KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

Re: KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH

17-12-2016, 23:11

Nie wyobrażam sobie nawet, że ktoś nie zna tych tytułów. Choć w sumie, jak czytam niektóre tematy, to wszystko możliwe:D
'Come the Blessed Madness'
PureHate
weteran forumowych bitew

17-12-2016, 23:27

COFFIN pisze:Nie wyobrażam sobie nawet, że ktoś nie zna tych tytułów. Choć w sumie, jak czytam niektóre tematy, to wszystko możliwe:D
Zawsze mnie takie podejście śmieszyło przecież to nie wyścigi słuchać czegoś bo "to klasyk" bo "trzeba znać" .
Awatar użytkownika
COFFIN

17-12-2016, 23:39

Jakie wyścigi? Kilka podstawowych tytułów, których raczej trudno nie znać.
PureHate
weteran forumowych bitew

17-12-2016, 23:48

COFFIN pisze:Jakie wyścigi? Kilka podstawowych tytułów, których raczej trudno nie znać.
To może sam coś zgarnę jeżeli chodzi o podstawowe tytuły dopiero ostatnio udało mi się skompletować całą dyskografie black sabbath.
Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

18-12-2016, 21:05

COFFIN pisze:Nie wyobrażam sobie nawet, że ktoś nie zna tych tytułów.
COFFIN pisze:Jakie wyścigi? Kilka podstawowych tytułów, których raczej trudno nie znać.
Zgodzę się z PureHate, bo na półce mam tylko z tego Vital Remains, nieźle znam jeszcze tylko płyty Immortal. Słuchałem też dawien jedynkę Angel Corpse i Panzer Division Marduk. Resztę albo wogle nie znam, albo bardzo pobieżnie. Czyli wynik 1/19 mam, 6/19 znam nieźle - czyli mniej niż 1/3. Death i black zawsze u mnie był bardziej obok, bo z thraszyku przechodziłem w jakieś grindy, industriale, stonery, sludge i doomy. Tak więc czemu jest to trudne do wyobrażenia?
abstract
postuje jak opętany!

18-12-2016, 23:54

smooker pisze:
COFFIN pisze:Nie wyobrażam sobie nawet, że ktoś nie zna tych tytułów.
Zgodzę się z PureHate, bo na półce mam tylko z tego Vital Remains, nieźle znam jeszcze tylko płyty Immortal. Słuchałem też dawien jedynkę Angel Corpse i Panzer Division Marduk. Resztę albo wogle nie znam, albo bardzo pobieżnie. Czyli wynik 1/19 mam, 6/19 znam nieźle - czyli mniej niż 1/3. Death i black zawsze u mnie był bardziej obok, bo z thraszyku przechodziłem w jakieś grindy, industriale, stonery, sludge i doomy. Tak więc czemu jest to trudne do wyobrażenia?
tu raczej jest kwestia tego kto jest z ktorego rocznika - kiedys inaczej wygladala ta cala przeprawa ;)
PureHate
weteran forumowych bitew

19-12-2016, 00:01

Akurat przy dzisiejszym dostępie do muzyki ambitni i ciekawscy słuchacze nie powinni mieć problemów z dostępem do kultowych pozycji w takiej czy innej formie :)
Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

19-12-2016, 09:54

abstract pisze:tu raczej jest kwestia tego kto jest z ktorego rocznika - kiedys inaczej wygladala ta cala przeprawa ;)
Otóż to.
PureHate pisze:Akurat przy dzisiejszym dostępie do muzyki ambitni i ciekawscy słuchacze nie powinni mieć problemów z dostępem do kultowych pozycji w takiej czy innej formie :)
Nie no wiadomo. Problem w tym, że nieograniczając się tylko do metalu, to ciężko wszystko nadrobić i być jeszcze na bieżąco z tym co wychodzi.

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
COFFIN

19-12-2016, 10:46

smooker pisze:
Tak więc czemu jest to trudne do wyobrażenia?
W obrębie konkretnego gatunku, zapomniałem dodać oraz biorąc pod uwagę, że ktoś się tematem interesuje. Jeśli jednak, to w takim przypadku nieznajomość takiej dwójki Enslaved jest brakiem w podstawie programowej.
Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

19-12-2016, 11:31

Wydawało mi się, że bardziej lektura uzupełniająca, ale i tak postaram się nadrobić.
Awatar użytkownika
COFFIN

21-12-2016, 13:09

Bohdan pisze:
A wystarczy spojrzeć na reedki takiego Svartrit które zrobiło Avantgarde, też skromnie i minimalistycznie, ale już bez takiej amatorszczyzny, lipy, siermięgi i żenady.
Do kupienia w dobrej cenie:

http://allegro.pl/svartrit-i-cd-black-m ... 17582.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://allegro.pl/svartrit-ii-cd-black- ... 17925.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://allegro.pl/svartrit-iii-cd-black ... 18175.html" onclick="window.open(this.href);return false;

lub:

http://www.sklep.oldtemple.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Oki
weteran forumowych bitew

21-12-2016, 20:25

PureHate pisze:
COFFIN pisze:Nie wyobrażam sobie nawet, że ktoś nie zna tych tytułów. Choć w sumie, jak czytam niektóre tematy, to wszystko możliwe:D
Zawsze mnie takie podejście śmieszyło przecież to nie wyścigi słuchać czegoś bo "to klasyk" bo "trzeba znać" .
+1
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

21-12-2016, 23:49

smooker pisze:na półce mam tylko z tego Vital Remains, nieźle znam jeszcze tylko płyty Immortal. Słuchałem też dawien jedynkę Angel Corpse i Panzer Division Marduk. Resztę albo wogle nie znam, albo bardzo pobieżnie. Czyli wynik 1/19 mam, 6/19 znam nieźle - czyli mniej niż 1/3.
Mam wszystko, oprócz "Frost" ENSLAVED, które kiedyś miałem na taśmie. : )
Tak jak pisałem kilka lat temu - w latach 90. Osmose była dla mnie bardzo ważną (najważniejszą?) wytwórnią. Chyba jedyną, której t-shirt mógłbym (wtedy) nosić. Niestety na początku XXI wieku zupełnie się pogubili. Kiedyś kupowałem bardzo pokaźną część tego co wydawali, obecnie nie kupuję nic.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

22-12-2016, 10:58

Mnie nigdy nie interesowała gonitwa za czymś, co TRZEBA znać, ani w metalu. ani w innej muzyce. W związku z tym po prostu nie lubię i słabo znam wiele z uznanych kapel: Cannibal Corpse słyszałem kilkanaście razy w życiu, nie mam potrzeby zasłuchiwania się w Swans, a już zupełnie może nie istnieć dla mnie scena hipsterska: ci wszyscy nadwrażliwi brodacze uprawiający songwriting.
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

22-12-2016, 11:28

Gore_Obsessed pisze:
smooker pisze:na półce mam tylko z tego Vital Remains, nieźle znam jeszcze tylko płyty Immortal. Słuchałem też dawien jedynkę Angel Corpse i Panzer Division Marduk. Resztę albo wogle nie znam, albo bardzo pobieżnie. Czyli wynik 1/19 mam, 6/19 znam nieźle - czyli mniej niż 1/3.
Mam wszystko, oprócz "Frost" ENSLAVED, które kiedyś miałem na taśmie. : )
Tak jak pisałem kilka lat temu - w latach 90. Osmose była dla mnie bardzo ważną (najważniejszą?) wytwórnią. Chyba jedyną, której t-shirt mógłbym (wtedy) nosić. Niestety na początku XXI wieku zupełnie się pogubili. Kiedyś kupowałem bardzo pokaźną część tego co wydawali, obecnie nie kupuję nic.
Jak Witchmaster wydał ostatni album w Osmose, to Kali, na pytanie czy zadowolony jest z wytwórni, odpowiedział coś w stylu: "Oni wydali "Worship Him" i to mi wystarczy". [jako rekomendacja].
Co racja to racja. Samael, Rotting Christ, Blasphemy, Masacre, Profanatica, Blaspherion,... z tego mam chyba wszystko :)
Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

22-12-2016, 11:57

moonfire pisze:Mnie nigdy nie interesowała gonitwa za czymś, co TRZEBA znać, ani w metalu. ani w innej muzyce.
Z tego przeważnie się wysrasta w momencie, w którym człowiek zdaje sobie sprawę, że na świecie jest tyle muzyki wartej poznania, że nie ma możliwości żeby kiedykolwiek to wszystko ogarnąć.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Nasum

22-12-2016, 12:30

Nerwowy pisze:
moonfire pisze:Mnie nigdy nie interesowała gonitwa za czymś, co TRZEBA znać, ani w metalu. ani w innej muzyce.
Z tego przeważnie się wysrasta w momencie, w którym człowiek zdaje sobie sprawę, że na świecie jest tyle muzyki wartej poznania, że nie ma możliwości żeby kiedykolwiek to wszystko ogarnąć.

Tak samo ma się sprawa z zespołami kultowymi, tymi nieco zapomnianymi, albo uznawanymi za takowe przez wąską grupę słuchaczy. Człowiek wtedy zastanawia się, co mu umknęło kiedy zaczynał sluchać metalu, a nie natrafił na nagrania tych kapel kiedy się pojawiały. W zasadzie nie stracił nic, poznawał inne kapele, słuchał tego co mu najbardziej odpowiadało, co mu najbardziej leżało. Nikt nie jest w stanie przesłuchać wszystkiego.
Awatar użytkownika
Triceratops

22-12-2016, 12:41

Dokladnie. Ja kiedys obdzwonilem wszystkie sklepy pytajac czy maja dyskografie black metalu, zaden nie mial. Wiec jak tu byc w ogole na czasie?
woodpecker from space
aniola
weteran forumowych bitew

22-12-2016, 15:18

Coś mnie zaćmiło i złożyłem spore zamówienie w Agonii:))zobaczymy ile teraz poczekam
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

Fallen Temple +5

22-12-2016, 16:24

Fallen Temple - konkret. Dawida znam , 25 lat , nie może być inaczej....
Obrazek
ODPOWIEDZ