Na obecną chwilę to Ebay.Cena nawet przyzwoita :) W Polsce pewnie niedługo się u kogoś pojawi :)PureHate pisze:
Można to gdzieś u nas dorwać ?
KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- December
- postuje jak opętany!
Re: KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH
- Dolores Gromnica
- świeżak
[quote=" Posłałem mail z reklamacją na order@, cisza, posłałęm drugiego - same shit. Myślę - napiszę do Barta, cisza, napisałem po raz drugi same shit again... Sytuacja trwa chyba już dwa miesiące... słabooo,
I to kurwa za 18 zł.
Widział ktoś ten winyl u kogoś innego w distro?[/quote]
Ja mialem z nim pare przypalow- plyty byly krzywe, zarowno produkcje WHP jak i inne..
Ja rozumiem, ze nie ma obowiazku sprawdzac czy dany winyl jest prosty.. ale do ku...y przedzy istnieje cos takiego jak reklamacja..
Niestety gosc zlewa totalnie. Zero kontaktu.
Na ostatniej wyprzedazy (jakies 2tyg temu) kupilem winylki.. i ani sladu, a kasa wplacona. Oczywiscie zero kontaktu znowu.
Ojebywac na 50zl?:D Slabo.
Mial ktos - ostatnio- podobne akcje z nim?
I to kurwa za 18 zł.
Widział ktoś ten winyl u kogoś innego w distro?[/quote]
Ja mialem z nim pare przypalow- plyty byly krzywe, zarowno produkcje WHP jak i inne..
Ja rozumiem, ze nie ma obowiazku sprawdzac czy dany winyl jest prosty.. ale do ku...y przedzy istnieje cos takiego jak reklamacja..
Niestety gosc zlewa totalnie. Zero kontaktu.
Na ostatniej wyprzedazy (jakies 2tyg temu) kupilem winylki.. i ani sladu, a kasa wplacona. Oczywiscie zero kontaktu znowu.
Ojebywac na 50zl?:D Slabo.
Mial ktos - ostatnio- podobne akcje z nim?
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Nie wiem gdzie to wrzucić, to wrzucam tu bo to też wytwórni wina trochę.
Zamówiłem kilka płyt z Hells Headbangers i zamiast milion lat wyczekiwanej paczki dostałem jebany list od celników :(
Nigdy mnie nie kopnął ten zaszczyt, więc mam pytanko co mam im wysyłać? Jak najlepiej? Ile mnie to dodatkowo będzie kosztowało, bo nie ma żadnego nr konta, kwoty, ale info że płacić trzeba będzie to jest.
Od czego to zależy, że raz z US przychodzi paczka do domu, a innym razem takie cyrki?
Dzięki z góry za jakieś info.
Zamówiłem kilka płyt z Hells Headbangers i zamiast milion lat wyczekiwanej paczki dostałem jebany list od celników :(
Nigdy mnie nie kopnął ten zaszczyt, więc mam pytanko co mam im wysyłać? Jak najlepiej? Ile mnie to dodatkowo będzie kosztowało, bo nie ma żadnego nr konta, kwoty, ale info że płacić trzeba będzie to jest.
Od czego to zależy, że raz z US przychodzi paczka do domu, a innym razem takie cyrki?
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
nie wiem ,jaka jest teraz kwota wolna, od opłat za pakę z kraju spoza UE...to pewnie znajdziesz w necie po kilku klikach. To kwota , która się zmienia na przełomie lat. Pewnie kupiłeś za grubszą walutę , powiedzmy za powyżej 2oo Usd....doliczą Vat, opłaty celne i inne pierdoły...gelO pisze:Nie wiem gdzie to wrzucić, to wrzucam tu bo to też wytwórni wina trochę.
Zdarzały mi się takie powiadomienia na awizo, 1o lat temu, zapierdalałem na Główny Urząd Pocztowy przy Głogowskiej w Poznaniu,
na Urząd Celny po prostu, tam cała procedura Celna, opłaty i itp. Wychodziłem blady. Chuja kogoś obchodziło, że kolekcjoner,że po jednej sztuce,nie na handel...kwota deklarowana na paczce , 7o szt płyt i kurwa płać....kto zamawia tyle? wedle ich kryteriów, pewnie jakiś handlarz, nie kolekcjoner i spierdalaj...Wówczas tylko gotówka, płacisz, kwity i wypierdalaj. Następny proszę do okienka.
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
pierdel jak nic,gelO pisze:Nie wiem gdzie to wrzucić, to wrzucam tu bo to też wytwórni wina trochę.
od razu pisz do Tomasz'a ;-)
ps. a tak już poważnie. trzeba wbijać do UC i tłumaczyć, że nie handel a indywidualne potrzeby. tak to widzę.
lys på slutten av lys
Ja natomiast radzę od razu przygotować pularys i ruszyć karnie z kwitkiem do kasy.
Tak przy okazji. Jak się czują płyty austriackiej kamandy? Widać już łunę na horyzoncie?
Tak przy okazji. Jak się czują płyty austriackiej kamandy? Widać już łunę na horyzoncie?
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Z pocztą 163 dolce było. Tak czytam jakiś druk co wysłali i niby można teraz im podesłać nawet @. Szczerze to jechać 160 km do Wawy to średnio mam ochotę. dodana jest jakaś naklejka z HHR Commercial Invoice i spis płyt, które zamówiłem i łączna kwota to 24,91, waga ponad 6 kilo, a na druku z celnego niecałe 3. Nie bardzo rozumiem o co biega
- SODOMOUSE
tłumaczyć to możemy tutaj, tam na Urzędzie Celnym są fakty i kwota deklarowana paczki na papierach i od tej kwoty płać,Ascetic pisze:pierdel jak nic,gelO pisze:Nie wiem gdzie to wrzucić, to wrzucam tu bo to też wytwórni wina trochę.
ps. a tak już poważnie. trzeba wbijać do UC i tłumaczyć, że nie handel a indywidualne potrzeby. tak to widzę.
jeśli nie, po 2 tygodniach paka wraca.
NYCHTS
Banalne. Celnicy metalowcy. I jeszcze na piwo chcą.gelO pisze:, waga ponad 6 kilo, a na druku z celnego niecałe 3. Nie bardzo rozumiem o co biega
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Takie info dostałem 05.07535 pisze:Ja natomiast radzę od razu przygotować pularys i ruszyć karnie z kwitkiem do kasy.
Thank you so much for purchasing the pre-sale of the limited vinyl editions of "pleasuredome" and "ahead".
We are very sorry to tell you, that there is a production delay for the vinyls. As far as the pressing plant told us - we should get the vinyls within a weeks time. We do hope that this is true and that we can start shipping to you as soon as possible. We do hope shipping will happen in july.
Vinyls are pretty popular these days, which is great, but on the other hand the production time for limited editions of only 300 copies are sometimes longer than expected. We truely apologize for that inconvinience.
We thank you for your support and your patience.
We will keep you updated as soon as we get more information on shipping schedules.
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
a duzo przesylek spoza EU otrzymujesz?
wlasciwie czy duzo przesylek spoza Polski?
Ja od dluzszego czasu mam przypisany numerek (poz. 317), ktory pojawia sie dopisany na wszystkich przesylkach, ktore dostaje, ktos liczy.
Moze przekroczyles jakas norme ilosci otrzymywanych przesylke przypadajaca na statycznego Kaczynskiego?
Ja od dluzszego czasu mam przypisany numerek (poz. 317), ktory pojawia sie dopisany na wszystkich przesylkach, ktore dostaje, ktos liczy.
Moze przekroczyles jakas norme ilosci otrzymywanych przesylke przypadajaca na statycznego Kaczynskiego?
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Tak, po 20 dniach odyłają. Chcą fakturę albo paragon i tu jest lipa, bo na fakturze jest 163, a na tych naklejkach co HHR nadał i UC mi odesłał jest 45,92. Jak im odeśle fakture ze 163, a oni dostali, ze to 43 to mi dopierdolą chuj wie co.SODOMOUSE pisze:tłumaczyć to możemy tutaj, tam na Urzędzie Celnym są fakty i kwota deklarowana paczki na papierach i od tej kwoty płać,Ascetic pisze:pierdel jak nic,gelO pisze:Nie wiem gdzie to wrzucić, to wrzucam tu bo to też wytwórni wina trochę.
jeśli nie, po 2 tygodniach paka wraca.
- IMP-|-OUS
- weteran forumowych bitew
Miałem tak z The End Records. Zadzwoniłem do uc podali mi m@ila wysłałem dokumenty.
Listonosz przyniósł pake z vat i opłatami celnymi do zapłaty. Tyle
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Spoza EU to nic, z Europy czasem coś przyjdzie, nawet dziś kilka cd przyszło z Niemiec i wszystko git.Najprzewielebniejszy pisze:a duzo przesylek spoza EU otrzymujesz?
No to czekamy. Ciekawe, czy pobiją rekord Virus.gelO pisze:Takie info dostałem 05.07535 pisze:Ja natomiast radzę od razu przygotować pularys i ruszyć karnie z kwitkiem do kasy.
Thank you so much for purchasing the pre-sale of the limited vinyl editions of "pleasuredome" and "ahead".
We are very sorry to tell you, that there is a production delay for the vinyls. As far as the pressing plant told us - we should get the vinyls within a weeks time. We do hope that this is true and that we can start shipping to you as soon as possible. We do hope shipping will happen in july.
Vinyls are pretty popular these days, which is great, but on the other hand the production time for limited editions of only 300 copies are sometimes longer than expected. We truely apologize for that inconvinience.
We thank you for your support and your patience.
We will keep you updated as soon as we get more information on shipping schedules.
- nagrobek
gówno wytłumaczysz, teraz trzeba zapłacić i tyle.
obecnie kwota zwolniona to do 50 dol. max (wliczając w to koszty przesyłki ze stanów, które jak wiadomo są wysokie) więc porażka.
kompletnie nie opłaca się zamawiać pojedyńczych paczek ze stanów. najlepiej założyć skrzynkę pocztową w jednej z kurierskich firm polonijnych w stanach i tam przekierowywać zamówienia, wtedy poczta wychodzi w granicach 5-6 dol. za paczkę usps. uzbierać trochę stuffu, zlecić firmie wysyłkę paczki do pl (mają dobre ceny), przy rozpakowywaniu pojedyńczych paczek wyrzucają paragony itp. kwity, przepakowują do jednej dużej, dobrze zabezpieczają. ściągałem tak płyty kilka razy (ostatnio 18 kg plastiku) i nie zapłaciłem nawet złotówki opłat celnych i podatku. warto też zaadresować paczkę do PL na inne nazwisko (ktoś z domowników np.) niż nazwisko posiadacza skrzynki pocztowej w stanach. polecam.
obecnie kwota zwolniona to do 50 dol. max (wliczając w to koszty przesyłki ze stanów, które jak wiadomo są wysokie) więc porażka.
kompletnie nie opłaca się zamawiać pojedyńczych paczek ze stanów. najlepiej założyć skrzynkę pocztową w jednej z kurierskich firm polonijnych w stanach i tam przekierowywać zamówienia, wtedy poczta wychodzi w granicach 5-6 dol. za paczkę usps. uzbierać trochę stuffu, zlecić firmie wysyłkę paczki do pl (mają dobre ceny), przy rozpakowywaniu pojedyńczych paczek wyrzucają paragony itp. kwity, przepakowują do jednej dużej, dobrze zabezpieczają. ściągałem tak płyty kilka razy (ostatnio 18 kg plastiku) i nie zapłaciłem nawet złotówki opłat celnych i podatku. warto też zaadresować paczkę do PL na inne nazwisko (ktoś z domowników np.) niż nazwisko posiadacza skrzynki pocztowej w stanach. polecam.
- SODOMOUSE
może w tych czasach , można załatwić temat by @, nie wiem, za tyle tera nie kupuju jednorazowo ze Stanów czy spoza UE.gelO pisze:Z pocztą 163 dolce było. Tak czytam jakiś druk co wysłali i niby można teraz im podesłać nawet @. Szczerze to jechać 160 km do Wawy to średnio mam ochotę. dodana jest jakaś naklejka z HHR Commercial Invoice i spis płyt, które zamówiłem i łączna kwota to 24,91, waga ponad 6 kilo, a na druku z celnego niecałe 3. Nie bardzo rozumiem o co biega
Może teraz kwota wolna to np 150 usd, a Ty masz 163 i przekroczyło to wolną kwotę. Lepiej nie olewaj, bo 2 tygodniach braku Twojej
reakcji odeślą wpiździec nazad do Usa. 6 KG płyt za 24,91 Usd? Co Ty sprowadzasz za szrot za ooo, 3 USD sztuka?
NYCHTS
- gelO
- rasowy masterfulowicz
A co z ta fakturą, dwie różne kwoty, zapłaciłem 163, a HHR na tych naklejkach piszą żę 45,92 z adnotacją, że informacje na fakturze są prawdziwe :)IMP-|-OUS pisze:Miałem tak z The End Records. Zadzwoniłem do uc podali mi m@ila wysłałem dokumenty.
- Najprzewielebniejszy
Popraw photoshopem fakture. Przeciez nie wyciagna kopii od HHRChcą fakturę albo paragon i tu jest lipa, bo na fakturze jest 163, a na tych naklejkach co HHR nadał i UC mi odesłał jest 45,92. Jak im odeśle fakture ze 163, a oni dostali, ze to 43 to mi dopierdolą chuj wie co.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- IMP-|-OUS
- weteran forumowych bitew
Napisz do HHR żeby Ci przesłali m@ilem fakturę jaką wrzucili do paki! To wysyłasz do UC. To podstawa.gelO pisze:A co z ta fakturą, dwie różne kwoty, zapłaciłem 163, a HHR na tych naklejkach piszą żę 45,92 z adnotacją, że informacje na fakturze są prawdziwe :)IMP-|-OUS pisze:Miałem tak z The End Records. Zadzwoniłem do uc podali mi m@ila wysłałem dokumenty.
Skoro twierdzisz że co innego jest na paczce.