To nie jest kwestia lenistwa, to kwestia skurwysyństwa.Morph pisze:No i kurwa gratulacje dla jebanego DPD, Herve odebrał dzisiaj paczkę z naklejką "no claim". No kurwa mać, żeby jedną pierdoloną kartkę w skrzynce zostawili.
KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Re: KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH
- Houwitser
- rozkręca się
Widać kurierom nie zależy ,Morph pisze:No i kurwa gratulacje dla jebanego DPD, Herve odebrał dzisiaj paczkę z naklejką "no claim". No kurwa mać, żeby jedną pierdoloną kartkę w skrzynce zostawili.
paczkowy z Poczty ma płacone od doręczenia , więc będzie łaził 3 razy z paczką nim zostawi awizo.
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Hehe, to teraz już wiem czemu ilekroć proszę o zostawienie awiza mają taką kwaśną minę.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Miałem kiedyś to samo z Osmose, ale nie wiem czym wysłali. Zamówiłem kilkanaście płyt i czekam, czekam, a po pewnym czasie pytam grzecznie co z moją przesyłką i dowiaduję się że nie odebrałem i właśnie dzisiaj wróciła....nie miałem również żadnego awiza ani nic.Morph pisze:Zamawiał ktoś kiedyś coś większego z Osmozy co wysyłali za pomocą jakiegoś Colissimo?
10go stycznia wysłali mi pakę, żadnego info/awizo nie było, nikt się ze mną nie kontaktował a dzisiaj mi tracking wyświetla że zwrócono i odebrano we Francji. WTF?!
- knaar
- rasowy masterfulowicz
A co do mojej poczty jeszcze, to mam fajnego listonosza od listów poleconych i wszystko zawsze jest ok, ale ten od paczek to jakiś debil. Korzystam z tej poczty 3 lata i nigdy nie miałem awizo tego samego dnia co przychodzi paczka. Dopiero po jakichś 3 dniach przynosił mi awizo mój listonosz od listów. Za każdym razem pytam na poczcie dlaczego tak to wygląda, to mówią że pewnie ten listonosz od paczki nie mógł się dostać do skrzynki aby wrzucić awizo....szlag mnie trafia, na klatce 9 innych mieszkań do których można dzwonić aby ktoś otworzył, a obecne skrzynki mają otwory, że można książkę wrzucić, a on nie umie awiza wrzucić.
- Morph
- Kontakt:
Z ciekawości - jak się skończyła sprawa?knaar pisze:Miałem kiedyś to samo z Osmose, ale nie wiem czym wysłali. Zamówiłem kilkanaście płyt i czekam, czekam, a po pewnym czasie pytam grzecznie co z moją przesyłką i dowiaduję się że nie odebrałem i właśnie dzisiaj wróciła....nie miałem również żadnego awiza ani nic.Morph pisze:Zamawiał ktoś kiedyś coś większego z Osmozy co wysyłali za pomocą jakiegoś Colissimo?
10go stycznia wysłali mi pakę, żadnego info/awizo nie było, nikt się ze mną nie kontaktował a dzisiaj mi tracking wyświetla że zwrócono i odebrano we Francji. WTF?!
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Napisałem im, że nic nie otrzymałem, a tym bardziej nie odmawiałem odbioru, to mi jeszcze raz wysłali bez żadnych dopłat z mojej strony. Akurat za drugim razem byłem w domu to odebrałem, ale przyniósł to jakiś dziwny gościo, na pewno nie z poczty, a czy jakiś kurier to nie wiem, bo nie miał żadnych oznaczeń na ubraniu ani na papierach.Morph pisze: Z ciekawości - jak się skończyła sprawa?
- empir
- zahartowany metalizator
knaar pisze:A co do mojej poczty jeszcze, to mam fajnego listonosza od listów poleconych i wszystko zawsze jest ok, ale ten od paczek to jakiś debil. Korzystam z tej poczty 3 lata i nigdy nie miałem awizo tego samego dnia co przychodzi paczka. Dopiero po jakichś 3 dniach przynosił mi awizo mój listonosz od listów. Za każdym razem pytam na poczcie dlaczego tak to wygląda, to mówią że pewnie ten listonosz od paczki nie mógł się dostać do skrzynki aby wrzucić awizo....szlag mnie trafia, na klatce 9 innych mieszkań do których można dzwonić aby ktoś otworzył, a obecne skrzynki mają otwory, że można książkę wrzucić, a on nie umie awiza wrzucić.
Napisz skargę to się skończy lecenie w chuja.
U mnie zawsze listonosz zostawiał awizo mimo iż zawsze ktoś był. Po skardze w centrali ruszyła do mojego bloku dupę dyrektorka oddziału poczty aby wypytać co i jak. Od tego momentu zero problemów.
Nie lubię w ten sposób działać ale czasami nie ma wyjścia. Tymbardziej że to ich obowiązek i mają za to płacone.
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Jeden kurier 7-emki przywiózł mi raz koło 20:30 przesyłkę. Może i nie zdziwiłbym się godziną, gdyby nie to, że dokulał się do mnie prywatną limuzyniastą Beemką. :lol: Powodzi im się tam, czy ki chuj. :)knaar pisze: Akurat za drugim razem byłem w domu to odebrałem, ale przyniósł to jakiś dziwny gościo, na pewno nie z poczty, a czy jakiś kurier to nie wiem, bo nie miał żadnych oznaczeń na ubraniu ani na papierach.
A z listonoszami różne mam doświadczenia. Potrafią dzwonić żeby im otworzyć by następnie bez krępacji zostawić awizo w skrzynce. Gdzie tu logika? :-/
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
- Lykantrop
Kurierzy wyciągają ładne sumki. Znajomek z UPS spokojnie ma na rękę 7 kółek miesięcznie - tylko jakim kosztem... Zapierdol od rana do wieczora ;-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Powracając do tematu wytwórni, ostatnio bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie Regimental. Jakieś 5 godzin po zapłaceniu PayPalem otrzymałem wiadomość, że paczka wysłana, a była to niedziela ! Można? Można. Agonia mi już 3 dni przygotowuje i nie mam potwierdzenia wysłania.
- twoja_stara_trotzky
to się zdecyduj, czy 7 na rękę czy ładne sumki ;)Lykantrop pisze:Kurierzy wyciągają ładne sumki. Znajomek z UPS spokojnie ma na rękę 7 kółek miesięcznie - tylko jakim kosztem... Zapierdol od rana do wieczora ;-)
- boroowa
- weteran forumowych bitew
LOL, znajomek albo ma bujna fantazję, albo 7 tysi to przychód, od którego trzeba odjąć koszty paliwa, ZUSy (większość kurierów jest samozatrudnionych) podatki itepeLykantrop pisze:Kurierzy wyciągają ładne sumki. Znajomek z UPS spokojnie ma na rękę 7 kółek miesięcznie - tylko jakim kosztem... Zapierdol od rana do wieczora ;-)
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
dokładnie! z 4 tysie jak wyciągnie to jest maxboroowa pisze:LOL, znajomek albo ma bujna fantazję, albo 7 tysi to przychód, od którego trzeba odjąć koszty paliwa, ZUSy (większość kurierów jest samozatrudnionych) podatki itepeLykantrop pisze:Kurierzy wyciągają ładne sumki. Znajomek z UPS spokojnie ma na rękę 7 kółek miesięcznie - tylko jakim kosztem... Zapierdol od rana do wieczora ;-)
- empir
- zahartowany metalizator
+ własne auto na utrzymaniu które jak mu się zjebie to zeżre mu cały przychódboroowa pisze:LOL, znajomek albo ma bujna fantazję, albo 7 tysi to przychód, od którego trzeba odjąć koszty paliwa, ZUSy (większość kurierów jest samozatrudnionych) podatki itepeLykantrop pisze:Kurierzy wyciągają ładne sumki. Znajomek z UPS spokojnie ma na rękę 7 kółek miesięcznie - tylko jakim kosztem... Zapierdol od rana do wieczora ;-)
- Bloodcult
no i się moja sprawa wyjaśniła. Przesyłkę odebrał inny sąsiad, dlatego nie było awiza :) A że w domu rzadko ostatnio bywam to mi nie miał jak przekazać.Morph pisze:Jak Pocztex to normalnie powinno leżeć bodajże do tygodnia albo dwóch jak zwykła paczka. Niezostawienie ŻADNEJ kartki (nawet jebanego świstka wydartego z gazety) to już skrajne lenistwo.Bloodcult pisze:no to chyba jestem w podobnej sytuacji:
polecona przesyłka że Szwecji, po polskiej stronie przesyłkę przejął Pocztex (chyba ?). Babka przyniosła paczkę w niedziele (!) i była bardzo oburzona że nikogo nie zastała (sąsiad mi mówił), a aviza żadnego nie dostałem. Mam rozumieć że paczka od razu wróciła do Szwecji ? Mogę coś jeszcze zrobić aby to odebrać ?
-
tak. no i po 16 godzin co niektórzy zapierdalają :) masakraIhasan pisze:dokładnie! z 4 tysie jak wyciągnie to jest maxboroowa pisze:LOL, znajomek albo ma bujna fantazję, albo 7 tysi to przychód, od którego trzeba odjąć koszty paliwa, ZUSy (większość kurierów jest samozatrudnionych) podatki itepeLykantrop pisze:Kurierzy wyciągają ładne sumki. Znajomek z UPS spokojnie ma na rękę 7 kółek miesięcznie - tylko jakim kosztem... Zapierdol od rana do wieczora ;-)
- Glene
Po raz kolejny realizacja zamowienia w Witching Hour to czysta perfekcja. Co do Omnio to postraszylem policja i maila z odpowiedzia dostalem po pol godziny. Tlumczaczyli sie problemami z dystrybutorami i zmiana siedziby firmy.
- Herne the Hunter
- postuje jak opętany!
Mi to samo pisał o zmianie siedziby firmy itd. W końcu ustaliłem, że mają wysłać to co udało im się niby zdobyć, czyli kilka tytułów mniej niż zamawiałem. Mail powiadamiający o wysłaniu wysyłki za pobraniem miałem dostać w tym tygodniu. Jutro piątek a tu maila nie ma. Napierdalam go mailami, kiedy przyśle potwierdzenie i mam nadzieję, ze to ostatecznie będzie jutro. Normalnie niemal obrzydło mi to wszystko kompletnie, to ciągłe trucie dupy.Glene pisze:Po raz kolejny realizacja zamowienia w Witching Hour to czysta perfekcja. Co do Omnio to postraszylem policja i maila z odpowiedzia dostalem po pol godziny. Tlumczaczyli sie problemami z dystrybutorami i zmiana siedziby firmy.
Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women
- Glene
No u mnie tak samo jest. Ja jutro pisze maila aby wyslal w koncu to co ma, jak nie to juz sie na prawde wkurwie.