KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Re: KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH
Nie wyobrażam sobie nawet, że ktoś nie zna tych tytułów. Choć w sumie, jak czytam niektóre tematy, to wszystko możliwe:D
'Come the Blessed Madness'
-
- weteran forumowych bitew
Zawsze mnie takie podejście śmieszyło przecież to nie wyścigi słuchać czegoś bo "to klasyk" bo "trzeba znać" .COFFIN pisze:Nie wyobrażam sobie nawet, że ktoś nie zna tych tytułów. Choć w sumie, jak czytam niektóre tematy, to wszystko możliwe:D
- COFFIN
Jakie wyścigi? Kilka podstawowych tytułów, których raczej trudno nie znać.
-
To może sam coś zgarnę jeżeli chodzi o podstawowe tytuły dopiero ostatnio udało mi się skompletować całą dyskografie black sabbath.COFFIN pisze:Jakie wyścigi? Kilka podstawowych tytułów, których raczej trudno nie znać.
- smooker
- w mackach Zła
COFFIN pisze:Nie wyobrażam sobie nawet, że ktoś nie zna tych tytułów.
Zgodzę się z PureHate, bo na półce mam tylko z tego Vital Remains, nieźle znam jeszcze tylko płyty Immortal. Słuchałem też dawien jedynkę Angel Corpse i Panzer Division Marduk. Resztę albo wogle nie znam, albo bardzo pobieżnie. Czyli wynik 1/19 mam, 6/19 znam nieźle - czyli mniej niż 1/3. Death i black zawsze u mnie był bardziej obok, bo z thraszyku przechodziłem w jakieś grindy, industriale, stonery, sludge i doomy. Tak więc czemu jest to trudne do wyobrażenia?COFFIN pisze:Jakie wyścigi? Kilka podstawowych tytułów, których raczej trudno nie znać.
-
- postuje jak opętany!
tu raczej jest kwestia tego kto jest z ktorego rocznika - kiedys inaczej wygladala ta cala przeprawa ;)smooker pisze:COFFIN pisze:Nie wyobrażam sobie nawet, że ktoś nie zna tych tytułów.Zgodzę się z PureHate, bo na półce mam tylko z tego Vital Remains, nieźle znam jeszcze tylko płyty Immortal. Słuchałem też dawien jedynkę Angel Corpse i Panzer Division Marduk. Resztę albo wogle nie znam, albo bardzo pobieżnie. Czyli wynik 1/19 mam, 6/19 znam nieźle - czyli mniej niż 1/3. Death i black zawsze u mnie był bardziej obok, bo z thraszyku przechodziłem w jakieś grindy, industriale, stonery, sludge i doomy. Tak więc czemu jest to trudne do wyobrażenia?COFFIN pisze:Jakie wyścigi? Kilka podstawowych tytułów, których raczej trudno nie znać.
-
Akurat przy dzisiejszym dostępie do muzyki ambitni i ciekawscy słuchacze nie powinni mieć problemów z dostępem do kultowych pozycji w takiej czy innej formie :)
- smooker
- w mackach Zła
Otóż to.abstract pisze:tu raczej jest kwestia tego kto jest z ktorego rocznika - kiedys inaczej wygladala ta cala przeprawa ;)
Nie no wiadomo. Problem w tym, że nieograniczając się tylko do metalu, to ciężko wszystko nadrobić i być jeszcze na bieżąco z tym co wychodzi.PureHate pisze:Akurat przy dzisiejszym dostępie do muzyki ambitni i ciekawscy słuchacze nie powinni mieć problemów z dostępem do kultowych pozycji w takiej czy innej formie :)
[youtube][/youtube]
- COFFIN
W obrębie konkretnego gatunku, zapomniałem dodać oraz biorąc pod uwagę, że ktoś się tematem interesuje. Jeśli jednak, to w takim przypadku nieznajomość takiej dwójki Enslaved jest brakiem w podstawie programowej.smooker pisze:
Tak więc czemu jest to trudne do wyobrażenia?
- smooker
- w mackach Zła
Wydawało mi się, że bardziej lektura uzupełniająca, ale i tak postaram się nadrobić.
- COFFIN
Do kupienia w dobrej cenie:Bohdan pisze:
A wystarczy spojrzeć na reedki takiego Svartrit które zrobiło Avantgarde, też skromnie i minimalistycznie, ale już bez takiej amatorszczyzny, lipy, siermięgi i żenady.
http://allegro.pl/svartrit-i-cd-black-m ... 17582.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/svartrit-ii-cd-black- ... 17925.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/svartrit-iii-cd-black ... 18175.html" onclick="window.open(this.href);return false;
lub:
http://www.sklep.oldtemple.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Oki
+1PureHate pisze:Zawsze mnie takie podejście śmieszyło przecież to nie wyścigi słuchać czegoś bo "to klasyk" bo "trzeba znać" .COFFIN pisze:Nie wyobrażam sobie nawet, że ktoś nie zna tych tytułów. Choć w sumie, jak czytam niektóre tematy, to wszystko możliwe:D
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Mam wszystko, oprócz "Frost" ENSLAVED, które kiedyś miałem na taśmie. : )smooker pisze:na półce mam tylko z tego Vital Remains, nieźle znam jeszcze tylko płyty Immortal. Słuchałem też dawien jedynkę Angel Corpse i Panzer Division Marduk. Resztę albo wogle nie znam, albo bardzo pobieżnie. Czyli wynik 1/19 mam, 6/19 znam nieźle - czyli mniej niż 1/3.
Tak jak pisałem kilka lat temu - w latach 90. Osmose była dla mnie bardzo ważną (najważniejszą?) wytwórnią. Chyba jedyną, której t-shirt mógłbym (wtedy) nosić. Niestety na początku XXI wieku zupełnie się pogubili. Kiedyś kupowałem bardzo pokaźną część tego co wydawali, obecnie nie kupuję nic.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- moonfire
Mnie nigdy nie interesowała gonitwa za czymś, co TRZEBA znać, ani w metalu. ani w innej muzyce. W związku z tym po prostu nie lubię i słabo znam wiele z uznanych kapel: Cannibal Corpse słyszałem kilkanaście razy w życiu, nie mam potrzeby zasłuchiwania się w Swans, a już zupełnie może nie istnieć dla mnie scena hipsterska: ci wszyscy nadwrażliwi brodacze uprawiający songwriting.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Jak Witchmaster wydał ostatni album w Osmose, to Kali, na pytanie czy zadowolony jest z wytwórni, odpowiedział coś w stylu: "Oni wydali "Worship Him" i to mi wystarczy". [jako rekomendacja].Gore_Obsessed pisze:Mam wszystko, oprócz "Frost" ENSLAVED, które kiedyś miałem na taśmie. : )smooker pisze:na półce mam tylko z tego Vital Remains, nieźle znam jeszcze tylko płyty Immortal. Słuchałem też dawien jedynkę Angel Corpse i Panzer Division Marduk. Resztę albo wogle nie znam, albo bardzo pobieżnie. Czyli wynik 1/19 mam, 6/19 znam nieźle - czyli mniej niż 1/3.
Tak jak pisałem kilka lat temu - w latach 90. Osmose była dla mnie bardzo ważną (najważniejszą?) wytwórnią. Chyba jedyną, której t-shirt mógłbym (wtedy) nosić. Niestety na początku XXI wieku zupełnie się pogubili. Kiedyś kupowałem bardzo pokaźną część tego co wydawali, obecnie nie kupuję nic.
Co racja to racja. Samael, Rotting Christ, Blasphemy, Masacre, Profanatica, Blaspherion,... z tego mam chyba wszystko :)

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Nerwowy
Z tego przeważnie się wysrasta w momencie, w którym człowiek zdaje sobie sprawę, że na świecie jest tyle muzyki wartej poznania, że nie ma możliwości żeby kiedykolwiek to wszystko ogarnąć.moonfire pisze:Mnie nigdy nie interesowała gonitwa za czymś, co TRZEBA znać, ani w metalu. ani w innej muzyce.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
Nerwowy pisze:Z tego przeważnie się wysrasta w momencie, w którym człowiek zdaje sobie sprawę, że na świecie jest tyle muzyki wartej poznania, że nie ma możliwości żeby kiedykolwiek to wszystko ogarnąć.moonfire pisze:Mnie nigdy nie interesowała gonitwa za czymś, co TRZEBA znać, ani w metalu. ani w innej muzyce.
Tak samo ma się sprawa z zespołami kultowymi, tymi nieco zapomnianymi, albo uznawanymi za takowe przez wąską grupę słuchaczy. Człowiek wtedy zastanawia się, co mu umknęło kiedy zaczynał sluchać metalu, a nie natrafił na nagrania tych kapel kiedy się pojawiały. W zasadzie nie stracił nic, poznawał inne kapele, słuchał tego co mu najbardziej odpowiadało, co mu najbardziej leżało. Nikt nie jest w stanie przesłuchać wszystkiego.
- Triceratops
Dokladnie. Ja kiedys obdzwonilem wszystkie sklepy pytajac czy maja dyskografie black metalu, zaden nie mial. Wiec jak tu byc w ogole na czasie?
woodpecker from space
-
Coś mnie zaćmiło i złożyłem spore zamówienie w Agonii:))zobaczymy ile teraz poczekam
- SODOMOUSE
Fallen Temple +5
Fallen Temple - konkret. Dawida znam , 25 lat , nie może być inaczej....

NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4