POSTAWA ROSZCZENIOWA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
Nasum
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: POSTAWA ROSZCZENIOWA
A znasz Waść Desecration? Na początek zarzuć sobie "Gore and Perversion" albo "Process of decay". Nie wiem czy dobrze trafiłem, ale jak nie znasz to zarzuć na słuchawki, może Ci podejdzie.
- TORTURER
- w mackach Zła
No tak,oczywiscie,ze oczywizmy jak Brutality wykluczam,chodzi mi raczej o nowe zespoly w takim klimacie,badz o jakies nieznane,zapomniane z tamtej epoki,Prostitute Disfigurement ok-obczaje calosc, ogolnie dobry trop.Self pisze:Mnóstwo takiego czegoś jest przecież. Sprecyzuj "bylebym nie znał", bo nie wiadomo, czy rzucać oczywistościami typu Brutality czy Disincarnate, czy nie. Pomyślałem jeszcze o ostatnim longu Prostitute DIsfigurement (przy okazji jak wspomniałeś o Sinister, bo ci też z Holandii), może się nada:
Death Dwells in Love
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Pessimist, Mortem? No, Mortem mniej techniczne. Ale równie zajebiste.TORTURER pisze:Mam ochote na taki specyficzny death metal,cos w okolicach jedynki Sinister,dwójki Monstrosity,czyli duzo wyrazistych,miesistych riffów,swietna technika,aczkolwiek bez palcolomnych wygibasów,cos okolo Morrisound'owych brzmien.Jakies sugestie? Moga byc i stare i nowe zespoly,byle bym nie znal>
The madness and the damage done.
- Mistrz
- postuje jak opętany!
Mógłby ktoś zorientowany podać listę albumów w stylu, powiedzmy, electronic ambient? Nie znam się za bardzo na szufladkach w takich gatunkach, chodzi mi o muzykę bez wokalu (najlepiej też bez sampli z głosem ludzkim), elektroniczną, "futurystyczną" (jakieś kosmiczne/sf klimaty) w stylu np. Gas czy Fizzarum. Nie musi być samo plumkanie, nie pogardziłbym też czymś w stylu soundtracku do Tenki (zajebistego swoją drogą, o czym kiedyś zresztą tu pisałem: http://www.youtube.com/watch?v=8X7EkA_LA4w). Generalnie chodzi mi o muzykę, która stanowiłaby dobre tło do pracy/nauki (więc poza wspomnianymi klimatami coś np. takiego też by dało radę: http://www.youtube.com/watch?v=RN1hBkYrxCQ).
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
- Morph
- Kontakt:
Jak Geomatic OK to polecam też Tzolk'in.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Mistrz
- postuje jak opętany!
po pobieżnym przesłuchaniu kilku kawałków w/w - wydaje się zajebiste, powinno się nadawać :) dzięki i jak macie jakieś inne pozycje z tego typu muzyki to piszcie śmiało.
- Morph
- Kontakt:
Szpągle, zwłaszcza te mniej trance'owe.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
L.S.G. (np. "Into the deep", "The hive")Mistrz pisze:po pobieżnym przesłuchaniu kilku kawałków w/w - wydaje się zajebiste, powinno się nadawać :) dzięki i jak macie jakieś inne pozycje z tego typu muzyki to piszcie śmiało.
Carbon Based Lifeforms (pewnie zbyt oczywista oczywistość)
no i jak lubisz stare rzeczy (choć w sumie nie... to jest zajebiste niezmiennie nawet po 30 latach) to na siedzenie po nocach dobry jest też Steve Roach (np. genialne "Structures from Silence")
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
-
Baton
- weteran forumowych bitew
Do wymienionych polecanek dorzuć sobie Tangerine Dream (Rubycon albo Stratosfear), powinno być ok.Mistrz pisze:Mógłby ktoś zorientowany podać listę albumów w stylu, powiedzmy, electronic ambient? Nie znam się za bardzo na szufladkach w takich gatunkach, chodzi mi o muzykę bez wokalu (najlepiej też bez sampli z głosem ludzkim), elektroniczną, "futurystyczną" (jakieś kosmiczne/sf klimaty)
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- Drone
Chciałbym posłuchać jakiegoś akademickiego rapu. Bez małpowania, bez cieniarskich bitów, bez murzyńskiej obsceny. Coś niemelodyjnego, szorstkiego i nieprzyjemnego. Wyobrażam to sobie jako krzyżówkę DALEK, KING MIDAS SOUND i RAGE AGAINST THE MACHINE. Czy ktoś coś takiego nagrał?
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Morph
- Kontakt:
- Lykantrop
Lech Roch Pawlak
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Drone
Miało być bez małpowania.Morph pisze:Death Grips
- Morph
- Kontakt:
;_____________________________________;
-
streetcleaner
- rasowy masterfulowicz
może KILL THE VULTURES

- Drone
Dobre to i ciekawe, ale trochę tych zoologicznych gestów niestety też tu jest.streetcleaner pisze:może KILL THE VULTURES