / country). Chodzi o dobrze skrojone piosenki z masą feelingu, odrobinę zapiaszczonym dźwiękiem gitary, smacznymi solówkami, wczuwającym się gitarzystą i naprawdę dobrym wokalem (niekoniecznie czystym, ale ten byłby w cenie).
Wiem, trudne zadanie, ale inaczej bym Was nie pytał. Tylko nie wrzucajcie jakichś typów z dupy wziętych. Ma spełniać mniej więcej powyższe kryteria.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
blasfimer
rozkręca się

08-06-2013, 13:32

Może NOLA albo A Bustle in your Hedgerow ?
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

08-06-2013, 15:27

blasfimer pisze:Może NOLA albo A Bustle in your Hedgerow ?
Niestety znam to od lat, a poza tym trochę za mało kowbojskie :(

Awatar użytkownika
Lykantrop

08-06-2013, 16:08

longinus696 pisze:Posłuchałbym jakiegoś ciężkiego rocka z kowbojskim sznytem. Coś w stylu czarnego albumu Metallicy (może być jeszcze bardziej w stronę americany / country). Chodzi o dobrze skrojone piosenki z masą feelingu, odrobinę zapiaszczonym dźwiękiem gitary, smacznymi solówkami, wczuwającym się gitarzystą i naprawdę dobrym wokalem (niekoniecznie czystym, ale ten byłby w cenie).
Wiem, trudne zadanie, ale inaczej bym Was nie pytał. Tylko nie wrzucajcie jakichś typów z dupy wziętych. Ma spełniać mniej więcej powyższe kryteria.
Ronnie Ripper's Private Way - Socially Challenged

Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Pteroczłek
postuje jak opętany!

08-06-2013, 18:03

longinus696 pisze:Posłuchałbym jakiegoś ciężkiego rocka z kowbojskim sznytem. Coś w stylu czarnego albumu Metallicy (może być jeszcze bardziej w stronę americany / country). Chodzi o dobrze skrojone piosenki z masą feelingu, odrobinę zapiaszczonym dźwiękiem gitary, smacznymi solówkami, wczuwającym się gitarzystą i naprawdę dobrym wokalem (niekoniecznie czystym, ale ten byłby w cenie).
O ile nie znasz, spróbuj Rebel meets Rebel: http://www.youtube.com/watch?v=7QF_n7aGogM lub Pride & Glory: http://www.youtube.com/watch?v=moxgknum-j4
Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

08-06-2013, 18:39

Brand New Sin może?

Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

08-06-2013, 23:20

Dziękuję za typy Panowie. Zapomniałem dodać, że powinno być bardziej posępne. Niemniej jednak same w sobie te polecanki są dość sympatyczne. Zwłaszcza Brand New Sin, który jakimś cudem ominąłem i nigdy nie sprawdziłem (jaki fajny wokal) oraz Pride & Glory, które kiedyś słyszałem, ale zapomniałem o tym na śmierć (przy okazji odświeżę sobie też dawno nie słuchane Black Label Society). Obczaję też więcej tego Rebel Meets Rebel, chociaż trochę zbyt wesołkowate mi się wydaje. Jakby ktoś miał jeszcze jakieś fajne pomysły, to wrzucać.

Maria Konopnicka

08-06-2013, 23:28

longinus696 pisze:Posłuchałbym jakiegoś ciężkiego rocka z kowbojskim sznytem. Coś w stylu czarnego albumu Metallicy
.
Nie pomyliłeś czarnego albumu z Load i Reload? Co tam jest kowbojskiego>? I dlaczego masz ochotę na słuchanie chujowej muzyki, skoro wokół tyle wspaniałych płyt. Posłuchaj sobie lepiej ostatniego Davida Bowie - znakomity, słucham od tygodnia po kilka razy dziennie :)
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

08-06-2013, 23:44

Maria Konopnicka pisze: Nie pomyliłeś czarnego albumu z Load i Reload? Co tam jest kowbojskiego>? I dlaczego masz ochotę na słuchanie chujowej muzyki, skoro wokół tyle wspaniałych płyt. Posłuchaj sobie lepiej ostatniego Davida Bowie - znakomity, słucham od tygodnia po kilka razy dziennie :)
Oooo czarny album jest bardzo kowbojski, momentami bardziej nawet niż "Load" i "Re-Load". Trzeba się wsłuchać.
Dobrej muzy mam pod dostatkiem. Nie wiem nawet co włączyć - prawdziwa klęska urodzaju. Czasem więc muszę posłuchać jakiejś chujni dla odtrutki ;)

streetcleaner
rasowy masterfulowicz

09-06-2013, 11:53

Może RIOTGOD z Bob'em Pantellą i Jim'em Baglino z Monster Magnet? Na płycie Invisible Empire są lepsze i gorsze momenty, podobnie jak i na debiucie (chyba jednak lepszy) ale można sprawdzić. Mnie na dłuższą metę wkurwia wokal i z reguły szybciutko zmieniam na The Atomic Bitchwax albo MM ;)

Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

09-06-2013, 13:28

longinus696 pisze:Dziękuję za typy Panowie. Zapomniałem dodać, że powinno być bardziej posępne. Niemniej jednak same w sobie te polecanki są dość sympatyczne. Zwłaszcza Brand New Sin, który jakimś cudem ominąłem i nigdy nie sprawdziłem (jaki fajny wokal) oraz Pride & Glory, które kiedyś słyszałem, ale zapomniałem o tym na śmierć (przy okazji odświeżę sobie też dawno nie słuchane Black Label Society). Obczaję też więcej tego Rebel Meets Rebel, chociaż trochę zbyt wesołkowate mi się wydaje. Jakby ktoś miał jeszcze jakieś fajne pomysły, to wrzucać.
No cusz, sprubuie i ia hoc ta kowbojkozc taka umowna iezd f tym fszystkim
woodpecker from space
Awatar użytkownika
TORTURER
w mackach Zła

09-06-2013, 14:03

Mam ochote na taki specyficzny death metal,cos w okolicach jedynki Sinister,dwójki Monstrosity,czyli duzo wyrazistych,miesistych riffów,swietna technika,aczkolwiek bez palcolomnych wygibasów,cos okolo Morrisound'owych brzmien.Jakies sugestie? Moga byc i stare i nowe zespoly,byle bym nie znal>
Death Dwells in Love
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

09-06-2013, 14:32

Mnóstwo takiego czegoś jest przecież. Sprecyzuj "bylebym nie znał", bo nie wiadomo, czy rzucać oczywistościami typu Brutality czy Disincarnate, czy nie. Pomyślałem jeszcze o ostatnim longu Prostitute DIsfigurement (przy okazji jak wspomniałeś o Sinister, bo ci też z Holandii), może się nada:
ODPOWIEDZ