Czekej synek, bo żem się pogubił. Możesz mię to rozrysować?Medard pisze: A skargi to jej ciała nauczycielskiego, a nie jej samej.
['] Place me into the book of death... [']
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Re: ['] Place me into the book of death... [']
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
A ty poczebujesz tak wszystko wiedzieć?535 pisze:Czekej synek, bo żem się pogubił. Możesz mię to rozrysować?Medard pisze: A skargi to jej ciała nauczycielskiego, a nie jej samej.
To pytaj Drona, on wie co robiłem w Krakowie.
Czymajmy się wersji, że penderecki lubił w metal i szkoda starego sataniucha.
Ostatnio zmieniony 29-03-2020, 22:39 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Nie potrzebuję, ale chciałem sobie tę figurę wyobrazić. I zgubiłem się pomiędzy jej ciałem, a ciałem nauczyciela, a na koniec okazało się jeszcze, że to nie jej ciało, to znaczy, że to nie ona sama. Tkwię więc w szpagacie, a żem zastany kwarantanną, to teraz nie mogę z niego wyjść.
- Medard
Ciało nauczycielskie vel pedagogiczne może być sztuk kilka.535 pisze:Nie potrzebuję, ale chciałem sobie tę figurę wyobrazić. I zgubiłem się pomiędzy jej ciałem, a ciałem nauczyciela, a na koniec okazało się jeszcze, że to nie jej ciało, to znaczy, że to nie ona sama. Tkwię więc w szpagacie, a żem zastany kwarantanną, to teraz nie mogę z niego wyjść.
Znasz pewnie z lekcji religii, że są trzy postacie w jednym.
A kol. Drone zapewne urzekła w Pendereckim głęboka religijność, tutaj wspomina go Zanussi:
- Gdy sięgnął po motywy religijne, został odsądzony od czci i wiary przez postępową, lewicującą publiczność, zwłaszcza w Niemczech
https://gwiazdy.wp.pl/zanussi-o-pendere ... 478888065a
Wygląda na to, że Bloodcult i Drone to ta sama osoba, tylko dwa różne konta.
- Bloodcult
nie. Ja to Drone, Drone to Trotzky.
- Drone
Oczywiście, że cenię religijność Pendereckiego w muzyce, bo jest szczera i oryginalna. Zresztą w tym leży siła muzyki, że eksploruje regiony, do których tradycyjne formy religijności nie są w stanie nikogo zaprowadzić.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Medard
Pozamiatane.Drone pisze:Oczywiście, że cenię religijność Pendereckiego w muzyce, bo jest szczera i oryginalna. Zresztą w tym leży siła muzyki, że eksploruje regiony, do których tradycyjne formy religijności nie są w stanie nikogo zaprowadzić.
- Bloodcult
Nie słyszałem wykonań Pendereckiego na żywo, ale póki co nierówność wygląda tak:
Msza Trydencka > Penderecki z płyty >>>>> Enemy Of Man >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>nihilistyczne cioty z Funeral Mist i Deathspell Omega
Na samym końcu (strzałek by zabrakło) jest Katharsis :)
Msza Trydencka > Penderecki z płyty >>>>> Enemy Of Man >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>nihilistyczne cioty z Funeral Mist i Deathspell Omega
- Medard
A ja tylko na żywo słyszałem muzykę Pendereckiego, on sam był wtedy w roli dyrygenta. To nie jestBloodcult pisze:Nie słyszałem wykonań Pendereckiego na żywo, ale póki co nierówność wygląda tak:
coś co bym chętnie słuchał z płyt,
w muzyce poważnej utkąłem na początku 20 wieku i mi starczy.
- maciek z klanu
Też mam panią do sprzątania, tylko jej nie płacę. Nazywam ja ,,żona,,. Czy jestem bufonem?535 pisze:Chodzi o to, że pan Krzysiek zatrudniał panią do sprzątania? Naprawdę?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
maciek z klanu pisze:Też mam panią do sprzątania, tylko jej nie płacę. Nazywam ja ,,żona,,. Czy jestem bufonem?535 pisze:Chodzi o to, że pan Krzysiek zatrudniał panią do sprzątania? Naprawdę?
Z tym pytaniem zwróć się do feministek, one ci odpowiedzą.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Ty Maciek jak to ktoś żonie pokaże to już nie będziesz taki hop siup do przodu
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- nagrobek
- zahartowany metalizator
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=xQZ6mqWxJjc[/youtube]maciek z klanu pisze:Też mam panią do sprzątania, tylko jej nie płacę. Nazywam ja ,,żona,,. Czy jestem bufonem?535 pisze:Chodzi o to, że pan Krzysiek zatrudniał panią do sprzątania? Naprawdę?
- trup
może posprzątać kolekcję płyt.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Ty Maciek jak to ktoś żonie pokaże to już nie będziesz taki hop siup do przodu
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- maciek z klanu
Płyt nie tyka :)ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Ty Maciek jak to ktoś żonie pokaże to już nie będziesz taki hop siup do przodu
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Medard
Takie ciekawostki sprzed lat, jak żyje się za państwową kasę i wspiera promocję własnego nazwiska.
Cytaty z artykułu:
Elżbieta Penderecka obraziła się na Kraków, że nie daje dość pieniędzy na festiwal męża. Krzysztof Penderecki obraził się na polskich krytyków. Oboje grożą emigracją do Japonii.
Szantaż to metoda zbierania państwowych dotacji, którą Elżbieta Penderecka opanowała do perfekcji. Tyle że dotąd stosowała ją tylko w zaciszu urzędniczych gabinetów.
Ja dopiero po jakimś czasie się do niej przekonałem" - opowiada ówczesny wiceprezydent Krakowa Krzysztof Goerlich, który często musiał współpracować z Penderecką. - "Ona działa w zgodzie z zasadą: "Na moje pomysły pieniądze muszą się znaleźć".
Spotkałem ją tylko raz - opowiada Tomasz Cyz, krytyk muzyczny "Tygodnika Powszechnego". - Zapytałem, dlaczego jedynym żyjącym kompozytorem granym na Festiwalu Wielkanocnym jest jej mąż. Odpowiedziała, że nie może być inaczej, bo takie propozycje dostaje od rady programowej festiwalu.
Tegoroczny Festiwal Wielkanocny kosztował łącznie 3,4 miliona złotych. Skąd Penderecka wzięła tak wielkie pieniądze? Miasto Kraków wyłożyło 800 tysięcy złotych, czyli jedną trzecią rocznego budżetu, na wspieranie miejskich instytucji kultury. Według specjalistów od organizacji dużych imprez muzycznych miasto nie miało w ogóle prawa dotować Festiwalu Wielkanocnego. Oficjalnie jego organizatorem jest bowiem Biuro Kraków 2000, które samo jest utrzymywane przez miasto. Tym samym środki przeznaczone na działanie Biura są dodatkową, ukrytą dotacją festiwalu.
https://wiadomosci.wp.pl/urodzin-nie-be ... 927327361a
Cytaty z artykułu:
Elżbieta Penderecka obraziła się na Kraków, że nie daje dość pieniędzy na festiwal męża. Krzysztof Penderecki obraził się na polskich krytyków. Oboje grożą emigracją do Japonii.
Szantaż to metoda zbierania państwowych dotacji, którą Elżbieta Penderecka opanowała do perfekcji. Tyle że dotąd stosowała ją tylko w zaciszu urzędniczych gabinetów.
Ja dopiero po jakimś czasie się do niej przekonałem" - opowiada ówczesny wiceprezydent Krakowa Krzysztof Goerlich, który często musiał współpracować z Penderecką. - "Ona działa w zgodzie z zasadą: "Na moje pomysły pieniądze muszą się znaleźć".
Spotkałem ją tylko raz - opowiada Tomasz Cyz, krytyk muzyczny "Tygodnika Powszechnego". - Zapytałem, dlaczego jedynym żyjącym kompozytorem granym na Festiwalu Wielkanocnym jest jej mąż. Odpowiedziała, że nie może być inaczej, bo takie propozycje dostaje od rady programowej festiwalu.
Tegoroczny Festiwal Wielkanocny kosztował łącznie 3,4 miliona złotych. Skąd Penderecka wzięła tak wielkie pieniądze? Miasto Kraków wyłożyło 800 tysięcy złotych, czyli jedną trzecią rocznego budżetu, na wspieranie miejskich instytucji kultury. Według specjalistów od organizacji dużych imprez muzycznych miasto nie miało w ogóle prawa dotować Festiwalu Wielkanocnego. Oficjalnie jego organizatorem jest bowiem Biuro Kraków 2000, które samo jest utrzymywane przez miasto. Tym samym środki przeznaczone na działanie Biura są dodatkową, ukrytą dotacją festiwalu.
https://wiadomosci.wp.pl/urodzin-nie-be ... 927327361a
- nagrobek
- zahartowany metalizator
no dobra ale masz jakąś misję czy co? chłop nie żyje, na chuj drążyć.
- nicram
^ No właśnie. Za 100 lat nikt nie będzie o tym pamiętał. Za to o jego muzyce i owszem.
all the monsters will break your heart
- Medard
To przykłady dla różnych niedowiarków, starczy, że Drone zaczął słychać muzyki religijnej.nagrobek pisze:no dobra ale masz jakąś misję czy co? chłop nie żyje, na chuj drążyć.
- Medard
A skąd wiesz jaka muzyka będzie ceniona za sto lat? Jesteś jak maria komopnicka, który poznał płyty zanim wyszły?nicram pisze:^ No właśnie. Za 100 lat nikt nie będzie o tym pamiętał. Za to o jego muzyce i owszem.
Znasz dobrze twórczość Pendereckiego?
Zdajesz sobie sprawę ilu świetnych kompozytorów prawie zupełnie zniknęło ze świadomości społecznej, bo zmieniła się moda albo odbiór słuchaczy?
Już teraz wiele płyt metalowych dla młodych ludzi to muzeum, a nie to co ich interesuje.